De-ale mele

Sa continuam sirul…

 http://video.mail.ru/mail/fakefactory/1/23.html

Cum fumul de tigara imi este cunoscut nu doar din teorie, intotdeauna ma bucur cind pe cineva il duce capul mai bine decit pe mine, sa spuna lucrurilor pe nume. Ma refer la disconfortul pe care ni-l creiaza fumatorii nostri apropiati.

Am fumat 7 ani buni. Fumam si cite 2 pachete pe zi. Nu stiu cum e la ceilalti.Fumatorii din mass-media folosesc pauza de tzigara  pe post de relaxare, inspiratie,schimb de noutati-birfe. Intram uneori in panica. Ma gindeam cu groaza la momentul cind voi hotari sa ma las de fumat si nu voi putea. Cum adica eu sa maninc ceva bun si dupa aia sa nu trag o tzigara? Cum adica eu sa stau la povesti cu lumea, fara sa tin strins, asa “stilino”, o tzigarushka intre degete? Traim in vremurile cind sanatatea buna e la ordinea zilei.

Comentarii

Previous Post Next Post

22 Comments

  • Reply aetak 18 August 2009 at 23:56

    am fumat vreo 3 ori in viata mea
    inka stau la dubii dac mai vreau sa continui

  • Reply mariana 19 August 2009 at 03:25

    Da fumatul e o tema veche. Mereu am fost fumator cum se zice ocazional, pe la petreceri, in timpul pauzei de ore cind eram la universitate. Niciodata n-am fumat zi de zi, insa mai mult de 1 an practic nu am fumat, incluziv si la petreceri. Prietenul la fel fuma de vreo 3 ani, i-am pus ultimatum ori eu, ori tigara. Alegerea a fost desigur ca eu.
    Cel mai important e sa sustinem persoana care incearca sa renunte la fumat!!!

  • Reply olya 19 August 2009 at 10:06

    Niiodata nu i-am inteles pe acei oameni care dupa ce au mancat ceva gustos, fug repede sa traga o tigara!!! Eu nu am fumat nicodata (o singura tigara in clasa a 7 sper ca nu se pune) si nici nu vrea!!! De cele mai mult ori in iubitul nostru oras vad domnisoare plimbandu-se pe stazi cu tigara in mana. E atat de urat!!! Da poate asa e “stilino” (cum spui tu) sau “glamurninico” (cum aud de cele mai multe ori). Iar din cate am reusit sa vad sunt mai multe femei ce fumeaza decat barbati!!! Iar daca e sa vorbim de cei din mass-media…..uite colegii mei in aceste clipe au revenit de la fumat, cred ca au stat 15 min si cu siguranta au fumat mai mult de o tigara!!!! Unde am lasat cuvintele — un mod sanatos de viata??? Apropo marea majoritate a colegilor mei (mass-media) fac sport, le place, nu pierd nici un antrenament!!! Atunci oare ce loc ocupa tigara in viata lor!!!!!!!!!!!!!!!

  • Reply Lena 19 August 2009 at 10:34

    Nu cunosc gustul si placerea de la fumat,dar tare ma enerveaza cind cineva sufla in partea mea cu placerea sa.Cind vad un om fumand ma uit la mimica lui si ma gindesc daca zimbeste inseamna ca are o bucurie si si-o ineaca in fum ce-l ce e trist isi ineaca amarul in fum si se linisteste demonstrativ afisinu-si emotiile.
    P.S. Referitor la ce ma enerveaza-MA ENERVEAZA CIND CULEG http://WWW.NAATALBOT.MD,SI NICI O NOUTATE,consider ziua ceea neinplinita.

  • Reply Mila 19 August 2009 at 11:03

    si eu am fumat multi ani….vreo 7-8 nu mai tin minte ……mai mult pentru placerea gestului decat pentru efect…

    am lasat fumatu intro zi…intro ora si intro clipa….mia fost usor si chiar ma mindream cu asta…

    au trecut vreo 2 ani de atunci…si acum am inceput sa simt ca imi lipseste acea placere unica de a defila cu tigaza intre degete….
    as vrea sa fumez iar….doar ca sa ajung la acelea senzatii….am luat o tzigara…dupa atita vreme fumu sa cam dus pe alta gzititza si nu mia facut bine :)))

    si atunci ce sa fac? imi doresc sa simt acea senzatie dar nu din contul sanatatii….

    de ce nu se inventeaza tzigati goale? sau tzigari cu calciu? sau tzigari cu orice “umplutura” dara fara tutut ?
    sau poate sunt si eu nu stiu….

    • Reply Nata Albot 19 August 2009 at 20:06

      Sa stii ca au aparut, dar mie to mi se pare normal sa inlocuiesti o prostie cu alta. sa intri pe la Mall, la etajul din parcare…of mi-i ciuda ca le fac promovare…dar daca tot ti-i dor de acea senzatie…

  • Reply Galadriel 19 August 2009 at 12:19

    Deja timp de 2 saptamini seara de seara, la balconul meu eu si prietena mea fumam cite o tzigarushka shi beam cite un pahar de vin sau o ceashka de ceai, asta a devinit ca un cult, ca o traditie ca o…necesitate. Iata ca de luni ea a hotarit sa lase, pentru mine atunci parca s-a prabusit lumea!Cum asa?de acest sentiment mi-a fost frika, si aici tre sa vb nu doar de sanatate fizica dar si se pare ca si psihica :), in orice caz la moment am inlokuit tzigara cu cite un strugure de poama si la fel avem multe ce discuta, iar pe cei ce vor da nu se pot lasa, nu-i pot intelege!

  • Reply DT 19 August 2009 at 13:11

    ..bati direct in shasiu 🙂

  • Reply dana 19 August 2009 at 13:45

    eu pun sanatatea pe 1 loc si gindul ca vreau sa am copii sanatosi,nu am fumat si nici nu am so fac…si cind vad prietenele mele ca fumeaza,le spun acest lucru si credeti-ma ca le-am pus pe gind,sper sa fie si efect!!!!!!!!!!!!!!

  • Reply dracushoara 19 August 2009 at 17:48

    Si eu am fumat, cum fara asta. Fumam dupa liceu shi eram “crutie” Cine a vrut a lasat fumatul, cine nu, fumeaza shi in continuare. Cred ca era o perioada in care vroiam sa fim mature mai rapid, sa semanam cu fetele “glamurniie”, sa fim “stilinie” . Daca vrei te lashi de fumat…
    Nu exista cuvintul “NU POT” exista cuvintul “NU VREAU”

  • Reply anikusha 19 August 2009 at 19:05

    ahhh, ce bine te inteleg…..dar in schimb ce bine te simti dupa ce trec citiva ani de cind nu fumezi si te mindresti cu asta 🙂

  • Reply ZM 19 August 2009 at 21:04

    Toti scriu ca au lepadat dar uite eu am inceput o saptamina in urma. Nu mai suportam atmosfera din birou si am hotarit cu prietena mea la pauza de masa zi de zi mergem la o cafea buna si la o sigara(cum spunem noi) si atit, mai mult in timpul zilei nu le fumez ca parca nu sunt fumatoare dar imi fac si eu putin de cap. Asta e cea mai mare placere pe care o obtin din ziua de lucru. Asta ma inerveaza cel mai mult ca am un lucru care nu-mi place dar duc jugul pentru ca alta iesire nui. Asta e Moldova Noastra Iubita.

  • Reply natalita 19 August 2009 at 21:30

    Nu am fumat niciodata, nici chiar simpla curiozitate nu m-a facut sa-mi doresc. Ceea ce detest la oamenii ce fumeaza mirosul din gura…urasc chestia asta. Detest oamenii care iti sufla cu fumul spre tine. Eu sunt adepta intezicerii fumatului in localurile publice.

    • Reply Nata Albot 19 August 2009 at 23:12

      Si eu sunt gata sa sustin aceasta initiativa.

  • Reply E.T. 20 August 2009 at 00:27

    Am fumat 3 ani. Inca fumez-uneori. Cind renunt? atunci cind ma decid.
    Sa va explic ceva dupa parerea mea.
    Tigara o asociez cu Dragostea- trebuie sa pui punct inainte sa-ti faca rau.E greu sa te lasi de fumat dupa cum e la fel greu sa rupi o relatie cu un barbat – dar nu imposibil.Fiecare drog are remedial lui iar tratamentul nu difera de la o dependenta la alta.E nevoie doar de vointa.
    Ai prietene care tocmai s-au lasat de fumat?Le-ai vazut in ce hal arata?Cum erau si ce epave au ajuns?
    Acum ai prietene care tocmai au rupt o relatie? Ciudat nu? Seamana intre ele ca doua picaturi de apa.Comparatia dintre tutun si dragoste “toxica” se impune de la sine-cu diferenta ca exista si barbati de treaba in vreme ce tigari care sa nu dauneze sanatatii mai rar.
    In cazul barbatilor situatia e decisiva.Te scoli intr-o dimineata si intelegi ca este o diferenta intre o poveste de dragoste si o mlastina in care te afunzi tot mai mult.Iai decizia si Basta!!!Nu le crede pe acele care spun ca asa au intentionat…ruptura vine de la sine-cind se umple paharul.Nu tu impui ruptura ci ea se impune in fata evidentelor
    In cazul tigarilor e foarte dificil- te scoli intr-o dimineata si realizezi ca tenul e ca preferata cafea cu lapte ca dintii sunt ca lamiia stoarsa si uitata in frigider si inca multe altele….insa oricum peste ceva timp daca nu ai nici una in casa te trezesti cotrobaind prin gunoi ….
    Cu nicotina e greu sa te desparti. Lipsa ei e fizica si durerosa.Lipsa gestului si a placerii associate –idem.
    Eu Nu fumez in public doar la mine la balcon cind sunt singura ascult Coldplay si ma gindesc ce fac miine…
    Stiu ca ma scol intr-o dimineatza si inteleg ca pot sa renunt.

  • Reply kafka 21 August 2009 at 05:26

    Eu niciodata nu am fumat Si n-am nimic contra celor ce fumeaza e problema lor sanatatea la fel daca le place lor asta e treaba lorDar:Eu cred ca treb sa stii a fuma. Sint persoane care fumeaza frumos,curat chiar imi place sa le privesc dar altele cum stau prin colturi ascunse aruncind resturile,vorbind urit.
    Apropo si nu toate persoanele fumeaza pentru ca-i la moda sau de dragul fumatului sint diferite cazuri…

  • Reply Cristina 21 August 2009 at 12:16

    Prima data am incercat sa fumez in clasa a 7-a. M-a invatat cea mai buna prietena pe atunci. De atunci fumam cite o tigata pe zi, dupa lectii. Se intimpla si deloc, de intimpla si mai des. Nu eram dependenta in sensul larg cunoscut, dar mai mult era o obisnuinta. Ce prikolino era sa fumezi acasa cind nu era nimeni…Dar deja de un an nu fumez deloc. A fost putin greu la inceput, cind ma vedeam cu prietenii fumatori si mi se parea ca-mi lipseste ceva, dar mi-a trecut repede. Eram mindra ca eu nu fumam. De cind m-am lasat, fumul de tigara ma innerveaza la culme. Nu sint impotriva fumatului in general. Fiecare face ce vrea, dar cred in desavirsire ca trebuie sa fie locuri speciale pentru fumatori si nefumatori, iar ceva urgent trebuie de facut cu copiii care fumeaza sau cumpara, sau vinzatoarele care le vind. Cred ca trebuie de inceput prin a promova sportul incepind din gradinite, de lucrat aspura imaginii negative asociate cu tigara, de dat exemplu apropiatilor. Caci daca de lasat statul sa se ocupe de asta mai intii…o sa fie jelea mare cu intirziere…

  • Reply Natalitza 26 August 2009 at 16:30

    pai eu nu am fumat nici o data in viatza mea….shi nici nu m’a atras reodata. sunt foarte mindra de asta shi multzi se uita srtaniu la mine……….nu inteleg de ce?
    in schimb am stat in preajam la multzi fumatori:(

  • Reply kira 28 August 2009 at 10:24

    FUMATUL DAUNEAZA GRAV SANATATII >)

    • Reply Maria 1 November 2009 at 23:50

      No Sh*t. Scrie si pe pachet, si pe panourile publicitare, mai scrie si ca fumatul ucide…si ca scade fertilitatea si potenta…si mai nou pe pachetele de tigari din Ro cel putin mai sunt si imagini infricosatoare care sunt menite sa sperie fumatorii si sa-i determine sa se lase de fumat. 3 cuvine am pt tine: Never gonna happen. De ce? ma vei intreba…Pentru ca oricat de puternice ar fi toate aceste “materiale” eu daca nu vreau tot nu ma las. Si partea cu vreau este cea mai grea. Sunt fumatoare de 5 ani. Vreau sa ma las…de fiecare data cand ma hotarasc ma gandesc ” da’ ce o sa fac eu in pauzele de la faculta? sau ce mai fac eu cand ma trezesc dimineata? sau cum o sa mearga o masa copioasa fara o tzigara canceroasa? ” si multe astfel de intrebari “existentiale”. Am citit si cartea lui Allen Carr “The easy way to stop smoking”…a functionat…pret de vreo 3 zile…asa ca…am impresia ca o sa fie nevoie sa mai treaca ceva timp pana o sa ma sictiresc de tot de tigari si acel “vreau sa ma las” o sa fie mai tare decat acelasi ” vreau sa fumez o tigara.”

  • Reply stella 29 August 2009 at 17:57

    am incerka de vreo doau ori sa fumez, dar nu ma atras de lok.Sunt de felul meu mai realista si nu-mi inchipui kum tigara te-ar putea relaxa sau sa-ti ofere inspiratie.Cred doar ca imaginatia aici joaka festa.

  • Reply Lima 1 September 2009 at 16:49

    Nu am fumat niciodata, insa sotul fumeaza, mai ales cind bea bere si maninca ceva gustoshel…
    taaaaaree vreau sa-l “dezbaier” de naravul asta… dar greu… daca nu e vointa in scumpetea asta de om de linga mine??? Cica, “da puiule, eu vreau, dar hai dupa vacanta noastra…”
    acum astept “dupa-vacanta noastra”…. Mi-a dat voi, dar tot dupa vacanta, sa recurg la orice metoda, kiar sa-i pun si tzigara in lapte… ))))

  • Leave a Reply