De-ale mele

Daca nu ne duce pe noi capul….

sa invatam de la atii. Al nostru personaj. Pavel Turcu, e simplu, e din popor, e un trompetist impatimit de muzica. Dar Moldova nu este tara in care sa-ti poti asigura un trai decent din muzica, asa ca s-a facut lemnar. Si nici aceasta profesie nu i-a priit. Acum, el fiind un paznic de supermarket, s-a gindit ca viata-i prea trista.

Are o familie superba, 2 copii exceptionali si o nevasta care sigur nu-l va mai sustine mai departe asa cum a facut-o pina acum. Pentru ca el este respins. Nu este un geniu, nu face muzica care se poate incadra in cuvintul „arta” si nici versuri de valoare. Dar este un fenomen vesel, or in Moldova nu e loc de astfel de fenomene.

Iata un Pavel Turcu, in versiun ruseasca.

[media id=64]

Николай Воронов — житель города Москва, младший сын преподавателя кафедры социологии и гуманитарных наук Международного университета природы, общества и человека «Дубна» Александра Ярославовича Воронова. Обладает абсолютным слухом. Не женат. Неадекватно себя ведет и, как некоторые люди, которых в народе называют „ботаниками”, имеет чрезвычайно большое самомнение.

По словам матери, сочиняет музыку с трех лет. В пятилетнем возрасте начал учиться на пианиста в Московской средней специальной музыкальной школе имени Гнесиных для особо одаренных детей. Свой первый концерт Николай провел в г. Дубне[1] Первый выход на «крупную» сцену состоялся в 2008 году в клубе «Солянка»[2]. В 2008 году поступил на первый курс композиторского отделения Московской Государственной Консерватории им. П. И. Чайковского[1].

По словам Николая, он «занялся попсой», когда отец купил ему на Савеловском рынке синтезатор «Casio» СTK 571. Первые три песни, которые он сочинил назывались (в хронологическом порядке) — «Я жду тебя», «Люди которые сразу» и «Белая стрекоза любви». «Стрекоза», по мнению автора, «является его хитом», что подтверждается количеством просмотров этого клипа в сервисе Youtube – wikipedia

si iata ce-a iesit din aceasta minune intr-o tara, unde poate aparent, orice si oricine in materie de show are dreptul la viata….

[media id=65]

Comentarii

Previous Post Next Post

 • Reply Artiom 17 ianuarie 2010 at 03:25

  Poate stii de acesta, iata inka un exemplu: peste 5 mil de vizualizari pe you tube http://www.youtube.com/watch?v=e6kRD0_qTbc . Si iata probabil ca mai tirziu un concert cu alt aranjament http://www.youtube.com/watch?v=GNNlbuShRlc&feature=related . Daaa, chiar daca nu eram mare fan al lui Pavel Turcu, dar cred ca ai avut dreptate cind ai spus ca am avut si noi parte o singura data de show business adevarat 🙂 in Moldova.

 • Reply Nicu Calcea 17 ianuarie 2010 at 03:41

  Ha, eu văzusem doar primul clipuleţ, nu ştiam că a evoluat atât de tare.

 • Reply Artiom 17 ianuarie 2010 at 03:46

  If it can help: iata istoria acestui om http://www.kzblog.net/2009/01/15/fut-fut-fut-freestailo/ . Si aici vei gasi traducerea kintecului in engleza, cuvintele sint foarte simple, mult mai simple dekit a lui Pavel.

 • Reply Ion Grosu 17 ianuarie 2010 at 03:51

  Şi desigur inevitabilul comentariu al atotştiutorilor: Какое-то коллективное издевательство над человеком. А он все принимает за чистую монету…

 • Reply Fuscus 17 ianuarie 2010 at 04:23

  🙂
  Sa fie oare Eurooovizion un nou hit a lui Dan Balan in vreo cativa ani? 🙂

 • Reply Liudka 17 ianuarie 2010 at 10:58

  Bravo baiatul!!!!! A izbutit sa ajunga unde a ajuns datorita sustinerii pe care a avut-o…. Sunt sigura k si Pavel o sa ajunga undeva, indeosebi cu o asa sustinere ca a ta, Nata.
  Mult succes si bafta tie pentru tot ceea ce faci!!!!!!!

 • Reply Ranbir 17 ianuarie 2010 at 13:55

  Un exemplu foarte bun pentru toti cei care s-au impiedicat de visul lui Pavel Turcu. Nata 🙂 de ce nu l-ai plasat mai devreme???
  Da! Pavel era un pic neordinar fata de ceilalti,avea o poveste simpla dar si deosebita.Pacat….ca nimeni din juriu nu a inteles.Sint multe de spus si despre cei care au reusit sa ajunga in finala nationala, dar …e plictisitor.Ani la rind ii vedem fara nici o schimbare.
  In pofida obstacolelor eu cred ca Pavel intr-o zi va demonstra ca aceste nevinovate note muzicale din imnul Eurovision se vor transforma in HIT.

 • Reply aiurii 17 ianuarie 2010 at 15:26

  Pavel reprezinta eurovizionu; pacat de intriga – am avut sansa de idee de solidarizare, pro sau contra Pavel, nationala; da asa – nica nou sub soare – numa ciobeni, gorgozi si niciun turc.

 • Reply Stefan Dumbrava 17 ianuarie 2010 at 15:57

  Da kiar ma gindeam la asta… din totz artistii nostri ‘de valoare’ nu so gasit 1 ka sa ajute la prelukrarea piesei… (da 100% k idea ku Imn Eurovision o va fura peste 1 timp tot vreun artist ‘de valoare :))
  p.s. monopol muzikal sau k si zishe

 • Reply Ella 17 ianuarie 2010 at 17:31

  oameni talentatzi ??? ei, nu s-au gasit…!!! poate ca pretutindeni si in buissnes-ul asta care-si zice show la fel ca in jurnalism sau invatamant, in medicina sau in oricare alt domeniu, totul e monopolizat de cate o mana de oameni care face legea . au ajuns la borcanul cu miere si… de asta promoveaza doar prostimea, ca sa…nu le faca concurentza ??? :)))))

 • Reply Irina 17 ianuarie 2010 at 21:25

  Ce este talentul? eo vreu sa fac o introducere a faptelor reale, PT lucreaza, el si compune muzica, profesionistii nostri de sunet, text si postanovka nu au deconstruit integral si in publik Imnul lui Pavel, iaka asa, nau argumente, o zatsepca folosesc.Da eu vreu sa aduc aminte si cititorilor ca si Bicec a lucrat in Italia la negru si a editat o carte, nu sa incumetat nimeni sai zica ca e proasta, deoarece oamenii din literatura au o chibzuinta inainte de toate, au fost aduse critici intradevar, dar nu la nivelul injosirii personale. Iaka, da cei ce injosesc sa nu creada ca ei sunt mai puternici, asta e o tehnica de aparare care camufleaza complexele interioare si frica de a nu parea ridicol. A fi la moda e ridicol si de aia majoritatea tinerilor ce pleaca peste hotare au shok cultural la revenire, ei j inteleg ce inapoieti ramin cei de acasa.

 • Reply verdadigo 18 ianuarie 2010 at 15:19

  Inteleg exemplul pe care-l dai dar daca se proceda si in cazul lui Pavel Turcu la fel ca in cazul lui Nicolai Voronov, se mai putea oare vorbi despre fenomenul Pavel Turcu? Piesa rusulu e ok, desi felul in care o interpreteaza e foarte ciudat. E o diferenta mare intre interpretarea celor de la Quest Pistols si cea a compozitorului. A cui interpretare o sa o prefere majoritatea oamenilor???

 • Leave a Reply