CANATA

DESPRE INVITAȚI, EMISIE ÎN DIRECT ȘI SIMȚUL UMORULUI

Am început studiile. Învăț franceza la Universitate. Mă gândesc să încep să documentez sub formă video evoluția mea în franceză, așa doar, pentru eternitate:)) Aș vrea să mă uit peste 1,5 ani la mine, vorbind franceza de acum, și să înțeleg cât de mult am evoluat. Dacă găsesc suficiente argumente, voi începe un video report pe acest blog.

Deocamdată însă citesc, absorb, mă îmbogățesc, descopăr, cresc. Lărgesc orizonturile și nu-mi vine să cred că am putut vreo dată admite să nu fac pasul acesta în viața mea. Nu e o perioadă de huzureală. Dar piatra cunoștințelor niciodată nu s-a ros ușor.

M-am gândit chiar că, poate într-o zi, aceste cunoștințe vor putea deveni un produs de oferit altor oameni. Dar deocamdată.O întrebare.

Cu ce personalități din Moldova jurnaliștii noștri se feresc să facă interviuri? Eu, pe vremea când munceam în tv aveam o listă de oameni pe care în ruptul capului nu-i puteam intervieva. Fie pentru că nu erau interesanți, fie, mai simplu vorbind, erau proști ca interlocutori, fie nu reușeam să găsesc în cariera sau activitatea lor nimic care m-ar fi făcut atât de curioasă încât să pot să-i fac și pe spectatori curioși.

Dar nu îmi amintesc să-mi fi sabotat cineva interviul în direct. Așa că nu știu cum m-aș fi descurcat eu în situația de mai jos. Probabil m-aș fi făcut și eu într-o ureche. Cu toate că în direct e mai greu.
De aceea comportamentul prezentatorului este și el demn de urmărit ca și cel al interlocutorului.
Iată un caz curios pentru profesioniștii din media noastră. S-a întîmplat acum 4 ani. Este un interviu realizat de către o vedetă destul de mare din Canada,Jian Ghomeshi,cu Billy Bob Thornton. Pe cel din urmă, dacă cineva îl mai ține minte, apoi datorită faptului că o bătea pe Angelina Jolie, când era nevasta lui și că numele lui a ajuns să fie tatuat pe fina piele a divei cu buze mari, și că a realizat niște producții cinematografice ca actor și regizor. Dar tocmai această parte a carierei sale cinematografice a fost făcută tabu de câtre agentul actorului, atunci când a fost stabilit interviul. Nici un cuvânt despre actorie și regie, doar despre cariera sa muzicală și trupa cu care este în turneu. O carieră muzicală, de altfel, destul de puțin cunoscută și poate nu foarte interesantă pentru publicul larg. Prezentatorul radio a respectat condiția, dar parțial. Și-a permis o excepție. După mine acceptabilă. Iată ce a urmat.

Reacția publicului a fost foarte interesantă. Reacția presei a fost și ea interesantă. Tot ce a urmat, a fost interesant. S-a ajuns până la parodii.

Comentarii

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Lidia 17 January 2014 at 11:10

    Mda, pacat. Omul asta avea un rol genial in “Bandits” (Billy), dar ca interlocuitor……
    Bravo pentru jurnalist.

  • Leave a Reply