De-ale mele

Paștele moldovenilor de pretutindeni

Deșteptarea de luni va fi dedicată moldovenilor noștri stabiliți în străinătate și Paștilor lor…urmăriți-ne ca să aflați cum e Paștele în Olanda, Elveția, SUA, MB….

Iata cine s-a ales deja cu 2 invitații la concertul pianistului Trocin. Ea se numește Irina Ghelbur și face parte din echipa de marketing de la Shopping Malldova.

Între timp pe adresa redacției blogului nostru curg impresii și poze de sărbătoare…..

“Hristos a inviat! Nata, iti doresc un Paste fericit, lumina in suflet, pace in familie.Am citit pe blogul tau despre concertul lui Serghey Trocin. Eu ma dau in vint dupa jazz, asa ca am descarcat repede pozele facut simbata, inainte de noaptea Invierii si pozele de la biserica (unde mergem in fiecare an cu prietenii). Asa sarbatorim noi Pastele.

p4040467p4020400p4020417p4020420p4030443p4030466p4040490

Un alt mesaj a venit de la Tamara din  Marea Britanie:

Uite 2 foto de ale mele, am facut ieri cozonaci, pentru prima data, si am ales o reteta de la o femeie in virsta, din Moldova. Si oua “rosii” am facut, insa sau primit … roze :(. Dar in Occident cele de ciocolata au inlocuit ouale adevarate, completamente. Nimeni nu mai maninca oua rosii aici, ce pacat… Ma tem ca Moldova “va urma exemplul” asa disciplinati cum suntem noi cind vine vorba de Occident…de-paste
 
dsc01847Aici nimeni nu trimite sms-uri de Pasti, nici de Craciun, nici de Anul Nou… Doar daca vin de la “compatrioti”, cum ne numeste Ambasada 🙂
Se trimit felicitari adevarate, sau flori, sau ciocolata, sau nimic…
 
Tamara, UK

——————————————-

Hristos a Inviat!
Emotiile sarbatorii de Pasti au inceput de simbata,o zi cu soare, care in sfirsit mi-au stimulat narcizii din gradina ca sa infloreasca. Poza pe care am trimis-o ilustreaza cosuletul pe care mi-l pregatise mamica ca sa-l duc noaptea la biserica si sa sfintesc dupa vechea traditie pasca si ouale rosii. Cosulet pe care mamica ,gospodina de la tara la aranjat in cel mai solemn mod,..nu de alta, e sarabatoare mare si se aduna tot satul. Este la noi in famile un obicei , pasca mamica  o coace in Vinerea Mare la bunica,in cuptorul ce a gazduit decenii la rind piine si pajituri pentru zile deosebite.Mmmm ….nu cred ca exista o pasca cu miros mai extraodinar,decit cea coapta in cuptorul de la tara.,iar in aceasta zi in intreaga mahala este cuprinsa de miros de cozonaci. Noaptea Invierii este o alta poveste plina de emotii si trairi pe care le-as scrie pagini intregi…..vreau sa inchei cu o cintare ce o aud la biserica in ziua de Pasti…este dupa parerea mea cel mai extraodinar cintec de Inviere :” Ziua Invierii! Si sa ne luminam cu praznuirea, Si unul pe altul sa ne imbratisam..Sa zicem fratilor si celor ce ne urasc pe noi, Sa iertam toate pentru Inviere…si asa sa strigam : Hristos a Inviat !!”
imgp0003 De la Galina…

 Aceste amintiri de Paști sunt semnate de Victoriaimg_06531img_0649

Aceste superbe culori pashale vin de la Natalia Vremeadsc_0564dsc_0578dsc_0601

Iar pozele de mai jos vin de la Olga:

 Hristos a inviat Nata!

Iti transmit cu mare drag urari de bine si pace in casa ta si in tot ceea ce faci.
Anexat vei vedea citeva imagini cu pregatirile noastre de Pasti, cu pasca coapta pentru prima data de mine, oua vopsite in coaja de ceapa, si cu Slujba a Invierii la o biserica romanieasca, o slujba impresionanta.

Olgaprindemclipa.wordpress.com
img_0642

img_0543img_0569

Stimabile, pentru 8 aprilie, seara nu vă faceți planuri, vă invit la concert….

Comentarii

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Irina 6 April 2010 at 17:37

    Hristos a inviat! Nata, multumesc mult. Ne vedem la concert

  • Leave a Reply