De-ale mele

Liga Elanilor Pleșuvi

Azi am aflat cine-s eroii dn povești ai copiilor mei. Bine, ei sunt mulți și se mai schimbă de-a lungul timpului. Am început cu zâne zburătoare și căpșunele vorbitoare și am ajuns la lucruri mult mai serioase. Am fost, ca să zic așa, suprinsă. Există la ei o ligă. Liga Elanilor Pleșuvi. El Grande Brânzaru este Șeful elanilor, Sonic, Sonea și Manic sunt Sonic Underground – gașcă de arici, Cap Pătrat – răul care vrea pe toți să-i transfforme în roboți,Șapte Puncte, Degete Puturoase și Dos Noduros – 3 veverițe prietene, Față Roșie – vrăjitoarea, Albinuța Uki, Prințesa Barbă Moale. Bună gașcă.

Olia Tira a fost azi la emisiune cu noua sa achiziție: un cățel cît o palmă, pe care l-a numit Funtic. L-a primit în dar la nuntă.

Am avut și noi eroi de copilărie. Buratino, Malvina, Carabas Barabas, Eojik v Tumane, Leopold, Deadea Fiodor, Matroskin. Am avut și Maria Mirabela, Harap Alb, Statu Palmă Barbă Cot, Făt Frumos, Ileana Cosânzeana, Baba Cloanța. Dar parcă eroii noștri erau, mai nu știu cum mai omănoși sau poate mai primitivi. Ce fel de veveriță e asta pe nume Dos Noduros sau Degete Puturoase sau Prințesa Barbă Moale? Asta e clar că are probleme.În schimb, numele lor sună mai vesel. Și îți spun multe despre personaje. Mai ales îmi plac intonațiile de comunicare preluate de copii din desenele animate de azi. Noi pe vremuri auzeam intonații seci din producțiile sovietice și cu mai multe vocale și semne de exclamare din cele românești. Acum însă comunicarea în desene animate a devenit foarte teatralizată, foarte emotivă. Și n-aș zice că mă supără acest lucru. Cert e, că desenele animate au un impact mult mai mare asupra copiilor, decît cel pe care ni-l imaginăm noi.

Comentarii

Previous Post Next Post

10 Comments

  • Reply Mariana 6 June 2012 at 13:16

    …si Ceburashka..

  • Reply Alina 6 June 2012 at 13:30

    “Я же смелый, я ничего не боюсь! Когда идёт монстр я прячусь в замке!” (3 ani)

  • Reply nelly 6 June 2012 at 15:54

    Din ce desene animate fac parte eroii de mai sus? albinuta uki, liga elanilor, etc? si ce post tv le distribuie ? sau e ceva inventat ? parca mai urmaresc cite ceva, dar nu prea amauzit de astea…nu de alta, dar am 2 copii mici. ei nu inteleg inca bine ce-i ala desen animat, dar ma intereseaza tot ce tine de viitorii (potentiali) eroi ai copiilor….multumesc.

  • Reply irena 6 June 2012 at 16:45

    … Винни Пух и все, все, все…

    http://youtu.be/_ZjhuoS6oao

  • Reply irena 6 June 2012 at 16:50

    Dar eu nu schimb pentru nimic filmele de desene animate cu care am crescut. Chiar si acum le privesc cu placere, la cei 37 de ani 🙂

    http://youtu.be/ZlLd3Yf0eio

  • Reply Solomon 6 June 2012 at 18:36

    frumos ai scris. Sa-ti fie sanatosi copiii.

  • Reply adriana 11 June 2012 at 10:10

    de scris e scris frumos si al meu priveste minimax si eu sunt monstrul bun, dar de ce nu avem filmulete cu eroii nostri populari, avem si noi o multime de povesti cu balauri, cu pitici, cu tindala cu pacala, cuu ileana cosinzeana cu arap alb cu pepelea, banala capra cu trei iezi…hai jurnal, poate gasesti in grila de emisiuni si transmiti si ceva de a “nostru”

  • Reply Toni 13 June 2012 at 16:09

    Noi am copilarit cu personajele sus numite si le revedem cu placere dar nu trebuie sa raminem in timpu trecut,neaparat trebuie sa acceptam si ceea ce le place copiilor nostri astazi.Asa vom fi alturi de ei si vom sti cum sa-i protejam.

  • Reply Victoria 28 June 2012 at 17:31

    mie din toate imi place tare filmul românesc Veronica… e un exemplu bun… are 40 ani filmul ăsta și e așa super și azi…

  • Leave a Reply