De-ale mele

Septembrie. Astre….

astraAstrele in tot anii mei de scoala au insemnat “1 septembrie”. Mamica le semana primavara in gradina. Astrele infloreau intotdeauna ca sa-mi aminteasca cind venea scoala, chiar daca eu in ruptul capului refuzam sa cred ca s-a terminat vacanta, .Niciodata nu cumparam flori pentru profesori la primul clopotel. Cu o zi mai devreme ne duceam cu familia la gradina si intotdeauna plecam la scoala cu un buchet mare de flori colorate, mirosind a toamna. Astazi nu ma mai duc la scoala. Nu sunt foarte nostalgica, dar astrele din gradina oricum ma arunca in trecut. Toamna asta ma doare.

Comentarii

Previous Post Next Post

17 Comments

  • Reply Z.M. 31 August 2009 at 23:36

    Pentru mirosul de crizanteme se asociaza cu toamna, si anume crizantemele din gradina si nu acele din Olanda colorate. Ador acest miros si an de an de ziua profesorului vin cu un buchet de crizanteme pentru mama(mama e profesoara). Miine este 1 septembrie…..doamne ce de repede trec anii, mai vreau in clasa intii…

  • Reply Veronica 1 September 2009 at 08:59

    Si mie imi plac astrele…La moment exista o oferta mai mare de flori – iti alegi culori, mirosuri, forme…Nevorbind de o multime de feluri de “ambalaj”, oferit de draguti si nu foarte dragiti vinzatori de flori, la care eu refuz dese ori…
    Imi cumpar si eu astrele, sa ma bucure cu fetele lor frumoase si culorile nerepetate, da, astrele sunt flori nostalgice…Le asociez cu scumpa mea bunica (are 89 de ani acum) mai mult decit cu prima zi a scoalei…Le asociez cu copilaria. Le asociez cu dansul popular. Cu Moldova.

  • Reply lesea 1 September 2009 at 09:58

    crizantemele sunt flori deosebite,mirosul lor e special,imbietor,culorile iti redau pofta..de viata de a lupta,de a avea..de a vedea ..frumosul in culori VII,sunt multe lucruri frumoase care poti sa le iei de la toamna chiar si de la una care doare..

  • Reply E.T. 1 September 2009 at 11:53

    Emotie de Toamna
    de Nichita Stanescu

    “A venit Toamna
    Acopera-mi inima
    Cu Ceva.
    Cu Umbra unui copac
    Sau mai bine cu Umbra Ta.

    Ma tem ca n-am sa te mai vad
    Uneori.
    Ca or sa-mi creasca aripi ascutite -pina la nori.
    C-ai sa te ascunzi intr-un ochi strain
    Si el o sa se-nchida c-o frunza de p-e-l-i-n.

    S-atunci m-apropii de pietre
    Si tac.
    Iau cuvintele
    Si le innec in Mare.
    Suier Luna si o rasar si o prefac….

    Intr-o Dragoste Mare.”

    (o poezie preferata)

  • Reply Manane (BiH) 1 September 2009 at 12:05

    1 septembrie… deja???:) parca mai ieri mindra de ghiozanul de la Moscova paseam vesel spre scoala 11 apoi liceu, apoi la ulim si USM, anul din USA nu se socoate, ca 7 august chiar nu e data normala de inceput scoala:) in majoritatea anilor asteptam cu nerabdare inceputul scolii/universitatii, sa imi vad colegele si colegii, sa am din nou un regim mai fix, degraba e si ziua studentului, pitem merge cu fetele la sauna cu un kg de faina de papushoi(ah molodost:))). in ziua de azi 1 septembrie mai tare se asociaza cu nunta Sandei, third term la programul ERMA, interim reports si perioada de raceli la gradinita. and i can only imagine how tough it must be for you. un pup si un hug din suflet de la mine.

  • Reply Galadriel 1 September 2009 at 16:24

    Tristete si melancolie ca terce vara, nici o floare nu-mi poate alunga tristeatea, iar septembrie, iar singura, iar trebuie sa lupt pentru viata, imi vine sa pling!!!dar nu o fac ca ca deobicei mii curios ce va urma, desi sincer m-am saturat!

  • Reply Vio 1 September 2009 at 17:27

    Pentru mine toamna înseamnă mai întîi Stănescu şi apoi Bacovia….şi Alifantis. Iar florile?… Ce a putut Dumnezeu să creeze mai frumos pentru a ne mîngîia sufletele?

  • Reply Lima 1 September 2009 at 17:56

    de ziua mea imi doresc doar flori de toamna… dintotdeauna mi le-am dorit…

    • Reply Nata Albot 1 September 2009 at 20:51

      Lima, la multi ani…sper ca ai primit multe:))

  • Reply dracushoara 1 September 2009 at 19:00

    Toata ziua am fost trista….Melancloie, melancolie…VReau shi eu la liceu sau la universitate…ce repede trece timpul((((…. 1 septembrie este o zi in care imi aduc aminte de copilarie, de shkoala…

  • Reply Lena 1 September 2009 at 21:50

    Crizantemele im-i aminteste de MAMA -INVATATOARE EMERITA DIN RSSM-si ma doare tare.

  • Reply Vlada 2 September 2009 at 10:12

    Pe mine cand ma cuprinde nostalgia dar si mai ales durerea ma refugiez in … Biserica… Acolo se plange mai usor, si parca cu lacrimi se elimina si un pic de tristete… Cel putin ma consolez cu gandul ca Cineva ma aude si-n schimb imi da putere sa merg mai departe…

  • Reply gloria 2 September 2009 at 15:38

    si mie imi plac mult astrele,cum si vouà imi amintesc toamna si 1 septembrie,si acum mà gindesc cà pe càràrusa din gràdina mamei mele as stringe un brat fiindcà de cind eram mici din an in an deveneau tot mai multe.deaceia cind fiica mea mergea la scoalà parcà ràmàsese o traditie de la pàrintii mei,alegea anume astrele pentru profesoara ei,sint niste flori deosebite,colorate in culorile curcubeului care ne amintesc trecutul si ne fac sà ne simtim mereu copii.

  • Reply Cristina 2 September 2009 at 21:03

    Inainte sa plec in SUA pentru un an am fost la tara. Acolo eram mindria bunicii si a tatalui care spuneau la toti vecinii ca eu plec in America. Eram rusinoasa si fericita. Incercam sa o invat pe bunica alfabetul, iar ea se minuna de fiecare data cind incercam sa-i lamuresc ca B arata a B. Eu credeam ca bunicai ii place ca o invat, dar ei ii placea ca ii acordam atentie. Credeam ca cind am vin din America am sa-i aduc bunicii ceva frumos…
    Cind eram in SUA bunica a murit. Impreuna cu familia la care traiam am plantat in gradina in fata casei o poiana de astre. Am numit gradina Hope Garden caci pe bunica o chema Nadejda.
    Cind vad astre, imi aduc aminte de bunica si de faptul ca trebuie sa pretuim fiecare moment acum, sa-l treim cu toate prezenta noastra caci viata e prea scurta.

  • Reply Natalita 2 September 2009 at 22:33

    atita tristete in mesajele voastre …

  • Reply tania 3 September 2009 at 09:30

    HEI E DOAR TOAMNA, SI DOAR 1 SEPTEMBRIE, SI E FRUMOS, IAR O SA MIROASE A FRUNZE USCATE, A FLORI, A COPII MICUTI CARE PLEACA LA SCOALA CU GHIOZDANUL MAI MARE CA EI, MAI IMPLINESC UN AN, MA FAC MAI FRUMOASA, SE MAI MARITA CINEVA, MAI APARE DIN CIND IN CIND SI O ZI CALDUROASA SI E BUCURIE MARE, APARE COLECTIA DE TOAMNA DE LA MANGO, IMBRAC PALTONUL ALB PE CARE IL ADOR, ASA CA E DOAR TOAMNA, FARA AMINTIRI, CI DOAR CU DORINTE SI BUCURIE, PESTE 9 LUNI VA FI IAR VARA, ASA CA MA PREGATESC DE PE ACUM:::::)))))))

  • Reply star77 5 September 2009 at 12:43

    Si pe mine toamna asta ma doare mult. Dar astrele se asociaza cu clipe de revenire la munca. Sunt frumoase, sunt naturale, sunt vii. O toamna plina de inspiratie si caldura in suflet!

  • Leave a Reply