De-ale mele

Ghetus…ghinion…politie iok

Dupa cite zile cu vreme proasta au fost iarna asta, dupa cite accidente am vazut, undeva in adincul sufletului ma bucuram ca trec pe linga mine ghinioanele sau eu pe linga ele. 

Dar astazi bucuria a luat sfirsit. E super neplacuta senzatia. Cind intelegi ca parca ai facut tot ce trebuia: viteza nu era prea mare, pe frina am apasat cind trebuie, ciuda-i si mai mare.Dar daca a fost sa fie….

 Am pocnit o masina si nu gaseam cuvinte in vocabular sa injur politia rutiera la care timp de o ora am sunat non-stop si n-am putut razbate. Tineti mine: 272501 este numarul la care trebuie sa sunati in caz de….si la care pentru nimic in lume nu veti reusi sa auziti altceva in fara de piu-piu-piu-piu, daca aveti nenorocul meu. Dar sper sa nu-l aveti.

Deci, imi bag piciorul in polita de asigurarea civila obligatorie.Oricum fara prezenta politiei rutiere si toata procedura asta lunga cit o sfoara de rufe,  nu are nici un efect. In tara minunilor  exista sistemul, dar nimeni nu s-a gindit cum sa faca asa ca el sa functioneze cu sau fara oameni. In special in situatiile cind acest sistem poate fi suprasolicitat. Or am aflat ca azi in Chisinau s-au produs peste 70 de accidente rutiere, iar la ora la care eu as  fi vrut sa beneficiez de asistenta politiei rutiere, orasul Chisinau era deservit de doar…2 echipe ale politiei rutiere. Ca-i adevar sau minciuna, nici nu mai intereseaza… 

Maine, la prima ora, ma duc sa ma uit cu amar la polita, sa inteleg sa ca nu-mi serveste la nimic si sa platesc omului aripa din stinga.

P.S  Mitsubishi(sedan) – un gunoi, ma conving a cita oara…Honda rules!

Comentarii

Previous Post Next Post

20 Comments

  • Reply TaNYA 2 February 2010 at 02:59

    Ciao……… foarte corect, Honda rules, she’e the best, si a noastra e Honda, si e tare bravo, azi in sectorul Riscani pe la 8 seara era dezastru, la fiecare 100 m, se intimplase cite un accident, asa ca Nata, se pare ca ghinionul nu doar pe tine te-au urmarit azi……. of m-am zai…..t de iarna asta, ca parca ninge ca pentru ultima oara, sa treaca odata, ca is in hibernare continua

  • Reply E.T. 2 February 2010 at 09:46

    Fetelor noi am patit-o si mai bine.Aseara pe la 7 ne duceam acasa. In timp ce i-am distras atentia prietenului aratindu-i cum unul i-a pocnit masina cuiva si s-au inceput a tiriii in mijlocul drumului, hlizindu-ne iubitul meu l-a pocnit pe altul………..vaiiiiiiiiiiiiiiiiiii dap Dumnezei si Cruci pina acasa, cica din cauza mea ca n-o trebuit sa-i arat tot evenimentul de pe fereastra:)))))) ok am coborit din masina si ne-am inteles cu barbatul acela fara politie bogdaprosti.Iaka asa cu iarna asta.:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  • Reply Vio 2 February 2010 at 10:33

    Imi pare rau.Cred ca situatii de acest gen sunt suficiente nu numai in municipiu,dar si in toata tara.Cind
    ajunge vorba de cetateni sint amendati,penalizati fara nici o intirziere.In acest caz cum penalizam lucrul politiei rutiere? …

  • Reply Lima 2 February 2010 at 11:35

    despre acest amar simtit pe limba ti-am scris ieri, draga Nata, la articolul despre primar… pe mine nu politia m-a frustrat la maxim, dar incompetenta primariei de a asigura securitatea pe trasee… Dupa cita zapada si accidente din aceasta iarna, dar iaca nu s-a putut de aruncat nisip pe drumuri… Hai sa asteptam sa se produca 70 accidente, si dupa asta ne-om gindi si la curatirea traseelor…
    Politia municipala se supune Consiliului Municipal si Primarului, si sunt un tot intreg… INCOMPETENT…

    Emotiile si sentimentele descrise de tine le-am avut si eu ieri, si ii multumesc DOMNULUI, ca am scapat nevatamati…

    Stii, in unele state este o practica: se face o analiza a situatiei de pe trasee, dupa care se elaboreaza o harta a accidentelor. determinindu-se cauzele acestora. Se mai adauga si o colaborare intre politie si organele responsabile de drumuri… Astfel se incearca prevenirea accidentelor si curmarea de vieti… Un ex: pe un drum national care trece printr-o padurice, foarte des aveau loc accidente din cauza broastelor… da da, broastelor, care in timpul perioadei de imperekere se deplasau din padure spre lac, traversind drumul… Din cauza lor strada devenea lunecoasa si aveau loc accidente foarte grave. Au intervenit Verzii, politia si autoritatile locale si au gasit solutia ideala, de a pastra viata broastelor si a oamenilor… Au construit mini-tuneluri sub drum pentru ca broscutele sa ajunga la locul destinatiei, iar masinele sa se deplaseze in siguranta… Simplu, nu?

    • Reply Irina 2 February 2010 at 12:15

      dap noi nu suntem presedintele Romaniei, care vine o data in paste si pentru care se curata drumuri:)noi suntem simpli cetateni:)

    • Reply natalia 2 February 2010 at 12:34

      offf… tare imi place asta: uite in alte state cum se face.. vai-vai-vai ce-i bine, da la noi – iar bardak!
      Bardak e in educatia noastra si in toata sistema noastra de a fi!
      E iarna, oameni buni! oriunde in lume ninge – se intimpla accidente, lunecari, etc.. etc.. Uitati-va la Euronews si vedeti citi oameni au murit in EUROPA, cite accidente s-au produs acolo si toate din cauza frigului si zapezii. Si daca in Europa nu mai este regula…. pai unde sa mai fie?
      Sunteti de acord ca foarte multi soferi au masinile incaltate cu pneuri “neponeatno de care” (second-hand, super uzate, etc) si se pornesc iarna la drum… de parca cineva trebuie sa mearga in fata lor sa le curete drumul. IARNA – NU-I CA VARA! O vorba clasica, de care toti trebuie sa ne amintim cind iesim din casa.

      PS. Nata, nu fac referire la tine, stiu sigura ca ai pneuri de iarna.. accidente se intimpla si cu masini 4×4, doar frina nu e 4×4.. :))
      Da politia…. asta-i sistemul.. e jale mare, nu numai in politie, dar in toata tara

  • Reply Lia 2 February 2010 at 12:21

    Imi pare rau ca sa intamplat ce sa intamplat. Masina mea nu a vrut sa porneasac astazi, si acum ma gandesc ca a facut bine ca nu a pornit. 🙂

    PS: Eu am patit-o cand la Chisinau era Summit-ul CSI. La numarul magic mi-au recomandat sa ne deplasam singuri la politie 🙂

  • Reply Roman 2 February 2010 at 12:53

    inafara de 272501 mai e si un alt numar – 255920, in plus, puteti apela la 902 si acei de acolo sunt obligati sa comunice celora de la PR…just FYI, evident, mai bine sa nu aveti nevoie sa recurgeti la astfel de apeluri.

  • Reply Lima 2 February 2010 at 13:32

    Draga Natalia, am remarcat ca este iarna si asta ma bucura… Doar ca in accidente, nu doar iarna, dar si vara, in tara noastra, mor oameni… si cred ca pentru a salva vieti omenesti ar trebui sa ne adresam si “la alte tari”… Situatia la capitolul rutier este deplorabila, si nu doar iarna… Ca e bardak, toti stim, doar ca nu prea facem nimik…
    Si daca o practica dintr-un alt stat m-ar ajuta sa imbunatatesc ceva in tara mea, o preiau fara a ma vaicara: “offf… tare imi place asta: uite in alte state cum se face.. vai-vai-vai ce-i bine, da la noi – iar bardak!”
    Pace!!!

  • Reply costashel junetzul 2 February 2010 at 16:06

    Ascultati aici:in situatii din astea (Doamne fereste, mai bine sa nu fie)sunati pe:255-513, 279-609 Seful PR sau 255-258, 270-277 Sef/adj PR…Sunati direct la sefii lor…fara nici o frica…spuneti k sunteti sotia sau nepoata unui nume mare din MAI si sa vedeti cum imediat se rezolva problema!!!!Cu parere de rau si eu am facut asa…si politia a venit cit ai zice peste…Sunt si ei oameni,deci sunt si ei prosti…asta asa,in cazuri exceptionale…dar fiti atenti…ulciorul nu merge de multe ori la apa.

    • Reply E.T. 3 February 2010 at 10:03

      hahahahahahahahahahah super tare

  • Reply costashel junetzul 2 February 2010 at 16:28

    chiar si daca veti fi detectati…sa fiti siguri k nu riscati a pierde absolut nimic…poate doar sa rositi un pic…dar in acele momente nici de rusine nu Va este….

  • Reply irka 2 February 2010 at 16:46

    da’ eu n-am masina si n-am probleme

  • Reply floare 2 February 2010 at 20:15

    Doamne, ce mai vorba. ca inainte nu era bardak pe straz si nu se intamplau accidente. Da uite acuma, vai,vai, vai ce se intampla! Ori vreti sa spuneti ca aveti masini si nu stiu cum. Iaca eu nu am si nici nu vreau sa am. Si gata. Vorbiti despre altceva ca iti vine sa plangi ca la mort.

    • Reply Irina 3 February 2010 at 12:25

      invidia nu e lucru bun:)

  • Reply ana 2 February 2010 at 20:46

    Nata,

    E dreptul tau sa beneficiezi de pe urma politei de asigurare pe care ai platit-o! Firma de asigurare e obligata sa suporte reparatiile si eu, in locul tau, nu m-as lasa ….
    Referitor la ghinion sau/si noroc uite ce scrie presa din Romania :
    http://www.libertatea.ro/stire/radu-valcan-vrea-la-chisinau-de-dragul-elenei-274406.html

    Adevarat ??

  • Reply Irina 5 February 2010 at 11:29

    Nata, unde iti asiguri masina?

    • Reply Iulian 6 February 2010 at 04:27

      Nu se asigura masina ci raspunderea civila a persoanei 😛

  • Reply Iulian 6 February 2010 at 04:26

    Nata. Nu este necesar sa stai in mijlocul drumului si sa astepti politia. Conform art. 13 Codul cu privire la contraventiile administrative daca una din persoane recunoaste vina, faceti impreuna schita accidentului va semnati si impreuna mergeti la Politia rutiera str. Tiraspolului 11, acolo un agent al Politiei Rutiere o sa intocmeasca un proces verbal de constatare a contraventei administrative, in care se stabileste sanctiunea administrativa- 5 puncte penalizare, si 500 lei amenda, daca achitii in 72 ore, amenda se reduce in jumatate, daca achiti la Victoria bank nu o sa fie necesar sa prezinti politiei dovada de achitare a amenzii. La politie o sa scriti o explicatie si intocmirea unui proces verbal de stabilire a starii de ebrietate. Faci o copie la la pachetul intreg de documente intocmit de politie, pe care le prezinti companiei de asigurari la care iti este asigurata raspunderea civila.
    Daca esti inclusa in contractul de asigurare, nu esti in stare de ebrietate, permis de conducere valabil si automobilul detine raport de verificare tehnica, atunci nu o sa ai probleme.
    La compania de asigurare cel mai bine sa se prezinte ambii participanti. ai prezentat actele automobilului si esti libera. deja ramane pagubitul sa faca nr nelimitat de drumuri si sunete pentru recuperarea prejudiciului. In schimb tu nu ai decit grija sa-ti repari doar automobilul tau desigur dac nu detii asigurare facultativa CASCO.
    Pentru a avita astfel de situatii neplacute. Atentie la drum 😉

  • Reply Ira 23 February 2010 at 11:26

    Bai,’desteptule’ de Iulian, cind faci Casco la masina inseamna ca…..asiguri masina!!!

  • Leave a Reply