De-ale mele

Nahren – Un nou diagnostic

diagnosis_doctor1Am fost placut suprinsa de reactia civilizata a d-lui V. Filat la cele intimplate azi in sedinta parlamentului. Nu pot spune acelasi lucru, urmarind comportamentul presedintelui. Mi-era mila de el. Cind l-am vazut asa, rezemat pe umarul d-ei Z.Greceanii, cu capul plecat si privirea-i obosita iesita de sub fruntea-i lata, ma apucase o jale. Nu mi-a placut deloc ce am vazut. Ce pacat ca unii alesi ai poporului nu inteleg la timp ca poporul nu-i mai vrea. Ce pacat ca nu-si pot face bagajele inainte ca sa li se arate cu degetul spre usa. Ce pacat ca nu-si pot accepta umila situatie, sa plece capul si sa se retraga. Pentru ca cel putin sa-si pastreze „fata” in fata celor care inca i-au mai votat. Si din acestia nu sunt chiar atit de putini. Cred ca un psiholog bun ar putea talmaci orice cuvint din memorabilul discurs al d-lui Voronin. Eu cred ca nu trebuie sa fii mare psiholog ca sa intelegi ca „Nahren” este de azi un nou diagnostic. O afectiune cu tendinta de agravare. A celor care nu stiu la timp sa se retraga. A celor care si-au infipt prea adinc coltii in carne. Oare sa-l predispuna atit de negativ pe d-ul presedinte sarbatorile nationale?

 

Comentarii

Previous Post Next Post

 • Reply dany 29 august 2009 at 00:03

  Eu am citit ‘noutatea’pe site-ulprotv,si parca nu credeam.
  O fi el batrin,ofi el suparat ca zilele de guvernare sunt pe sfirsite,dupa care cred ca va trebui sa raspunda,o fi el obosit sa joace murdar.o fi el….,mai da sa spui asa cuvinte in fata atitor ziaristi,camere de luat vederi….
  Da..,cult mai sunteti d-nule presedinte!
  .Aplauze…

 • Reply Cristina 29 august 2009 at 00:29

  No comment. Mi-e sila de toti!

 • Reply E.T. 29 august 2009 at 23:29

  Eu ii port un respect lui d.Voronin. Vrem noi sau nu a fost presedintele Republicii Moldova.Este o personalitate.Are un rost in viata.Eu personal ma consider o mucoasa sa-l judec.
  Cind voi obtine ceva cu puterile mele cind voi fi si eu la rindu-mi pe arena politica voi indrazni sa ma dau cu parerea.
  Faza cu „nahren” – e o chestiune.Lipsa de cuvinte in romana sau alte motive- nu pot sa inteleg ce l-a determinat.
  Prefer sa ma gindesc la ale mele decit sa judec.
  Nu ma refer aici la dreptul exprimarii-il avem cu totii insa este o etica sau niste bune maniere (ale noii generatii/tineri)cind vorbesc despre un om in virsta.
  Imi place sa citesc ce scrieti dumneavoastra – care aveti dreptate si „eligibili” pentru aceasta conversatie.Eu insa ma abtin.Chiar de nu-mi place sau ba.

 • Reply Have2say 30 august 2009 at 00:02

  Da… Uneori e prea confortabil char si scaunul cu rotile, ca sa mai cobori din el, ce sa mai vorbim de scaunul de Presedinte……

 • Reply moldovan 30 august 2009 at 11:39

  Daca tot califici asa: „Nahren” este de azi un nou diagnostic. O afectiune cu tendinta de agravare. A celor care nu stiu la timp sa se retraga””, inseamna ca dl Presedinte l-a pus corect. Toata gruparea, nu doar Filat, va merge in aceasta directie. iar naivitatea „sustinatorilor” si „romanilor” este regretabila. Nu vorbim doar despre esenta adevarata a acestor tipi criminali dar si despre faptul ca sunt unelte proaste in maiinile fratilor care vor merge in aceeasi directie. Nahren. S pleaja. Aceasta este o promisiune. „alianta” mai are zile numarate.

  • Reply Nata Albot 30 august 2009 at 22:42

   Pt un moldovan: Sa stii ca nu am scris acest articol pentru a sustine vreun politician. Mai ales ca, din principiu nu as face asta. L-am scris pentru ca nu am putut trece pe linga badaranie, dar nici nu pot sa nu vad ca exista si oameni mai culti in tara asta. Si nu are nici o legatura cu apartenenta lor politica.

 • Reply moldovan 30 august 2009 at 11:53

  Natalia si vizitatorii. Voi chiar sincer credeti ca Lupu, Filat si Urecheanu au ACELEASI viziuni si obiective??? Voi chiar credeti ca acesti indivizi au ganduri curate si intentii bune??? Iar sprijindu-le prostiile nu intelegeti ca sprijiniti o cale spre dezbinare reala a tarii? Ei sunt niste criminali primitivi, dar vor fi utilizati abil pentru a contrapune Moldova intre riscul de alipire fortata la Romania si razboi cu Tiraspolul. Rusia nu va pleca evident si atunci??? Cei care se considera romani- mai baieti…luati-va pasaportul si in 30 de minute sunteti in patria voastra. Lasati-ne pe noi, moldovenii la noi acasa in Moldova sa vorbim limba noastra moldoveneasca. De ce nu ne dati pace? Dati-ne pace, va imploram, pina nu ne sare tandra.

 • Reply Dana 30 august 2009 at 12:22

  E.T. cand vorbesti despre respect ar fi bine sa alegi cui sa-i adresezi. eu am avut pareri mai bune in urma articolelor scrise de tine, dar acum demonstrezi altceva…o opinie foarte seaca ai.

 • Reply natalia 30 august 2009 at 16:23

  pentru E.T.

  pacat ca gindesti asa. A fi presedinte de tara impune multe, in primul rind obligatia de a te comporta ca atare. Dupa ceea ce face dumnealui (mi-i sila si sa-i zic asa) si ce zice, ar fi meritat sa fie cel mult un politist la marginea drumului….
  Eu, personal, nu vreau sa ma conformez cu asa comportament si chiar il judec, deoarece ma reprezinta in lumea intreaga, si-i pacat sa ma reprezinte in asa mod. Poti sa fii un simplu functionar si sa ai mult mai multa cultura, educatie si bun simt… Asa ca nu ma simt o „mucoasa” pe linga el, chiar mai superioara…
  ei… sunt multe de spun pe tema asta…

 • Reply E.T. 30 august 2009 at 19:22

  Draga Dana
  ai tot dreptul sa crezi asa.
  Fiecare cu parerea sa.:)

 • Reply Vio 30 august 2009 at 19:28

  Cîtă lipsă de instruire la cei care se consideră doar moldoveni. Voi nu faceţi elementara distincţie între noţiunile de ,,popor” şi ,,naţiune”. O naţiune, cea românească inclusiv, nu se naşte de la alipirea forţată a Basarabiei la Rusia. Da, sîntem popor moldovenesc, basarabean, dacă vreţi, dar sîngele nostru tot romînesc rămîne! A te dezice de naţionalitate o înseamnă să nu te iubeşti, a nu fi instruit suficient şi mai ales a insista în greşeală înseamnă a nu te respecta pînă la capăt. Devenim o ţară de oameni dezaxaţi de la filonul naţional, de oameni orfani ,de oameni care întruna se lamentează, aprofundîndu-ţi sentimentul de victimă. Sus inima, români! (un vers din Coşbuc)
  Moldova are nevoie de verticalitatea noastră, de dragostea noastră, de pozitivism. Moldova are novoie de noi: ROMÂNII MOLDOVENI.

 • Reply margareta 30 august 2009 at 22:15

  Oricum suntem mai multi cei ce ne dorim sa fim o tara civilizata si cu un popor cult. Ca sa se comporte in asa mod capul statului, fiti de acord, e rusinos. Si orice alt discurs al sau ma face sa rosesc, dar asa vreau sa ma mindresc cu Tara mea, pn ca avem atitia oameni destepti, talentati…

 • Reply E.T. 30 august 2009 at 23:13

  Nata asta am vrut sa spun si eu.
  Cind am comentat articolul tau a fost mai mult un argument de ce nu pot sa comentez.Pentru ca mi-i rusine sa ma dau cu parere despre un om in virsta fie el Voronin sau altul. Mai ales ex-Presedintele RM.
  Colegii mei care comenteaza la rindul lor pot sa se exprime inteleg ca sunt niste oameni maturi si mai „stau si ei la povesti”.Imi place sa citesc ce cred si tin cont de parerea lor.Atit.
  Nu era vorba ca-i dau preferinta d.Voronin si sunt contra opozitiei.
  Cam asta.
  Cu respect pentru voi
  E.T.

  ps:Dana stay in touch.:)

 • Reply Olga 31 august 2009 at 09:24

  Vedeti si pe site-ul zvon.md o referinta destul de curioasa la diagnosticul adevarat al lui Voronin…

 • Reply moldovan 31 august 2009 at 10:37

  Interesant ganditi voi.. Adica comentati rupturi din context? VNV a spus aceste cuvinte nu din senin. Nu pentru ca vorbeste asa cu toti non stop. Este o reactie „fireasca’:):) (stiti cine repeta permanent acest cuvint), deoarece el cunoaste FOARTE BINE unde vom ajunge in curind. Si cred ca intelegeti ca personal VNV nu ii mai trebuie chiar asa de mult, din toate punctele de vedere. Dar rog sa retineti acest comentariu- foarte curind fiecrae din voi va spune aceleasi cuvinte: Pshiol Naher, Filat. Numai ca ii veti adauga si pe Lupu si pe restul.

  Pentru VIO. Eu sunt moldovan. Nu moldovan rus, roman sau ucrainean. Sunt moldovan. Cretinisme inventate pentru cei care nu vor sa gandeasca: evreu rus, german austriac, francez belgian…Keep inventing:):)

 • Reply natalia 31 august 2009 at 15:08

  pentru E.T,
  ma uimeste reactia voastra! Cum sa nu comentez??? Presedintele tarii e ALES de POPOR si PLATIT tot de POPOR!!! Adica de oameni ca tine si ca mine! De ce sa-mi fie indiferent unde se duc banii mei, adica ce creatura le primeste si cum ma reprezinta?
  Uitati-va la SUA. Orice guvernant, orice om al politicii, este sub lupa oricarui cetatean, chiar si boschetarilor. Cind a facut ceea ce a facut Clinton, a fost obligat public sa-si ceara iertare de la familie si natiune!
  Dar la noi… ca la nimeni. Asa-i natiunea noastra. Ne calca cineva in picioare, dar noi in loc sa-i facem vint de pe spatele nostru… nu… Doamne fereste! Noi ne intindem mai bine ca sa-i fie comod celui care ne calca.
  Draga E.T., daca cineva te trimite cumva public in vazul tuturor NAHREN, cum reactionezi? Te faci ca n-ai auzit, sau te indignezi?
  Pai uite pe mine, voronin m-a trimis nahren. Public, in vazul tuturor, fara nici o pricina. Drept ca nu uitindu-se la mine in fata, ci la alesul meu in parlament, in persoana Dlui Filat.
  Si eu asta nu pot sa ignorez….

  Iar pentru acest MOLDOVAN…. as scri eu mai multe…
  chiar l-as invita sa vada cartierul luxos, casa luxoasa care si-o face dragul lui VNV, caci e pe aproape de unde traiesc eu si atunci sa-mi spuna de unde ia bai pentru asa ceva un presedinte de tara cu salariul de vreo 1000 de dolari pe luna. Si atunci vei intelege ca VNV chiar „cunoaste FOARTE BINE unde vom ajunge in curind”….

  Nata, nu trebuia sa deschizi teme cu politica.. :))))) ma omoara…

  • Reply Nata Albot 31 august 2009 at 15:35

   Mi-am invatat lectia. Nici nu intetionam sa vorbesc despre politica. Suntem prea pedinafara.Uneori ma rupe. Nu pot sa tac.

 • Reply ryunoske 31 august 2009 at 17:54

  „Prefer sa ma gindesc la ale mele decit sa judec.” (E.T.) :-))))

 • Reply Irina 1 septembrie 2009 at 09:31

  pt natalia: – Presedintele tarii e ALES de POPOR si PLATIT tot de POPOR!!! – stiam ca e ales de parlament:)dar ma rog…
  -chiar l-as invita sa vada cartierul luxos, casa luxoasa care si-o face dragul lui VNV – si alesul dumneavoastra Filat , EX MINISTRUL PRIVATIZARII, traieste cumva pe strada?saracutul de el:)
  pt Vio: – Da, sîntem popor moldovenesc, basarabean, dacă vreţi, dar sîngele nostru tot romînesc rămîne! – am in mine 3/4 din sange rus si 1/4 de moldovenesc, luand in consideratie matematica, prevaleaza cel rus))da nici de cum, nascandu-ma in aceasta tara, nu pot sa strig in gura mare ca fac parte din natiunea romaneasca!
  ce tine de exprimarile fostului presedinte al nostru, ce parca prima data:) a mai zis el multe chestii „frumoase”))
  si intradevar, temele politicii, religiei si a sportului, daca vreti sa fie pace, mai bine sa nu le deschideti, lectia invatata la psihologie:)

 • Reply E.T. 1 septembrie 2009 at 11:44

  Am impresie ca am comentat in Limba Chineza:) la acest articol:)
  O zi frumoasa la toata Lumea!!!!

  ps:E Toamna-n calendar…

 • Reply Lena 1 septembrie 2009 at 21:47

  E.T.- mi-a placut, mi-a placut parerea ta si-o impartasi nu te indispune,suntem mai multi deaceasi parere dor ca ne retinem si numai citim si cind ne doare mai tare mai si scriem cite ceva.Tu stii dupa ce ti-am citit mesajul de eri,am rasfoit tote temele discutate anterior, nu te opri si expunete si in continuare.Ma-m nascut in satul Dorotcaia(partea stinga a Nistrului,punctul de frontiera intre Moldova si asa zisa Transnistria-zona de conflict -din care cauza locuitorii au facilitati din partea statului Moldovenesc la salarii la pensii 15 sau 20%) de douazeci de ani sunt in Chisinau sora mea a ramas cu familia in sat unde partidul Comunist este sustinut de 98% a populatiei inclusiv si de sora mea, din cauza unor dezbateri avute cu ea pe tema alegerilor si dezordinei in masa de dupa alegeri relatiile noastre sau racit foarte tare,asta ma doare foarte tare si ma face sa te inteleg si sa te sustin,Mama a murit pe cind aveam14ani iar tata a plecat de acasa peste jumate de an dupa moartea mamei la alta femeie am ramas singur cu sora mea.Si acum..,din cauza cui..,si de ce..pentru cine. Dar sunt o optimista si sunt sigura ca in scurt timp lucrurile se vor schimba si vom deveni ca si inainte cele mai apropiate fiinte doar altfel nu poate fi daca tare iti doresti.Uite fiul ma intreba iarasi pe nataalbot.md stai? o seara frumaosa

 • Reply E.T. 2 septembrie 2009 at 08:22

  Draga Lena
  inteleg ce-ai vrut sa spui…e adevarat.M-am regasit in multe momente similare din viata ta.
  Iti multumesc ca citesti cu atentie si-ti pasa.Pentru mine conteaza orice detaliu.
  Cu respec
  E.T.

 • Reply Silvia 2 septembrie 2009 at 08:56

  Stimati colegi. Sa-i dam scuzare Domnului Presedinte, caci a fost politist si el pe timpuri…si precum se stie, aceasta devine deja un „diagnostic” incurabil pentru tot restul vietii.

 • Reply tania 2 septembrie 2009 at 12:23

  Buna, am revenit si eu, eu din principiu am decis un timp sa stau departe de stiri, de tot ce ma poate informa despre politica, caci m-a cam plictisit, si atit de tare ma infurii cind vad ce se petrece la noi, ca am preferat un timp sa imi time out, sa ma linistesc, asta insa a fost culmea, sincer am aflat ieri, sau chiar alaltaieri, caci zic, m-am ascuns de noutatile despre politica, ma doare prea tare ce se intimpla, initial am crezut ca e gluma, insa auzind ca a fost vorba despre Voronin, nu scriu domnul caci nu merita, am constientizat ca de fapt e realitate, acela e in stare de asa ceva. Sincer mie imi este rusine ca el e persoana care ma reprezinta, caci ne reprezinta pe toti, ca doar e „presedinte”, si ma gindesc, eu incerc sa fiu cit mai buna, sa muncesc cit mai mult, sa vorbesc cit mai corect, sa invat cit mai mult, caci inevitabil toti tindem spre perfectiune, si cind mai uit ca apare un … nici nu stiu cum sa ii zic, si ne face de rusine in asa hal, pai cum poate sa ne respecte pe noi cineva, cum poate sa stie ce oameni suntem, cit de desptepti, de interesati, daca tot ce vad cei de peste hotare, este un barbat, care nici nu vorbeste intr-o limba, el face „fusion” de romana cu rusa, si „na tebe reci”, cum sa ne creada lumea ca vrem ceva mai mult, daca apare asta la televizor, si aiureste, si nu constientizeaza ca functia pe care o are nu trebuie sa ii permita asa comportament, sper doar ca timpul marilor schimbari a sosit, si sa ne miscam si noi o data inainte, ca tot dam dovada de degradare

 • Reply midav87 2 septembrie 2009 at 15:01

  prostul nu e prost de tot daca stie ca e prost
  cred ca e cazul fostului demnitar…dar schhh… SIS is everywhere:)

 • Reply Dragos Galbur 3 septembrie 2009 at 07:15

  „Cind l-am vazut asa, rezemat pe umarul d-ei Z.Greceanii, cu capul plecat si privirea-i obosita iesita de sub fruntea-i lata, ma apucase o jale.”

  Nata trebuia sa mai scrii ca statea si cu maina pe „leashka” la Greceanyi )) ca lu’ Voronin doar ii place bunisoru, ma rog aici bunisor n-ui da p-u dinsu merge )))

 • Reply star77 5 septembrie 2009 at 13:08

  Pt Moldovan: nu te mai barzoi atata. Si asteapta sa vezi. Nu vom ajunge noi sa-i trimitem pe Filat, etc. tot intr-acolo. Ci vei ajunge zile cand vei hotari ca e timpul sa treci prin fata oglinzii si sa-ti dai o palma, dar ai grija sa fie din suflet! Pacat ca mai exista oameni care gandesc ca tine si se hranesc cu provocari. 🙁

 • Leave a Reply