De-ale mele

“CARTEA CU TITLU ATRACTIV”

SĂ LE FIE CLAR LA TOȚI

Scriu pentru că îmi place și pentru că mă simt liberă să fac tot ce vreau. Deci păstrați nevociferate orice fel de comentarii acide vis-a-vis de această intenție. Scriu o carte. Cartea are deosebit de atractivul titlu  “CARTEA CU TITLU ATRACTIV”. Titlul a fost inspirat de unul dintre comentariile voastre. Poate succesul acesteia va ajunge peste mări și țări, poate vă rămîne în  faza embrionară. Why not? Să zicem că nu mă voi simți suficient de mult încurajată. Chiar îmi rezerv dreptul ca într-o bună zi să apăs inocent pe un delete, dacă mă enervez. Dar sper să nu. Vreau doar ca cei care vor dori să mă apostrofeze într-un fel sau altul, să mă întrebe înainte de asta dacă MĂ interesează ce cred EI despre asta.Oare cum ar fi asta? Stimată Nata, vrem să vă întrebăm daca sunteț de acord să vă f… un pic pentru lipsă de modestie și vedetism.

Oare care ar fi primul pas? Ce fac oamenii care vor să dea jos de pe ei o povară? Dar oare vreau eu să dau jos o povară? Nu. E povara mea și o port cu mine. Și nu simt deloc necesitatea să scriu despre ea.

Așa s-a întîmplat că azi am reușit să împart niște prime. A fost o emoție plăcută și plină de recunoștință pentru cei grație cărora satisfacția mea pentru job nu este una deloc ușoară. Băieții au reacționat diferit de fete.Ca niște adevărați vînători. Au primit din vînatul comun și au hotărît să sărbătorească cu toată echipa. Ananas, napoleon, zâmbete.Frumos, mai pe scurt.

 Rîndul i-a ajuns și lui Alecu. I-am dat prima și în schimb, am primit de la el o povestire din cartea lui Florin Piersic jr. Istoria se întitulează The Producer. Alecu a fost destul de insistent chiar și văzînd că nu mă prea rup să citesc timp de 5 min o povestire de pe fix 2 pagini. Dar a fost ceva acolo care m-a atras. Poate pentru că exact cu 5 min înainte de asta am postat pe blog întrebarea despre carte.Reacțiile oamenilor pe blog au fost diferite, dar incitante.

So, încerc să fiu promtă și să reacționez la feng shui.Povestirea a fost superbă. M-am regăsit în ea. Eram gata să plîng și să rîd în același timp. Dar am simțit că într-atît de tare de de plîns încît îmi vine să rîd. E groaznic. Acest sentiment al autoidentificării cu un om pierdut.

Zacalibeală…asta simt acum. Să fie despre asta cartea mea? Uuuuu what a trash topic. Cîtă lume perversă s-ar aduna să citească despre zacalibeala unui om. Presupun că mult mai multă decît cei care nu s-ar aduna.Așa-i firea omului. Prea sadistă.

Dar pînă voi decide că nu voi scrie despre ceva anume, iau o pauză. Pînă mâine, or poimâîne. Dă-o măsa de feng shui…..Așa-i Dorin?

Comentarii

Previous Post Next Post

12 Comments

  • Reply dumitra 11 June 2010 at 00:19

    😀

  • Reply :) 11 June 2010 at 02:18

    🙂 +10

  • Reply mda 11 June 2010 at 08:01

    Nata, mai bine nu ai fi scris deloc si toti ar fi crezut in continuare ca esti “zina buna si desteapta” da asa ai cam lasat sa ti se vada adevarata ta fata care sa recunoastem ii “lipsă de modestie și vedetism”, pe mine unul si nu numai m-ai suprins neplacut in multe chestii. pacat, pareai a fi o fata diferita pt Md insa ai aceleasi fite pe care le are orice pseodo-vedeta

  • Reply soraya 11 June 2010 at 10:02

    Esti superba, ca de obicei!

  • Reply 33,9 11 June 2010 at 13:23

    “de ce nu!!! Daca va fi interesanta cartea si daca va avea si un titlu care ar atrage eu cred ca sar cumpara!!!
    aaaaaaaa da si o lansare cum se cuvine!!!”

    iata comentariul de unde vine titlul, banuiesc 🙂

    Mult succes! Am scris si eu o carte. Face.
    Paradoxal e faptul ca dupa ce iti publici gandurile insirate pe hirtie si prietenii vor sa te citeasca, afli ca nu ai prieteni. Da, asa a fost la mine, cel putin. Au citit rind cu rind. Am inteles ca nu prea m-au inteles. Cert e faptul ca in pagini au vazut o alta “eu” decit cea pe care o cunosteau, sau mai exact – nu o cunosteau.

    Stiu ca o sa faci ceva bun! Astept cartea 🙂

  • Reply Mila 11 June 2010 at 15:23

    Nata, cu vreo ocazie, posteaza istoria The Producer

  • Reply dirtymartini 11 June 2010 at 16:22

    cred ca in primul rand trebuie sa-ti fie clar tie de ce te-ai apuca sa scrii o carte si in functie de raspuns, potrivesti continutul cartii 😉

  • Reply olga 12 June 2010 at 19:04

    Noi, moldovenii, avem o adevarata pasiune pentru eroi, persoane perfecte care se comprota intotdeauna conform asteptarilor noastre. Dar vai de capul persoanei pe car o declaram (fara a-i cere acordul) vedeta si care intr-o buna zi face ceva ce nu corespunde cu asteptarile pe care ni le-am creat. Nata, scrie cartea, sau cinci carti, sau 25. Si public-o. Chiar daca nu e cine stie ce buna. E dreptul tau. Nu ai venit pe lume pentru a corespunde unei imagini pe care cineva si-a facut-o fara sa te cunoasca (sau chiar cunoscindu-te).

    “…Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness, that most frightens us. We ask ourselves, who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small doesn’t serve the world. There’s nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It’s not just in some of us; it’s in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we’re liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.” (Marianne Williamson)

  • Reply DanceSoul 14 June 2010 at 00:59

    Nata, e o idee super tare sa scrieti o carte… mi-ar placea sa citesc ceva despre experienta la RADIO, TV ( cred ca ar putea fi un bun ghid pentru jurnalisti incepatori) 🙂 ar fi o idee sa dati si workshop-uri pe aceasta tema 😉

  • Reply cheeboo 14 June 2010 at 16:30

    Astept cu mare nerabdare cartea, cred ca ai ce spune !

  • Reply kafka 15 June 2010 at 15:57

    Salut Nata
    Tu doar stii ca oricit de bine nu ai scri cartea, neaparat se gaseste cineva ”cu urechea rece” care iti strica ce este al tau. Tu nu te descuraja. i-an incearca asta: ridica capul sus si inchipuieti seninul cerului (chiar daca afara ploua) o imensa speranta care te face sa zimbesti mereu. Ooooo ii bun asa, zimbeste.

    P.S. Tu nu uita ca persoanele POZITIVE vor citi cartea din placere, iar persoanele negative vor citi cartea din curiozitate sa vada ce ai scris.

    un inceput de saptamina frumos.

  • Reply Natalia C. 3 October 2010 at 11:14

    Of, cat imi place mie Nata Albot! Mai des ma regasesc in tot ce spui si scrii. Uneori ma sperii, alteori ma bucur ca mai exista oameni caror nu le pasa sa faca pipi impotriva vantului (sau asteptarilor) si sa ude serios…da ce dracu’! Macar iti usurezi vezica si sufletul!
    Continua tot asa ca esti superba!

  • Leave a Reply