Mi să întîmplă zilnic să fac multe poze, pe care să nu am cum să le adun sub o temă. Așa că tema de astăzi este: poze pe temă liberă. O selecție de momente, grame de Wow! imortalizate cu ajutorul Instagram, fie el sănătos. Că de când cu el, Canonul meu este mutat de pe o poliță pe alta, pentru că încurcă la toată lumea.
În sfârșit, am reușit să-i demonstrez Evei magia chimiei. De când le explic că tot ce e colorat și foarte aromat e chimie, doar cu gogoșile am reușit cu adevărat să le impresionez. Aceste mici mărgeluțe de zahăr s-au topit în mână și i-au colorat-o toată. Gogoșile nu-s cumpărate de mine. Deși la o foame, sunt tare, tare bune.
Am fost la un concert live al Fabricii de Staruri canadiene și m-a marcat această imagine. Oamenii cu disabilități au un spațiu al lor, rezervat, de unde pot urmări concertul, alături de rudele lor. Oameni după ictus cerebral, totalmente paralizați, hrăniți prin tub – cu toții, civilizat, se uitau la concert. Atitudinea față de copii, bătrâni și oameni cu disabilități – iată ce definește o țară civilizată.
Șoferița și-a ascuns capul, lăsându-mă să fotografie patrupedul de lâng ea.
Mămăligă la pachet, numită polenta, se vinde la arabi. Juti kakaya! Da cineva asta cumpără și mănâncă.
Arțarul lor chiar e roșu! Și dacă pentru gospodarii noștri nucul trebuie sădit în fața casei, la ei e arțarul – erable. Noi avem nuci, ei sirop de arțar în loc de miere.
Domnișoare de onoare, la o nuntă în parc. La noi e sărbătoare și răsună muzica, la ei trebuie să fii cât mai trist și abătut.
Tot timpul mi-am dorit să locuiesc într-un oraș cu metrou. Cu unul foarte inteligent și simplu, ca cel din Montreal. Pentru că poți să uiți de itinerar până la destinație și să te concentrezi pe ceva pentru care cronic nu ai timp – lecturi. Cred că populația orașelor cu metro citește de câteva ori mai mult decât în cele fără el.
Tot în metrou poți să-ți dai seama cât de colorată și diferit parfumată e lumea. Metroul e un bun loc pentru exerciții de toleranță.
Un festival al circarilor se desfășoară acum la ei. Cu ocazia asta am văzut în aer liber un spectacol de circ alternativ. Știu că circul alternativ nu sună atractiv, dar arată grozav.
Studenții din Canada continuă grevele. De data aceasta protestau pentru că au fost reținuți câțiva colegi de-ai lor. Protestul a fost pașnic, bine oraganizat, mobil și cu mașina poliției în fața protestatarilor.
14. 4 mln turiști în fiecare an. Cum credeți, îi duce capul pe băieții ăștia să facă așa încât turiștii să mai revină la ei?
Așa este decorată și văzută de sus strada St.Catherine. Acolo există o instalație interesantă, care se numește Memorama, pe care poți urca și apăsa un buton. După care o voce te va anunța că în câteva secunde va fi făcută o poză cu un aparat foto automat, instalat undeva departe, pe un stâlp și conectat direct la net. Trebuie să memorezi ora la care s-a făcut poza și să o cauți apoi pe site-ul memorama.me Așa am și făcut.
Toleranța și diversitatea e una dintre valorile canadienilor. Ei cu asta se mândresc și asta promovează. În diferite moduri.
Există așa o aplicație pt Iphone,Viber se numește. Foarte bună aplicație, mai ales pentru moldovenii împrăștiați prin toată lumea. Eu în Canada, prietena mea în Italia. Prin telefon, pe viber,am aflat ce le-a adus vecinul dimineața la poartă. Cu vecinii trebuie de prietenit.
Vara e cea mai bună perioadă pentru a primi în dar o jucărie de brad.
Ei, na! Chiar și aici fac greșeli. Moldavie, Moldavie, right beside Romania and Ukraine.
469 de localuri rafinate pentru gurmanzi în tot Quebecul. E una să-ți placă să mânânci și e alta să fii gourmand.
Nimeni nu fumează la volan, nimeni nu vorbește la telefon, nu cântă nici un fel de muzică.Se aude doar vocea care anunță stațiile. Și toți șoferii poartă uniformă. Asta-i viață?
Eu mi-as băga,granița-n raniță, țara-n raniță, Și…gata
Nicolaea….
Desertul lui Pavlov cu afine. Fetele mele știu deja cum să-l gătească. Profesoară: Carpe Diem
Cel mai bun cheescake gătit acasă. Gospodină: marea amatoare de deserturi: Carpe Diem
Deocamdată. atât. Când s-or mai aduna, mai revin.
20 Comments
Nata imi zici si mie receta cheescaku-lui cu afine? arata extraordinar ! Mercy!
eu nu o stiu si nici nu intreb pentru ca se gateste greu cheescake-ul
totul e mult mai simplu decat pare. si eu aveam aceieasi parere despre cheesecake, pana nu am incercat. apropo dupa reteta lui Ricardo Larivee. (un fel de Jamie Oliver din Quebec). mereu gasesc ceva original si rapid de pragatit pe saitul lui ricardo sau emisiunile lui de pe global montreal sau radio canada. succes !
eu mai preiau recete de pe saitul italian de bucatarie “Giallo Zafferano”, problema e ca in MD nu gasesc toate produsele alea originale italiene. sau pote mai sunt pe la markete dar arata jalnic. ador bucataria italiana.
frumoase poze si istorioare, asteptam cu mare nerabdare in continuare!!!
Am primit o satisfactie enorma citind articolul,pozele super
Si eu credeam ca cheesecake-ul se face greu, insa se face rapid, e gustos si sanatos. aici e un link pe pasi in rusa, dupa care am facut. deasupra pun visine si jeleu din visine(sau alceva ce iti place). e delicios
http://moireceptik.ru/raznoe/deserti/175-klassicheskiy-chizkeyk-bez-vypechki.html
da de ce mamaliga e “juti kakaia”? pt ca e polenta sau pentru ca nu e gustoasa faina? eu m-am bucurat ca gasesc acolo mamaliga… pt ca in scurt timp ma duc in MTL….
pentru că arată prost. Iar mâncarea nu este doar benzină. Ea mai trebuie și bine să arate.
“polenta” din italiana inseamana – mamaliga. prima data vad mamaliga la pachet si vreau sa zic ca n-as cumpar-o in viata mea are si o culoare …. asa ca eu prefer pe cea facuta traditional.
la ac. din pachet anume ca i se potrivste “Juti kakaia”
Faina de porumb este cit duci cu carul la Montreal, copii mei sunt nascuti aici si maliguta maninca de-a binelea, sunt sacusori de 4 kg, noi cel putin o data in saptamina facem, pu copii cu ou sau peste brinza smintina
Doamne cat de serioase pot sta domnisoarele de onoare, eu una nu cred ca as putea fi asa trista, dar ele sunt crescute de mici cu stilul acesta de viata
am vazut o poza cu ghidul ”quartiers gourmands” cu magazinele specializate. nata , zi-mi te rog si mie de unde se poate de gasit , daca e la montreal … ? merci mult. imi imaginez ca e o chestie super utila …
am luat-o dintr-o patiserie, habar n-am care…dar daca e foarte important, pot cauta patiseria in ghid
merci mult! evident nu e o urgenta. o sa ma mai uit si eu prin patiserii kind am okazii, dar o sa astept cu placere informatiile respective…(daca nu reusesc sa dau de ele pana atunci)…merci.
Patiseria Marius et Fanny, 4439, rue Saint-Denis, lîngă Mont Royal. Tel. 5148440841
un sincer multumesc ! drum bun inapoi acasa !
Nata, shi chiar vreai acasa?!
… te vom ashtepta la Sare si Piper cu detalii….
mersi de calatoria virtuala!
restaurantul ModAvie nu e moldovenesc 🙂 asa ca nu are nimic cu corectitudinea scrisului denumirii
nu mai spune!