De-ale mele

Răbdăm

Se pare că un dezastru cum e cel de acum în societatea moldovenească, n-a mai fost demult. Risc să spun: chiar niciodată. Pentru că nu-mi amintesc să fi fost o concentraţie atât de mare de evenimente teribile, stupide, revoltătoare şi batjocoritoare, într-o perioadă atât de scurtă.

Avem atacuri raider şi oameni care vădit le camuflează. Oameni care, culmea, se află cu fundul în aceeaşi luntre cu cei care atestă şi condamnă aceste atacuri. Judecători din Căuşeni, care ar merita o pedeapsă de la Vlad Ţepeş şi executori judecătoreşti care îşi amintesc de obligaţiile lor numai după un OTKAT sănătos. În acelaşi timp, Ikea şi alţi investitori îşi anunţă intenţiile de a investi în Moldova. ABSURD! Pe de-o parte unii investitori străini sunt jefuiţi, pe de altă parte vin investitori şi aduc bani în MD? Asta-i bună! Câtă otravă moldovenească o fi băut suedezii ăştia? Or le-au îngheţat creierii în ţara aia a lor minunată, or cineva se joacă cu noi de-a ştirile una caldă, alta rece.

Scumpirea gazului cu aproape 30 %. Nu-i aşa că-i de plâns? Şi dacă până acum factura pentru gaz într-o lună de iarnă făcea 3000, acum o să facă aproape 4000? Bineînţeles, nu-i mare paguba. Că unde-s 3, acolo îs şi 4.
Şi oare atunci când o să vă pomeniţi cu datorii de kilometri acumulate de la răuplatnici, pentru că oamenilor veniturile n-o să le crească brusc, ce veţi face? Nu-i chiar atât de greu de ghicit. Veţi deconecta oamenii de la gaz. Şi aceştia, ca muştele, ori vor umple spitalele, ori vor face foc în apartamente cu lemne, tezâc, cărbune şi alte minunăţii.

Băgăm uniforme în şcoli că să dezvoltăm industria de textile. Bun argument. Numai bun de Președintele unei Academii de Știință – omul cu iniţiativa. Dar poate le dăm şi câte un pahar de vin la masă copiilor la şcoală? Dacă tot, în afară de noi, nimeni nu mai vrea să bea vinul moldovenesc.Aproape nimeni. Apropo, eu sunt pentru uniformă şcolară. Dar argumentul meu este unul banal şi niciodată folosit în MD. Pentru că e frumos. Pentru că e mai economicos. Pentru că e mai uşor să-i depistezi pe cei care se duc la o ţigară, în spatele şcolii.

Chirtoacă îşi ia costum nou pentru şedinţa CMC.Şi n-are cui, bietul, să îl arate. Pentru că, aşa-numiţilor, colegi de alianţă, le este fix în cot de noul costum a lui Chirtoacă. Pentru că ei nu pot împărţi nu ştiu ce comisii de specialitate. Eu vreau un primar ca în Vilinius.Şi gata. Dacă ne purtăm ca o turmă de oi, păi înseamnă că doar cu băta putem fi mânaţi spre un viitor mai bun. Şi să mai ştiţi, d-le Primar. Argumentul dvs precum că nu puteţi acţiona decât în limitele legii – NE KANAET!În Moldova legea are fix puterea unui bob de fasole. Aşa că dorinţa dvs de a acţiona în limitele legii este, cel puţin, penibilă. Daţi dovadă o dată şi o dată de prezenţa unui mujic la conducerea acestui oraş. Şi chiar dacă veţi dărâma, ca omologul dvs din Vilnius, vreo maşină, oamenii o să vă facă şi-un monument.Poate. Dar poate, n-o să vă facă. Dar o să vă ţină minte de bine. Deocamdată însă, nu avem decât motive de a vă înjura pentru larioace colorate, cu fundul la centru şi pentru frigiderele cu Kvas Natural de pe Ştefan cel Mare.Apropo, eu i-aş da în judecată pe ăştia cu Kvasul Natural. Pentru publicitatea care induce în eroare consumatorul. Kvas natural făcea bunic-mea pe vremuri, când era mai tânără. Cu fructe uscate, drojdii, stafide şi pâine neagră. Dar ăla, care se vinde în downtown-ul nostru, e pişat. Iar dvs îi lăsaţi pe pretorii de sector să autorizeze vânzarea acestuia în Chişinău.

Deschid în fiecare zi site-le de ştiri. Citesc, fac ochii mari, înghit amar şi iar mă întreb: oare ce-ar mai trebui să se întîmple ca omului simplu să-i crape răbdarea. Şi chiar dacă i-ar crăpa, chiar dacă l-ar ajunge la os, până unde îl va aduce elanul de a se revolta? Şi chiar dacă s-ar revolta, ce pe ce ar schimba? Mă uit la ştiri şi mă îngrozeşte complotul organizat, cu şi fără participarea regimului actual, împotriva acestui stat. Complot,care văzând cu ochii, striveşte,ca un buldozer, voturile de susţinere pentru actuala guvernare. Vai de capul nostru şi al vostru. Astea sunt metastaze ale unei tumori mai vechi sau asta este o nouă tumoare? Cine oare ştie unde se află şcoala aceea unde oamenii au fost învăţaţi să-şi bată joc atât de tare de locul în care s-au născut? Cu ce naiba s-au ocupat părinţii acestora, atunci când făceau copii, care s-au transformat în nişte nemernici de politicieni, corupţi, minciunoşi, lacomi şi nepăsători? Sigur părinţii acestora nu făceau dragoste. Nu poate să se numească dragoste sentimentul, graţie căruia au apărut pe lume oameni răufăcători ca aceştia.

Cert este faptul, că cei care conduc acum ţara sunt copii făcuţi în sărăcie.Mare sărăcie. Pentru că necesitatea de a câştiga bani cu orice preţ, de a fura, de a ascunde, vine din sărăcie. Iar sărăcia este necruţătoare.Mai ales într-o societate plină de biserici, dar fără un Dumnezeu în suflet.

Comentarii

Previous Post Next Post

 • Reply Iurie 16 septembrie 2011 at 06:50

  Bună Nata. Citeam pe blogul tău nu demult critica ta față de cei cu cemodanele. Sincer îi compătimeam pe sărmanii băieți care înainte de plecare încercau să fie observați și își exprimau indignarea față de mizeria din țara noastră. Nu te invinuiesc pentru acele critici, dar simt că optimismul tău de patriot se epuizează sau poate îcepi să descoperi anumite adevăruri? Cu respect și multă simpatie, Iurie T.

 • Reply sideakin 16 septembrie 2011 at 07:37

  Am citit articolul.Totul este viaţa noastră de zi cu zi.Dacă Nata se revoltă înseamnă că este foarte gravă situaşia de la noi.Aseară am scris un coment domnişoarei Stela Popa nu ştiu de ce peste noapte a dispărut aricolul cu tot cu comentariul meu.Am scris comentul din punc de vedere optimist cu toate că totul este invers,dacă domnişoara Stela a înţeles ironia mea.
  Nata dumneata te revolţi,dar de ce în societate dacă apare o ideie pur omenească exemplu cu uniforma unică şcolară brusc te revolţi.Cei în aceasta rău.Sunt multe avantaje,sunt şi nemulţumiri pentru ,,spuma societăţii „care vor să evidenţieze odraslele lor de ceilalţi copii ai clasei mijlocii şi sărace.Ca atare cine face tot răul la noi ?De sigur această ,,spumă”predispusă la escrocherii la furturi masive a banilor publici ca pe urmă săşi construiască nişte casteluri care necesită sume foarte maride întreţinere ,care folosesc gazul în cantităţi mari dar plătind puţin înţelegîndu-se cu escrociii din Moldovagaz şi în fine ne alegem cu scumpiri la gaz căci Moldova gaz are datorii de milioane .Familia mea spre exemplu achită factura pe gaz la timp ca şi vecinii mei.Şi tot nouă de la sat ne vin tarife majorate.dar voi la oraş împreună cu escrocii cu castele faceţi datorii
  Noi cei de la sate din cont propriu ne-am tras gaz ,ca în fine să ne dezicem parţial de dînsul găsînd surse alternative de încîlzire.Am făcut nişte cazane şi le-am instalat în cuptoarele de copt pîine prin poieţi şi şoproane ca să ne fie curat în case.Toate gunoaele le ardem acolo.Timp de 20 de minute şi temperatura apei în sistema de încălzire ajunge la 80 de grade.Fără savanţi şi cu investiţii minimale.Facem ecologie deoarece toate hîrtiile, resturile menagere, beţe de floarea soarelui,plasticul le ardem.Şi ne băgăm piciorul în gazul ruşilor.
  Altceva pot să spun despre elita polititică mai bine spus( pu….că)şi analiştii politici ori (onaniştii pulitici) care desrevesc această clasă pulitică .Toţi sunt nişte profitori, trădători înfumuraţi ,dar proşti de rag (se poate de numit şi turişti)dar se socot spumă şi în fine tot ei ne duc ţara de rîpă.Fără dînşii poporul şi-ar găsi cale corectă dar ei încurcă iţile minţindune permanent cu idei populiste.Tot ei ne mănîncă bugetul care nu ajunge de a plăti scumpii noştri profesori făcîndui şi pe aceştea să se facă nişti persoane ce iau mită.

  • Reply corina 23 septembrie 2011 at 20:33

   wow…sus si tare!!!!

 • Reply Iulea 16 septembrie 2011 at 08:41

  Крик души, и попытка изменить мир. Каждый находится на своем уровне развития. Все реки текут. И эта куда то утечет. Мне тоже надоело жить в таком мире. Но есть и другие стороны жизни. Хочется просто поддержать. :)))

 • Reply iulea 16 septembrie 2011 at 08:44

  Может замутим флэшмоб для поднятия боевого духа??? :))))) Вы только не горюйте :)))

 • Reply liza 16 septembrie 2011 at 09:23

  iar ce tine de primar… vreau sa va aduc la cunostinta ca deja de 1 luna s-a instalat la loc renumita bariera de pe str. Ciocirlia. Si nimeni nu se mai revolta… oare deja e pusa legal? Sau poate primarul nu mai are chef de lupta?

 • Reply Ella 16 septembrie 2011 at 09:53

  Ce important e ca scrii despre asta, Nata. Ma bucur ca exista oameni ca tine care nu trec cu tacerea aceste lucruri foarte enervante…Am venit in ospetie in Moldova de peste hotare, tocmai in toiul sarbatorilor nationale..o promenada prin Chisinaul din 31 august – Zi Festiva, m-a surprins neplacut, multa murdarie chiar pe bulevardul central, chioscurile acestea din centru – ca la piata centrala (credeam ca sunt doar de pe timp de sarbatoare, dar am vazut ca isi continuau cu succes vanzarile si pe 3, 4, septembrie, plus kvasurile acestea la tot coltul…) – nu e o imagine prea frumoasa pentru capitala… Chirtoaca a vorbit frumos la concertul din 31 august, despre limba, despre originea noasta dacica…dar totusi rasul care ne umple acum si aici nu e mai putin primordial…se simte rau lipsa unui management bun al orasului.Pacat…

 • Reply Natalia 16 septembrie 2011 at 10:25

  Nata,de acord cu toate cele spuse de 100%. Moldovenii din firea lor sunt răbdători şi de aceasta mulţi profită, chiar şi politicienii noştri „iubitori de popor”. Noi la momentul actual nu avem un LIDER înflăcărat , tînăr şi sărac, care ar putea să ridice poporul la o răscoală. Era Laguta dar ea e slăbuţă, este nevoie de un Ştefan- bărbat, care ar putea să devie erou naţional. De la politicienii noştri noi nu aşteptăm nimic bun. Ei din păcate ajunşi la „treucă” î-şi fac interesele lor personale şi de grup. Nata, trebue de făcut ceva.! Avem mulţi tineri deştepţi, activi -organizaţi ceva, măcar nişte greve.

 • Reply dida 16 septembrie 2011 at 12:15

  …rabdam, Nata, rabdati.., ca asta stie moldovanul nostru mai bine, sa rabde! asa am fost ‘dresati’: sa tacem si sa plecam capul, sa ne indignam pentru noi doar si pentru citiva indignati, care impartasesc durerea. nu am fost si nu vom fi niciodata o ‘forta’. tare ma bucurasem, in gindul meu, la 7 aprilie’09 si am zis atunci mandra ca uite se trezeste si moldovanul! dar degeaba… ce folos ca unii tineri au incercat sa schimbe ceva, daca repede i-au ‘potolit’..?
  ce le-as spune eu acuma la ministrii, care se gindesc de unde sa mai ‘jupeaska’ niste bani? si hai sa-i mai ‘mulga’ oleaca pe acei cu incalziri autonome, sa plateasca nu 5% pentru tevile, care le trec prin apartamente, da 20%, desi nu ma incalzesc tevile lor defel si po sa vina sa si le ia, ca din cauza lor si mi-am pus ‘autonoma’, ca erau vesnic reci si nu era sa-mi calicesc copiii din cauza lor. si acuma na: nu destul, ca platesc gaz, scump si mult, dar si pentru tevi sa le dau mai mult? ca la mine e mai racoare in casa decit la cei cu incalzirea centralizata, ca economisesc, dar ei stau cu ferestrele deschise in miezul iernii, ca se innadusa si rid de tine, ca achiti mai mult si stai in frig. unde e dreptatea? la fundul marii!
  da de atacurile rider nici nu mai vreau sa vorbesc. e o absurditate! e PR de cel mai josnic.. se prostesc pe zi ce trece..
  de IKEA nu cred o iota: ca au ei experti, care analizeza piata si nu se baga ei, unde situatia e nestabila, dar si gusturile populatiei de la noi nu prea coincid cu ceea ce ofera ei: pentru MD trebuie IKEA adaptata, cu zorzoane si complexitati, ca simplismul lor nu-i incanta pe ‘ai nostri’..
  si credca o sa ma rotunjesc aici, ca tema e prea ‘larga’ si as putea sa scriu pina miine, dar ce rost mai are???

 • Reply Nicanor 16 septembrie 2011 at 12:18

  Nata va trebui sa devii Glasul Moldovei cum ai facut si la 27 august de Ziua Independentii am cintat Imnul Tarii care a fost ceva deosebit!!!!Sunt de acord cu cele spuse de tine si e regretabil ca nu avem acea demnitate de om de o societate care sa ne pretuim valorile umane nu mai vorbesc de cele nationale. Te admir pt tot ce faci pt aceasta Tarisoara mica si plina de mincaii si calaii care sug si sug de la popor!!!
  Mi-a placut foarte mult expresia pe care ai spus-o de Ziua Independentei :
  Noi mai avem de trait in Tara asta!!! Jos Palaria!!!

 • Reply dida 16 septembrie 2011 at 12:23

  da de Chirtoaca al nostru chiar mi-i draga si sa zica lumea ce n-ar zice, da e bravo, doar ca e cam moale, in schimb onest si corect. de-ar fi toti ca el, ce bine am trai…sper sa se ridice el si sa castige simpatia tuturor si sa faca dreptate! voi mai sugerati-i ce trebuie de facut si el va face. ca e ascultator.;)

 • Reply Larisa 16 septembrie 2011 at 13:07

  Culmea e, ca pe langa gazul, care s-a scumpit, va trebui sa achitam si Termocomului o suma bunicica, pt ca, avand instalatii autonome, incalzim peretii vecinilor.
  Ma intreb- oare pentru aerul care -l respiram, cand ni se vor pune taxe??

 • Reply Igor 16 septembrie 2011 at 13:33

  Da reflectii corecte. Asta e doar un inceput. urmatoarea generatie va fi 90% nascuta din saracie, va inchipuiti ce generatii de politiceni ne asteapta?
  Jale de tara asta Jale
  emigrarea – unica solutie

 • Reply chicu lilia 16 septembrie 2011 at 14:09

  ,,moia hata s craiu nicego ne znaiu,.asta este despre moldoveni,despre noi.daca nu ne afecteaza pe noi acum la moment si nu este foarte dureros …… ei lasa ca este si mai rau. si ce se revolta asta atita ca pe sub ferestre trec cite 20 de masini pe zi care alimenteaza magazinul unei patroane pe care nu o doare capul ca acest drum este acoperit de pamintul ce il aduc ploile si nu este reparat de cind este el ;drumul acesta nu este pe proiect a zis brigadirul cind l-am rugat cu sufletul la gura sa repare si drumusorul nostru.au reparat inainte de alegeri tote drumusoarele din jur aveu utilajele la doi pasi de acest chinuit drumusordar nu l-au reparat ca nu este pe proiect,si iata intr-o zi de soare frumoasa eu nu vad afara copacul de vizavi dincauza prafului,nmi pot usca hainutele copiluului ,afara,nu pot lasa fereastra deschisa,imi tresare ,copilul de la vuietul motoarelor.dar parca asta e motiv sa te revolti?este si mai rau ,si mie nu-mi plac multe ,,cet la vie,,mi-a zis patroana (bussines lady).am pus o bara sa nu poata trece aceste camioane si imediad mi-a aparut sectoristul la usa .,,doamna scoteti bara ca veti fi amendata nu este voie in caz de incediu nu vor trece masinile pompierilor si ,,am scos.am rugat toti soferii sa mearga pe alt drum asfaltat reparat de mai sus la care mi sa spus ca patronul de la franzeluta a calculat motorina cit ajunge la acest drum si iata pentru 200 de metri adaugator franzeluta va da faliment.bine ca mai sunt oamenicare au intrat in situatie si merg de acum cu 200 de metri mai mult dar pe drum asfaltat de pe proiect. acuma daca am timp arunc vreo 5 caldari de apa ca sa potolesc putin praful sau inchid fereastra si usa si ocii si raaaaaaaaabd.si cu terenul de joaca pentru copii raaaaaaaaabd. caci are o bordura de asfaltbuna buna din vremuri n-o scoti cu una cu doua.a murit o fetita de doi ani in anul99si de atici in loc de un topogan modern avem o cruce care ne aminteste tuturor mamicilor despre ce se poate intimpla.am umblat si am strins iscalituri de la mame ,am dus la primarie cu fotografii la topoganele si nisipiera ucigase de copii,amaratat ca aici sunt foarte multi copii este o zona de camine unde intr-o cameruta se inghesuie cite doi copii si am crezut ca acest avto gorodoc chinuit va merita si el un teren de joaca modern,dar nu aici nu locuiesc nici lucratori ai primariei nici parlamentari,nici …….aici locuiesc oameni mai mult saraci fara mari pile si ne-a venit de la primarie raspuns ca la botanica deja s-au construit 5 terenuri si pentru cel ma anevoios si cel mai aglomerat sector cu copilasi mici numai sunt bani .si ne-au sfatuit sa scoatim singuri bordura.am incercat sa stringem bani de la parinti ,nu au fost prea receptivi,saracia e rea si surda si oarba.am scis si pe face book la sare si piper,dar si aici nu am impresionat pe nimeni ,,prea demult s-a ucis acea fetita si nu mai poatem face din asta o noutate ,,am auzit de la domnisoara draguta prin telefon, probabil nu v-a ridica reitingul si iata copilasii sunt inconjurati de topogane ucigase de praf si ciini vagabonzi,dar parca poti sa te revolti in africa in genere mor de foame si ce se mai revolta asta atita? imi zic privirile din jur, poate e nebuna si iarasi eu raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabd.daca stiti vre-o scoala unde se ivata revolta spuneti-mi si mie ca eu una nu stiu ce sa mai fac

 • Reply Inna 16 septembrie 2011 at 15:06

  M-a surprins plăcut această postare, sufletul meu demult se frământă de la nedreptăţile din jur, înghit mereu noduri pentru că pe nimeni nu-l mai doare. Toţi joacă ţara în bunghi şi zic un Las că’i ghini, UNDE, CÂND, LA CINE?! pe naiba, pe limbă îmi vin doar cuvinte obscene.

  Trăim în sărăcie, pe lângă asta suntem prostiţi la fiecare pas, fiecare „nimeni” încearcă din răsputeri să te facă „loh”, şi-apoi la TV oricare „nimeni” dă povățuiri cum trebuie să evolueze Moldova, „fuck you” aşa democraţie.

  Fii tu cel mai deştept copil, cel mai onest şi educat, nu ai ce faci într-o ţară unde „All right is reserved” de nişte nemernici. Cu studii şi competenţe devii nevoit să-ţi iei lumea în cap şi să pleci departe. Păcat.

  • Reply Nicanor 16 septembrie 2011 at 15:48

   Da e cu regret acest adevar

 • Reply Sanda 16 septembrie 2011 at 16:17

  Nata, tot respectul pentru acest atricol…. de-or avea mai multi curajul sa-si exprime parerea in asa mod,( poate agresiv pu unii), poate s-or desptepta MOLDOVENII din „somnul cel de moarte” …. BROAVO !!!

 • Reply Щ 16 septembrie 2011 at 19:08

  Ната, все проходит, и это пройдет…

  • Reply Lariska (Madrid) 19 septembrie 2011 at 19:27

   NE PROIDIOT!!!!

 • Reply Yaroslav.S,I 17 septembrie 2011 at 00:57

  Ce tot va revoltati daca nu puteti face nimic, pareti ca nishte maimute care se bat cu pumnii in piept.!
  Revoltarea e faina pentru cei care o inventeaza dar, destrugatoare p.u cei care se revolta ( creind mitul, de ca te revolti vei fi auzit si ca totul va fi bine), asha este daca esti ascultat si nu inversul ramanand ignorat.!!!
  Indiferent de care ar fi cazul real al lucrurilo:
  sau te revolti ca esti obligat.!
  sau ca asta iti face placere.!
  Exista sistema dupa care se dezvolta toate lucrurile faceti parte si D-tra din ele si corectati greshelile, din nou si dinou de fiecare data.!
  Un sfat ar fi sa formati Societatea in permanenta, care la rindul ei se formeaza din personalitate individului, inarmativa cu informati.
  Nu credeti in povesti ci dezvoltati creerii mai intensiv, asta e eshire din situatie.

 • Reply Anna 17 septembrie 2011 at 15:48

  Pai cei de pe vest rid de Moldova saraci de numai poti … oameni supravetuesc in tara aia … salariile de mizer … Doamne numai tu ai puterea sa schimbi tara noastra si in mod spiritual si finaciar … Trebuie numai de strigat la Dumnezeu alta iesire nu este …. Noi totdeuna sa fim dezamagiti in tot si toti …

  Nu posedez bine limba romina de nationalitate sunt gagauzca am invatat limbra romina si vreau ca tara mea sa fie binecuvintata … si mie tot una ce limba va fi de stat … imi pasa de oameni care au nevoie de incurajare mai mult de oricind!!!!!!!!

 • Reply Nicolae 17 septembrie 2011 at 15:52

  Bravo Nata!

 • Reply aurasu 17 septembrie 2011 at 17:57

  Nata,corect spus si bine argumentat,dar asa traim si ne straduim sa ne linistim cu ceva frumos.Totusi speram ca va fi bine si la noi

 • Reply Life 17 septembrie 2011 at 21:59

  „Moldova eu chiar te iubesc”!!! mesaj atit de enervant pe la sfirstiul lunii august…..cind deja de 1-2 luni starea de nervozitate continua si dezamagirea cruda infiltrata adinc in constiinta au dus la o decizie clara si ireversibila….de aici trebuie de plecat si cit mai repede!!!! trist, pacat si grav pentru o tara. dar tara asta nu are viitor…..eu una nu mai stiu ce are tara asta si pentru ce eu sa o mai iubesc?

 • Reply Aurica 18 septembrie 2011 at 00:55

  Și noi aici îmbrăcăm haine de la chinezi ca să agonisim pentru când ne vom întoarce ”acasă” să avem de unde plăti gazul, cazzoooooo!!!!!!!!!!!!!!!!! de nemernici de monștri…………
  Nata, nu au fost făcuți la sărăcie, ci la prostie… cînd eram mici eram educați că mama cu tata au făcut prostii (și nu dragoste), părinții unora chiar au făcut prostii…
  Un offffffffffffffffffffffffffff din toată inima!!!!!!!!!!!

 • Reply margareta 18 septembrie 2011 at 08:10

  Tare spus. Si adevarat e tot ce-ai scris. Dar voi de la TV trebuie sa trambitati ca voi sunteti a sasea putere in stat. Si trebuie sa strigati tare, asa ca lumea sa stie ca are cu cine sa se rascoale. Voi aveti puterea asta, noi suntem doar o turma care trebuie indrumata.

 • Reply dan 18 septembrie 2011 at 09:21

  nata te vreau in politica nu fi egoista nu te gandi numai la tine

  avem nevoie de tine ajuta-ne
  scapa-ne de hoti fricosi complexati incompetenti minciunosi

  daca zici nu vreau sa stiu de ce

  pls raspunde!!!

 • Reply chicu lilia 18 septembrie 2011 at 15:17

  yaroslav spune si noua din ce carte te-ai inspirat ,poate vom intelege si noi despre ce se scrie acolo.

 • Reply ani 18 septembrie 2011 at 22:19

  off… dar chiar era nevoie sa va legati de parinti??????? cea mai monstruoasa afirmatie pe care o poate face cineva in adresa altcuiva este sa se lege de parintii respectivei persoane. La asemenea murdarii recurg de obicei oamenii mici la suflet, inculti si josnici, care primesc placere din faptul ca scuipa in ce e mai sfant pentru persoana vizata. Ma mir ca intr/un articol care are pretentia de a educa opinia publica si a o motiva sa lupte cu incultura si lipsa de bun simt, responsabilitate etc. a politicienilor/mafioti (ceea ce e 110% adevarat) s/a recurs la asha ceva. Urat de tot…

 • Reply adela 20 septembrie 2011 at 23:14

  Da, articolul este bun. Dar nu este decit un articol imprimat pe o pagina de blog, pe care cine stie citi o vor citi. Ne place sa criticam, sa vedem paiul in ochii altora dar nu ne uitam la noi. Interesant oare vei avea Nata cutaj sa iei microfonul si cu voce sa citesti acest articol in piata marii adunari. Eu cred ca la sarbatorirea a 20 de ani de independenta ar fi fost ok….si pe o nota melancolica sa inchei articolul…”Moldova eu chiar te iubesc”.Eu cred ca daca de ziua independentei echipa jurnal TV iesea si indemna lumea de a spune ce gindeste, de a-si cere drepturile…si chiar de se transforma intr-o manifestare nu tocmai de petrecere..uite atunci poate intradevar intelegeam ca lumea gindeste liber. intelegeam de ce afirmi „Moldova eu char te iubesc.”. (Eu nici pina acum nu pot intelege de ce sarbatorim noi Ziua independentei, pina a fi independenti mai avem cale lunga) Si cred ca aveai sa gasesti sustinatori. Eu cred ca fiecare ceatean salariat ar iesi in strada sa tipe, sa-si ceara drepturile, numai sa fie un prim iesit.Eu m-as alatura la acesta mars impotriva coruptie, si cred ca nu as fi unica, pentru ca chiar ma intereseaza viitorul acestei tari, viitorul copiilor, caci cit se poate intr-o tara cu preturi ca in europa si salarii de 2000 de lei, interesant oare parlamentarii nostri ar supravetui cu acest salariu…..?
  Daca ai posibilitatea sa zici lumii cu voce tare ce gindeste…fao…caci alaturi de tine se vor stringe miii…..

 • Reply ana 21 septembrie 2011 at 13:39

  Cred ca in Moldova e o prea mare discrepanta intre taranul din satul `cucuietii din vale` si oraseanul din capitala sau dintr-un mare oras. Si mai rau e ca taranul simte asta si de aici apare frustrarea lui si apatia fata de tot si toate. Prefera sa se retraga la treburile campului si la bufetul satului unde, impreuna cu altii ca si el, isi refuleaza neputinta, furia si (dupa caz) resemnarea. Aceasta situatie este valabila si la omul simplu in opozitie cu cel care a facut avere peste noapte.
  Intrebare e: ce-i poate scoate pe oamenii astia din amorteala?

 • Reply corina 23 septembrie 2011 at 20:52

  vorbe si numai vorbe…las´ca au mai facut revolte, si ce folos, lor le era in … de cei revoltati si au plecat la masa…iata raspunsul de la chirtoaca…

 • Reply Rodicush 27 septembrie 2011 at 15:59

  Ai rascolit revolta din mine!!!!!
  sint sigura ca muuuulti gindesc ca tine…citind articolul am vazut forma gindurilor mele

 • Reply Victoria Prunici 23 noiembrie 2011 at 11:46

  cred ca voi face share zilnic acestui articol pe FB ((((( e jale! (((( poate se mai dezmortsesc creierii cuiva (((((((((((((((((

 • Reply sergiu 23 noiembrie 2011 at 12:01

  majoritatea populatiei din moldova au un complex major de ce se intampla la ei in tara… indiferenta… cand ne jeluim de rau toti vorbim separat de unul singur… ca natalia albot acuma…..

  cei saraci se revolta in fiecare zi… dar n-au putere… pentru ca ceilalti au de toate si nu-i sustin… li este indiferent…

  ce tampiti am ales la conducere – aceea avem… sorry people dar moldovenii si natiunile minoritare care convietuiesc pe acest taram au fost mereu slab de minte si prosti….

  Ma tot revoltam .. acuma am inteles ca doar cu decizii si cu pasi concreti poti schimba ceva…

  Natalia Albot lasa de scris pe blog dar fa ceva daca tot nu mai doreshti sa rabzi… de scris toti putem scrie .. vrem actiuni din partea ta daca te dai tare si mare…

  ca esti bogata si stii a conduce oamenii… oare ce mai rabzi si tu.. tiau furat raiderii banii… vrei sa te mai imbogateshti odata :)) – nuti ajungi miile de euro de la jurnal tv ??

 • Reply sergiu 23 noiembrie 2011 at 12:21

  DNA ALBOT .. OBSERV CA COMENTARIILE CETATENILOR DE RAND SUNT OPTIMISTE, BINE GANDITI, SPRE O SCHIMBARE MAI BUNA….ETC… DAR CATI DIN EI VOR MERGE MAINE CU TINE LA O REVOLTA, LA UN PROTEST.. MAI NICI UNUL TE ASIGUR.. VOR DA CU FUNDUL LA GARD…

  LASATI BRE PROSTIILE ASTEA DE A SCRIE… SI INCURAJARILE CA ALBOT NARE NEVOIE DE ELE LE STIE EA PE TOATE MAI BINE CA VOI…

  CEL CARE SCHIMBA CEVA E UNDEVA IN PIATA ACUMA STRIGA , LUPTA DAR NU STAU LA CALD SI SCRIE COMENTARII IROSITOARE… MERSI…

  DNA ALBOT CU COMENTARISTI NU SCHIMBI NIMIC… :)))

  • Reply nataalbot 23 noiembrie 2011 at 13:34

   de acord…de aia nu ma apuc sa ies in strada, ca as iesi….dar oamenii nu prea vor sa-;i miste fundul

  Leave a Reply