EVENIMENTE

Yardsale de Crăciun

img_0738img_0739

img_0741

img_0740Jos Pălăria! în faţa Yardsale-diştilor. Şi în faţa gazdelor care au permis, ca această oribilă construcţie din metal şi fier, să se umple cu aromă de vin fiert şi Crăciun. Totul a fost perfect gândit. Fix ca în Mission Impossible.

Şi ziua de 26. Adică atunci când oamenii sunt cam isterizaţi de întrebarea unde să găsească nişte cadouri mai deosebite.De…la noi, din păcate, cadourile de  Revelion încă rămân mai importante decât cele de Crăciun.

Şi locul. Teatrul E.Ionesco. Acoperiş, garderobă, baie şi posibilitatea de a-ţi împacheta cadoul absolut gratuit, cu hârtie colorată, fundiţe, lipici şi acuarelă. Oooo…câte minţi s-au încreţit azi acolo unde se împachetau cadourile. Fiecare încerca să pere-scuipe pe celălalt la viziuni designereşti.

Câte ceva din vânătoarea de la Yardsale, vedeţi şi voi mai sus. Mai am o pungă întreagă de cadouri împachetate deja.Poate nu e mare lucru pentru unii. Mie însă mi se par unice. Pentru că eu prima le-am ochit, le-am cumpărat şi nimeni n-o să mai poarte aşa borcane cu bomboane în urechi, ca ale mele.Fraţilor, asta a fost o adevărată feierie. Mult, diferit, rezonabil, extravagant, creativ!

Cineva dintre voi, pe-o secundă măcar, a fost în #PMAN#, la aşa numitul Iarmaroc de Iarnă. Aţi văzut ce sinistru şi odios arată un iarmaroc, în ditamai centru al Chişinăului. Făcut alehamite, numai din chinezisme. Prietenul meu nu a ratat ocazia să-mi amintească încă o dată cine e primarul acestui oraş şi de ce capitala arată atât de provincial şi oribil de sărbători. Cu tot cu vai de capul lui de brad, PMAN, reclami, scene şi iarmaroace. În timp ce unui grup de 5-7 oameni îi reuşeşte să creieze o atmosferă absolut fermecătoare, pe o suprafaţă de 500 m pătraţi. Aşa că rugaţi-vă ca acestor băieţi să nu li se lase de Yardsale, altfel iar ne prăpădim  în kitch şi banalitate.

Eu încă nu ştiu dacă voi avea mâine voce.Spre seară s-a stins printre 2 amigdale supărate rău pe mine.La radio sigur voi lipsi. Aşa că urmăriţi în reluare, la 13.00 un interviu destul de drăguţ cu Nicolae Botgros. Dacă până la 12 nu mi se face mai bine, cedez în faţa antibioticelor ca să pot reveni seara la Sare şi Piper.

Oricum, azi după Yardsale am lucrat cu atâta râvnă, încît am terminat de adunat reţetele în doar 5 ore. Ceea ce, de obicei, dura o zi întreagă. Vă recomand din tot sufletul să urmăriţi Sare şi Piper din această săptămână. Vă voi da reţetele de pregătire a perelor în vin şi a cartofilor copţi cu smântână şi caviar. Sună ca la barosani, da?

Ei şi? O dată în an e Revelionul. Oricum astea mă inspiră mai mult decât seleodka sub şubă sau olivier. Poate vreo gospodină caută inspiraţie pentru masa de revelion? Apropos,mai am o reţetă nemaipomenită de prune uscate învelite în pancetta şi o gustare cu sos mexiacan, în canuţe din frunze de salată verde. Aşă că ne vedem pe la 18.15 la Jurnal…

Doina Cernavca face o treabă minunată de binefacere. Iar eu mă alătur. Doina, fii om, te rog, scrie un sms dimineaţa pe la 8.30 să iau şi eu ceva de acasă. Dar vouă are cine să vă amintească printr sms?

banner11

Comentarii

Previous Post Next Post

9 Comments

  • Reply caterina 27 December 2010 at 11:35

    Eu am fost vineri seara,am lasat o suma simbolica,saptamina asta vin cu cea mica sa lasam si ceva lucrusoare pentru copilasi.Sper deja sa fie totul pregatit(vineri domnita de la ram.zam.zam nu stia ce vreau eu de la ea cu banii mei:)) Nata,numai nu zi ca YARDSALE-ul a avut loc doar duminica!!!Nu am vazut nici un anunt nicaieri;(aaah..mor de ciuda

  • Reply m.d 27 December 2010 at 12:02

    Nata,cand o sa mai fie Yardsale si unde se afla teatrul E.I ?

  • Reply Daniela 28 December 2010 at 19:17

    Te rog enorm sa faci publice lucruri de acest gen, precum yardsale-ul…caci putem afla de ele doar din surse precum aceasta. Si eu mor de ciuda…intr-adevar in tara noastra e greu sa fii in pas cu toate lucrurile speciale care se intimpla, caci li se acorda prea putina atentie si importanta din partea oamenilor sus pusi. Dragi primari,consilieri,mai promovati lucrurile frumoase, mai faceti-va timp sa va ginditi la tot ce conteaza!
    Nata, esti speciala, capul sus si nu permite nimanui sa-ti strice dispozitia. Suntem alaturi de tine!!! Pupici!!!

    • Reply Nata Albot 29 December 2010 at 14:26

      Data viitoare promit sa anunt neaparat….

  • Reply naty 30 December 2010 at 12:31

    de’am de 2 ori l-am scapat. Te rog sa ne spui si noua cand ma e.

  • Reply natalia 31 December 2010 at 12:33

    de unde e bentita albastra ?

    • Reply Nata Albot 31 December 2010 at 14:24

      de o domnisoara al carei nume din pacate nu-l cunosc, dar il pot afla….

  • Reply natalia 31 December 2010 at 17:22

    ai niste bentite superbe spune ne si noua de unde le ei …aia mare bordo o visez zi si noapte :))))

  • Leave a Reply