De-ale mele, EVENIMENTE

LECȚIA DE MATERNITATE. DAR UNDE-S TAȚII?

A fost foarte frumos. M-am simțit extraordnar de bine în această ipostază. Cred că din toate discursurile mele publice de până acum, acesta a fost unicul în care m-am simțit în apele mele, chiar dacă am avut emoții. Poate pentru că aveam bine învățată lecția de acasă. Și pentru că nu aveam nevoie de notițe ca să o pot anima. 

Sala de la Summit Events a devenit la un moment dat neîncăpătoare. Mamele noastre sunt punctuale. Le-am simțit curioase și dornice să afle ce nou le pot aduce. Mi-a fost ușor să le antrenez în acest schimb de experiențe. M-am simțit liniștită, pentru că nu trebuia pe nimeni să impresionez. Dar mă simțeam și responsabilă pentru fiecare cuvânt spus.

L-am invitat pe Igor Babilev să povestească despre experiența celor două nașteri ale copiilor săi, pe care chiar el le-a asistat acasă.

Natalia Turtă-Gorgos, mămica gemenilor Alexandra și Gabriel, a povestit despre metodele sale de călire și scufundare.

Geta Rasciuc le-a vorbit celor din sală despre rucsacele de purtat bebe, pe care le-a creat recent. Am adopat și eu unul pentru a putea fi mai mobilă cu Magda prin Chișinău. E minunată invenția Getei.

Nu vreau să scriu prea multe eu despre eveniment.Mai bine citiți impresiile celor care au fost prezenți.

Suzanne: Thank you so much for such a lovely evening, the time absolutely flew! I might not agree with everything (vaccines) but your passion and love for your children and family was so captivating and an absolute pleasure to watch/hear. I could have listened forever. An honour to be there. Thank you for a really lovely night

Constanța:  Pentru mine personal nu a fost doar o Lectie de maternitate, dar cu siguranta a fost o Lectie de viata! Sincer am venit acasa cu mai multa motivare si curaj pentru a-mi infrunta temerile. Eu ma bucur foarte mult pentru ocazia de a te asculta, pentru ca senzatia a fost ca si cum am fi vorbit “tete a tete”, asa aproape ai fost de fiecare dintre noi cred. Unica părere de rau a fost ca nu au venit și jumătățile celor prezenti ieri, inclusiv soțul meu, era obligatoriu consider eu! 

Natalia: Vrem să vă mulțumim pentru minunata seară! Ați fost atât de caldă, atât de deschisă, atât de minunată! Am venit cu soțul si chiar am savurat fiecare clipă! Mulțumim mult și pentru ca v-ați gândit la fiecare dintre noi și ne-ați surprins cu un pachetel-surpiză. Cu drag așteptăm următoarea întâlnire de suflet! 

Și încă ceva. Cred că este de datoria noastră, a mamelor, să le vorbim taților despre cât de mult îi vrem parte din această ecuație pe nume: creșterea unui copil. Despre cât de utili pot fi și despre cât de prețioasă poate fi contribuția lor. Am impresia că tații sunt mai pragmatici decât noi mamele, au viziuni mai utilitare, tații au răbdare, tații au abordări nonconformiste asupra anumitor lucruri, iar copiii noștri ar avea doar de câștigat dacă ambii părinți s-a implica în creșterea lor și  în descoperirea lumii. Au fost în sală câțiva tați. Și știu sigur că nu au pierdut timpul degeaba.

Această primă ediție a unui eveniment foarte special pt mine, cu momente de sinceritate și experiențe personale părintești, aș mai repeta-o. Am pornit-o pentru că aveam nevoia să transmit mai departe micile mele secrete, dar și pentru a colecta fonduri în favoarea proiectului Arterapia și evenimente Klumea

Mulțumiri speciale sponsorilor Medical Park Moldova și Nestle, partenerilor Rich Kids, Summit Events și Iticket.md. Am oferit la tombolă o sumedenie de cadouri frumoase de  la Chicco, Equilibra Moldova, de la Natalia Levițchi cu jucării Lola’s Craft și Bioderma. Mulțumesc mult partenerilor media, interesați să susțină acest eveniment: eumama.md,Comunitatea Ask a Mom, unica.md, mama.md și mybebe.md

Cristina Lefter a avut grijă să nu merg nemachiată la eveniment, că eu pot veni și-așa în lipsă de timp. Restaurantul “Acasă la mama” și Olesea Talpă pentru receptivitate și plăcinte gustoase, Iulia Rodnițchi pentru bezele delicioase și Elena Cioina pentru ceaiul de pădure de la Poienile Moldovei.

Un mulțumesc special echipei de femei extraordinare care m-au susținut în organizarea acestui proiect:Ludmila Agheni, Mihaela Galusca, Angela Cerap.

Fotograful evenimentului: Cristina Axentii Photography, mulțumesc mult pentru muncă!

Comentarii

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply