De-ale mele

SPUNE NU! FLORILOR AMBALATE ÎN PELICULĂ

20130308-160714.jpg

De ce mai primesc flori în peliculă, de ce mai văd la televizor politicieni oferind flori în peliculă, de ce la noi florile se mai vând în peliculă?

Pentru că dacă s-ar vinde în hârtie, ele ar fi mult mai scumpe și nu le-ar cumpăra decât bogătanii, spun vânzătorii de flori.

De ce le vindeți în peliculă? Că așa e frumos și că așa le place clienților, mai spun ei.

Întrebare: Oare un om, cu măcar puțin gust, poate cu adevărat crede că florile în peliculă  arată frumos. Oare un buchet de flori vii, ambalat în plastic, colorat sau străveziu, poate arată mai bine decât florile oferite fără nici un fel de amabalaj sau într-o bucată de ziar sau hârtie colorată.

Eu cred că florile, de 8 martie și la oricare ocazie, sunt cel mai bun cadou. Și mai cred că am face cu toții o mare favoare mediului încojurător și educării bunului gust, dacă am refuza pelicula la piața de flori, dacă am învăța bărbații din casa noastră, de la serviciu sau de printre prieteni, ca niciodată mai mult, dar niciodată, să nu ofere unei femei flori în peliculă.

 

Comentarii

Previous Post Next Post

6 Comments

  • Reply Aurica 8 March 2013 at 20:23

    Într-adevăr cît îs de frumoase florile fără ambalaj… îmi dă alergie celofana. Și în Italia se vînd uneori cu celofană, dar în cele mai dese cazuri, cu o panglică decorativă, sau cu hîrtie. Simplu și frumos.

  • Reply Tania 9 March 2013 at 22:19

    e adevarat, florile sunt frumoase fara pelicola, chiar ierila un butic de flori un barbat argumenta ca in pelicola floarea se mentine mai mult timp vie ear asa numai 7 ore, de parca o floare care ai rupt-o de la radacina trebuie sa tie o vesnicie, daca iai grija de un buchet de flori pot sa reziste si mai mult fe 7 ore..

  • Reply lilia r 11 March 2013 at 10:43

    La noi cica refuza plasticul numai persoanele la moda, asta mi-a spus o florareasa, ieri, cand i-am spus ca iau florile neambalate, cica ,,a, da, poftim, vad ca sunteti modnita… ei, nu va suparati, am vazut ca acum ‘neavoastre, aiestea la moda duceti florile in maina, far-de celofan…” 🙂

  • Reply mindru 14 March 2013 at 23:36

    Ideea cu “gazătu” de unde vine?
    o bucata de slanina, de chiloti ii poti inveli in gazet, dar florile?
    mergi la mort cumva cu ele?

    sau poate vrei sa fii mai original?

    • Reply nataalbot 15 March 2013 at 15:48

      Ideea cu gazatu vine tot de acolo de unde vin toate ideile de a scapa de cleioanca, plastic, paiete si alte porcarii lipsite de gust

  • Reply Tina 15 March 2013 at 17:23

    Si la magazin am dori sa inlocuim pungile din pelicula cu pungile din hirtie 🙂 Cu greu am gasit o florareasa care avea hirtie pentru flori 🙁

  • Leave a Reply