De-ale mele

Ce faci cu “independenta”?

independentaA mai trecut un an din mult prea fericita noastra independenta. Cind stau si ma gindesc cum ne-am ales cu aceasta “independenta”,  imi vine sa pling. A venit pe 24 august Ukraina la rusi si a plecat independenta. Apoi am venit noi pe 27: “Kto? Maldova? Svabodny!”  Da, tare greu ni s-a mai dat aceasta “scumpa” independenta. Si mai ales tare am avut nevoie de ea. Of, of, of. Asa de tare, incit nici macar nu s-a pastrat documentul original al marelui eveniment. Gata. Nu-i. A ars.

Noi suntem “MARI” si mai ales “MULTI” . Avem petrol,gaz, munti,mare, zacaminte, aur…si toata lumea din jur cauta cum sa puna mina pe ele. Si  daca nu ma intreba mamica de ce nu se aude nimic despre sarbatoarea din acest an, cred ca imi aminteam de ea, doar dupa ce trecea. Scuzati-mi lipsa de patriotism si excesul de ironie acida pentru un subiect atit de delicat. Anul acesta, gratie unui om teafar din tara noastra, am reusit sa ne pastram privilegiul de a ne marca sarbatorile in Piata Marii Adunari. Ca de nu, era sa fim expediati  in Valea Morilor, pe malul lacului secat. Acolo  sa ne sarbatorim “Independenta”. Am facut un sondaj de opinie, sa vad cu ce se va ocupa maine lumea:

1. Pleaca in Turcia. O zi de independenta s-a transformat in 5 zile de vacanta.

2. Se duc la frigarui.

3. Se duc la cumparaturi pentru copilul care va merge la scoala.

4. Muncesc din zori pina in noapte la birou.

5. Se duc la nanasi in vizita.

6. Isi termina reparatia.

Tu ce vei face cu independenta?

P. S. Imi iubesc tara. Asa cum e ea. Pur si simplu. Eram prea mica ca sa fiu intrebata daca vreau asa soi de independenta.

Comentarii

Previous Post Next Post

16 Comments

  • Reply Z.M. 26 August 2009 at 14:53

    An de an ziua independentii pentru mine este munca silnica. Si stiti de ce? Pentru ca la parinti in sat pe data de 28 este hramul satului, de de aia pe 27 muncim ca albinutele ca nu cumva cineva din neamuri sa vada un paianjen in vre-un colt sau sa manince sarmale sarate. Asta e situatia. In rest p-u mine ziua independentii e o zi obisnuita ca si celelalte, de nu as ajuta parintii as trindavi toata ziua ca sa ma odihnesc un pic de atmosfera de birou.

  • Reply dany 26 August 2009 at 15:02

    Buna!
    Eu azi mergeam in maxitaxi si la un cerc era multe flegulete,si copilul meu de aproape2 ani striga;uite-uite,si eu imi indrept privirea si vad flaguletele sii zic Ce culori sunt?Si le enumar;rosu galben si albastru este al nostru tricolor……si-mi dau seama ca degraba e Ziua ?…Dar cind….?Sa fie azi?…..Si nimic nu sa mediatizat?…..Repede scot mobilul si ma uit,…aha..mine.
    Doamne…aveam sa uit si eu de aceasta sarbatoare.Nata ma uit in lista expusa si ma rid..da..interesante ocupatii.Si ma intreb iara eu,ce fac mine?caut a doua oara si ma opresc la
    6.Imi termin reparatia.
    Dar totusi,o sa-mi felicit nanasii si poate in wekend esim la frigarui…
    Felicitari cu ziua Independentii

  • Reply E.T. 26 August 2009 at 15:15

    Pentru mine e o zi tragica ziua de miine. Anul trecut in ziua aceasta pe la vreo 16.00 ma duceam la biserica sa-mi iua lucrurile pe care le-am lasat dimineata la slujba la sfintit….
    Eram imbracata decent.Merg la biserica.
    N-am pornit ca deobicei am vrut sa ajung mai repede caci se inchide la 17.00.
    Pin la 16.35 am fost batuta jefuita si aruncata pe ciment…Doi vagabonzi.Eu eram singura.Nu conteaza ce-a urmat important ca dupa ce au fugit lume care m-au vazut nu vroiau sa se apropie.Oare aratam eu a vagaboanda…Da imi era rupt maioul imi singera nasul gura …dar suntem oameni puteau macar sa cheme salvarea.
    Am luat legatura cu o prietena care era in oras si am mers la politie de sector. Niste retardati si acolo.Mai bine ma duceam direct la urgenta. In primul rind pin mi-au deschis usa ca ei erau incuiati.Un politist dormea altii serveau vodka cu banane.M-au intrebat daca nu vreau si eu una:) Va da-ti seama.Niste intrebari stupide”de ce n-ai fugit” ” de ce nu i-ai lovit si tu?” “de ce azi vin cu plingeri – ti-ai gasit si zi sa vii la politie….Niste dobitoci.
    Am scris ce am mai scris si in final nu le-am dat de capat.De atunci am ramas marcata.Mi-i foarte frica sa merg pe drum singura sau seara nu mai vorbesc.Nu discut cu nimeni strain si in general nu ma mai manifest in public deloc.Mai bine tac ca sa nu fiu atacata.
    Miiine?
    O sa chem niste prietene la mine acasa.E mai sigur in ziua asta sa stau la adapost decit sa ies in Piata.Daca iar ma ataca cineva….

    • Reply Nata Albot 26 August 2009 at 21:47

      E.T. regret foarte mult ca ti-a fost dat sa treci prin aceasta durere. Nu indraznesc sa spun ca aproape simt ce simti si tu, dar indraznesc sa-ti dau un sfat: profunzimea cu care un eveniment negativ ne marcheaza viata, depinde de cit de mult ii permiti tu asta. Daca vrei, te invit maine la o plimbare. Dar promite-mi sa vorbim doar despre lucruri placute…

  • Reply Cristina 26 August 2009 at 15:38

    sarbatoarea asta imi trezeste sentimente contradictorii:
    1. Totusi am reusit ceva noi in atatea ani (cel putin asa cred eu)
    2. Majoritatea care merg in piata habar nu au ce sarbatoresc si este un prilej in plus sa mai bea si sa se dea tari…..

    Ce fac eu maine, eu maine ma marit:-))) Asa am hotarat mai in gluma, mai in serios cu Nicu (sotul meu) “sa ne luam” de Ziua Independentei.
    Sper sa avem o zi frumoasa, ca si voi de altfel!!!

  • Reply Cristina 26 August 2009 at 16:01

    Multumesc mult Nata, blogul tau este un remediu pentru multe suflete!!!

  • Reply Andrei 26 August 2009 at 17:32

    Cum a spus si Z.M. poimiine este o sarbatoare la fel de mare ca cea de miine.Miine de ziua Independentei voi munci putin prin ograda pentru ka pe 28 august este hramul satului Bubuieci de aceea trebuie sa ne pregatim cumsecade,mai tirziu insa voi avea liber si poate voi iesi cu familia sau cu prietenii in Piata Marii Adunari Nationale unde vom sarbatori aceasta sarbatoare.Le doresc tuturor o independenta sigura si o sarbatoare frumoasa la fel si pentru tine Nata,apreciez mult cea ce faci si de fiecare data am placerea sa intru pe blog-ul tau!!!!!Sarbatori fericite tuturor!!!!!!!!!

  • Reply dany 26 August 2009 at 21:04

    E.T-imi pare rau pentru ce ti sa intimplat.Citind,chiar m-au luat fiorii.

  • Reply E.T. 26 August 2009 at 22:14

    Va iubesc.
    Generozitate nu inseamna doar bani sau alte bunuri materiale- ci gestul ca-ti pasa…
    Sunt ok si va multumesc inca o data.
    Cu respect pentru voi
    E.T.

    ps: Nata tie multumesc in special.
    Pregatesc ceea despre ce am discutat mai devreme.
    In schimb vreau un autograf si o poza impreuna:)

  • Reply julia 26 August 2009 at 23:17

    In familia noastra nu se sarbatoreau aceaste zile,oricum insa era o zi mai speciala…dar iata ca anul trecut am hotarit sa merg si eu in Piata Marii Adunari si sa vad ce inseamna Ziua independentei?
    Am ramas trasnita….toata lumea e aproape biata ,toti se agata de tine si ceva straniu pentru mine…,de asta am hotarit sa nu mai merg niciodata la o anumita sarbatoare in Piata….mai bine stau cu familia sau merg la un frigarui….

    P.S. Miine vreau sa imi plimb micutile verisoare prin oras,le fac si eu o zi mai speciala….

  • Reply Iuliana 27 August 2009 at 09:24

    eu o sa lucrez azi

  • Reply olya 27 August 2009 at 20:58

    Eu am plecat dimineata pana la Iasi!Mam intors de ceva timp!!!A fost ok, doar ca drumul ma epuizat!!!
    In schimb am mers cu mama pana la Iasi, dupa care am urcato in microbuzul spre Targul Neamt, merge in vizita la matusa noastra!!!IAr eu am venit acasa.
    Curios a fost cand am intrat in vama!!!
    Mama din 2006 nu a iesit din tara, iar pasaportul si la luat tot in 2006, iar vamesii nostri au chemato aparte sa o intereb nu cumva pleca in Italia.Eram si eu langa mama, sincer am inceput sa zambesc, daca nu iesit din tara si ai luat pentru prima data viza la romani neaparat trebuie sa fugi in Italia???
    …asta e!!!!dar mama oricum revine acasa duminica, luni o asteapta studentiiiiiiiiii, viitorii stomatologi.
    Eu in schimb, dupa o zi tare frumusica am ajuns acasa si am realizat ca prietenul meu, nu e acasa, are si telefonul stins, dar nici macar nu a sunat sa vada daca am ajuns acasa ok!!!
    Ciudat..aiurea…dispozitie………..

    • Reply Nata Albot 27 August 2009 at 21:17

      Ai putea vedea si altfel lucrurile. Ai avut o zi frumusica. Si poti s-o inchei cum vrei tu. Cine stie cum era daca iti gaseai prietenul acasa. Sunt sigura ca a uitat pur si siplu sa-si incarce mobilul si ca-si facea mari griji ca nu te poate contacta.

  • Reply Ольга 28 August 2009 at 10:50

    Честно говоря, толком не могу понять всю, если можно так сказать, праздность этого дня.Нет в нас той патриотности, которой бы хотелось, и очень очень жаль.Нет должной любви к нашей стране, которую она заслуживает, а ведь заслуживает, не так ли?А как было бы здорово, еслиб мы с гордостью вышли на площадь нашего города, и радовалиь тому что мы живем в такой, вроде как, не самой плохой стране.Но думаю не получиться, не живут в моей душе, к сожалению те чувства которые перечислила выше…..кого винить……Поэтому потрачу выходной на домашние заботы.:-(

  • Reply Silvia 28 August 2009 at 11:43

    am deschis ieri aceasta tema si ma gandeam sa scriu ca voi sta acasa cu fetita mea, bucurandu-ma de aceasta zi libera de dimineata pana in seara alaturi de bebe… Apoi, probabil, s-a desteptat un pic patriotul din mine 😀 si cand a venit sotul de la serviciu, ne-am luat bebe-ul in brate si am iesit in piata.. Nu shtiu ce asteptam sa vad, dar probabil era prea tarziu ca sa gasesc ceva frumos acolo.. 🙁 Asa ca, pastrand aceeasi dspz de sarbatoare, ne-am pornit in vizita la niste prieteni 😀 Asa ca am facut de toate cate-oleaca 😀

  • Leave a Reply