EU VIN DIN MOLDOVA

#EUVINDINMOLDOVA – OAZA CROCMAZULUI PE NUME ETCETERA

„Et Cetera” este marea realizare a fraților Igor și Alexandru Luchianov, care după ani de zile de muncă în străinătate, într-un casinou, au decis să investească în Moldova, creând unul dintre cele mai inovative branduri vinincole din țară. 

Acum toată familia Luchianov este implicată în dezvoltarea afacerii „Et Cetera”. Toată familia înseamnă mama, tata, frații, nevestele fraților și bineînțeles, pe ici-colo mișună urmașii. Atmosfera de la vinărie este una tipică pentru familiile fericite din Moldova: caldă, cordială și foarte binevoitoare. Decorul – o bucățică de Provence, cu o bucățică de Olanda și cu gazon pentru dansuri în fața rândurilor de viță de vie.

Vinăria „Et Cetera” se află în localitatea Crocmaz, din sud-estul țării, în zona viti-vinicolă „Ștefan Vodă”. Vinăria și complexul turistic sunt amplasate în mijlocul podgoriilor proprii, întinse pe o suprafață de peste 33 ha pe terasele r. Nistru, sub adierea brizei Mării Negre. Anual aici se culeg peste 200 de tone de struguri, din care sunt create peste 250.000 de sticle de vin de autor.

 

Compania a fost fondată în 2002 și s-a dezvoltat rapid. În 2009 a fost inaugurată fabrica de vinuri, dotată cu cele mai moderne echipamente de vinificație. Stilul inovativ de promovare, calitatea constantă a vinurilor și curajul vinificatorilor au fost apreciate cu „Marele Premiu” în cadrul Zilei Naționale al Vinului ediția 2013.

Restaurantul vinăriei servește bucate fine, în perfectă armonie cu nuanțele vinurilor „Et Cetera”. Recent, a fost inaugurat un mini-hotel pentru a găzdui vizitatorii ce doresc să-și prelungească plăcerea aflării la „Et Cetera”, iar Aerodromul improvizat pe gazonul vinăriei permite o conexiune mai rapidă pentru turiștii și consumatorii de vinuri din Moldova.

VEZI AICI VIDEO DESPRE COMBINATUL DE VINURI ”CRICOVA”

VEZI AICI VIDEO DESPRE CHATEAU VARTELY DIN ORAȘUL ORHEI

VEZI AICI VIDEO DESPRE VINĂRIA ASCONI DIN SATUL PUHOI

VEZI AICI VIDEO DESPRE SUBTERANELE DE LA MILEȘTII MICI

#EUVINDINMOLDOVA  este realizat în cadrul Proiectului de Competitivitate al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Proiectul susține eforturile Republicii Moldova de a promova o economie puternică, diversificată și orientată spre export, contribuind la creșterea competitivității în sectoare-cheie: sectorul vitivinicol și turism, industria ușoară și sectorul tehnologiilor informaționale și comunicațiilor. Această asistență este posibilă datorită suportului generos al poporului American, prin intermediul USAID, în colaborare cu Guvernul Republicii Moldova.

Comentarii

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Nica 7 November 2016 at 09:47

    Vinurile noastre sunt cele mai bune

  • Leave a Reply