De-ale mele

Filme, pentru cînd ai timp

http://filmy-onliner.ru/1028-pro-lyuboff.html
Filmul acesta este despre cum realitatea este deseori confundată cu ceea ce vrem să credem noi despre această realitate. Și despre cum pornești de acasă cu o socoteală, iar la tîrg e alta. Și despre cum lipsa de probe sau detalii reale poate face așa încît un tablou să mintă prin aparențe și despre cît de proaste și necruțătoare pot fi femeile ….și despre orice altceva fiecare dintre voi va mai descoperi că este acest film.

http://vkontakte.ru/video_ext.php?oid=121229574&id=158967896&hash=3c98ebe1034c3546&hd=1
Este o recomandare de la Mihaela Tatu. Acum este și recomandarea mea. A luat și Oscar. Dar nu de asta vă recomand.

Comentarii

Previous Post Next Post

14 Comments

  • Reply Tania 4 April 2011 at 08:09

    am citit intr-o vara cartea Pro Liuboff, m-am bucurat sa vad ca este si filmul, dar ca de obicei sau omis detalii.

  • Reply xyz 4 April 2011 at 09:35

    Apropo de nimic, un banc foarte bun:

    Cu o ocazie oarecare, vizitind Anglia, George W. Bush a fost invitat la un ceai cu regina .
    Zambitor, dar cu o netrucata curiozitate, Bush jr o intreaba:
    – La capatul unei asa frumoase cariere, stimata doamna, mi-ati putea raspunde la o intrebare ?
    – Desigur, – spuse regina .
    – Ei bine – cuteza Bush -, care credeti ca este esenta leadership -ului? Care este secretul unei bune conduceri?
    Cu un zimbet suav, regina raspunse:
    – In opinia mea, filozofia minimala a conducerii cere sa fii inconjurat de oameni inteligenti.
    – Si cum iti dai seama cine este inteligent si cine nu? insista presedintele.
    – Foarte simplu, spuse regina ridicindu-se, permiteti-mi sa va arat.
    Imediat ea il suna pe Tony Blair, pune telefonul pe speakerphone si spune:
    -Domnule prim-ministru, va rog raspundeti-mi la o intrebare: Mama dvs. are un copil, tatal dvs. are un copil, iar acest copil nu este nici fratele si nici sora dvs. Cine este el?
    Blair raspunde imediat:
    – Sunt exact eu, ma’am.
    -Corect – spune regina . Multumesc si la revedere, sir Blair.
    Iar apoi, privindu-l pe Bush:
    – Ati inteles, domnule presedinte?.
    – Da, doamna! Foarte interesant! Fiti sigura ca o sa folosesc aceasta lectie! spuse presedintele SUA.
    Odata intors la Washington, Bush jr. se hotari sa-l puna la test pe Jesse Helms, presedintele Comitetului pentru Relatii Externe din Senat. Convocat, senatorul vine.
    – Draga Helms, ma intreb daca ai fi capabil sa-mi raspunzi la o intrebare.
    – Desigur, dle presedinte.
    – Ei bine – incepu Bush – mama ta are un copil, tatal tau are un copil, copilul asta nu este nici fratele si nici sora ta. Cine este el?
    Helms roti cateva clipe ochii intre tavan si podea si finalmente intreba pe sef daca i-ar putea da raspunsul dupa o usoara meditatie. Intors la Senat, el convoaca pe data cativa republicani, alaturi de care zaboveste cateva ore asupra problemei, fara sa ajunga la o solutie.
    Prada disperarii, Helms il suna pe Colin Powell, la Departamentul de Stat:
    – Asculta, fiule, maica-ta are un copil, taica-tau are un copil, si acest copil nu este nici frate-tau si nici sora-ta. Cine este el?
    Powell raspunse pe data:
    – E simplu, sint eu.”
    Mult mai usurat, Helms fuge sageata inapoi la Casa Alba, trece in zbor pe langa secretariat si intra gafaind in Biroul Oval.
    – Stiu raspunsul, domnule! Stiu cine este blestematul asta de tip! E Colin Powell!
    De peste birou, mangaind usor spatarul fotoliului, gandind probabil la ce noroc are regina cu asa oameni inteligenti pe langa ea – englezii astia! -, cu o nemascata grimasa de dezgust pe fata, Bush ii raspunde:
    – Oh, God! Gresit, cretinule! E Tony Blair!

  • Reply Tania 4 April 2011 at 12:54

    Salut! Am vazut si eu recent filmul, impreuna cu sotul. Prima parte am privit-o in tacere, a doua parte- surprinzatoare, pentru ambii- zimbind… Eu de durere si dezamagire, el-nu stiu sigur… La sfirsit ma intreaba “ai vazut?” “Ce sa vad, cit de ticalosi sunt barbatii?” Iar el ” Nu, cit de proaste sunt femeile! “. Am tacut si am mers la culcare. Bun film, buna recomandare.

  • Reply nona 4 April 2011 at 13:18

    Multumim Nata pentru recomandari.

  • Reply LILIANA 4 April 2011 at 17:30

    iarasi ma ciocnesc de cuvantul “prost” intr-un context pe care nu-l consider deloc potrivit. N-am vazut nici o femeie proasta in acest film!!! Naive- da, simple-da! ignorante, superficiale, ipocrite – da. JERTFE ale situatiei poate, daca nici barbatii nu-s toti ca protagonistul ce vede lumea intreaga ca pe-o moneda de schimb!

    PASTE din DEX, la care semnificatie a cuvantului Prost va referiti?
    PROST, PROÁSTĂ, proști, proaste, adj., s.m.și f. 1. Adj., s. m. și f. (Om) lipsit de inteligență, fără judecată, fără minte; nătărău, nerod, tont, prostănac. ◊ Expr. Un prost și jumătate = foarte prost. A face pe prostul = a simula prostia. ♦ (Om) care se încrede ușor; (om) naiv, credul. ◊ Expr. A-și găsi prostul = a-și găsi omul pe care să-l poată înșela ușor, pe care să-l poată duce de nas. 2. Adj., s. m. și f. (Înv. și pop.) (Persoană) fără știință de carte; (om) neînvățat, ignorant. ♦ (Om) lipsit de rafinament; (om) simplu, neevoluat. 3. Adj. De condiție socială modestă, din popor, de jos, de rând. ◊ (În trecut) Soldat prost = ostaș fără grad; soldat. 4. Adj. Obișnuit, comun. ♦ De calitate inferioară, lipsit de valoare. 5. Adj. (Adesea adverbial) Care nu este așa cum trebuie (din punct de vedere calitativ, funcțional etc.); necorespunzător, nesatisfăcător. ♦ (Adverbial; în legătură cu verbul „a vorbi”) Stricat, incorect. ♦ (Despre situații, știri, întâmplări etc.) Neplăcut, nefavorabil, nenorocit. ♦ (Despre vreme) Nefavorabil, rău. ♦ Nepriceput, nepregătit, neîndemânatic într-o meserie, într-o profesiune etc. 6. Adj. Dăunător; neprielnic. ◊ Expr. Glumă proastă (sau de prost gust) = glumă fără haz, care supără, jignește. Vorbă proastă = vorbă îndrăzneață sau injurioasă; p. ext. ceartă. – Din sl. prostŭ.

  • Reply Tania 4 April 2011 at 20:47

    Liliana, cunoastem si noi semnificatiile si sinonomele(adevarat, mai potrivite in contextul filmului dat) cuvintului “prost”, dar, vezi, acesta este intotdeauna mai la indemina…

  • Reply Tanwsha 4 April 2011 at 23:06

    Sincer am vazut si eu filmul, trailerul era mai interesant decit filmul. nu sunt deacord cu Tania despre ceia ce spunea sotul ei cel putin in acest film:ia dat motive sa se ataseze de le si mai mult prin gesturile lui care uneori nu erau logice insa daca bondarciuc se credea rege din final se intelege ca vai si amar e pelea lui doar ucide o fata si nu una tatanca ca eroina principala. In acest film se mai dau si unele invataminte cum ar fi faci rau rau vei primi,, Orcit vei fi prudent daca actiunile tale sunt lipsite de logica vei plati pentru ele….. Ma asteptam la Happy end

  • Reply dana 5 April 2011 at 23:49

    Am privit filmul asta de 2 ori si l-as mai revedea odata, sotul meu insa e de parerea ca e un film usor si neimpresionant… am citit si alte pareri care la fel se impart in doua tabere: extraordinar de profund sau un film usor pt mase. O fi din motivul ca filmul se axeaza mai mult pe descrierea emotiilor si punctului de vedere al femeilor asupra lucrurilor, barbatii nu ajung sa inteleaga toate subtilitatile. E un film de nota 10 , dar care trebuie privit prin prisma emotiilor.

  • Reply Ana 6 April 2011 at 09:26

    Aici gasiti TV online (inclusiv HBO) pentru vorbitorii de limba romana. Site-ul merge super !!!
    http://www.rai-tv.info

    Vizionare placuta !!

  • Reply costashel junetzul 8 April 2011 at 16:23

    Nata, vreau sa vezi neparat un film rusesc (nu/s amatorul cinematografiei rusesti contemporane, dar fac exceptii) intitulat “Pohoronite menya za plintusom”. O sa ramii incintata de tot ceea ce vei vedea in aceasta lucrare. Te avertizez…posibil sa versi si o lacrima.

    P.S. Gasesti filmul pe portiuni (9 la numar) pe youtube. Denumirea o scrii corespunzator in l.rusa. Enjoy it!!!!!!! Astept un feedback de la tine.

    • Reply nataalbot 8 April 2011 at 18:05

      10x a lot..ma uit in weekend

      • Reply costashel junetzul 9 April 2011 at 10:57

        l-am gasit integral pe youtube.Uite link-ul

        http://www.youtube.com/watch?v=Sef27KvoPlU&feature=related

        sa nu te plictisesti pentru inceput. si fii atenta la cele mai mici detalii din film, ele mai apoi justifica multe intrebari care ti le vei pune pe parcurs.

        • Reply Irina 11 April 2011 at 09:32

          Filmul e super tare……..mai rar asa filme in zilele noastre!!!!

  • Reply Irina 11 April 2011 at 09:30

    Este usor sa comentezi………….dar eu am trecut prin asa emotii fiind sotie!!! Mii jale de femeile acestea care cred ca poate sa distruga o casnicie si ca sunt mai bune ca sotiille…..fiecare cu dreptatea lui, dar fiti atente fetelor cind va legati cu barbati insurati!!!!!!

  • Leave a Reply