CANATA

MĂRȚISHOP – ACUM MĂRȚIȘOARELE AU CAMPIONAT

Azi am avut examen. A fost greu. Dar îmi place când mi-e greu, înseamnă că golul se umple cu ceva.

2014_02_23_2473

FOTO: Iulian Ciobanu

În tot griul de afară, munții de zăpada murdară murdar și copacii fără frunze,  #1000mărțișoare ne veghează bine moralul. Le avem multe, diferite, frumoase, trăsnite, lucrate minunțios, unice, trimise de acasă, de voi, oameni cunoscuți și necunoscuți pe care vreau să vă îmbărțișez virtual și să vă mulțumesc.

2014_02_23_2459

FOTO: Iulian Ciobanu

De duminică avem și mai multe mărțișoare. Pentru că ne-am adunat și le-am confecționat.  Cu ajutorul lânii de oaie, am împâslit mărțișoare, iar rezultatul muncii noastre și a voastre va ajunge să fie împărțit prin Montreal la oameni necunoscuți, dar care vor atinge un pic din Moldova.

10

FOTO: Andrei Bolocan

Mă consider o norocoasă și vreau să vă întorc  înapoi un pic din acest noroc, prin a vă spune că toate visele trimise de voi neapărat se vor împlini, pentru că sunt vise pozitive și vin de la oameni-ghiocei, care ușor au răsărit la prima rază de soare trimisă de mine spre voi.

21

 FOTO: Andrei Bolocan

32

 FOTO: Andrei Bolocan

Mă cred norocoasă pentru că,  în pofida scepticismului, am avut mulți bărbați care au dat cu acul în lână, ba chiar au și căștigat campionatul nostru pentru, confecționând cel mai frumos mărțișor. Bărbați care cu ușurință și-ar fi trimis nevestele la șezătoarea noastră și ar fi stat comozi acasă, în fața televizorului, cu o bere în mână. Sau poate ei tocmai la asta se gândeau când împâsleau.

Mă mai consider norocoasă, pentru că odraselele noastre au făcut și ele mărțișoare, mari pentru mașini.

36

FOTO: Andrei Bolocan

Mă consider norocoasă pentru că ceea ce a inventat Koolture Trciolore, tribul nostru de moldoveni de la Montreal, a fost împrumutat cu mare drag de moldovenii din Olanda și cei din Marea Britanie. Astfel am descoperit puterea de unificare a unui simbol pe care nu-l voi mai lăsa în pace. Pentru că ceea ce a reușit să facă Mărțișorul cu noi aici, nu a reușit nici o campanie de unire a celor departe de casă. Chiar și cele două echipe de fotbal ale moldovenilor din Montreal, FC Moldova și FC Basarabia, s-au solidarizat cu #1000demartisoare și au purtat alb și roșu la meciul dintre ele.

44

 FOTO: Andrei Bolocan

43

FOTO: Andrei Bolocan

Urmează 1 martie. Noi vom merge în centrul Montrealului ca să împărțim ale voastre și ale noastre vise în două cu #1000demărțișoare. Oriunde v-ați afla, împărțiți și voi mărțișoare, 1, 10, 1000, 2000, cât mai multe să fie. Și nu uitați să spuneți un cuvânt de bine despre Moldova. Să vedeți cum lumea în jurul vostru, cu primăvara încă undeva prin trenuri, începe să aibă altă culoare.

flasmob-facebook-03

Azi m-am uitat la copacii goi din fața casei și am înțeles ce le voi face pe 1 martie.

P.S Noi încă o să mai facem multe lucruri de suflet împreună. Indiferent de distanțe și timp liber puțin.

Cel puțin un campionat de făcut #1000demărțișoare la sigur îl avem și la anul.

Comentarii

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply olga 26 February 2014 at 09:33

    Admiratie pentru organizare….te asteptam cu mare drag
    la Chisinau.

  • Reply elena 26 February 2014 at 21:27

    Bravo fata! Da Doamne Moldovei si Montrealului mai multe fete ca tine, Nata!

  • Reply Radu 27 February 2014 at 15:40

    Voi transmite numaidecit si comunitatii din Pakistan citeva Martisoare

  • Leave a Reply