De-ale mele

Nici Lupu nu mai vrea

Bună seara! Vă vorbeşte preşedintele dvs. Ei şi ce dacă-s interimar? Şi interimarii vor atenţie!

Am o declaraţie. O fac în oră de maximă audienţă. Ca nu cumva vreo gospodărie să rateze adresarea mea atomică. Taman atunci când expiră termenul de alegere a preşedintelui.

Aşa dar, azi mi-am scris discursul pentru că m-am săturat să mă tot critice toţi pentru limbă mea română de Bălţi. Şi chiar dacă mi-am scris discursul, tot n-o să înţelegeţi mare lucru. Pentru că eu pur şi simplu am nevoie de puţină atenţie.

Deci, eu foarte tare mă simt preşedinte, eu mă văd, mă aud, mă visez preşedinte, dar v-am strâns pe toţi la ora şapte seara in faţa ecranelor azurii, ca să vă vrăjesc puţin. Să vă spun cât de naşpa ne merg treburile. Pentru că noi, de-atâta joc în bunghi nici n-am observat cât de tare s-a împuţit toată povestea asta. Şi de aceea, am vrut să vă spun, chiar dacă voi nu mă veţi crede niciodată, că eu nu mă mai ţin de funcţia de preşedinte, adică я не держусь за должность президента. În rest, vă las pe voi să ghiciţi de ce era nevoie de aceasta solemnă adresare a mea către popor. Puteam şi eu să le spun la băieţii din alianţă că-s pas.  Dar nu ar fi avut aşa efect. Ca nu cumva dacă şi de data asta, când eşuează tentativa de alegere a unui preşedinte, să creadă cineva că e din nou, din cauza visului meu din copilărie.

Al vostru. M. Lupu. Preşedintele care nu mai vrea să fie preşedinte. Da şi-s nebun să mai vreu să fiu preşedinte pe aşa ţară. Şi mie fabula cu vulpea şi strugurii cel mai mult îmi plăcea în copilărie.

Mai pe scurt, Marian Ilich. Mamica mea iar n-a inţeles ce-aţi vrut sa spuneţi. Urgent un speechwrghiter pt popor trebuie de angajat.

În altă ordine de idei. Habar n-am al cui om e Pulbere.  Cineva zice că a acceptat nu ştiu ce ceas scump de la Voronin, altcineva zice că i-a stat ca un ghimp în fund lui Ghimpu. Am urmărit din prima clipă episodul cu sinucigaşele sale declaraţii. Şi fix ca-n povestea cu regele gol. S-a apucat cineva să strige că regele-i gol(în acest caz e vorba de colegul său ), că toată lumea a şi observat că e gol. Preşedintelui Curţii Constituţionale a declarat că dacă şeful statului nu va fi ales până pe 28 septembrie, Parlamentul trebuie dizolvat. În caz contrar, orice decizie luată de Legislativ după 29 septembrie ar fi ilegală. Adică de măine avem o guvernare în afara legii. Cum vă place? De 2 ani nu pot alege un preşedinte, iar de joi nici ei nu sunt măcar legali. Asta a vrut să ne spună Pulbere? Deci, unde-i tupeul, unde-s depăşite atribuţiile profesionale? Asemenea declaraţii putea să le facă şi-un prost.Era suficient să răsfoiască legea.Cred eu.

Eu care credeam că toţi judecătorii ăştia le suflă în fluier stăpânilor, am rămas suprinsă de libertatea cu care a făcut aceste declaraţii ex-preşedintelui Curţii Constiutţionale. M-am gândit atunci fie că Pulbere este foarte sigur de cei care îi stau în spate, fie că a venit epoca libertatăţii de exprimare chiar şi printre cei care vin din unul dintre cele mai corupte domenii din Moldova. Unde, o mână spală pe alta. Dar nu am avut dreptate. Nici acea epocă n-a venit şi nici spatele lui Pulbere n-a fost atât de sigur.

Îmi pare rău însă, că prin această demitere, au fost strivite orice porniri de exprimare liberă printre cei care ne pot comunica foarte multe lucruri curioase.

D-ul Pulbere,daca a mai ramas порох в пороховницах, poate ne spuneţi cui i-aţi tăiat calea? Şi chiar de joi avem un Legislativ ilegal?Kapetz…Noroc de bloggeri, ca nu-i demite nimeni.

 

 

Comentarii

Previous Post Next Post

 • Reply sideakin 29 septembrie 2011 at 05:11

  A fost o adresare blitz .Numai m-am concentrat să ascult ce spune d.Lupu şi adresarea către popor sţa încheiat.Nici no dovedit s-o bage că a,, cancit”)))).

 • Reply rody 29 septembrie 2011 at 06:59

  buna nata,am vazut la sare si piper ca ati spus despre un site online in care poti rezolva chestionare auto……spune-mi te rog adresa ca imi trebuie urgent,mersi

  • Reply nataalbot 29 septembrie 2011 at 14:27

   informatia a fost luata de pe unimedia…

 • Reply sua_(VE) 29 septembrie 2011 at 16:10

  Bravoooooooo, aplauze frutunoase, blin sunt sigura ca atita lume e deacord cu discursul asta, noi apropo eram la zi de nastere si baietii din echipa de filmari hai mai repde hai mai repede ca tre sa vb Lupu iara vreun bred si tre de filmat, atitea glume am facut pe seama asta si cind hop, articolul tau! Stii ce-mi place la tine, ca nu ti-i frica sa-ti expui parerea. Nata esti super, si noi credem la fel, ca se streomaneshte ca-i expira termenul de interimar:))))retraiesc oleaca pentru securitatea ta dar dac ceva ne adunam toti si protestam”Da-ti-ne-o pe Nata innapoi:))))”

 • Reply Inna 29 septembrie 2011 at 19:05

  Am simţit ironia şi m-am amuzat din plin. Cu toate că ar părea că nu e nimic de adăugat, îmi pun şi eu alături cele două fărimituri 🙂
  Atât M. Lupu, cât şi toţi ceilalţi ditamai politicieni sunt de fapt nişte pitici de-al de Napoleon, care cu tot dinadinsul vor să demonstreze lumii întregi că sunt buni şi puternici. Şi asta o văd mulţi, însă puţini sunt cei ce vorbesc deschis la acest subiect, din acest p. de vedere RESPECT pentru tine, NATA.

 • Reply Ssssss 29 septembrie 2011 at 20:25

  Traiasca bloggerii,dar mai ales bloggeritsa!!!!:-)))) Mult succes in toate!!!!!!

 • Reply Dunadan 11 octombrie 2011 at 17:01

  Dodii.Decit informatie de pe unimedia,mai bine foiala mai departe cu „Sare si piper”,aia iti reuseste mai bine.In plus,te plingeai de scenaristi….esti colega cu Micleusanu si…..
  Straniu,dar tare aduci aminte de Xenia Sobciac,la psihologia ce se desprinde din ceea ce ai scris.
  Dar noi nu vrem „star”-uri.Noi vrem oameni.
  Dezamagit de asa personaje mediatice…
  Sorry,dar chiar nu vad sensul.Articole bune,despre lucruri care intereseaza oamenii : 3voci.ro
  😉
  Toate Cele bune

 • Leave a Reply