CĂLĂTORII

MD în Canada

De mult timp caut un teren pentru casă. Caut și nimic nu mă inspiră. Angajații agențiilor imobiliare sunt fix ca jeleul pe vreme caniculară, gazeta Makler – prea multă bătăie de cap, prietenii recomandă cunoștințe care contra sumei de 100 euro sunt gata să te poarte cîteva săptămâni pe tot felul de dealuri ca în final să te lași bătută și să nu mai ai obraz să-i ceri banii înapoi. Totuși s-a chinut un pic omu cu tine….Așa că mai caut…..

img_0478Un mic salt spre un alt subiect….Cîți moldoveni care-și vînd businessul prin propria imagine cunoașteți? Eu nu cunosc nici unul.Adică dintre cei care grație reputației și numelui căștigă în afaceri mai cunosc: Pinchevschi, Miculeț….Eu însă ma refer la utilizarea propriei imagini în promovarea propriei afaceri….La noi,adevărații oameni de afaceri cu cât mai rar se “zasvetesk” cu atât mai bine.

Revenim la subiect: Aici însă, fizionomia omului este cartea lui de vizită. Dacă nu ai un agent imobiliar în Canada, n-ai șansa nici să vinzi, nici să cumperi un imobil.

Un mic exercițiu de imaginație: Ești în Canada, ai nevoie de serviciul unui agent imobiliar. Cum îl alegi? Aici sunt sute…dacă afli că printre ei există și moldoveni, search-ul devine mai îngust, nu-i așa? img_0479Dar dacă mai afli că există experți, care știu în baza căror criterii să-ți aprecieze imobilul…

 

Fețele moldovenilor noștri , deși se văd mai rar apar  al noi, pot fi văzute pe panourile publicitare din Canada. img_0476 

Mi s-ar parea un lucru nemaipomenit, dacă unii dintre ei ar reveni acasă, în Moldova și  i-ar învăța și pe ai noștri cum să-și înfrunte inhibițiile și să-și poarte mîndri drapelul de-asupra capului.

img_0477

Comentarii

Previous Post Next Post

5 Comments

  • Reply Gara 20 July 2010 at 14:27

    Problema natiunii noastre nu e atiit in saracia materiala cit spirituala,daca nu ne vom schimba mentalitatea nu ne v-a ajuta nici un miliard donat de alte tari.ASA NE PARE NOUA ;CA SINTEM GOSPODARI,ca dupa ce trecem hotarul-ne schimbam parerea.Ne am deprins sa aruncam cu sutele de dolari in stinga si dreapta,si acele imprumutate de la cinea,fara a pune intrebarea se merita sau nu.Asa numitii крутые nenorocesc lumea cu asa numitele lor afaceri in toate sferele.Nu-s legi,mai precis egalitate in fata legii si deaceia poti fi amagit de cineva si tot tu ramii invinuit.Sint de acord cu parerea ,ca unica raza de lumina v-or aduce-o moldovenii cu o exerienta de peste hotare,dar pina atunci sa mai dabdam.

    • Reply Vasile 22 July 2010 at 00:02

      Nu stiu cum voi, mie insa imi place Moldova si cred ca oamenii sunt si la noi foarte sufletisti si buni. De-am avea parte si de stabilitate financiara am fi o natiune de invidiat. Cei insa care stiu sa arata doar cu degetul la cineva ar trebui sa inceapa schimbare de la dinsul.

  • Reply felicia 20 July 2010 at 18:55

    orice domeniu ai incerca sa-l comapari Canada vs Moldova, vei descoperi ca-i cer si pamint. Am avut ocazia de trei ori sa ma foloses de serviciile unui agent imobiliar in Canada. Procesul de cumparare este gratis pentru cumparator, deoarece vinzatorul achita cheltuilile. Am avut ocazia si sa vind casa si in acest caz achiti un comision numai dupa ce vinzarea are loc. Agentii ofera servicii la nivel foarte inalt, si am fost placut surprinsa cind agentul imobiliar in ambele cazuri de cumparare mi-a facut cadouri dupa incheieraea afacerii.

  • Reply carpediem 22 July 2010 at 03:51

    eu am avut experienta cu servicii de traducere: o traducatoarea moldoveanca mi-a cerut de cinci ori (5 ori) mai mult decat un traducator roman. nu zic sa se aplica pt toate cazurile, dar mi s-a parut aberant.

  • Reply natalia 27 July 2010 at 09:45

    personal pt tine

    cind revii in Moldova, iti arat eu niste proprietati (case si un teren)… poate iti place.

  • Leave a Reply