CĂLĂTORII

Vacanta…MB…Londra

Am asteptat atit de mult vacanta asta, incit tot nu pot sa cred ca a inceput. Mai sunt inca niste muschi incordati din inertie. Si pentru ca nu le ofer satisfactie, dimineata simt un soi de tristete: azi nu ma duc la lucru…. Dupa care, o plimbare de citeva ore prin Hyde Park imi aduce acea stare de euforie mult visata.

photo-7

Londra nu mai este la fel de charmanta si surprinzatoare ca prima data. Mda, nimic nu poate fi ca prima data. Nici macar furnicarul asta de oameni de toate rasele, turisti inebuniti dupa reduceri de 75 %, restaurante cu mincare super buna, Bentley la tot pasul, autobuze cu 2 etaje, si zapaceala cauzata de inversarea directiei transportului.

photo-6Am impresia ca parca ar trebui sa invat sa maninc cu stinga si sa ma obisnuiesc sa vorbesc cu telefonul la urechea stinga – atit de ciudat e cu transportul aici.

Ce ma incinta insa, este atmosfera pe care mi-o ofera  prietena mea, alaturi de viitorul sau sot. Ne  cunoastem mai bine de 18 ani si azi mi-a spus, tinindu-ma strins de mina, ca nu-i vine sa creada ca merge cu mine prin centrul Londrei, cu citeva zile inainte de nunta sa. Eh, fetele astea devin atit de sentimentale cu timpul. Daramite inainte de nunta…

M-am pomenit ca nu-mi mai plac patofii cu care aveam de gind sa ma incalt la ceremonie si am hoinarit azi impreuna pe strazi superbe, in cautare de ceva-altceva-nu stiu cum-dar sa-mi placa.Si intr-o ora si ceva i-am gasit. Am pantofi, dar nu-mi mai plac accesoriile! Hai sa cautam accesorii. Le-am gasit si pe alea. Toata zarva asta este cauzata de faptul ca la ei la nunta sunt 3 parti: cununia, cina si tusovka. La cununie trebuie sa arati ca o gospodina, de dorit un accesoriu pe cap (la noi e traditionaul baticash), la cina poti ramine la fel or te poti schimba in ceva mai lejer, iar  la tusovka – rupi gura tirgului. Rochii scurte, tocuri inalte, spate gol…fiecare de ce-o fi in stare….Am uitat sa va spun: foooarte scumpa Londra, revoltator de scumpa. Calatoria cu metroul/busul pt o zi – peste 90 de lei. Bine, nu ma apuc sa fac socotelile obisnuite ale moldovenilor iesiti in strainate: da pe banii nostri cit e…tin sa constat ca nu e o destinatie prea ieftina.

Azi am mai vizitat si Science Museum. Destul de intortocheat ca si organizare a galeriilor. Dar au fost si citeva chestii dragute acolo. Va ofer niste imagini si va mai scriu maine, cind vizitez Tate Modern – muzeul de arta moderna, unul dintre reperele capitalei britanice.

P.S La capitolul gastronomie nu comentez mult….poate e flamind cineva tocmai acum.photo-1

1. Bruscheta cu rosii, avocado, feta. Salata cu ruccola, avocado, nuci de cedru prajite.

2.Porumb dulce, pregatit la gratar. Sparanghel cu sos olandez.

photo-2

3.Creveti, Sea bream cu rosii si ceapa,la gratar.

photo-3

photo-4

5.Am descoperit un desert nou. Se numeste Crumble Apple: mar, coacaza, un pic de vin rosu – puse la cuptor. Apoi presarate cu biscuti tocati si o portie buna de inghetata de vanilie. Combinatia de acrisor-fierbine si dulce-rece e nemaipomenita.

photo-5

Comentarii

Previous Post Next Post

16 Comments

  • Reply Rika 5 July 2010 at 23:45

    Sooperr tare!!! Vreau shi eu !!!!!!!

    • Reply E.T. 6 July 2010 at 10:35

      Eu am fost in Londra in 2006. Intradevar e nemaipomenit.London Eye, Tower Bridge, Big Ben…river Themes…eu am ramas incintata. Imi pare foarte rau ca n-am fost si la Madame Tussauds.
      In rest mincarea ok, da chestia asta cu volanul m-a facut sa rid mult timp, nu intelegeam care-i prikolu, credeam ca-s masini pentru persoane cu handicap, mai apoi cineva mi-a zis ca la ei volanul se afla in partea stinga.
      Baietii sunt simpatici, remarcabil, asa mie mi s-a parut.
      Ma bucur ca esti in vacanta, dar te asteptam acasa!!!:)

  • Reply dirtymartini 6 July 2010 at 01:36

    In acest weekend se organizeaza un summit al moldovenilor din UK, in afara londrei, la natura 😉

  • Reply Dana 6 July 2010 at 04:05

    Londra este locul meu preferat, cel putin pana in acest moment: aer ozonat datorita ploilor frecvente, curatenie pe strazi – nu trebuie sa-ti speli papucii sau pantalonii, chiar daca ploua, alegere in toate, gigantismul si valoarea arhitecturala a cladirilor, chiar si cele sociale, aglomeratia populatiei nu se simte datorita dispersarii strazilor dar si traiectoriilor ordonate ale fiecarui pieton… de shopping nu comentez caci vreau si eu…Sejours placut!

  • Reply Elena... 6 July 2010 at 08:50

    ooooo….ce ash minca shi eu de toate…sunt innebunita dupa ceva deosebit si bun….super bine arata…sa nu simtiti cum va fuge timpul…ceea ce denota ca va fost foarte, foarte bine…vacanta placuta!!!

  • Reply Alea 6 July 2010 at 09:36

    frumos inceput de calatorie…felicitari…eu am doar 1 luna de cind m-am intors din Londra si m-ai facut sa-mi doresc o noua vacanta cu aceiasi destinatie…enjoy…

  • Reply doinash 6 July 2010 at 11:03

    referitor la summit in UK de pe 10-11 iulie, pe ce email sa iti fac FW cu mai multe detalii?

    • Reply Nata Albot 6 July 2010 at 12:08

      Daca e pe 10-11, nu-l mai prind, voi fi in afara Londrei…..

    • Reply doinash 6 July 2010 at 12:32

      summitul va fi in afara Londrei – pe langa Reading

  • Reply Viorica 6 July 2010 at 15:05

    Prima mea iesire in Europa a fost la Londra, impresii pe masura. Ce-i drept ca a fost in 2001. Eram asa de impresionata ca tot cautam internet sa scriu sms-uri la cei de acasa. apropo ei au in strada niste bancomate, le folosesti gratis si poti sa scrii sms, e-mail , telefonezi (parca)….Desigur ca cel mai mult m-a impresionat Big Ben-ul si Tower Bridge,dar nici restul nu sunt de lasat balta 🙂

  • Reply iulia 6 July 2010 at 19:07

    Buna Nata! Iata ca ai scris, caci vazind la Desteptarea ca ai plecat in UK ma mira faptul ca taci/ Odihna placuta in continuare si petrecere de zile mari/ Numaidecit sa ne arati poze cu prietena ta/

  • Reply irina 6 July 2010 at 21:51

    …Londra….. e primul oras pe care l-am vizitat singurica, ma simteam deja asa de mare…Cei 20 de ani i-am facut acolo…:) imi e asa de dor de acest oras, caci acolo am simtit ce inseamna e sa fii tinar, liber si fericit. cred ca asa avea aceiasi senzatie daca l-as vizita

  • Reply aurasu 7 July 2010 at 16:53

    e foarte frumos si diliceosssss

  • Reply valentina. 8 July 2010 at 20:49

    Dragà Nata!!!mà bucur mult pentru vacanta ta,insfirsit iti mai dedici putin timp si pentru tine si totodatà iti multumim cà nu uiti si de noi.petrecere frumoasà la nunta prietenei tale,la tineri le urez fericire si cit mai multi bebelushi.dupà Londra sper sà ne faci o vizità,te asteptàm.

  • Reply daniela 13 July 2010 at 15:31

    sal, eu sunt in londra de 4 luni. sunt o multime de locuri de vizitat. nu stiu daca mai esti aici, dar Hampton court palace nu trebuie ratat.

  • Leave a Reply