De-ale mele

CE ESTE UN TEATRU GASTRONOMIC?

Aceasta este coperta unei colecții de 25 de rețete de post adunate, experimentate și publicate sub formă de cărți poștale de  către Tamara Șchiopu. Prețul unui set este 39 de lei și va putea fi găsit la Târgul Produselor de Post.

Tot acolo, la Târg am făcut un program interesant pentru gourmanzi. Recunosc, cu toată sinceritatea, că dacă nu aș fi cunoscut-o pe Tamara Șchiopu, niciodată nu aș fi crezut că Teatrul Gastronomic este o idee bună și că ar putea să-i atragă pe oameni. Dar după Bostaniadă, când am văzut femei  și bărbați, făcând notițe și urmărind foarte atent ceea ce se întâmplă, am înțeles că nu cunosc încă foarte multe lucruri despre curiozitatea umană.

Așadar, ce este un Teatru Gatrsonomic? Este o bucătărie improvizată, unde se gătește live, în fața unor oameni necunoscuți, așezați pe scaune și bucătarul comentează acțiunile sale însoțite și de detalii, curiozități și informații utile. După procesul de gătit invitații pot adresa întrebări și pot degusta din bucate.

Dragi prieteni, iată programul Teatrului Gastronomic la care veți putea asista dacă veniți duminică la Târgul Produselor de Post. Intrarea la Teatru Gastronomic este gratuită, degustarea bucatelor preparate se va face în schimbul unei sume simbolice.

12:30 Nutriţia sănătoasă pe timp de post – Tamara Şchiopu, Nutriţionist, vegetariană de 13 ani. Reţeta: Desert din fructe uscate
Sponsor: Monicol “Fruit2Go”

13:15 Sucuri “fresh” din fructe şi legume: variaţiuni şi beneficii – Солнечная Кухня

14:00 Bucate festive pe timp de post – Petru Chicu, Bucătar-Chef Mercez Centre. Va găti bruschetta cu pateu din ciuperci, pateu din linte cu ceapă crocantă, găluște umplute cu pireu de cartofi și ciuperci, shtrudel din varză chinezească cu orez și legume, cu sos din dovleac. Desert : budincă din orez cu lapte de cocos și panna cotta din dovleac cu caramelă.

14:45 Gustoşenii cu Mirodenii: Cardamon, Nucșoară, Ghimbir, Curcurma, Cuișoare, Scorțișoară – secrete și povețe despre 6 condimentele care ne parfumează mâbcarea și ne colorează plăcerea gastronomică – Nata Albot, Sare şi Piper

15:30 5 Salate “detox” in 15 minute – Petru Scalețchi, Bucătarul Diplomat, Jurnal TV
Salată din castraveți cu rodie și ceapă roșie, salată din sveclă cu răchițele, salată din cicoare cu portocale și dressing din ulei de nuci, salată din ruccola cu mango, salată din avocado cu ciuperci și dressing din ulei de dovleac.
Sponsor: Jurnal TV

16:15 Uleiurile în gătit: greșeli și sfaturi. Grădina in bucătăria ta: plante verzi în vazon Nata Albot, Sare şi Piper
Sponsori: EcoVazon
Sponsori: Aliment-Ulei

Comentarii

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Mariana si Nastea 29 March 2013 at 08:51

    Super idee cu teatrul gastronomic… Bravo ca ati reusit organizarea unui astfel de eveniment. Oamenii au nevoie sa iasa din hibernare, ne-am cam saturat un pic de iarna, de frig, e primavara si avem nevoie de un astfel de eveniment, pentru toti membrii familiei.. Postul ar trebui sa ne faca sa fim mai buni, mai luminosi, mai atenti fata de cei din jur… Iar starea aceasta de liniste si impacare din perioada postului sa reusim sa o pastram pe tot parcursul anului, pina la urmatorul Post al Pastelui…
    Important sa fim deschisi si onesti cu noi si cu cei din jur…
    Felicitari pentru organizatori si abia astept evenimentul.

  • Leave a Reply