De-ale mele

O, Brad Frumos!Ediția 2012

Dragi creatori și consumatori de artă, profesioniști și amatori, designeri vestimentari și de interioare, handmaderi și meșteri populari. Acest apel este pentru dvs. Anul acesta, pe data de 19 decembrie, voi organiza a 2-a ediție a evenimentului care îmi este foarte drag și, în puterea căruia de a schimba lucrurile, cred foarte mult. Este vorba despre Balul Brazilor de Crăciun, numit simbolic: O, Brad Frumos! Evenimentul este o competiție între cei mai talentați și receptivi artiști din țară care au la dispoziție aproape 4 săptămâni, ca să creeze un brad de Crăciun așa cum nu a mai existat până acum. Cei mai frumoși și originali brazi vor fi aleși pentru a participa la eveniment, în cadrul cărui aceștia vor fi licitați.

Aflându-mă la festivalul de modă care a avut loc în zilele acestea la Moldexpo, am stat de vorbă cu o profesoară simpatică de la Design care se bucura de succesele studenților săi și care mi-a spus în 2 vorbe cât de prost este dotată Academia pentru a instrui studenții de la arte. Nu au un computer, nici un proiector măcar. Nici măcar site-ul Academiei nu funcționează. Așa că banii adunați de pe urma licitației de la eveniment vor fi folosiți pentru achizionarea unor echipamente elementare, de care este lipsită facultatea care se presupune că ar trebui să dea naștere oamenilor de artă din țara noastră. Voi merge în curând la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice ca să estimez costurile acestor echipamente.

De asemenea, 3 creatorii ai celor mai frumoși brazi vor fi și ei premiați.

Sunt absolut sigură, acest eveniment va da roade frumoase: idei pentru împodobirea bradului de Crăciun din centrul Chișinăului, descoperiri plăcute printre tinerii designeri și artiști plastici de la noi. Sunt sigură că a venit timpul ca asemenea evenimente de caritate, cu tentă creativă, să ia amploare și tot mai multi designeri, sponsori și companii să dorească să se implice și să contribuie.

As vrea ca designerii să se simtă în fața unei provocări și să inventeze cel mai strălucitor, cel mai original împodobit, cel mai festiv și mai trăsnit brad de Crăciun.

Galeria de fotografii de anul trecut demonstrează că avem și talent, și creativitate, și pasiune, și suflet.

Condiții de participare:

1. Trimiteți până pe data de 14 decembrie pe adresa nataalbot@gmail.com o fotografie cu bradul pe care l-ați creat și 3-4 fotografii cu procesul de creație, în care sunteți prezent și dvs. Un text din 5 fraze despre dvs ne-ar fi de mare folos.

2. Bradul trebuie să fie transportabil

3. Bradul trebuie să aibă prevăzut un sistem de iluminare pentru a arăta cât mai bine în fața celor care-l vor admira

4. Bradul trebuie să fie lucrat cât mai îngrijit așa încât oricine să-și dorească un asemenea brad acasă sau la birou

5. Este salutată utilizarea materialelor reciclabile.

6. Înălțimea bradului: min 20 cm – max 1, 20 m

7. Crearea sau prevederea unui suport pt brad este foarte importantă pentru expunerea lui

Mult succes și inspirație!

;

Comentarii

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Adryy 22 November 2012 at 11:15

    Ce idee minunata si frumoasa! De as fi pe loc as participa! Succese si asteptam poze cu operele pe anul acesta.

  • Leave a Reply