De-ale mele

Schimbare la fata pentru VIP

img_21231Astazi m-am pomenit cu doua Vip-ri  in mina: unul mirosind a tipografie si inca a ceva….a schimbare, celalalt cu un luciul de octombrie.O simpla intimplare: Sergiu Garvrilita, redactorul sef al Vip-lui mi-a transmis editia proaspata si a hotarit sa ataseze si una ramasa din stockul lunii octombrie. Le-am pus linga laptopul la care lucram si mi-am zis ca ma apuc de ele cind imi termin treaba. In acel moment intra cineva in odaie si-mi spune: Oh, ce misto coperta are Vip-ul din aceasta luna. Are personalitate, are stil, da cine-i nenea asta? De fapt eu am remarcat coperta inca din masina, cind treceam pe linga un lightbox. Si pe mine ceva m-a prins pe cirlig….Nu atit nenea de pe coperta, cit noua abordare a copertei.Gata?Nu vom mai vedea fetze cu toti cei 32 de dinti afisati, fericite nu se stie de ce, asa, glamuros visatoare (am fost si eu printre ele de vreo 2 -ori).Vom vedea fizionomii inteligente, cu priviri imbibate de scop si ambitie? Curios…Ramine de reviziut si continutul, pentru ca sa schimb Esquire pe VIP.In ultimul Esquire,cu Vincent Cassel pe coperta(de asta l-am si cumparat),  primele 15 pagini sunt numai publicitate. Asta nu se mai incadreaza in limitele bunului simt.Dar sa ma intorc la Schimbarea la fata a Vip-lui. Eu o salut. Mi se pare super benefica pentru sanatatea revistei si le doresc ca o data cu aparitia fiecarui numar,noua  identitate a  revistei sa se contureze si mai bine. Astfel, oricine ar aparea acolo – om simplu sau vedeta, imaginea revistei nu va suferi. Asa cum se intimpla pina acum.Noua abordare insa ne va permite sa ne concentram atentia nu spre intrebarea : Zvezda, ne zvezda…? Ci spre intrebarea: Dar ce-a facut omul asta de a ajuns pe coperta, vreau sa-l descoper….Apropos, placile tectonice ale continutului revistei, intr-adevar au suferit un cutremur de citeva grade. Mi s-a parut facut calumea materialul Rodicai Trofimov cu jurnalista Natalia Morari. Texte bune si o sesiunie de fotografie superba, care din pacate nu e facuta la noi. Bunicica ideea cu tinerele jurnaliste imbracate in blugi.Suprinzatoare si aparitia acida a lui Viorel Posmotrel cu observatiile lui despre cele 5 lucruri proaste din luna trecuta. Deci lumea pe linga „povidla” va avea si un pic de „kisleac”.Ca sa nu para mesajul meu – un banal elogiu adus Vip-lui in schimbul unei viitoare aparitii pe coperta(asa cum cineva pe blog a insinuat, intrebindu-ma cit platesc ca sa mai rasar din cind in cind), promit solemn sa nu apar pe acolo decit gratie unor merite exceptionale.Am nevoie si eu de timp…ca sa ma upgradez pentru noul format….

Comentarii

Previous Post Next Post

 • Reply Evelina 14 noiembrie 2009 at 01:02

  ehe ar vrea Vip magazin sa semene macar un pic cu Esquire, dar exista o vorba in popor pana acolo mai are multa mamaliga de mancat si nu ma refer doar la caliatea hartiei sau aspectul revistei ca apare pe coperta o fata mai originala decat o fata banala, ci la continutul textului si abordarii mesajului, textele sunt prea banale in vip magazin ceea ce nu poti sa zici de Esquire..well…

 • Reply nasty 14 noiembrie 2009 at 14:00

  sigur e mare diferenta intre cele doua coperte, pentru ca e mare diferenta si intre oameni. Ce personalitate poate avea o coperta cu un om care pretinde ca are personalitate,dar care se lasa tinut in lesa? Modul in care a aparut primarul spune foarte multe despre el…multe.. si din pacate proaste

 • Reply Viorica 14 noiembrie 2009 at 22:28

  Moldovenii au umblat toata viata in „calosi” , cand li s-au dat pantofi , au zis ca nu vor „pantofi turetchii” dar vor „Versace” . – alegoric vorbind :).

 • Reply matilda 14 noiembrie 2009 at 23:23

  Stiti care e chestia, cel putin asa gindesc eu, VIP la noi inseamna glamour, sa fii bogat si aparitii peste tot unde e posibil, masini luxoase, fete frumoase, restaurante scumpe. Pentru ei Esquire, VIP inseamna cu totul altceva – Inteligenta, Realizari,……. alta perceptie a realitatii. Noi sintem inca la inceput de drum, tatonam terenul, binguim. Personajele care apar in asemenea reviste nu mereu apar fiindca au ceva important de spus (citesti interviurile si iti vine sa rizi), ele nu servesc modele pentru noi, si cel mai prost ….ca noi intelegem asta.
  Am locuit si invatat in Occident, si stiu cum se comporta, vorbesc, traiesc cei ce ar fi putea clasati ca VIP. Mai avem de invatat, noi, parca inca nu ne putem desparti de anii ’90,….pacat. Elita,…. VIP, numiti cum doriti…….., este o anumita responsabilitate asumata fata de societate, role models, este INTELECTUALITATEA SI CULTURA SOCIETATII. Pai, in MOLDOVA, acum, sint in voga alte VALORI. Conform cerintelor, si reviste, de genul VIP……

  • Reply Doina 15 noiembrie 2009 at 12:00

   100% de acord cu Matilda. paradoxal totusi: de cite ori revin in MD sau vreun prieten merge la Chisinau, de atitea ori cumpar /rog sa mi se cumpere VIP. stiti de ce? e un maare amuzament pentru mine. especially ultimile pagini unde tot „glamurul” Chisinaului ( complexati de lipsa de atentie) plateste ca sa fie fotografiat si pus ‘in kartinka” . pentru mine VIP este sursa unde imi vad o gramada de cunoscuti ex-cizmari imbracati Gucci si pozind cu fete „filosofice”, haha – I love it!
   sau „zilele de nastere a tot felul de doamne grase si necunoscute, care organizeaza cuconade/devishnik”- extrem de „interesant si valoros”” !
   in fine – cind ma opresc ‘de ris’, imi cumpar revista PUNKT – http://www.punkt.md – pacat ca pe internet editiile apar rar; dar e o revista interesanta si cognitiva.

  • Reply vulpik 19 noiembrie 2009 at 16:37

   Si cat de VIP trebuie considerate persoanele care se lauda ca au tot fost peste hotare, si au vazut, si au facut…? cei care nu prea au avut ocazia sa iasa din tara ar trebui sa se simta mai prejos, mai prosti? Cred ca e o abordare gresita din start… Iar revista ar trebui apreciata intii de toate in raport cu societatea in care exista si cu restul mass-mediei din aceasta societate…

 • Reply Marisha 15 noiembrie 2009 at 10:06

  Mda, barbatul asta de la Avon cu toata afacerea lui ieftina taaare mult inteligenta mai confera revistei. de-acuma mai destept mi se pare chirtoaca (fara lorena)

 • Reply iepuras 16 noiembrie 2009 at 14:02

  mai da rai mai sinteti!

  Coperta si pagina lui Posmotrel aduc schimbare spre bine VIP-ului. Admir curajul si insistenta Rodicai si a lui Sergiu de a face o asemenea revista la noi. Stiu ca nu e usor deloc. Admir faptul ca nu stau pe loc, ca incerca sa faca ceva, ca schimba ceea ce e de schimbat, ca mai reusesc sa faca si alte proiecte in paralel. Si, chiar daca si mie textele din Punkt imi plac mult mai tare, citesc VIP-ul cu regularitate, pe cind PUNKT-ul arareori… Orice ati spune… VIP-ul e mult mai citit, pentru ca e mai pe intelesul tuturor. VIP-ul a stiut sa-si ocupe nisa 🙂

 • Reply bobik 16 noiembrie 2009 at 18:41

  Stimati critici cu aere de occdentali, e binevenita parerea voastra aici. Sunteti asa de tari ca tocmai v-as propune pe una din copertile Vip-lui (format nou). Si ce valoros ar fi interviul cu voi…si presupun ca-n poze nu veti aparea in pantofi „turetchii” si la sigur nu veti fi conducatori de „afaceri ieftine”…iar noi, cititorii vom pune coperta cu voi la loc de cinste si vom spune” Iaka astia DA MOLDOVENI, is ka nimeni altii”.

  • Reply iepuras 17 noiembrie 2009 at 12:41

   Aida maladets! 😀

  • Reply matilda 17 noiembrie 2009 at 23:14

   Nu stiu de ce, dar parca simt ca mi s-a adresat si mie acest mesaj, menit sa ma „puna la punct”. M-a amuzat intr-un fel:), dar …ma rog, pare ca persoana s-a prea „autosesizat”. Nu am aere de occidentala si nici nu pretind, pur si simplu mi-am expus o parere si nu fiindca asa am auzit asta din spusele altora, ci fiindca am locuit foarte mult timp in acest Occident si ma simt in putere sa fac comparatia…. asa am simtit eu acolo.
   Si pe coperta revistei chiar nu as vrea sa apar, chiar nu stiu ce as avea de spus valoros lumii….
   Eu ii doresc VIP Magazin sa-si gasesca nu nisha (prea suna a marketing), ci individualitatea, sa nu cada prada tendintelor ci sa fie cu un pas inaintea lor.

 • Reply Florin Tabirta 18 noiembrie 2009 at 15:01

  Salutare tuturor si in primul…, Nata salut!

  Sa incepem cu faptul ca eu sunt fotograful ce a executat poza data si ideia la fel imi apartine.
  Cum am ajuns anume la poza data pe coperta e o istorie lunga si defel complicata, defel fiindca mai tot timpul avind in fata toata fotosesia e greu sa decizi care o vei utiliza (revista isi are preferentele sale, eu la fel spun un cuvint si clientul tot…), dar una e cert demult imi doresc sa realizez sesiuni foto mai conceptuale., e greu fiindca mai tot timpul modelul nu e gata sa mearga pina la capat, sa se dedeie totalmente fotografului si obiectivului, pt asa ceva e nevoie de timp, dar timp le lipseste.

  Dar nu despre coperta vreau sa vorbim, vreau sa vorbim despre complexul „moldovanului”, exista dupa parerea mea un astfel de complex si nu noi am fost cei ce l-am creat (zic noi avind in vedere autohtonii), cine l-a cultivat in noi si cu ce scopuri cred ca e clar si la fel nu se merita a fi prea mult discutat (cel putin aici).
  revenind la complexul asta va intreb?, de ce ne dam atit de usor intimidati?, si ce e mai rau!, unii pe altii ne intimidam la fel folosim cuvintul asta – „MOLDOVAN!!!”, „moldovan” aici, „moldovan” acolo…, si tot e atit de „moldooooovenesc” in jur, ce-i faci e „MOLDOVA” – e o injuratura deja „moldovan” si „moldova”.
  Noi suntem de vina ca am primit si am inghitit legenda „moldovanului”, noi suntem cei ce zi de zi acceptam ca „moldovanul” e sinonim cu prost, neducat si fara viitor.
  Deja mult mai des aud „moldova” rostit cu dispret nu de rusi sau alti alolingvi ci de compatrioti ce stau in strainatate.

 • Reply bobik 19 noiembrie 2009 at 14:56

  Draga Matilda, sa stii ca nu m-am autosesizat…nu ma regasesc in imaginea vreo unei „doamne grase si necunoscute” (stiu ca afirmatia nu-ti apartine dar continuu sa-mi sustin pozitia)…am avut si eu ocazia sa calatoresc in Occident si sa citesc si presa de acolo…da aveti dreptate aici, avem ce invata de la ei dar suntem prea diferiti pentru comparatii…Drept concluzie as spune ca nu-i frumos sa skuipam in fantana din care bem apa, oricat de tulbura ar fi ea…

  • Reply matilda 27 noiembrie 2009 at 23:27

   Chiar nu am reusit sa inteleg ce doriti sa spuneti ))))))

  Leave a Reply