PUBLICITATE

Pe zi ce trece, internetul ocupă din ce în ce mai mult teren în viața noastră. Probabil într-o bună zi publicitatea la TV sau radio nu vor mai avea nici un rost. Pentru că tot mai puțini vor fi cei care vor crede că amerită să cheltui sume mari pentru promovare fără să poți, cu adevărat, contabiliza rezultatele. În Moldova nu există nici un măsurător obiectiv de audiență pentru televiziune, și nici pentru radio. Nu credeți în cifrele care vi se oferă. Ele nu pot fi reale, atâta timp cât sunt măsurate cu încălcarea elementarelor reguli. În plus, cifrele de audiență nu pot fi măsurate de companii care aparțin acelorași oameni care dețin televiziunile și radiourile măsurate. E un nonsens.

Eu vă încurajez să vă mutați bugetele pe net. În primul rând, veți face o economie de bani. Publicitatea online constă mult mai puțin decât la televizor. În al doilea rând, publicitatea voastră la TV a fost difuzată pentru intervalul de timp plătit și gata! Online însă ea va rămâne sub forma unui articol, clip video sau postare, pe care oricând le puteți redifuza sau distribui și la care oricine, prin cuvinte cheie, poate ajunge. În rândul trei, publicitatea online îți permite să  contabilizezi rezultatele și, respectiv, să decizi dacă merită și mai departe să investești banii tăi într-un blog, pagină de facebook sau în experiența personală a unui creator de opinii.

Dacă aveți o propunere de colaborare interesantă, contactați-mă la nataalbot@gmail.com și povestiți-mi despre ea. Sau poate nu aveți nici o propunere, dar vreți foarte mult să vă lansați produsul, să-i creșteți vizibilitatea sau vânzările. Aștept cu drag ideile voastre.

infografic nata

No Comments

Leave a Reply