De-ale mele

In vizita la cele 2 surori Chiochiu

Catalina si Irina Chiociu, alaturi de bunica lor

Imediat a doua zi dupa tirgul de la SweetMama, am fost acasa la Catalina si Irina Chiochiu. In casa am gasit-o pe bunica acestora si pe unchiul lor. Bunica purta un batic negru pe cap si era in toiul unei curatenii generale. Nepoatele sale tocmai plecasera in drum cu bicicleta, pe care au primit-o cadou. In momentul in care am intrat in casa la televizor, la Tv7 era transmisa stirea despre Tirgul de binefacere pe care l-am organizat. Dupa ce s-a incheiat reportajul, bunica surorilor Chiochiu a dat in lacrimi, uitindu-se la poza fiicele sale decedate si spunind ca in ultima vreme foarte multa lume le-a sarit in ajutor.Simbata se vor face 40 de zile de cind a murit mama celor doua fetite. In casa in care au locuit fetele cu mama si acum pe noptiera femeii mai sunt doua pahare: unul cu vin rosu si altul cu vin alb. Dupa spusele fetitelor, din ziua in care a murit mama lor, paharele s-au golit pe jumatate.
Am descoperit doua fetite extraordinare care, din fericire ,inca nu realizeaza pierderea pe care o au. Parintii lor au divortat acum doi ani. Tatal lor, facind deseori abuz de alcool, violenta si gelozie, a urmarit-o intr-o seara pe fosta nevasta, i-a dat citeva ciocane in cap, iar mai tirziu s-a sinucis.
Desi inainte erau intr-o continua concurenta, acum ele sunt mai unite ca niciodata. Pentru e tot ce le-a mai ramas: sa fie o sora si o prietena buna una pentru alta. Banii adunati la aciunea noastra de caritate i-am transmis bunicii lor, care ne-a spus ca le va lua ceva de imbracat nepoatelor.
Stiu ca nici un ban nu va putea usca lacrimile acestei femei care si-a pierdut copilul si care are acum in grija sa 2 copii. Dar cred ca sentimentul ca nu este singura, ca sunt oameni care o ajuta si o sustin,ar putea sa-i dea forta sa mearga mai departe.
Le multumesc tuturor prietenelor mele care au participat, sub orice forma, la Ziua Mamei. Acum sunt mai mult ca sigura ca acest eveniment va deveni o traditie pentru noi.

Le multrumesc colegilor care m-au sustinut in promovarea acestui eveniment: Tv7, in special prezentatoarei Livia Girdea, ladyclub.md, sanatate.md, allfun.md.

Comentarii

Previous Post Next Post

11 Comments

  • Reply iamfromk 10 June 2009 at 23:55

    Nata tu ai timp si de blog ?

  • Reply victoria 13 June 2009 at 11:07

    In primul rind Nata tie multa sanatate si putere de a le face pe toate bune precum le faci de fiecare data, un respect profund tie in acest caz, si desigur ca pe viitor voi interveni si eu cu un mic ajutor pentru surorile Chiochiu…astept urmatorul evenimet de binefacere sa pot participa si eu….cu respect Victorita Sirghi

  • Reply Andrei 13 June 2009 at 11:37

    Nata faci niste lucruri foarte bune,demne de urmat….esti bravo…..mult succes si bafta in continuare!!!!!

  • Reply E.T. 15 June 2009 at 09:56

    Eu am plins cind am citit. Am trecut prin asemenea experienta si eu o data…Realizezi lipsa persoanei iubite doar atunci cind pleaca rudele din ograda cind te intorci in casa si vezi ca …mama….cu adevarat nu-i.
    In familia mea a decedat Tata, o persoana cred ca cea mai iubita. Au trecut aproape trei ani, eu insa si acum ii pling camasile. Si cel mai dureros este ca traiesc intr-un continuu dor, un dor-durut si sec.
    Imi pare rau pentru aceste fetite, lipsa mamei le poate face mai puternice si mai prietenoase, insa devreme maturizate.

  • Reply Dinu 25 June 2009 at 15:00

    Trist de tot.

  • Reply Stella 26 August 2009 at 18:00

    va fi shi bine…optimism

  • Reply Vlada 3 September 2009 at 17:17

    Nici nu stiu bine de unde sa incep. Atatea emotii si cuvinte m-au navalit… De fiecare data ma conving ca unele sentimente si emotii nu au cuvinte exacte care sa le determine sau sa le contureze cumva…
    Am dat intamplator de blogul tau si de aia posturile care le citesc se nimeresc haotic si nu intr-o cronologie anume… Cand am citit astazi despre cazul acestor 2 fetite am ramas foarte afectata, in mai multe feluri decat banuiam. Imi pare bine ca exista oameni care sunt gata sa sara in ajutotul celor mai putin fericiti, nu de ochii altora ci pt. ca asa le dicteaza simtul interior. Sper din tot sufletul sa va dea Domnul putere, Tie si celor care te-au ajutat sa realizezi acest gest. Si sa-i dea Domnul putere si bietii bunici pe umerii careia au ramas acesti 2 boboci de copii…
    De obicei nu sunt asa de sentimentala, dar anume aceasta poveste imi aduce aminte prea tare de povestea mea. Stiu f. bine cum e sa cresti fara mama…

  • Reply star77 5 September 2009 at 13:02

    Dureros cazul. Indignata profund de nebunii pe care ii creste lumea. Doamne, cu ce s-au facut vinovate copilele astea in fata Ta?

  • Reply Alexandra 16 September 2009 at 04:23

    Foarte dureros…
    Doar cine a trecut prin asa momente poate sa inteleaga cu adevarat ce inseamna sa-ti ptersi unul din parinti si mai ales in copilaire, cind vezi ca toti copii au parinti, dar de ce dumnezeu tocmai pe tine te-a lasat orfana…
    Tarie de caracter bunicii, si sper sa se mai gaseasca asa oameni cu sufelt mare !!!

  • Reply Alina 8 October 2009 at 21:14

    BRAVO tie Nata pentru tot ce faci si pentru taria de caracter ,
    Foarte dureros ce li s-a intimplat fetitelor sper doar sa fie tari si unite si sanatate bunicii ,durerea si dorul de fiica nu va disparea nicioadata si as vrea si eu sa particip la o actiune de caritate fiindca doar asa poti uneori sa treci de toate stiind ca cineva te ajuta cu orice sa stii ca nu esti SINGUR.

  • Reply sorina 16 November 2009 at 23:42

    Sunt fata care nu stie ce inseamna sa pierzi persoana draga si nici nu vreau sa simt aceasta durere ….vreau sa ii am pe parintii mei aproape de mine toata viata. Dupa ce am citit istoria acestor fete m-a cuprins o durere enorma am incercat sa ma pun in locul fetelor si am inceput sa lacrimez…caci ele si-au pierdut persoana cea mai sfint din viata lor…deoarece mama e cea care in tot te v-a sustine si te v-a intelege.Ma bucur ca exista asa persoane care sunt gata sa ajute si sa sustina oamenii care au avut de suferit!!!!!!

  • Leave a Reply