EVENIMENTE

Si cu bunicul ce facem?

110-83-cheianuCind auziti acest titlu, ce va vine prima in cap?

Pun pariu, ca in ultimul rind o sa va amintiti de gluma care se vehicula in perioada nefericitelor alegeri din Moldova. Atunci auzeam la tot pasul gluma cu “ascunde buletinul bunicii si du-te la alegeri”. Ieri, la aniversarea lui Constantin Cheianu, am avut fericita ocazie sa fiu printe primii spectatori ai unei piese noi scrise de omagiat: “Si cu bunicul e facem?”. Fiind o lucrare noua, scrisa imediat dupa evenimentele din 7 aprilie, piesa a fost interpretata sub forma de lectura de catre actorii de la Satiricus . N-am simtit insa, nici lipsa decorurilor si nici a costumelor, pentru ca textul este captivant, iar piesa – formidabila. Cine cunoaste tipicul si ineditul umor a lui Cheianu, cine-i cunoaste limbajul “trusenean” si talentul de narator, s-ar considera un norocos sa vada piesa. Mihai Curagau, in roul bunicului de 77 de ani este genial. Precum v-ati dat seama, probabil, povestea este despre un bunic, ale carui preferinte electorale procomuniste  provoaca un adevarat razboi in familie. Familia este foarte reprezentativa pentru vremurile noastre: tata-i la Moscova, mama in Irlanda, copii au ramas cu cei batrini. Aici umorul lui Cheianu isi atinge apogeul: A fost o data o lume in care traiau numai babe, mosnegi si copii…copii se temeau de babe si mosnegi, babele si mosnegii se temeau de moarte…..

N-as vrea sa va povestesc intreaga piesa. Finalul e foarte….moldovenesc: batrinul pazit de nepoti ca sa nu mearga in ziua alegerilor la vot, moare chiar in acea zi, iar semnatura lui oricum apare in lista.

“Si cu bunicul ce facem?” va fi pusa in scena de teatrul Satiricus. Iubitul meu Cheianu, este ca de obicei genial.

Comentarii

Previous Post Next Post

14 Comments

  • Reply Mary 22 September 2009 at 11:14

    Salutare.Eram sigura ca vei merge la spectacole.Am vrut si noi sa mergem,dar din pacate sau fericire avem de sarbatorit mai multe evenimente in ziua aceasta.Spune ,te rog, cind se vor juca la Satiricus piesele?

    • Reply Nata Albot 22 September 2009 at 13:11

      Piesa va fi in curind, dar nu este stabilita o data exacta,

  • Reply dana 22 September 2009 at 12:15

    wow,super piesa va fi!dar cand putem merge s-o vedem si noi,sa primim o doza de bunadispozitie?
    multumesc ,Nata, ca ne ti-i la curent cu toate evenimentele interesante.succese!!!1
    p.s. abia astept emisiune ta din 3 octombrie!!!!!!!

  • Reply gloria 22 September 2009 at 20:18

    Nata,citesc mai sus de o emisiune de a ta ,care va apàrea pe 3octombrie,te rog sà pui ceva segvente si pe internet,multymesc anticipat.
    imi pare ràu cà nu am posibilitatte sà merg si eu la spectacol,numai bine la toti si vizionare plàcutà.

    • Reply Nata Albot 22 September 2009 at 20:33

      Gloria, emisiunea va avea si o versiune on-line, incepind cu 4 octombrie va putea fi vizionata si pe http://www.allmoldova.com

      • Reply gloria 24 September 2009 at 00:40

        Dragà Nata ,iti multumesc mult ,am sà urmàresc neapàrat emisiunea.

  • Reply dracushoara 22 September 2009 at 21:03

    Ce emisiune? ca eu nu shtiu…cind, unde?
    Apropo, ziceai de un film despre studentii nostri din america…..Poti sa ne spui shi noua cite ceva, please. Astept cu nerabdare sa-l vad.

    • Reply Nata Albot 22 September 2009 at 21:12

      Aventura Americana: primul film despre cum muncesc, se distreaza si calatoresc studentii moldoveni in America. 3 octombrie, Tv7, ora 21.00

  • Reply margareta 22 September 2009 at 21:44

    Totul ce face Constantin Cheianu trebuie de citit, de vizionat. Astept cu nerabdare sa apara in scena piesa la Satiricus.

  • Reply Viorica Oleinic (Vio) 22 September 2009 at 23:38

    Urmaresc activitatea dlui Cheianu.Face bine ceea ce face. Ii urez sanatate si spirit tinersc, dar copt, asa precum este, de fapt. O prietenie de suflet, asa cum e a voastra , face mult!

    ? Sint foarte ocupata: tu cum faci de le reusesti pe toate? Mi-ar placea sa primesc sfaturi si de la celelalte ,,blogherite”. Nu ca n-as sti nimic despre gestiunea timpului, dar nu-mi prea reuseste. Va multumesc tuturor anticipat!

    • Reply E.T. 23 September 2009 at 08:20

      da da bine zici:)
      din 21 septembrie am un job nou pe care mi l-am dorit demult, ce ma deranjeaza este ca incepe de la ora 8am…sunt atacata:)nu ma satur de somn plus ca mai fac si fitness si citesc si o carte curat casa si gatesc ….chiar nustiu cum le reuseste la altii dar la ora 10pm sunt deja in pat cu ceaiul verde in mina si cu un ochi inchis:)
      Cred ca am incetat sa ma relaxez corect deaceea obosesc repede.
      O zi frumoasa la toata lumea!

  • Reply Nume 9 March 2010 at 13:10

    il stimez pe Cheianu pentru piesele sale, insa nu-l stimez pentru ca nu accepta pluralismul de opinii. Daca nu-l place pe Turcu, apoi toti care il plac sunt niste idiotsi. Da…. mare liberal si adept al cuvintului liber mai este si el…

  • Reply Ana 15 July 2010 at 18:52

    Il ador pe Cheianu!

  • Reply Svetlana 17 October 2010 at 19:08

    Am fost astazi la premiera! este o piese formidabila..Pe cit am ris pe atita si am plins…Este o oglindire a vietii unei familii moldovenesti care a ajuns sa se urasca inte ei din cauza faradelegilor care se fac in tarisoara noastra. VA recomand sa plecati la Satiricus sa o vizionati! Domnului Cheianu un Mare Multumesc pentru ca incearca sa intipareasca aceste momente pe care nu le poti trece cu o privire indifirenta..

  • Leave a Reply