Evenimente speciale

Cu ochii pe Zdubi

Azi, din nou, ca în fiecare an, urmăream Eurovisionul şi cu amărăciune, a cîta oară, conştiintizam că în televoting nu e gram de obiectivitate. Şi nu din cauza cum au fost votaţi Zdubii.  Ci din cauza cum s-au votat ţările între ele. E vorba doar despre solidaritate. N-are importanţă deeeloc că e bună sau proastă piesa. Siingurul principiu valabil: Cine şi cu cine e vecin sau pe cine strategic e corect să susţină ţările. Dacă întîmplător mai e şi o piesă drăguţă – nu e rău, dar nu esenţial.

Să lăsăm naivitatea acasă şi să ne punem pe promovarea brandului ţării noastre, pentru că muzică, slavă Domnului avem. Doar că Eurovision nu e un concurs de muzică. Şi publicul din acest an, de la Dusseldorf , a fost deosebit de sincer, huiduind ţările care ofereau punctaj maxim vecinilor.

În concluzie. Nu de muzică bună avem noi nevoie. Pentru că nimeni nu ştie cum anume această muzică bună sună. Noi avem nevoie de muzică cu personalitate.  Aşa cum e cea de la Zdob şi Zdub. Ei sunt cei mai buni. Ei merită să fie întîmpinaţi ca cei mai mari eroi ai zilelor noastre.Cât noi nu ne putem decide ce culoare avem, ei dau culoare naţiunii noastre.

Comentarii

Previous Post Next Post

 • Reply portalu 15 mai 2011 at 01:33

  : ) 1. serios? Eurovision are un sistem de vot politico-strategic? UAU.

  : ) 2. asta totusi cum explica ‘castigatorii’ care in fiecare an sunt (a) diferiti (b) votati de practic ‘toti’ (c) d’habitude cu cele mai multe ’12 points’ ?

  in general, slab post pentru ca (1) e Mr. Obvious iar (2) cazi in plasa asta nationalist-extrema(*) in care zici ca zdubii meritau sa castige pentru ca au fost cei mai buni dar din cauza la (1), eu nu au castigat.

  *a fi ‘nationalist’ nu e rau. e chiar bine. ati apara patria si valoriile ii bine. a crede ca zdubii au fost cei mai buni e bine si ok. a zice ca restul lumii a gresit pentru ca nu au votat cu zdubii e gresit. a zice ca zdubii nu au castigat pentru ca e vot politico-strategic e gresit.

  in rest, tsiom, tsiom! : )

  • Reply nataalbot 15 mai 2011 at 08:15

   Auzi, politia posturilor, unde scrie la mine ca zdubii meritau sa cistige? De-acord, postul e slabut, dar uite mesajul tau este extrem de pretios. Nu te superi daca dau un link si la prieteni?

 • Reply Igor 15 mai 2011 at 05:24

  „Ei merită să fie întîmpinaţi ca cei mai mari eroi ai zilelor noastre.”

  Hai sa nu facem idoluri din oameni ca nu se merita, sa incep ziua cu :

  -Eu sunt cel mai bun, eu pot, eu voi schimba lumea…..

  P.S.”Zdubii au fost la nivel, profesionalisti si patriotici, BRAVO !!!”

  • Reply Igor 15 mai 2011 at 05:27

   *idoli…. sa incepem

  • Reply nataalbot 15 mai 2011 at 08:17

   Si de ce ma rog nu merita?Uneori merita. Si mai merita sa nu te bagi cind altii o fac. Mai stii, poate tai niste aripi

   • Reply Igor 15 mai 2011 at 09:04

    ca tot ne-am deprins sa credem in idoli, in printi si zine, ca cind vor veni ele oare sa ne lumineze lumea….

    ne s-au tot inhibat prin minte eroi de stat si Leninisti ai Universului, de asta nu trebuie sa facem idoli din oameni

    trebuie ca fiecare sa inceapa sa faca cu adevarat ceva si sa simte in el ca este un „Erou”, atunci cu adevarat efectul va fi mai mare si mai palpabil

    _______________
    sa nu crezi ca am ceva impotriva „Zdubilor”, jos palaria pentru ei !
    respect oamenii ce fac arta cu adevarat

 • Reply LILIANA 15 mai 2011 at 07:13

  BRAVO ZDOB SI ZDUB!!!!!!!!!!! PACAT CA PARE MAI MULT O LOTERIE CONCURSUL ASTA!!!

 • Reply Tania 15 mai 2011 at 09:07

  Las ca nu-i tocmai rea acesta strategie de vot, cum ziceai tu e solidaritate si cum zicea „portalu” cistigatorii sunt de fiecare data sunt diferiti si pina la urma placuti de majoritatea. Da, exista si exeptii, dar iti amintesti de Alex. Ribak, 2009, care a cistigat categoric cu un scor record- sigur nu l-au votat doar vecinii!! Zdubii au fost buni, in general tara noastra de fiecare data a fost reprezentata demn (cu o exceptie,cred). Exista natiuni care nu sufera de lipsa de branding, dar care nu mai ies din coada clasamentului (UK, de exemplu). Asadar, ai nostri merita a fi sustinuti. Nu cu fanatism, dar cu mindrie!!!!!!

 • Reply Ani 15 mai 2011 at 11:44

  Int-o oarecare masura chestia cu solidaritatea dintre popoarele vecine sau de acelashi sange, este privita de multa lume ca fiind „necondintionata” (la fel ca si patriotismul), ceea ce este oarecum un fenomen normal… si poate chiar frumos… Mie nu stiu cum imi place cand Romania ne ofera punctaj maxim si invers… Nu stiu daca e corect sau nu, dar sustinerea asta transmite un sentiment frumos si placut. Iar daca asta consolideaza prietenia dintre popoare, eu zic ca e un lucru bun… Pana la urma, peste un timp se va uita cine si cand a luat locul 1 la Eurovision, dar sustinerea asta care provoaca o bucurie oarecum infantila an de an, cred ca nu.

 • Reply Natalia 15 mai 2011 at 12:18

  Am fost reprezentaţi la nivel! Zdubii sunt bravo! Sansele noastre de a fi printre primii zece au fost foarte mari, asta o arata si faptul ca diferenta dintre tarile aflate pe locurile 7-8-9-10-11-12-13-14 era destul de mica.

  M-a dezamagit doar faptul ca Spania nu ne-a dat nimic, nu din considerentul ca multi de-ai nostri sunt acolo, ci pentru ca Moldova era in trend pe twitter-ul Spaniol. In fine, cateva puncte nu ar fi stricat, dar oricum raman multumita de performanta Zdubilor!

 • Reply Sofia 15 mai 2011 at 12:22

  Ce faina e imaginea! Vrei nu vrei te pufneste rasul! Si da, Zdubii sunt cei mai buni!

 • Reply Max 15 mai 2011 at 13:41

  ftt Drept 🙂

 • Reply Aurica 15 mai 2011 at 14:30

  Mdaaa, am rămas și eu buza umflată, mai ales că aseară aveam niște oaspeți care pricep în muzică și cărora le-au plăcut Zdubii noștri în comparație cu participantul lor italian. Dar nu-ți închipui Nata ce față am făcut cînd Italia în persoana Raphaelei Carra a acordat Md 12 puncte iar Md niciunuuuul…..Urmăream pe Rai 2 transmisia în direct, au rămas cei de acolo fără cuvinte, am rămas și noi.În cazul ăsta chiar s-ar fi vrut un pic de bun simț.

  • Reply Galina 16 mai 2011 at 08:41

   Italia a acordat 12 puncte Romaniei..nu Moldovei..

  • Reply veronica 16 mai 2011 at 19:35

   Italia a acordat Moldovei 8 puncte, 12 Romaniei

 • Reply dida 15 mai 2011 at 16:49

  mie chiar mi-au placut Zdubii nostri, ca intotdeauna! bravo lor si la toti patriotii! eu ma consider patriot, la fel, ca fiind in UK, am sunat de 10 ori pentru MD, ca aveam voie, si mult m-am bucurat cind s-au anuntat voturile si de la UK s-au dat 8 puncte pentru MD.am fost ‘very proud’ de prestatia alor nostri, doar ca nu mi-a placut publicitatea tarii dinainte de piesa, unde moldovanul spala ferestre, in timp ce capitalistii se odihneau la ‘o cafea’…
  in rest, va iubesc si astept sa mai vin acasa, in vizita…;)

  • Reply nataalbot 15 mai 2011 at 17:11

   Si eu am constatat ca moldovenii din Uk fac parte din segmentul: zis si facut. Ii cunosc pe unii de acolo si mi se pare ca se pot solidariza cel mai bine. Cum n-ai da, nici cei din spania, nici cei din Rusia nu ne-au ajutat cu 8 puncte

  • Reply Natalia 15 mai 2011 at 18:50

   La acelaşi subiect, un twitt al unui englez de ieri cu referire la Moldova şi Eurovision:

   I felt prouder to be british when we gave Moldova eight points than at any point during the royal wedding. #eurovision

 • Reply Tania 15 mai 2011 at 21:58

  Nu sunt de acord ca este un concurs politizat,imi pare normal sa acorzi punctaj maxim vecinului chiar daca piesa nu e foarte reusita(se mai intampla). E frumos sa ne sustinem si la bine si la rau , dar daca fiecare tara participanta la concurs ii acorda 8,7,5 puncte piesei ce le-a surprins sigur iese castigatoare.Azerbaijanul are aceiasi vecini care i-a mai avut,dar nu au mai castigat pana acum ,totusi piesa si interpretarea au jucat rolul.Zdubii au fost superbi dar cred ca piesa le-a jucat festa.
  Cu mul respet.

 • Reply Oxana 16 mai 2011 at 08:32

  Imi pare rau, pe linga psuedopatriotii Zdob si Zdub, piesa este un kitsch rusionos. Si daca nu puneau caciulele celea prostesti pe cap nu stiu cum altfel ar fi putut fi memorizati.

 • Reply Alisa 16 mai 2011 at 10:27

  In primul rind: BRAVO Zdubii!!!

  Treaba cu vecinii e relativa…. de ex fiind din Moldova se asculta mai mult muzica din Rom si Ru (adica cea a vecinilor) decit cea din Elvetia sau Germania sau Turcia si de aceea in mod automat (traind si ascultind acest gen de muzica) se place si se acorda mai multe puncte vecinilor…. si da, desigur si plus la asta si motivul de solidaritate sau „politic”…

  Mi-a placut cum s-au prezentat nemtii… foarte original….
  Dar am ramas trasnita si dezamagita si oarecum ranita cind am vazut ca doar moldovenii spala ferestrele…. restul sunt compozitori, studenti, sportivi, proiectanti, artisti samd….

  • Reply Igor 17 mai 2011 at 00:52

   „Mi-a placut cum s-au prezentat nemtii… foarte original….
   Dar am ramas trasnita si dezamagita si oarecum ranita cind am vazut ca doar moldovenii spala ferestrele…. restul sunt compozitori, studenti, sportivi, proiectanti, artisti samd….”

   ___________________

   Foarte corecta remarca !

   P.S.””Sau poate ai noastre au fost alea 2 fete frumoase si neamtul stergea geamul ?:)

   • Reply dida 18 mai 2011 at 22:49

    nu, era baiatul moldovan, ca sa verificat si cica il chiama Cristian, si tot el se pare ca a participat la vopsirea, sau decorarea Turnului Eifel…poate si asta e un merit, dar ce altceva nu sa mai gasit?(da poate nu, who knows?)
    dar totuna cred ca mai sint moldoveni, cu merite deosebite in lumea asta, doar ca asa au vrut sa nee prezinte, la general…si daca tot nu este un gospodar in tara ceea, am ramas a nimanui, nimeni nu s-a deranjat sa schimbe ceva..:(

 • Reply Liu 16 mai 2011 at 16:08

  cica, comentatorii de la un post tv grec au zis ca show-ul zdubilor a fost ca un „circ” 🙁
  Nu pricep nimic aia, daca au avut prezenta fetei pe monociclu, asta nu inseamna ca e circ.

 • Reply veronica 16 mai 2011 at 19:36

  Da „Gheta Burlaciu” 🙂 numaidecit trebuia sa citeasca din palma?
  Intr-adevar simtea nevoia, sau asa era scenariul?

 • Reply oxana 17 mai 2011 at 13:45

  si da si nuuu….pai cand au luat ei locul 5 la acelasi concurs, aveam mai multi vecini??? pur si simplu atunci nu se mediatizau atat de mult piesele din concurs si din aceasta cauza era ceva mai obiectiv….acum insa…de unele piese ti se rod urekile (de obicei astea merg in frunte) iar altele vin practic in prima auditie si nu merg la vot…parerea mea

 • Reply Cristina 22 mai 2011 at 23:23

  Da chiar e bataie de joc anu’ asta… Nish tu stil, nish tu voce… Azerbajanul parca i-o vrajit pe europenii istia slabi la minte… Da nish zdubii nu sunt la nivel european, da oricum makar cu cusmele celea prostesti i-au retinut… Iaka asa nu ne merge… Da de Gheta sunt de acord.. parca n-o gasit alta individa sa anunte rezultatele.. s-a impiedicat la vorbit si s-a observat bine! S-a facut de rusine de 2 ori. O data in semifinala Eurovision ca nu a trecut si anu’ ista ca n-a putut 2 cuvinte in cruce sa spuna fara foaie… Mda, rusine…

 • Leave a Reply