EVENIMENTE

Flacara violeta la Chisinau

Azi e un mare taraboi in tara. Mass media huzureste – in sfirsit un eveniment calumea.Dezapezim de ochii lumii drumurile, blocam circulatia, anuntam stare de alerta maxima  in Chisinau, dar si in tara.Ne spalam, ne pieptanam , ne imbracam frumos, schimbam asternuturile. Ca de nu, vine d-ul presedinte Basescu si ne transforma pe toti in soricei. Ati auzit ce puteri paranormale are?

Gratie acestora cica, a facut TOCMAI 12000 de basarabeni cu cetatenie dubla sa-l voteze. Macar de-ar fi depins de ei victoria marelui magician.

Trebuie sa recunosc ca imi este foarte simpatic acest om. Si asta din mai multe motive, absolut subiective. De aceea, va rog sa nu-mi sariti in cap cu analize ale situatiei economice din Romania. Eu nici macar n-am putut sa votez. Astept sa ma aleg cu o cetatenie romaneasca intr-o zi…vine o zi..vine o zi cind se va sfirsi (asta-i de la Holograf)coada…

Ce nu-mi este mie drag? Faptul ca trebuie sa ma scol mai devreme si sa inconjor jumatate de oras pentru a ajunge la job. Nu pot avea in fiecare zi drumuri curate si geamuri spalate in oras, cum ar merita un cetatean. Eu je platesc niste taxe.

Ma bucur enorm pentru aceasta tentativa de curtoazie intre Moldova si Romania.Si sper din tot sufletul ca aceasta vizita sa:

-scurteze termenul de obtinere a cetateniei romanesti

-sa favorizeze accesul investitorilor romani in Moldova

– sa impulsioneze rebotezarea limbii de stat

-sa ne apropie macar si cu 1 mm de UE

…cu toate ca Basescu vine doar cu “bomboane si sampanie”, vizita lui ma emotioneaza mai mult decit cea aminata a diplomatului rus. Cel din urma trebuia sa ne ajute cu vreo 150 mln.Nu ne-ar fi stricat deloc, dar prioritatile sunt prioritati.  Intii fratii, pe urma brinza…

Comentarii

Previous Post Next Post

11 Comments

  • Reply E.T. 27 January 2010 at 09:42

    Buna dimineatza stimati Colegi
    Ne pregatim sa mergem la aeroport, va sosi multasteptatul Presedinte T.Basescu.
    Il vom intilni cu tot sufletul, Nata daca am ocazie o sa-i vorbesc de sincerele urari de bine din partea ta.
    O zi frumoasa la toata lumea!!!

  • Reply Elena... 27 January 2010 at 10:19

    Doamne ajuta! ca chiar avem nevoie de aer curat…

  • Reply floare 27 January 2010 at 10:25

    O floare pentru tine, Nata. Si una lui Base. Ca meritati ambii. Una pentru ca ai scris ceva de spirit romanesc, alta pentru ca vine insfarsit presedintele pe care l-am votat printre cei 12.000. S-auzim doar de bine.

  • Reply campot.net 27 January 2010 at 13:49

    RESPECT ambilor presedinti!
    l-am votat si pe Basescu si pe Ghimpu si nici unul inca nu m-a dezamagit!

  • Reply TMMD 27 January 2010 at 14:11

    Astept sa ma aleg cu o cetatenie romaneasca intr-o zi…vine o zi..vine o zi cind se va sfirsi (asta-i de la Holograf)coada…

    asta-i buna 🙂
    as dori si eu sa depun actele insa cred ca mai repede va adera Modlova la UE decit voi primi eu cetatenie romana.
    pe unde mai pui ca daca depui actele pentru cetatenie si te declari roman gurele rele spun ca ai facut-o doar pentru a calatori in europa fara viza.
    Sunt roman fara cetatenie romana, m-am impacat cu gindul. Dar voi face tot posibilul pentru a convige oamenii ca putem si noi sa intram in familia europeana alaturi de fratii nostri.
    Bun venit d-le presedinte.

  • Reply Elena 27 January 2010 at 18:23

    Nata ai zis ca vine doar cu “bomboane si sampanie” a adus si 100 de milioane de euro pentru învăţământ şi infrastructura locală

  • Reply Mihai 27 January 2010 at 18:52

    azi am fost in centru si am dat mina cu Basescu, ma simt asa de bine pe suflet ! am vrut sai multumesc
    p-ru cetatenia romana acordata dupa 7 ani de asteptare….dar nu mai conteaza.Am depus juramintul acum 3 saptamini….
    ma simt OM …ura !!! :))

  • Reply floare 27 January 2010 at 21:56

    Felicitari, Mihai, ma bucur pentru tine. Sincer. Si pentru toata lumea de aici care simte romaneste.

  • Reply Machiavelli 27 January 2010 at 23:35

    Macar ceva! Si chiar mi’a placut mult sa vad cum cetatenii noastri l’au intimpinat pe Basescu. La inceput cind sa strins multimea imi pare ca vreau sa protesteze, dupa care am inteles ca au venit sa’l sustina. Nu mai tin minte, ca sa fost vre’un “cap” de stat la noi si sa fie asa zarva printre populatie. Dar in fine ma bucur, ca ne’am prezentat la nivel ca “TARA”.

  • Reply cristina 30 January 2010 at 00:16

    Cetatenii nostri au ramas cu sechele din cauza comunismului autentic, cel de pana’n anii ’90… cand… unii veneau la manifestatii politice contra cost (pe astia i-as respecta cel mai mult), altii – din spirit de turma, o a treia categorie – pentru ca erau NEINFORMATI si fericiti in lipsa lor de informare, iar restul – dintr-un gen de patriotism infantil, crezand inca in utopii… Nu m-am lamurit inca in privinta sentimentelor mele fata de Basescu, dar, cu siguranta, filmuletul cu intalnirea de la “inalt” nivel m-a scarbit… Inclusiv strigatele tineretului (cu toate ca sunt mai mult decat PRO-romana), toata daruirea de sine a lui Ghimpu (mai ales mutra lui de pupincurist) si ranjetul lui Base. Dintre toti, cel mai mult mi-a placut Stefan care s-a ales si cu niste flori. 🙂 Nici nu stiu de ce m-am scarbit. Sa ma scuze admiratorii si alegatorii actualului presedinte al RO… Asta sper.

  • Reply elena 5 February 2010 at 16:45

    mi se pare ca e corect “flacara violet” si nu “flacara violeta”. e o greseala gramaticala. incearca sa spui rochie beja sau rochie oranja…

  • Leave a Reply