De-ale mele

AROME DIN PUNGA DE CULOAREA LĂMÂIEI VERZI

IMG_1283Știți, eu fac anul acesta 35. Și încă nu mi-am făcut un obicei din a folosi zilnic setul de creme pentru  femeile sub 40.  Nu, nu pentru că aș fi eu nu știu cum mai norocoasă, m-ar ocoli fireasca veștezire sau aș fi moștenit niște super gene de longevitate. Pur și simplu, nu folosesc nimic. Pentru că nu cred în nimic, în nici unul din borcănașele super frumoase, mate, colorate, mai mari și mai mici, cu brand cunoscut și mai puțin cunoscut. Mai trag câte o mască de argilă și dacă am noroc, un somn bun. Și atât.  Eu mă simt împăcată cu mine. O prietena de-a mea însă, cosmetolog de profesie, mereu când mă vede,îmi tot face apropouri la o cură de botox. Că cică e cam timpul. Și eu tot mă amuz de insitența cu care ea mă convinge că botoxul este elixirul făcător de minuni pe care nici o femeie nu ar trebuie să-l ignore. Eu de fiecare dată îi spun, nu, cine știe poate mai târziu.  M-aș simți prost știind că amăgesc, mai ales pe mine. Nu vreau, în încercarea de a ascunde trecerea anilor, să accentuez și mai mult faptul că ei trec. Or mie asta mi se pare că văd în femeile, mai ales de vârsta mea, care își injectează ”tinerețe” în piele . Văd pe cineva care vrea să ascundă ceva, scoțând și mai mult asta în evidență . Pentru că toate aceste locuri bombate și nefiresc de lucioase, de la buze până la pomeți și frunte, nu au cum să nu se vadă.

La Chișinău am primit în dar o pungă de culoarea lămâiei verzi. O culoare pe care nu o poți nega. Era închisă cu câteva capse și mai avea pe ea o inimioară și un mesaj. Mie, ca oricărei femei, îi plac pungile închise, cu inimioare, de la nu se știe cine. Ce-i drept pe punga mea era scris de la cine este și mai mirosea din ea tare frumos. Pentru a-mi întinde plăcerea primirii unui cadou în afara Crăciunului, am zis că o voi deschide când ajung acasă, la Montreal.

IMG_1285

Am ajuns și am deschis-o. Spre surprinderea mea am descoperit o duzină de punguțe, sticluțe, cutiuțe, pachețele emanând arome îmbietătoare și o carte poștală din Cipru. Era semnată de Alina.

Alina este stabilită în Cipru și este un artizan de cosmetice naturiste. Pagina de FB Alina’s Handmande Cosmetics este inundată cu poze de produse care îi poartă semnătura și care sunt livrate peste tot în lume: Cehia, Italia, Franța, Norvegia, Emiratele Arabe, Canada.

alina

Intrați și veți descoperi o gamă de produse cosmetice pentru toate nevoile. Eu însă vă voi poveste cu ce m-am pricopsit. Când le-am văzut atâtea și frumos miroasitoare mi-am organizat, fix ca în cărțile petru fetițe glamour, o după amiază de răsfăț pentru prințesă. Am dat curs tuturor produselor și le-am testat dintr-o tură. Mai jos vedeți 4 feluri de șampoane. Da, șampoane solide. Dar care intrând în contact cu apa se transformă într-o bombă de spumă și arome. Am primit câte o mostră de șampon împotriva căderii părului, unul din alge, unul din eucalipt și încă unul ce miroase a trandafor și mușcată. Am testat șamponul împotriva căderii părului. Face spumă, părul iese foarte mătăsos și nu necesită nici un fel de balsam după spălare. Asta mi-a plăcut. Mai multe despre șampoane vă voi putea spune după ce le testez pe toate.

IMG_1298

După baie a urmat episodul II. În fotografia de mai jos vedeți o gamă de produse pentru îngrijirea tenului. Am început cu praful din pachețelul pe care scria mască. M-am cam scăpat cu apa, dar în final am înțeles că este o mască pe bază de argilă albă și am adăugat de la mine, din rezervele mele de argilă. Apoi am folosit și pudra pentru picioare cu aromă de levănțică. Ce să zic? Cel mai mult mi-a plăcut roll-on-ul pentru ridurile de sub ochi. Pentru că miroase divin și toată ziua îmi dă dispoziție. Iar serul hialuronic împotriva îmbătrânirii îl folosesc de câteva zile și parcă l-aș mai folosi, în pofida cosmeto-scepticismului general care mă caracterizează.

IMG_1299

Alina mai produce și cosmetice decorative. Încă nu le-a venit rândul, dar mi s-au părut curioase, cu diverse minerale și alte minunății naturiste ale căror denumiri nu-mi spun nimic.

IMG_1302

Eu nu vă conving să testați nimic din ce creează Alina. Am vrut să vă împărtăș experiența mea de utilizare a acestor cosmetice și mai ales că vă încurajez să nu dați bani enormi pe cosmetice din duty free (pentru că acolo cică îs mai ieftine). Încercați metode naturiste, produse naturiste. Știți și singure că sunt mai sigure.

Alina, mulțumesc din suflet pentru această experiență de parțială eliberare de cosmeto-scepticism. Ceva mă face să cred că voi deven clienta ta fidelă.

Comentarii

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Diana 26 August 2014 at 01:13

    eu ma folosesc de un an de sampoanele Alinei si sunt foarte multumita, nici nu concep sa ma intorc la cele din comert. ce-mi mai place e deodorantul, pt ca e efectiv si nu contine diferite prostii, masca anti-acne, crema hidratanta care are o consistenta de frisca si se absoarbe imediat. Alina e o descoperire minunata pentru mine!

  • Reply Izabella 28 August 2014 at 11:08

    Eu folosesc numai cosmetica de la Alina’s Handmade Cosmetics,este perfecta,sunt foarte multamita!

  • Leave a Reply