CĂLĂTORII

Frînturi din peisajul canadian

Sunt la volan, într-o intersecție imensă.Aștept semaforul să-și amintească și de verde.Atmosfera este pașnică și sufocantă.N-apucă să se facă verde, dar totul în jur brusc, neînțeles de rapid, se schimbă. Apare o mașină a poliției. Sirena e pornită. Aceasta întră în intersecție pe roșu și blochează circulația pe una dintre străzi. Tocmai pe-o stradă , de care eu nu am nevoie. Curiozitatea însă îmi cere să ignor verdele, dacă apare.Polițistul iese la fugă din mașină, cu un pistol în mână și fuge spre una dintre case. Mașina acestuia, cu un coleg la volan, continuă să se miște la începutul străzii, înainte-înapoi, înainte-înapoi, interzicînd accesul atît al pietonilor, cît și al mașinilor. Imedia de după colț mai apare o mașină polițienească, și încă una, și încă una și încă una. Amintesc, toate acestea încă se mai întîmplă pe culoarea mea verde. Văzănd care-i situația, am renunțat la curiozitate și mi-am văzut de-ale mele. Dar plecînd de la locul “ca în film”, am observat cum de pe fiecare stradă perpendiculară răsărea cîte o mașină cu sirenele pornite, toate îndreptîndu-se spre locul cu pricina. Poate descrierea durează ceva. În realitate, toate acestea au durat nu mai mult de 3 min .În acest timp am numărat 12 mașini care s-au deplasat ca săgețile spre locul incidentului. Nu știu cine a călcat pe bec, dar n-avea șanse de scăpare. Viteză cu care operează aici poliția este UIMITOARE! Aceștia nu pestrițesc peisajul vieții cotidiene, decît dacă se întîmplă ceva. E suficient însă să miroase a carne, metaforic vorbind, și cît ai zice pește,oamenii legii își fac mușuroi în jurul incidentului.

Mai tîrziu am aflat că un pedofil din Laval a forțat un copil de 9 ani să intre în camioneta sa. Copilul însă a reușit să se rupă din măinile străinului, fugind spre cel mai apropiat om și cerîndu-i telefonul mobil. Copilul și-a sunat mama, iar poliția din acel moment organiza razii. Cine știe poate tocmai văzusem începutul sfărșitului unui nemernic.

După spectacolul de mai sus, ajung într-un supermarket unde mă apucă pofta de un tort. Torturi, cîte vrei și mai colorate, și cu mărgele, și cu floricele. Eu însă caut un tort mai sănătos…. Așa, măcar pentru autosugestie, dacă nu for real. Găsesc un cheescake. Mă bucur. Pe el scrie 13 oct….Adică termen de valabilitate 3 luni. Ce fel de ingrediente trebuie să intre într-un cheecake ca să poată fi consumat și după 3 luni din ziua în care a fost produs? Eu încă nu am poftă de plastic…rămân fără dulce…

Cel mai plăcut episod este să descopăr cum funcționează sistemul de cumpărături online. Ai nevoie de o nouă baterie la laptop? Nu mai trebuie să ieși nicăieri, la nici un Best Buy. Intri la HP pe site, alegi modelul și achiți sau suni. Aceștia notează nr contului și adresa de livrare. În dimineața următoare, bateria era la ușă, eu însă nu eram acasă. Așa că am găsit un mesaj: Sorry, we missed you. Veniți vă rog la adresa cutare să vă ridicați coletul.În 10 min eram la oficiul companiei de distribuție, unde foarte frumos îmi ridicam noua baterie. Măcar la fel de simplu mi-aș dori să se încheie epopeea cu realizarea visului meu tehnologic. Azi trebuie să bată la usă. Aștept…

Comentarii

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply felicia 2 August 2010 at 17:48

    ai dreptate Nata, aici politia, salvarea si cei de la incendii (fire department) reactioneaza si lucreaza ca ceasul. Un mic accident si poti observa zeci de masini indreptate la locul cu pricina. Daca se intimpla un accident rutier toate 3 subdiviziuni se implica.

  • Reply Elena... 3 August 2010 at 08:45

    mi-a placut cu pofta de plastic…super…ehhhh….suflet de om creativ…

  • Leave a Reply