Cinemateca de Duminică

Merită de văzut

Atenţie! Acest link e ca şi cutia Pandorei. Odată deshis, toate relele lumii vor ieşi la suprafaţă. Glumesc. În cel mai rău caz veţi dormi mai puţin ca să vă uitaţi la toate episoadele. Mie mi-a luat două zile. Să-mi spuneţi cât timp v-a luat să vă uitaţi la toate 15 episoade. După asta să-mi scrieţi dacă a meritat să le umflu capul cu acest film  la fetele din redacţie, fine şi nănaşe.

http://seasonvar.ru/serial-3920-Kratkij_kurs_schastlivoj_zhizni.html.

P.S. Şi pentru ca lumea, citind articolul meu de mai jos, să nu se apuce să mă întrebe dacă am păţit ceva, răspunsul este nu, nu am păţit. Venise ca o reacţie la povestirile unui om drag care a stat de veghe în noaptea de Paşte pentru a merge la sfinţit. S-a uitat toată noaptea la tv, la slujba de la Catedrală. S-a uitat foarte atent. Pe lângă frumuseţea şi sfinţenia emoţiilor pe care le purta în suflet, amintindu-şi de Paştele copilăriei sale, omul meu drag a remarcat cum oamenii importanţi au ţării s-au rânduit cu PR-ul pe fonul focului haric şi statului la slujbă. Cel mai amuzant a fost Mitropolitul Vladimir care şi-a schimbat 6 costume în timpul slujbei şi mai avea şi un „stilist” în preajmă care îi tot sufla în costume ca să-i şadă bine. Iaca şa. Minimalismul e o virtute mare.

Comentarii

Previous Post Next Post

 • Reply Victoria 18 aprilie 2012 at 03:20

  Am privit primul episod. Cunoscute istorii de viață…După toate 15 episoade voi vedea dacă am pierdut timpul 🙂 Mulțumesc.

 • Reply S 18 aprilie 2012 at 07:52

  Noi in birou toate fetele am privit 🙂 seara priveam si a doua zi neaparat discutam 🙂 e super

 • Reply Cristina 18 aprilie 2012 at 08:43

  Vazut toate seriile. Tare bun! E realist, dur, fara florile pe cimpii, dar totusi cu happy end. Asta mi-a placut 🙂 si sincer nu m-am asteptat de la Germanika.

 • Reply Lena 18 aprilie 2012 at 08:57

  Eu le-am privit pe toate in aproape 3 zile, saptamina trecuta. E drept, ca am devenit dependenta de ele, de la primul episod. Cel mai mult mi-a plakut Sasha, dar tsie?

  • Reply nataalbot 18 aprilie 2012 at 10:42

   Mie Timur

   • Reply Lena 19 aprilie 2012 at 01:14

    nu-mi vine sa kred, kiar da? el are un rol minor, care personaj major ti-a plakut cel mai mult totushi?

   • Reply felicia 26 aprilie 2012 at 14:52

    Nata, de ce Timur? E doar alegerea din film sau si in viata iti plac asha arbati?

    • Reply nataalbot 26 aprilie 2012 at 20:45

     Freud are o explicatie, cred….

 • Reply veronika 18 aprilie 2012 at 08:58

  L am vazut, de fapt i l privesc. Ieri am privit a 12 serie. Da se merita de vayut chiar daca nu esti de acord, chiar daca nu ti place, chiar daca nu stiai ca exista si asa ceva.

 • Reply Tatiana 18 aprilie 2012 at 09:28

  Serialul e foarte si foarte bun !!!
  Mie mi-a luat jumatate de zi sa vizionez 8 episoade(pu ca atitea erau atunci pe net),dar urmatoarele 8 le-am vazut la TV,in direct!e „de viata” cum s-ar zice.La unt moment dat ma pindeam la gindul ca poate e prea pesimist si poate ca in viata e altfel!
  Cu siguanta meita vazut!

 • Reply Tania 18 aprilie 2012 at 10:08

  am vizionat si eu citeva zila la rind si ma tot intrebam daca nu cumva am patit ceva de m-a captivat atit)Si pe sot la fel…pt ca nu ne uitam prea des la seriale,mai ales rusesti.Dar felul in care a fost realizat este atit de realist si veridic,incit te tine in suspans si te pune pe ginduri!Incotro se indreapta societatea moderna?!

 • Reply Adriana 18 aprilie 2012 at 14:11

  uityndu-ma la primul episod, mi-a venit ideea ca e regizat de Germanika si chiar asa si este. desi mai urmeaza ynca 14 episoade, pot spune ca merita de vazut. Germanika e foarte talentata. recomand serialul celor ce prefera realismul.

 • Reply kate 18 aprilie 2012 at 15:18

  E super fain serialul,eu lam vazut la TV pe canul 1tv.Asteptam seara de seara cu nerabdare sa ajunga ora cind incepe.E foarte direct si realistic.Nice choise Nata!

 • Reply Adriana 18 aprilie 2012 at 15:56

  Buna, fetelor, nu am crezut ca poate fi atat de contagios…am stat azi toata ziua ca sa ma uit la primele 7 episoade…contribuind astfel la realizarea unei munci neproductive la serviciu, asta pentru ca toata atentia imi este captata de evenimentele din serial….imi place foarte mult, e o adevarata relatare a vietilor noastre…FEMEILE…simplu, real si atat de adevarat…multumesc Nata!!!

 • Reply Irina 18 aprilie 2012 at 19:57

  eu le-am privit pe tote, sunt 16, de fapt…. mi-a placut foarte mult…

 • Reply Cristina 18 aprilie 2012 at 20:03

  Mersi Nata pentru sugestie. Ieri am privit 4 episoade si mi-a placut mult. E bine regizat.

 • Reply Victoria 18 aprilie 2012 at 21:05

  wow, superb film! revelație absolută! am reușit să-l vedem cu fetele in jumătate de oră!! 🙂 începutul și sfârșitul. primele 15 minute din primul episod și ultimele minute din a-l 16-lea episod. (comentariile acestui post stârniseră curiozitatea pentru noul produs mediatc) toate am ajuns la concluzia: jos pălăria! și aici nu vreau să fiu răutăcioasă – zic fenomenal, deoarece mă gândesc cât de bine au știut producătorii să joace prin intermediul conceptului. și cât de bine își cunosc publicul majoritar. 🙂

 • Reply dana 18 aprilie 2012 at 21:48

  m-au durut rau ochii-toate 16 epiosade in doar 2 zile.revin des la fim..desi nu ma regasesc in nici un personaj,mi-e curios de aproape…

 • Reply eu 19 aprilie 2012 at 05:34

  am stat o noapte(barbatul plecat in deplasare).nu am mai vazut seriale rusesti de 2 ani de cind am plecat din tara.targetul ales foarte bine.fete care doresc sa fie iubite e plina lumea.mi-e dor de biroul unde am lucrat cu fetele mele din tara cu tot felul de probleme sentimentale.aici unde sunt,zici ca nu sunt nici probleme amoroase si oamenii nu vorbesc despre ce simt.ce sa spun decit ca in toata frumusetea de unde sun tin prezent mi-e dor de acele clipe in birou cu multa vorba ,lacrimi,ris etc
  cred ca e prima oara cind mi-e dor de Moldova.de cind m-au innebunit „neamurile” cu obiceiurile noastre moldovenesti de inmormintare si restul, nu mai vreau sa vin acasa.acu mi-am amintit de tot ce a fost frumos si cred ca am inteles ca pe linga faptul ca am amintirir urite mai am si amintiri cu clipe frumoase.
  ultimele articole foarte bune.fiecare intelege ce vrea…eu exact asta simt de ceva timp vis a vis de traditiile ortodoxe.

  • Reply dida 20 aprilie 2012 at 01:10

   ce bine ai comentat. merci! si numele l-ai ales bine, si ‘eu’ as putea sa ma furishez sub al tau nume – eu. sintem in situatii similare si gindim la fel. eu ma alin cu articolele Natei si aici aflu ce se intimpla acasa…, cind ea critica ceva ma ia ciuda si nu-mi pare rau ca am plecat; cind ea lauda ma bucur, dar ma ia nostalgia si mi-i dor de casa…

   • Reply curcudus 22 aprilie 2012 at 17:01

    si pe mine poate ma apuca jelea, dar nu revin in tara…
    in film este aratat bine cultura ruseasca care s-a raspandit asupra multor tari din preajma. se vede bine respectul unul fata de altul, adica lipsa de respect. am privit doar primele epizoate si ma ingorzesc si ma bucur ca am plecat din tara. aici unde sunt, nimeni nu ma injura, nu ma impinge la transportul public si in cazul ca ma atinge isi cer scuze si imi zambesc. cand urc in autobus imi spun buna ziua si e placut, chiar de stii ca el zice asta din datorie. noi asa gandim. ca el zice din datorie, dar de unde stim noi. poate e chiar in firea lui si se simte bine de la asta ca te saluta si ca are „onoarea” de a te duce la destinatie…

    sau altceva, distractia la rusi: ne-a strans, am baut cat incape, cautam prikliucenii, ne badem, apoi ne impacat si ne cerem scuze si toti suntem frati si surori, doar ca cu comotii si coaste rupte. halal de asa cultura.

    filmul acesta incaodata m-a convins ca am facut un pas bun ca am plecat cat mai departe de zona asta cu cultura sovietico-ruso…

    doare… am fugit din propria-mi tara si nu mii rusine deloc si nu am nici un regret

  • Reply carpediem 23 aprilie 2012 at 19:02

   la fel mi s-a facut dor de relatiile de prietenile lansate in birouri prin Moldova, cu o buna parte din lume am devenit prieteni apropiati, chiar si cumatri, si pastram legatura pina azi. ceea ce nu se aplica pt Canada. Job-ul este job, doar job, iar familia si prietenii prezinta o cu totul alta parte din viata. E foarte trist aici prin birouri, cu relatii foarte artificiale….

   pe mine m-a surprins un alt aspect in acest serial. ati vazut ce citesc domnitele in clipele libere? doar reviste glamouroase. ft interesant. inainte, in filmele rusesti se arata cum tovarashe;e citeau carti si erau intelectuale. acum ce se vrea a fi promovat capitalismul prin revistele glamouraose (unde sa te inspiri ce boarfe si ce chimicate sa-ti cumperi) sau superficialitatea domnitelor de azi? intrebare deschisa.

   curcudus, tu pina la urma unde ai aterizat? 😉

   • Reply curcudus 3 mai 2012 at 18:59

    Montreal… mama lui

    • Reply curcudus 3 mai 2012 at 19:02

     serialul l-am privit cu placere. eu imi cer scuze de comentariul meu precedent. am fost cam subiectiv, fiindca am comentat doar o parte a `lucrurilor` sau dintr-un p de vedere, viata fiind mult mai complexa si frumoasa 🙂
     da iaca finalul e hollywood-ian 🙂 da shi… frumos.

 • Reply Irina 19 aprilie 2012 at 13:19

  http://www.youtube.com/watch?v=gfFzCDIQ_a8&feature=share
  Cred ca toate episoadele pot fi eclipsate de problema care persista, si deciziile femeilor de a lupta pentru vietile lor trebuie sa fie prioritatea nr. 1

 • Reply Gina 19 aprilie 2012 at 21:15

  Este adevărat. Filmul atrage ca un magnet. mi-a luat 3 zile să privesc toate episoadele, probabil dacă dădeam de link in weekend, imi lua exact 832 de minute consecutive ca să le văd pe toate.

  Acest ,,curs scurt,, atit de bine da jos ochelarii roz de pe nas… Slavă Domnului, nu sunt in situaţia personajelor din film, dar ce am vazut e o foarte buna lectie a CE NU TREBUIE SĂ FACI în diferite situaţii.
  îmi este foarte greu sa accept (şi mai ales să scriu): cît de proaste pot fi femeile cind iubesc sau ,,iubesc,, şi cît de multe îndură…. în cazul dat fraza: e rău cu rău, da-i mai rău fără rău – nu poate fi acceptată; fără rău tot timpul e mai bine, opinia mea.

 • Reply lariska 20 aprilie 2012 at 10:31

  leam vazut pe toate cu gura cascata, cu nerabdare le asteptam, e pura viata narata de ele…. da, merita de privit!!!!

 • Reply dida 22 aprilie 2012 at 22:10

  eu abea privesc serialul, sint la jumatate. cind il vad tot revin neaparat, cu impresia finala, dar pina aici as comenta un pic diferit: imi place sa-l privesc, dar nu numai ca nu sint de acord cu multe actiuni a fetelor din film, dar ma cam enerveaza in unele cazuri, ca ai impresia ca toate fetele is cu gindul doar la sex si shokant de usor se dau atrase, convinse, nu stiu…poate eu is mai ‘ramasa in urma’, dar nici chiar asa. macar vreuna sa fi fost pe acolo mai serioasa (din cele 4 am in vedere), dar…niciuna. hmhmmm…

 • Reply dida 24 aprilie 2012 at 23:25

  …mdaa, am ajuns la finish, fara sa realizez. eram curioasa sa vad ce se va mai intimpla si pe parcurs imi imaginam un final mai romantic, frumos, curat,…, dar am ramas un pic dezamagita. pot sa zic ca situatia fetelor a ramas aproape neschimbata: Petea va trai cu Sasha cu bunicasa si Steopa in odaita lor ingusta, da? si Liuba va lupta in continuare cu Serioja ei, cu paharul, ca naravul asta nu dispare cu una cu doua, iar cind i sa face dor de ment va alerga sai arate copilul; Katea asa si o sa se uite prin geam tot restul vietii si o sa ingrijeasca ciinii din imprejurimi; iar Anea o sa mai ‘copilareasca’ ca la ea greu vine fericirea.
  e cam sura si ametita viata fetelor astea, mi-i mila de ele. nu se iubesc aproape defel si e pacat. dar problema lor e ca nu au valori si obiective clare in viata, adica nu stiu ce vor de la viata… dar fiecare e liber sa isi croiasca viata cum ii place si fiecare cu fericirea lui.

  • Reply curcudus 3 mai 2012 at 19:10

   nu. trebuia pekea shela sa se impuna sa vina in fiecare seara in casa lui imensa si bogata, dar nefericit, iar gagica lui sa tot sa se culce cu al de avocats cand devine si mai trista… mujicu cela sa continua sa-si insele sotia cu scriitoarea sheea, iar ea la randul ei sa se chinuie impartindu-l cu nevasta lui, iar nevasta lui sa tot sa nu aiba norocul sa cunoasca ce-i asta orgasm.. si tot ashe mai departe.
   viata e asa cum este, nici sura, nici albastra… un lucru ai dreptate, fiecare cu branza lui

 • Reply Kokolina 25 aprilie 2012 at 22:04

  Da, merita sa fie vazut, e absolut altceva, e real, e despre viata. Si mie mi-a placut rolul lui Timur, la inceput nu-l luam in serios, aveam impresia ca continua sa joace in „Bolishaia raznitsa”, dar mai tirziu asa il mai juca bine pe ment, chiar era de acolo, la inceput il facea pe galantul, era atent si politicos, dar simteam eu chiar de inceput ca va veni acel moment cind ii va arde Liubashei o bataita buna, caci nu poate mentul fara asta, pentru el bataia e rupta din rai …
  Petiusha mi-a placut mult, bine ales masculul …
  … si impactul dnei Rodinka peste filmul intreg a fost super, ati inteles, dragi femei, ca cea mai buna sfatuitoare si vraciuitoare de suflete muieresti, este de fapt tot o simpla femeie cu trairi absolut firesti si cu actiuni nu intotdeauna corecte … Am ris si de rolul lui Sobciak, cind o vedeam asa plouata cu pudelii ei, zburlita si mereu pe frunte cu un semn mare de intrebare … si psihologul ala pervers al Aniutei, exista deci si tipaje de genu’ asta, mi-a placut discursul lui de la urma, despre femei in general … si mama Sashei, tipajul femeilor singure dupa 50 de ani, care vor si pot, dar nu au curaj, pentru ca se gindesc mereu ce va spune lumea sau copiii …
  Bravo Ghermanika, e unica prin felul ei de a face film si pe tot parcursul filmului am avut impresia ca sint si eu acolo, printre ele, cu trairile lor si cu tot a lor …

 • Reply Kate 26 aprilie 2012 at 04:18

  Nata, e ora 5 dimineata si eu nu pot sa ma rup de la laptooooooooooop 🙂

 • Reply Kate 26 aprilie 2012 at 07:12

  Nata, ora 8!

 • Reply dany 26 aprilie 2012 at 13:19

  eu am ceva zile de cind il urmaresc….sincer………nu prea ma interesat….de abia is la ep6….dar sa zic ca vreau sa ajung mai repede acasa ca sa privesc continuarea…nu…nu ma grabesc…

  • Reply Kate 27 aprilie 2012 at 14:41

   Da tu esti barbat sau femeie?

 • Reply Kokolina 26 aprilie 2012 at 13:55

  Nata, da’ tu cind dormi? Pai, de aia ai nevoie tu de fonduri de ten si farduri la TV, nu e bine, nu e bine … 🙂
  O calatorie cit mai frumoasa!!! Sa aduci poze noi!

 • Reply Svetlana 27 aprilie 2012 at 15:23

  Cel mai tare serial pe care l-am vazut vreodata. Eu cu barbatul meu il asteptam cu nerabdare in fiecare seara si dupa care faceam dezbateri. Valeria Gai Germanika e un geniu!

 • Reply Aurelia 1 mai 2012 at 23:21

  Nu reusesc sa vad filmul acum ca sa imi dau seama dre ce este vb,pot una sa zic,referitor la articolul care il preceda,si sper sa fie fara ofensa.
  Mitropolitul nu schimba costumele,ci vesmintele,si cu putina cunostinta a pravilei,se poate de aflat simbolistica acestei practici anume la Slujba Invierii,nu e chestie de stil,ci e rinduiala bisericeasca…
  Imi pare rau sa descoper,deja ani la rind,ca majoritatea referintelor la cele atribuite bisericii ortodoxe,le scrieti din mare nestire,necrestinsim si chiar o conturata urma de rautate in exprimare.
  Daca tot aveti timp sa descoperiti atitea lucruri interesante din cotidian,poate incercati sa descoperiti si unele esente ce tin de ortodoxie,poate va luminati cit de cit…desi,seminta buna,e zadarnic sa fie aruncata in pamint neroditor…

 • Reply oxana 16 mai 2012 at 15:08

  tot filmul am balansat intre a privi mai departe sau a inchide, la un moment dat, am inceput sa cred ca eu nu sunt chiar normala, stand acasa zi de zi cu copilul si asteptandu-mi cumintica sotul de la munca :), parca prea mult accent pe directa proportionalitate intre sex si fericire…merita de vazut caci sigur sigur orice femeie se va regasi la un moment dat intr-un personaj si poate va primi niste raspunsuri…

 • Leave a Reply