CĂLĂTORII

Un simplu parc canadian

Zona în care stau acum în Montreal nu e nici una de centru, nici aglomerată. Dar are propriul său parc. Cînd am intrat în el, privirea mi s-a oprit pe un grup de femei care făceau niște exerciții pentru pectorali, trâgănd dintr-o sfoară. Apoi m-am dumerit. Fiecare femeie avea lîngă ea fie un cărucior, fie o plapumă pe care dormea cîte un bebe. Toate acestea se întîmplau sub indicațiile unei antrenoare. Așa dar, era vorba despre un grup de recuperare de după naștere pentru proaspete mămici. Acestea au venit în parc pentru activități. Iaca-șa.
A urmat o gradină tropicală imitată sub acoperiș. După arșița de afară, aflarea la umbra unui arbore de portocală sau cafea este la fel de plăcută pentru mine ca și descoperirea superbelor viețăți acvatice de către copii. În acest moment parcul are o bogată colecție de echinacei înflorite. Zona este atît de prielnică pentru ați petrece timpul în ea cu cei mici încît mi-am permis să visez că am putea și noi la Chișinău să avem cîndva o astfel de frumusețe.Da nu cred….

[media id=113 width=”450″ height=”320″]

Comentarii

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply vio 16 July 2010 at 16:20

    frumoase imagini, savureaza din plin Nata, ca in Moldova ramine numai sa visam la asa ceva.

  • Reply Mishka 17 July 2010 at 00:59

    merci Nata, pentru ca redai realitatea tarilor in care te afli 🙂 mie imi place sa aflu societatea din “interior” si nu din hoteluri si glam.
    As vrea ca mamele noastre sa ia pilda de la cele din Montreal si sa poarte incaltaminte si haine comode pentru plimbari, fara tocuri si glamour atunci cind ies la plimbare cu cei mici))). Ma intreb care ar fi scopul sa mergi de ex. cu caruciorul si sa te apleci la copilas cu fundu’ gol… (fundu’ gol (aici) inseamna: tocuri,de obicei taaare inalte, zorzonele, make-up de seara, geanta cu straze … tot ce este absolut de prisos)
    Have a nice trip in Canada!

  • Leave a Reply