De-ale mele

PENTRU PĂRINȚI KLUMEA ȘI COPIII LOR CUMINȚI

Există un sigur succes, să fii în stare să-ți duci viața în felul tău. (Louis Aragon)
Aceasta este achiziția mea de înțelepciune de azi. O frază pe care o voi repeta des copiilor mei si de care voi încerca să nu uit nici eu. Cu toate că eu am impresia că am știut întotdeauna despre această povață.

Între ore în șir de franceză și cuvântul “casă” de care am cam uitat, nu știu cum, reușesc să mobilizez niste oameni tare interesanți, dragi și talentați. Eu peste ocean, ei la Chisinău. Toate prin skype. Cu unii discut bugete, decor, gastronomie, artizani, cu alții vânzări, logistică, concursuri de talente si ateliere de creativitate. E tare greu. Tare, tare greu. Toată nebunia aceasta amestecată cu zile în care încep scoala la 9 si ies din Univesitate la 22 mă face să mă simt …cum să spun..ocupată.

Ca să anticip întrebarea “De ce îmi trebuie mie asta?”, voi răspunde: Eu fac asta pentru mine. “Mine” cu pasiunile mele, copiii mei, părticica frumoasă a țării mele despre care vreau ca tot globul să afle si dorul pe care îl port în suflet pentru oamenii minunați cu care putem face, ca pe vremuri, o echipă. Ca să avem de ce aminti la bătrânețe.
Voi ați hotrât deja de ce vă veți aminti la bătrânețe? Nu? Atunci nou venim spre voi!

Deocamdată blogul meu este o pagina de anunțuri, dar sper în curînd să avem o altă platformă pentru comunicarea despre lucruri Klumea.

Pentru voi, oameni #klumea, cărora vă place nu doar să vedeți cum unii schimbă lumea, ci alegeți, fix ca în citatul lui Aragon, să vă duceți viața altfel, să fiți activi în schimbarea lucrurilor spre bine, vin aici cu niște anunțuri. Sper să vă captiveze. Si să ne revedem în mai, cu mânecile suflecate pentru organizarea unor evenimente care vor schimba, măcar și foarte puțin, lumea spre bine.

20140321-023127.jpg

Pe 25 mai, vom avea un Festivalul “Mai Dulce” în Chisinău. O sărbătoare care sper să ne amintească ce gust are copilăria.

Sfârsitul de mai înseamnă și sfârsitul de an scolar. Din experiența mea de părinte stiu că în dulapul copiilor întotdeauna se adună multe cărți, jucării si hăinuțe care nu le mai vin. Voi ce faceți cu cele din casa voastră? Dați pe ele o grămadă de bani, ca mai apoi să le duceți la țară? Le duceți la orfelinate? Le donați sporadic unor ,familii social vulnerabile?

20140321-023150.jpg

Dar olandezii, de exemplu, știți ce fac cu ele? Organizează de Ziua Reginei, în Vondel Parc, unul dintre cele mai mari parcuri din Amsterdam, un yardsale…unde copiii vând haine, jucării și cărți, .iar părinții stau în spate, la taclale, cu alți părinți. În felul acesta copiii învață o sumedie de lucruri: de la a comunica dezinhibat cu străinii până la a negocia …prețul cârților, jucăriilor și hainelor lor.

A nu, noi nu facem așa ceva. Cine, eu, să stau cu copilul și să vând? Da ce-mi trebui mie să mă chinui..mai bine le duc undeva la țară, le descarc într-un alt dulap și-am scăpat. Apoi, umplu din nou dulapul cu o sumedenie de alte lucruri. Și iată așa ne creștem copii rușinoși, complexați, care nu înțeleg cum se fac banii, cât de greu se câștigă ei și cât de chibzuit trebuie apoi cheltuiți.

Și totuși eu mizez pe o generație de părinți klumea. Care mai ies din zona lor de confort. Care își vor îndemna odraslele să aibă curaj, care vor face împreuna cu copiii curat în cărți, jucării și haine. Să vedeți ce față luminoasă și fericită fac atunci când își câștigă proprii bani.

Ce fac cu banii mai departe? Discutați și asta. Poate pun la pușculiță, dacă au un vis mai mare, pot să-i doneze pentru o cauză socială, pot să-i dea mamei. Ei trebuie să decidă asta.
MAI DULCE va avea un scop de binefacere. Puteți contribui la el, în acest fel.

AICI FORMULARUL DE PARTICIPAR LA TÂRGUL COPIILOR CUMINȚI

Dacă sunteți un artist care creează decorațiuni, artă vizuală, accesorii,jucării, cadouri, cosmetice care s-ar încadra în tematica noastră copilărească, intrați aici și vă înscrieți ca participant.
AICI FORMULARUL DE PARTICIPARE CA ARTIZAN

Secțiune principală la MAI DULCE – CĂMARA CU REȚETE DE LA MAMA. Este despre mamele noastre care pentru prima dată ne-au învățat gustul prăjițeilor, gogoșilor si colțunasilor cu visine. Și al bunicilor noastre care ne-au transmis dragostea pentru cozonacul cu stafide, învârtita cu nuci și turtele de casă. Mai Dulce este un Festival al tradițiilor gastronomice dulci. Gospodinele care vor să participe la acest eveniment, deja primesc certificarea în acest weekend si se fac gospodine cu acte în ordine pentru evenimente gastronomice Klumea. Dacă doriți să vă înscrieți pe ultima sută de metri ca gospodina sau gospodar, încercați.
AICI FORMULARUL DE ÎNSCRIERE LA CĂMARA CU REȚETE DE LA MAMA

În cazul în care v-ar interesa să faceți voluntariat pentru evenimentele Klumea, vom aprecia enorm sarcrificiul și contribuția dvs.
AICI FOMULARUL DE ÎNSCRIERE PENTRU VOLUNTARI

Iar dacă posibilitatea de a vă crea propri IE vă inspiră.
AICI FORMULARUL DE ÎNSCRIERE LA ȘEZĂTOAREA CRUCIULIȚELOR
Dacă reprezentați o companie care oferă tabere de vară pentru copii, cursuri de limbi străine, activități sportive, artistice, cognitive pentru copii, ateliere creative, contactați-ne la klumeaevents@gmail.com și vă vom oferi posibilitatea de a vă promova serviciile în cadrul evenimentului nostru.

Comentarii

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply