EVENIMENTE

27 august.Partea frumoasa a independentei.

N-am rezistat. Am iesit putin in oras. Am vrut sa vad fetele oamenilor. Am vrut sa vad piata. Spiritul independentei a trezit cetateanca din mine si a adus-o drept in fata Catedralei. In piata – un concert al diferitor colective de copii. In parc – un iarmaroc improvizat al mesterilor populari. Cu toate ca arta populara deseori ma enerveaza prin triumful kitchului in ea, astazi m-au suprins placut citiva oameni talentati.

img_1375

Acesta este Mircea. Un baiat foarte haios, comunicabil si fara inhibitii. Graseiaza ca un adevarat frantuzoi.Locuieste in s. Pelivan, r.Orhei. Tatal lui nu mai este. A invatat sa creieze tot felul de casute si bisericute din cotilet. Zice ca ii place foarte mult. Isi apreciaza lucrarea din poza cu doar 30 lei.

img_1377img_1376

Stefan Ciobanu. or. Calarasi. Cioplitor in lemn.Un nene foarte placut. Creaiza tot felul de chestii din lemn.Zice ca ii ia multa sanatate sa le  faca. Mi-au placut masinutele lui. Mi-a povestit ca o doamna i-a comandat tocmai vreo 40 pt o gradinita. Mi-ar placea sa inlocuiesc multe jucarii chinezesti din magazine cu cele pe care le confectioneaza mesterul Stefan Ciobanu.Mi-a mai povestit ca cel mai bine cistiga acum cu zdrobitoarele de struguri. O masinuta din lemn costa 40 lei si o zdrobitoare de struguri – 2000 lei.

img_1378

Aceasta doamna creiaza margele. Dar poate, la comanda, sa decoreze si niste cupe de sampanie pentru o ceremonia de nunta. Arata destul de bine.

img_1385img_1386img_1380img_1381Victoria Kurachitski este mester popukar, miniaturista. Creeaza cu cirligul tot felul de obiecte in miniatura. Si-a expus intreaga colectie de plante in vazon. Fiecare floare avind denumirea originala atasata. Inaltimea unei lucrari este de maxim 5-10 cm. Isi apreciaza munca cu 50 lei floarea.

img_1382

Elena Spinei este de 2 ani primarul s. Maximovca. Iar de 10 creeaza straiste. Toate extrem de frumoase si stilate. Le confectioneaza din lina si lucreaza cam 3 zile la o traista. Le vinde cu 300 lei bucata.

img_1397

Straiste din lina naturala. Le creeaza Ecaterina Popescu din s. Clisova Noua. Are si carti de vizita, si adresa de mail si chiar un site: www.rusticart.md

Comentarii

Previous Post Next Post

6 Comments

  • Reply E.T. 27 August 2009 at 16:15

    Spiritul independentei a trezit cetateanca din tine pentru ca-ti pasa. Tu stii sa-i vezi pe oameni altfel decit o aparenta. Sunt mindra de asa Suflete Elevate.
    “Se nasc si la Moldova oameni”- unii au plecat iar altii lupta aici.Respect pentru Bunavointa pentru Rabdare si Indulgenta.
    O zi frumoasa la toata Lumea.

    • Reply Nata Albot 27 August 2009 at 19:07

      Nu cred ca merit vreo lauda. Nu am facut nimic deosebit. Iar tu esti de fiecare data atit de generoasa la vorbe incit ma tem ca cineva poate crede ca te rog eu sa faci asta.

  • Reply Lex 27 August 2009 at 22:21

    Salut, nu am iesit azi in piata, am stat acasa, curat, copil, mincare…Nu sa trezit cred ca patriotul din mine sau…
    Cuvintele pe care ti le scrie E.T. chiar le meriti.
    O seara frunoasa la toata lumea!

  • Reply Sara 28 August 2009 at 00:02

    Pai, nu-i adevarat ca de noi depinde ce vedem?
    Sint sigura ca multa lume a plecat azi din “piata” dezamagita, cu un buchet intreg de “spirite” ofensate, cu simtul inalt al patriotismului patat, imprastiind prin glamuroasele terase din centrul orasului tot felul de ” feee-uri”,urit mirositoare( adevarul e ca nu traim cele mai frumoase vremuri). Tu ai scris despre oamenii cei mai frumosi care au fost azi acolo.
    Nu-i asa ca-i minunat sa poti vedea
    doar ceea ce merita cu adevarat sa vezi, ignorind lucrurile care supara? Admirind oamenii din poze si minunatele lor lucrari, am si uitat, ca azi toata ziua m-am gindit la ziua de miine…

  • Reply Dana 28 August 2009 at 00:36

    Nata, tu intr-adevar esti foarte deosebita si meriti toate laudele!!!Mai rar asa persoane intalnesti la noi care sa nu fie indiferenti la totul din jur.
    Un inceput de saptamana excelent!!!!!

  • Reply Cristina 29 August 2009 at 00:28

    Avem oameni muncitori si talentati si buni…avem! Avem!

  • Leave a Reply