CANATA

1000 DE MULȚUMESC

Totul a fost exact așa cum mi-am imaginat. Și da, eu am o imaginație destul de bogată.

Întîi mi-am imaginat că va fi suficient să mă adresez pe blog cu o rugăminte, ca să primesc de la voi mărțișoare din Moldova.

Am primit mărțișoare de parcă aș fi o adevărată vedetă. Multe, generoase, sentimentale, cordiale. Unele dintre ele m-au răvășit mult de tot. Cineva mi-a trimis mărțișoare rugându-se pentru un viitor mai bun pentru Moldova, altcineva rugându-se pentru un bebeluș sănătos, altcineva în memoria fiicei decedate. Am primit mărțișoare din Augsburg, din București, din Chișinău, din Căușeni, din Toronto, de la New York.  Am primit mărțișoare de la mame, de la medici, de la activiști în domeniul dreptului femeilor la avort, de la familii întregi, de la femei care visează la familii. Mersul spre lada poștală devenise pentru mine un obicei zilnic mult așteptat. Și de fiecare dată, când găseam acolo ceva, mă simțeam atât de onorată că ați ales să-mi împărtășiți visele voastre, încât am decis să nu le fac publice. M-am gândit că e ceva prea intim, între fiecare din voi și mine și că le-ar șade bine să le păstrez la cald, în sulfetul meu. Dar unul dintre ele vi-l împărtăș pentru că să înțelegeți cât de mult pentru mine au contat cele #1000demartisoare.

photo (8)

Am primit din Moldova peste 60 de scrisori și peste 500 de mărțișoare.  Poate facem din asta o tradiție anuală? Adresa  deja o cunoașteți. Ce ziceți?

Mai e ceva care vreau să vă împărtăș. Din fericire Mărțițorul nu prea poate deveni produs de fabrică, dar foarte ușor poate deveni un kitch. Eu am ales zece din cele primite de la voi, cele mai frumoase mărțișoare. Pentru a vă arăta  ce înseamnă pentru mine un mărțișor frumos.

Best Martisor 1

Best Martisor 2Best Martisor

Prima ediție a campionatului nostru de confecționat mărțișoare ”MĂRȚISHOP” a fost și ea pe aproape de ce-mi imaginasem: nu atât de mulți entuziaști pe cât mi-aș fi dorit, bărbații venind la eveniment  mai sceptici, decât plecând. Cele mai multe mărțișoare au fost produse de o echipă de fete, iar cel mai frumos mărțișor creat de un bărbat. Oare așa e și în viață? Femeile responsabile de cantitate, bărbații de calitate?

7

Apoi a venit dimineața de 1 martie pe care chiar așa mi-am imaginat-o, înainte s-o trăiesc: la fiecare câteva minute primeam câte un mesaj de la cei care nu mai puteau veni la împărțit mărțișoare. Și cu toate acestea, ne-am adunat vreo 15 moldoveni și am făcut atâta gălăgie frumoasă la piață, încât e clar că nu ne putem lipsi la anul de această distracție. Wow, e atât de extraordinar să oprești niște necunoscuți, să-i convingi să te asculte, să-i faci să se lase înfipți cu un mărțișor, să îți spună că au auzit despre țara asta mititică pe nume Moldova.

IMG_8198

IMG_8210

IMG_8216

IMG_8217

IMG_8228

IMG_8304

Mai multe poze puteți vedea AICI. Nu uitați să dați și un Like la pagina noastră fermecată.

Mulțumesc. Cu drag pentru #1000demartisoare și tribul Koolture Tricolore, pe care încep să-l iubesc din ce în ce mai mult.

P. S  Ultimele mărțișoare din Moldova au venit de la mămica. La mulți ani, mămica.  Când mă voi trezi, vreo 7-8 din ziua ta de naștere deja vor trece.  Vă vreau lăngă mine și tot timpul sănătoși.

 

Comentarii

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Tatiana 3 March 2014 at 13:27

    Sinteti toti bravo!!!!! Citesc shi ma umplu lacrimi de admiratie. Sinteti minunati!! Nata te admir pentru tot ce faci shi tot ce eshti. Acesta este patriotism adevarat. Mille bisoux!!!

  • Reply Daniela 4 March 2014 at 08:10

    Martisorul e traditia mea preferata, pentru ca evoca creativitate, delicatete, ingenuitate; arta, mestesug si legenda; ce idei frumoase ai Nata! si ce bravo e ca le pui in practica la fel de frumos – distanta geografica nu te impiedica sa faci lucruri frumoase pentru noi.
    Cei mai frumosi martisori ii primesc de la mama! si prietena mea din Chisinau imi trimite unul in fiecare an ca sa ma simt sieu acasa de 1 martie.
    Multe aprecieri pentru tine, Nata!

  • Reply LUCEA 4 March 2014 at 10:35

    EI DE CE AI PLECAT?????? din tarisoara asta mica!!!! Te admir mult! BRAVO! Felicitari tuturor celor care au participat la acest eveniment frumos. In Moldova chiar la concertul dedicat MARTISORULUI lumea nu a purtat Martisoare!

  • Leave a Reply