De-ale mele

Lupul blana isi schimba , dar naravul ba.

“LUP – totem al dacilor si important reper de masurare a timpului în Calendarul Pagân. Stabilitatea comportamentului sau de reproducere, pastrat în forme neschimbate de-a lungul mileniilor, realitate confirmata si de zicala Lupul îsi schimba blana, dar naravul ba, ferocitatea cu care îsi procura hrana, demnitatea, reflectata astazi de neputinta omului de a-l dresa pentru a-l aduce sub cupola circului sa sara prin cerc pentru o bucata de carne etc. sunt trasaturi care aveau sa-l propulseze, în Antichitate, în rândul divinitatilor. Exista o tainica legatura între Lup si astrul lunar la care se uita fascinat si urla ca si cum si-ar dori ceva anume.”

As vrea sa cred ca de data aceasta celebra zicala nu-si are locul….

Comentarii

Previous Post Next Post

4 Comments

  • Reply E.T. 19 June 2009 at 14:58

    mda proverbul asta cu lupu e in mintea mea de multa vreme.Eu sunt absolut convinsa ca oamenii nu se schimba niciodata explicatia este ca daca i-am cunoscut o data intr-un fel iar la moment sunt altii asta nu inseamna ca s-au schimbat pursismplu i-am cunoscut in situatii diferite….Ei ramin aceeasi la fel.

    ps: vreau mai multe meditatii.Scrii frumos.

  • Reply ileana 9 July 2009 at 18:21

    as vrea sa spun tainica legatura intre Lup si astrul lunar
    de fapt, nu e nici o legatura , nu stiu, auzeam de l acei batrini ca Lupul nu iubeste Luna, Luna face lumina , astfel lupul nu-si poate prinde hrana si fiind innervat el urla, incercind astfel sa o alunge.

  • Reply calinash 15 July 2009 at 11:51

    lupul s/a categorisit de/a lungul anilor drept animalul care traieste sub Zodia Intimplarii, dar care traieste totusi…

  • Reply ala 30 July 2009 at 17:54

    curiozitate – este vorba cumva de M. Lupu?

  • Leave a Reply