Aventura Americana

In fata apa, in dreapta apa, in stinga apa

img_8759Pe autostrada I-95 North ne deplasam cu 20 pe ora. Toarna cu galeata. Orice tentativa de a acelera se incheie imediat cu milioane de picaturi de ploaie torentiala aterizate pe parbriz. Dupa 10 ore de drum, din insoritul Myrtle Beach, ajungem pe la 2 dimineata in Corolla. Din cauza intunericului inca nu ne dam bine seama unde am ajuns. Ne intilneste Elena, studenta care a venit cu Work & Travel pentru primul sau test de maturitate.Doar dimineata descoperim ca aventura americana ne-a adus intr-un loc rupt din alte lume. Bancuri de nisip, o singura strada centrala, o limba de pamint iesita in ocean. Aici se intersecteaza curentul nordic Golf Stream cu un curent sudic numit Labrador. Prezenta unul Far din caramida rosie salveaza vietile multor pescari si marinari.Plajele acoperite cu nisip alb si vegetatie protejata prin lege, uimesc prin pacea si linistea care le domina. Vilute din lemn impinzesc litoralul. Fara sa vrei, energia locului te predispune spre intrebari eterne: de ce? pentru ce? cit? cind? oare? Uneori tacerea este mult mai spectaculoasa pentru a descrie un lucru.

Comentarii

Previous Post Next Post

8 Comments

  • Reply natalia 18 July 2009 at 13:57

    Ar fi bine daca ai adauga si ceva video…

  • Reply Lena 18 July 2009 at 15:07

    Buna ziua sau seara.Foarte interesant dupa toate esti in America,dar toarna cu galeata ca la Chisinau,sper ca pe strazi nu intilnesti masini inundate,copaci rupti si panouri publicitare rasturnate.Altceva am vrut sa zic,ce sentimente te invaluie in momentul cind discuti cu ai nostri de acolo?sa stii ca inceputul pare a fi intrigant.Noi cu totii avem nevoie de tine-de cea ce faci asa ca INAINTE.

    • Reply Nata Albot 18 July 2009 at 15:35

      Stiu ca furtuna la Chisinau a facut multa mizerie. Din fericire, aici lumea este obisnuita cu furtunile puternice. toate casele sunt construite pe piloni de lemn, adica primul etaj lipseste.Toata lumea circula cu masini imense, aproape tractoare cu roti foarte mari. Si sa stii ca furtuna pe malul oceanului e o priveliste odioasa. Fulgerele si tunetele sunt mai frecvente, iar caciula de nori de nori negri este inspaimintatoare. Cit despre ai nostri studenti…sa stii ca n-as vrea sa ofer pre multe detalii…le lasa pentru toamna.:))

      [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

  • Reply E.T. 18 July 2009 at 18:34

    SUA e o usa deschisa pentru Europa. Acolo vine cine vrea-ramine cine poate.Am fost de 2 ori. La extremitati: Alaska-NEWYORK-NJ/Niagara/Colorado/Washington etc….an usual experince si diferite totodata. Mi-a fost greu din 2 motive: 1. dor de casa-uscat-fierbinte-care iti smulge inima din piept si 2.mincare de cea mai proasta calitate ieftina si care miroase. Bine ca pot sa gati si imi place:)))asta explica multe.
    In final pot sa spun ca nu depinde de agentia cu care mergi peste Ocean totul depinde de personalitate caracter echilibru si nivelul limbii engleze. Cine se descurca la Moldova se descurca si la SUA. Asa ca va rog nu exagerati cu vorbe din astea ca proiectul e o reclama la nustiu mai ce….nu de pinde de agentie sa le spunem multumesc ca sunt pe piata Moldovei si au posibilitatea de a oferi asa sanse(J-1 H2B etc.) studentilor nostri sa viziteze civilizatia de peste Ocean.
    Totul depinde de om.

    ps:Sustin ideea proiectului. Bravo!!!

  • Reply вася 19 July 2009 at 11:25

    Привет Ната,
    идея хорошая, зная твой характер думаю и результат будет таким же:) Удачи тебе! Мы следим за тобой! 😉
    p.s. ты помнишь что я патриот, и люблю свою страну только вот пишу лучше на русском:)
    P.S.p.s. надеюсь когда то будет повод снять программу и о патриотах которые никуда не уезжали 🙂 🙂 🙂

  • Reply *** 19 July 2009 at 23:42

    si LA Italia se descurca …

  • Reply aetak 20 July 2009 at 00:37

    Super ideea!
    Sa va duceti si in Destin, Florida
    un coltisor de Rai si acolo, iar moldovenii apar ca ciupercile dupa ploaie…

  • Reply Ion 20 July 2009 at 13:38

    Așteptăm la tv 🙂 .
    succes în continuare, drum bun! :)))

  • Leave a Reply