Aventura Americana

Nickelback – If Today Was Your Last Day

[media id=23]

Fotografiile ne ajuta sa ne amintim de ce a fost. La fel e si cu muzica. Cred ca fiecare dintre noi are uneori o preferinta muzicala mai speciala. Mai ales daca aceasta se asociaza  cu anumite momente si amintiri din viata noastra. Vara aceasta, in timp ce filmam Aventura Americana in SUA am ascultat timp de 3 saptamini, de citeva ori pe zi, aceasta piesa la radiourile de acolo.Este cel de-al doilea single al canadienilor Nickelback, de pe cel de-al 6-lea album Dark Horse. Piesa a devenit cel mai difuzat hit al radiourilor din America.Cel putin asta a fost impresia mea. Imi plac si  versurile. Autor – Chad Kroeger, vocalistul trupei. Scrie un comentariu doar daca nu ti-a placut deloc, deloc.

My best friend gave me the best advice
He said each day’s a gift and not a given right
Leave no stone unturned, leave your fears behind
And try to take the path less traveled by
That first step you take is the longest stride

If today was your last day
and tomorrow was too late
Could you say goodbye to yesterday?
Would you live each moment like your last?
Leave old pictures in the past
Donate every dime you have?
If today was your last day….

Comentarii

Previous Post Next Post

 • Reply Galadriel 12 august 2009 at 11:51

  Ador Nickelback, intotdeuna m-au impresionat cu versurile, vocea shi muzica lor la general!Da piesa aceasta e super tare!!!Good Choice U.S.A:)

 • Reply E.T. 12 august 2009 at 17:26

  e super tare piesa insa oricum Coldplay ramine pe I loc pentru mine.

 • Reply Rodi 12 august 2009 at 22:30

  muzica e ca o terapie,cind ai momente de tristete asculti o piesa in care si tecstul ti se para ca vorbeste despre tine,cind esti satisfacut si de bun umor si piesa desigur o alegi dipa plac,mie imi place muzica care si peste zeci de ani o asculti si ti se pare un hit.In acest moment ca am o dispozitie de”cinci stele”sint cu castile la urechi si scriu acest mesaj ascult Snap cu THE POWER mine in schimp pot sa si ascult o piesa de Tiziano Ferro cu SERE NERE.

 • Reply Irina 18 august 2009 at 11:43

  De acesta piesa a baietzilor de la Nickelback sunt indragostita de anul trecut, cand am auzit-o pentru prima data. Imi place mult si piesa „Someday” de pe un album mai vechi – „The Long Road”.

 • Reply Alexandru Culiuc 23 august 2009 at 07:47

  Slab. Tot ce-am auzit de Nickelback pana acum este mult prea asemanator, se inscrie in „Repetitive generic music” (c). Repetitive generic rock, ca sa fiu mai exact. They are taking themselves too seriously, iar cuvintele citate de tine — pafos curat. Fapt confirmat si de clip — „hai sa scoatem de la banca toate economiile si sa dam bani la stinga si la dreapta” — fantezii la nivel de clasa 4.

  Dar poate eu ascult prea putin radio…

  • Reply Nata Albot 23 august 2009 at 09:15

   Sa stii ca si eu ascult prea putin radio…mai exact doar Maestro Fm si doar cind sunt in masina, dar asta nu are nici o importanta pt preferintele mele muzicale. Eu caut in muzica asa nimitul „drive”, iar piesa asta il are indesat. Cit despre versuri… Ai dreptate,sunt pline de patos si cu toate acestea, eu asociez piesa mai mult cu mesajul: Esti gata sa-ti traiesti fiecare zi, de parca ar fi ultima din viata ta? Un pic de infantilism, nu ne strica nimanui….dont take it so serious:))

 • Reply Alexandru Culiuc 24 august 2009 at 01:08

  În opinia mea, драйв != надрыв (sorry pentru rusă, însă în română se pierde jocul de cuvinte). Doua chitari acustice plus un beat monoton nu e suficient pentru DRIVE. Drive-ul e ca şi carisma — you cannot fake it. You either have it or not. And Nickelback doesn’t have it. Vocalistul încearcă să compenseze impotenţa muzicală forţând din răsputeri vocea a la Bono, dar asta nu e suficient.

  În plus, înteleg că draivul (chiar şi unul supt din deget) prinde bine când mergi 65 MPH pe I-95, însă el nici pe de cum nu este o condiţie suficiente pentru muzică bună.

  P.S. Aha, deci e „patos” in romana. Ok, mi-am notat pe viitor. Merci.

 • Leave a Reply