De-ale mele

7 ZILE. DESPRE CHIȘINĂU.DE BINE.

Am revenit acasă, la Chișinău, și am descoperit că s-a schimbat parola de acces la wifi. Am sunat la Moldtelecom. După doar câteva luni petrecute acolo, unde formulele de politețe elementare nu se limitează doar la ”Bună Ziua”, fără să-mi dau seama, în afară de ”Bună ziua” am întrebat: ”Ce mai faceți?”. Știu că sună foarte ciudat să întrebi un tehnician necunoscut de la Moldtelecom ce mai face. Dar multă lume pe glob așa percepe comunicarea de zi cu zi. La celălalt capăt a urmat o pauză de 3 sec. Apoi, întreabarea: Spuneți care este problema.

Am  coborât pe Pușkin,  în scuarul liceului Gh. Asachi. Băncile tricolor, aranjate în fața unui ecran pe care rulau niște imagini cu icoane, m-au făcut să înțeleg că mi-au scăpat niște știri. În afară de faptul că scuarul, destul de încăpător, brusc a devenit destul de mic, aceste bănci tricolor mi s-au părut o pedeapsă nemeritată pentru Chișinău, de rând cu ceea ce rula pe ecran.

Am coborât din mașină și am început să pășesc prin asfaltul spart și bâltoci pline cu țârfâială. Și m-a lovit în față un vânt rece și neprietenos. Și m-am gândit la primar. Iar. Și apoi nu m-am mai gândit la el

Vreau să mă schimb. Vreau să văd cât mai multe lucruri bune în jurul meu. Lucruri care mă uimesc plăcut.

Într-o săptămână de aflare la Chișinău ele au fost destul de multe, aceste momente plăcute de uimire.

conferinta

 

brazi

muzeu

turci

1.  Am lansat Expoziția Brazilor de Crăciun. În doar 4 zile aceasta a fost vizitată de peste 1000 de oameni. Oamenii votează, licitează, sunt nemulțumiți de ce văd sau încântați. Și asta mă bucură. Și totuși nu am greșit sperând că Balul Brazilor poate deveni o expoziție de muzeu. Doar că la anul studenții și instituțiile de învățământ  trebuie responsabilizate. Să fii expus la Muzeul Național de Artă al Moldovei nu e o glumă. E o responsailitate mare și trebuie tratată ca atare.

Am văzut la muzeu mulți copii zglobii și impresionați, clase întregi. Tot la muzeu am cunoscut o profesoară de limbă română, care a venit  cu trei studenți turci cărora le predă limba română  Ne-au lăsat și un mesaj despre brazi, în limba română.

2. Am prezentat cu Igor Sârbu, de la Akord, Gala Miss Shaping 2013. Cu toate că e un proiect care se întâmplă pentru al 11-lea an, abia acum am realizat importanța și impactul lui. Mie îmi vine greu să dau jos 2 kilograme. Și mă consider o leneșă și mi-e rușine de lipsa mea de ambiție. După ce am văzut prin ce-au trecut zeci de femei pentru e obține formele și greutatea dorită și asta doar cu sport, masaj și alimentație corectă, mi-a venit să mă bag în pământ de rușine

storojuc

3. Am cunoscut-o pe designerul Ludmila Storojuc. Am avut nevoie de o rochie de seară pentru eveniment și i-am făcut o vizită la atelier. Frumoase rochii, un om frumos, absolevntă a AMTAP (pentru oameni talentați ca ea organizăm noi  Balul Brazilor).Vizitați pagina sa de fb și descoperiți și alte lucrări minunate ce-i poartă semnătura.

propaganda1
propaganda2

propaganda4. Natalia Morari a înobilat Chișinăul cu un local frumos. Atmosfera de la Propaganda te face să uiți de meniu și de ce ai venit, de fapt. Decorul e proaspăt, oamenii sunt drăguți. Vrei pur și simplu să te afli acolo. Eu încă nu am apucat să mă satur de Propaganda pentru că am venit să o văd pe Natalia, care e atât de prinsă în noua sa activitate de manager de afacere, încât tot amân să mă duc pe acolo încă o dată ca să stau așa pur și simplu, la un suc de vorbă. Vom avea un after party acolo, după Balul Brazilor. Sper măcar atunci să te pot scoate din priză.

creme

5. La Creme de la Creme au apărut câteva feluri de prăjituri noi, vintage. Anastasia, patroana localului, este mândră de ele și le gustă în fiecare zi pentru a fi sigură că în rețetă nu au intervenit schimbări. M-am topit după Champs Elysees. Un amestec nebun de gusturi fine, o  bombă calorică care te face să uiți de cântar. Iar Detox Tea  este o găselniță excelentă pentru toți amatorii de ceaiuri corecte.

culorile

6. Am asistat la încheierea proiecțiilor filmului Culorile.  O spun cu mâna pe inimă: sunt mândră de nașa mea și o iubesc din tot sufletul și pentru acest film care a mai răsturnat niște bolovani din  capul oamenilor. Și m-am bucurat să văd chiar și în ultima zi de proiecții o sală plină de oameni care  s-au schimbat la față după ce au văzut filmul.

patine

7. În centrul Chișinăului a fost inaugurat un patinuar. Uimitor. Cu acordul primăriei.Asta deja este mi-nu-nat!

Voi ați uitat când ultima dată v-a uimit ceva  în mod plăcut? Vedeți acest video și căscați ochii în jur.

Atăt pentru prima săptămână. A mai rămas una.

Comentarii

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Diana 16 December 2013 at 05:35

    Frumos ca fiind departe , te intorci sa mai schimbi ceva in mentalitatea noastra !
    Imi pare rau ca televiziunea care a adunat telespectatori gratie tie , nu a spus macar un cuvint despre asta.

  • Reply Ionela 16 December 2013 at 08:32

    ai revenit cu totul acasa sau doar in vacanta?

    • Reply Ana 19 December 2013 at 13:58

      pe cateva zile doar

    Leave a Reply