De-ale mele

N-ar strica şi la noi aşa

De când cu averile declarate ale demnitarilor moldoveni, simt că trăiesc într-o ţară de proşti. Cel puţin aşa aratăm noi, cetăţenii, prin prisma acestor declaraţii de avere. Altfel cum să califici nesimţirea cu care unii îţi declară apartamentele de 1500 lei, loturile de 1200 sau lipsa unei maşini în care îl vezi pe străzile micuţului nostru oraş. Un vagonaş deloc ieftin în care îşi plimbă fundul spre o căsuţă de cel puţin jumate milion. Din păcate, cel mai onest din toţi pare să fie Plahotniuc. Omul a câştigat în 2011 36 mln lei. Dar şi asta e de râs. Pentru că suma bineînţeles e mult mai mare. Pe fonul colegilor săi, nu putea vicepreşedintele parlamentului, putred de bogat,  să spună că locuieşte la gazdă sau că televiziune-i falimentară. Altfel, de ce ar mai fi intrat în politică?

Averea oficial declarată a unui politician e un băţ cu două capete. Pe de-o parte speri că e atât de bogat încât nu va mai fura. Pe de altă parte realitatea demonstrează altceva. În 2010 Plahotnuc avea venit 1 mln, iar de când s-a făcut vicepreşedinte, şi-a înmulţit veniturile oficiale de 36 de ori, d-apoi cele neoficiale?

Dumnezeu cu veniturile lor, dar poporiu, poporiu de ce să-l ţii de prost?

N-ar strica deloc ca demnitarii noştri să urmeze exemplul unui partid din Slovacia.Membrii partidului Libertăţii şi solidarităţii, 17 la număr, pledează pt renunţarea la imunitatea care îi protejează pe deputaţi, dezgolindu-se în faţa camerei . De dragul PR-lui sau nu, dar acţiunea merită să fie preluată de ai noştri. Poate măcar atunci declaraţiile de venit ale politicienilor noştri vor fi ceva mai aproape de realitate. Deocamdată, cu ajutorul photoshopului, vă demonstez cât de bine le-ar sta şi la ai noştri într-o comoziţie fotografică similară.

Comentarii

Previous Post Next Post

 • Reply Tolea 3 februarie 2012 at 19:57

  ce le şade binişor :))))

 • Reply cristina 4 februarie 2012 at 16:06

  Ar fi minunat sa faca si ai nostri la fel dar noi stim cu totii ca niciodata nu vor face asta pentru ca sunt prea egoisti! Ar fi extraordinar daca am avea puterea sa-i scoatem pe toti astia de la guvernarea si sa aducem alti noi si mai tineri! Nustiu…

 • Reply sua_v(E) 4 februarie 2012 at 18:50

  Imi place tatuirovka lui Mushuc:)

 • Reply Tanya 4 februarie 2012 at 21:17

  E ffffoarte original !!!! N-ar fi rau sa o vada si ei 🙂 Atita doar ca Lupu e cel mai inalt, dar in poza e cam la coada :)))

 • Reply Daniel 7 februarie 2012 at 11:14

  Ma intrebam care cui i-o trage acolo. Cred ca ordinea e aleatoare. Relativ. Iura trebuia mutat in partea cealalta, pe langa Dodonel. Si da, Lupu era cazul sa fie la inceput de sir, cum a zis si Tanya.

 • Leave a Reply