De-ale mele

SOLIDARĂ

Eu azi am golit în Canada o sticlă de vin bun moldovenesc, la o masă cu o familie de oameni buni din Moldova.

Da, noi avem foarte mult oțet roșu numit vin din Moldova și avem destul de mult vin foarte bun.

Cu cei de la Mimi am lucrat foare bine pe diverse evenimente și aș mai lucra ori de câte ori aș avea idei de împărtășit. Sunt receptivi și rapizi la luatul deciziilor. Iar vinurile lor încercate la IaMania mi-au fost tare bine unse pe suflet.

Cu Gitana am o relație emoțională foarte caldă, ba chiar am primit în dar o ladă de vin pe care am cărat-o cu mine în Moldova.

Pentru cei de la Etcetera am o simpatie mai veche. Încă de la prima ediție a Balului Brazilor. Sunt niște îndrăgostiți de vin.

Toate aceste relații ale mele cu vinurile moldovenești sunt construite pe evenimente, clipe, momente, situații foarte personale. De aceea probabil embargoul rușilor mă doare și pe mine.

Și bineînțeles că pentru marile politici interstatale asta nu are nici o importanță.

Dar pentru noi, moldovenii, consumatori de spirit moldovenesc, este important și obligatoriu să ne susținem, încurajăm și consumăm (cu cap și elegant) vinurile moldovenești care ne plac.

Sunt solidară și mă alătur cu toată suflarea mea pentru vinurile moldovenști și pentru cei care susțin vinificația din Moldova. Nici nu vă puteți imagina câți bani mănâncă aceste afaceri. Multe dintre ele se alimentează totalmente din entuziasmul proprietarilor lor.

Eu vin din familie de vinificatori, cu tată și frate vinificatori, care nu au mai apucat să valorifice aceste meserii, decât în condițiii de casă.

Și pentru mine este o datorie morală ca acest manifest, de susținere a vinului moldovenesc, să ajungă la cât mai multe perechi de ochi.

Vinurile moldovenești sunt proaste și bune. Asta este foarte adevărat. Dar cele bune sunt foarte bune și își merită locul sub soare.
Învățați să faceți diferența dintre ele și SUSȚINEȚI-LE!
Apropo, după asta nu uitați că șofatul în stare de ebrietate este fatal.

Comentarii

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply olga 12 September 2013 at 21:52

    Nata esti deosebita prin simplitatea de a vedea totul Real. Felicitari pentru drumul frumos pe care il parcurgi. Dumnezeu stie ce face cu fiecare din NOI!!!

  • Leave a Reply