De-ale mele

„Bespredel” la NIT


Presedintele si-a dat demisia, iar „bespredelul” continua. De ce? E simbata seara. Posturile TV se bat pentru audienta, audienta le aduce puncte, punctele aduc bani de pe urma publicitatii. E foarte simplu. Mai complicat e, ce sa oferi publicului pentru ca sa obtii aceste puncte pretioase? Unii se straduie si scot cite o emisune autohtona,majoritatea insa retransmit ce vine de la Moscova, or de la Bucuresti. Ce face insa NIT este atit de revoltator, incit nu ma pot sa tac. NIT fura, in cel mai obraznic mod. Fura audienta.Este un concurent necinstit.Iar CCA doarme.

Nicaieri, dar absolut nicaieri in lume, un film care abia a aparut la cinematograf nu va aparea, decit peste vreo 2 ani, la TV.Stiti cit costa dreptul primei difuzari Tv a unei pelicule? Nici un post Tv autohton nu are acesti bani pentru un astfel de produs. Si totusi iIn Moldova e posibil. „Kanikuly strogovo rejima” cu S. Bezrukov in rol pricipal.O comedie draguta care abia a aparut la Patria, este difuzata de NIT in prime-time, simbata. Unde stau moldovenii cu ochii tintiti , simbata seara? La NIT. Pentru ca nimeni, nimic mai interesant nu poate oferi. Cum sa te bati cu un film proaspat aparut. Dar oare producatorii filmului au primit macar un ban pentru aceasta difuzare la TV. Or, asa cum la noi se obisnuieste: il imprumutam olcecutica de la Patria, da pe urma ne descurcam noi cumva, daca deschide cineva gura. Stiti cit foc si para fac cei de la CCA, daca apare un produs televizat in l.rusa, fara ca sa fie titrat in l.romana. Ooooo, daca ar fi la ProTv sau Tv7, ar primi avertisment dur. La NIT, parca legile sunt in vacanta. In fiecare seara, filme de ultima productie, in l.rusa, fara traducere. Bespredel…. Iar Consiliul Coordonator e mut si se face ca ploua…..Pentru ca in tara noastra: Shineva e cineva, dar shineva nu-i cineva. Parca si-a dat demisia…ce naiba…inca nu s-a terminat?se pare ca nu….


Comentarii

Previous Post Next Post

23 Comments

 • Reply Andrei 12 septembrie 2009 at 22:45

  Nata nu ma mir de faptul ce fac cei de la NIT,la noi in Moldova totul e posibil..dar un lucru ce ma deranjeaza este cum ai spus si tu difuzeaza filme fara titrare iar CCA nici nu vad nici nu aud ceea ce face ekipa NIT pe cind daca faceau asa ceva cei de la Pro Tv sau Tv7 care sunt niste posturi independente demult CCA le dadeau de sminteala pentru ccea ce fac ia NIT-ul si Moldova 1 sunt sfinte si nu fac nimik rau la noi in tara,lor le se permite totul. 🙁

 • Reply natalia 12 septembrie 2009 at 22:51

  eu pe linga NIT, i-as impusca pe toti de la N4… mai ales pe Gonta acela… Cind dau de noutatile lor, intotdeauna ma gindesc: Oare nemernicul asta nu se teme de Dumnezeu cind indruga asa prostii????

 • Reply Anastasya*) 12 septembrie 2009 at 23:28

  M`m convins ca Pro TV-ul este unicul post de televiziune care poate fi numit la putere! Acest post probabil m`a cucerit prin originalitatea sa.)

 • Reply Dana 12 septembrie 2009 at 23:57

  Nata, ai perfecta dreptate.Eu din principiu nu ma uit la acest post ca mi-i sila de toate noutatile ..dar mai ales politice.Acest post este unul stupid si cineva de acolo mi-a spus ca lor li se da foaia cu toate tampeniile care tre sa le spuna si prezentatorii nu au nici un drept sa faca vreo obiectie…asa functioneaza la noi…din pacate. Intr-adevar tot respectul pt PROTV si TV7 care nu se tem sa descrie realitatea asa cum este.

 • Reply Lena 13 septembrie 2009 at 09:19

  Am inchipuiere ca d.Voronin a mers la lectii la d.Smirnov.Imi pare sincer rau ca doar numai nu privesc aceste posturi si mai mult nu fac nimic.Este o lupta pasiva si neefectiva dar…rabdare,pozitivizm si sustinere pentru ce-i care lupta activ.

 • Reply veruncic 13 septembrie 2009 at 12:34

  oooooooooooofffffffffffff,da, si eu ramin socata de acest canal de difuzare.Cred ca la tot este o limita.Va fi si la noi soare,ve-ti vedea

 • Reply Ion 13 septembrie 2009 at 15:51

  Aceeasi parere o am si eu, dar nu numai NIT-ul face asa : 2PLUS,N4,TV3,EuTV shi asta se practica de ceva timp…

 • Reply Robert 13 septembrie 2009 at 21:35

  Acum, sincer, nu stiu daca doar CCA are competenta sa intervina in aceasta speta. Probabil, reprezentantii locali ai producatorului filmului ar trebui sa se sesizeze si sa faca plangere sau sa dea in judecata respectiva televiziune.

 • Reply Alla 13 septembrie 2009 at 23:04

  traim intro lume unde fiecare isi face o alegere…fiecare isi alege postul care il vrea sa priveasca…..intotdeauna au existat oameni mai puternici care fac „bespredelu” si oameni mai putin puternici,care sint doar spektatori…….avem intotdeauna o alegere……

 • Reply Jozef 14 septembrie 2009 at 08:44

  Salut Nata. Mi-a placut mult cum ne-ai descris-o pe Hakamada, este o doamna exceptionala, numai ca eu sint sigur ca prin venele ei circula mai mult singe japonez decit rusesc.
  Cit priveste NIT. Eu le propun celor de la USM sa mai deschida o facultate si s-o numeasca facultatea de jurnalism NIT si s-o instaureze in scaunul de Decan pe Belcencova pentru ca scirbosenia(iartama ca zic asa despre o femee) asta prin activitatea ei insulta toti jurnalistii din lume.
  Eu le-asi sugera profesorilor de la facultatea de jurnalism sa-i de-a ca exemple pe Staris, Belcencova, toti cei de la Antena C, N4, Omega si sa le spuna studentilor uite asa ca ei nu trebue sa fie un jurnalist.
  Eu inteleg ca pina la urma libertatea presei este o filosofie dar sint de acord cu tine ca nici in halul asta nu se poate.

 • Reply Donna 14 septembrie 2009 at 12:58

  Nata, ma mir ca te mira 🙂
  Doar rana nu se vindeca odata cu scoaterea cutitului…

 • Reply Mila 14 septembrie 2009 at 13:48

  Of cind citesc mesajele voastre toate sunteti atit de sfinte si atit de corecte ******* !!!

  Fiecare in lumea aceasta se descurca asa cum poate … si daca se descurca bravo lor …

  Nu sustin incalcari de drept de autor sau cava de genu, dar cind pornesc telecomanda vreu sa privesc ceva interesant si in acel moment sunt absolut indiferenta prin ce cai se face un show sau se dobindeste un film…

  ( Oricum cine doreste sa priveasca un film gaseste multe cai sa-l priveasca ….Patria, Torrents,închiriere video, etc…NIT e doar o cale pentru cei care nu-si pot permite sa se duca la Patria sau n-au un PC sa download-eze filmul )

  P.S.: Daca n-ar exista cererea n-ar exista si oferta 😉

 • Reply anikusha 14 septembrie 2009 at 16:46

  Da, si eu intotdeauna ma mir ca dupa ce vad ca apare un film nou la Patria,peste o saptamina il vad si la NIT, in aceeasi calitate. Dar…asta e, daca „cineva” si fiul lui „cineva”, „tzine” 80 % din Chisinau, atunci dispar toate intrebarile.

 • Reply Aldworth 14 septembrie 2009 at 20:38

  Salut Nata. Mi-a placut mult cum ne-ai descris-o pe Hakamada, este o doamna exceptionala, numai ca eu sint sigur ca prin venele ei circula mai mult singe japonez decit rusesc.
  Cit priveste NIT. Eu le propun celor de la USM sa mai deschida o facultate si s-o numeasca facultatea de jurnalism NIT si s-o instaureze in scaunul de Decan pe Belcencova pentru ca scirbosenia(iartama ca zic asa despre o femee) asta prin activitatea ei insulta toti jurnalistii din lume.
  Eu le-asi sugera profesorilor de la facultatea de jurnalism sa-i de-a ca exemple pe Staris, Belcencova, toti cei de la Antena C, N4, Omega si sa le spuna studentilor uite asa ca ei nu trebue sa fie un jurnalist.
  Eu inteleg ca pina la urma libertatea presei este o filosofie dar sint de acord cu tine ca nici in halul asta nu se poate….

 • Reply natalia 14 septembrie 2009 at 22:36

  dati-mi voie sa-mi vars furia si pe SUN TV , care a scos Minimax-ul!!!!!!!
  De ce cred unii la noi in tara ca pot sa-si bata joc de noi, consumatori, cum vor ei. Eu doar platesc SUN-TV pentru anumite posturi, dar nu pentru numarul lor. Iar ei imi zic ca cica li s-a terminat contractul cu Minimax si au introdus altul (cred ca care e mai ieftin). Le-am zis sa vina sa explice fetitei mele de 3 ani de ce nu mai arata trenuletul Thomas, Floricele, etc….
  mai sunati si voi la Sun-Tv, poate ii vom bate la cap..
  apropo: nr. 86-00-00

 • Reply paula 15 septembrie 2009 at 12:52

  NIT-UL,N4,OMG.MD.MU1,KP.MD RADIO MOLDOVA-CARE O FORMEAZA(DIN PACATE) OPINIA POLPULATIEI RURALE,TRE SCOSHI IN AFARA LEGII.IN PRIMUL RAND DE SCHIMBAT RADICAL CCA-UL…………..SPER CA SE VA SCHIMBA CEVA CAT MAI CURAND!

 • Reply margareta 15 septembrie 2009 at 13:42

  Eu cind vreau sa ma distrez un pic seara, ca sa-mi fac dispozitie, le zic la ai mei”hai sa privim si sa ascultam minciunile de la NIT. Am o placere deosebita. Dar daca serios, majoritatea moldovenilor au viziunea lor corecta asupra evenimentelor,si raminem numai la aceea ca vizionam filme bune.

 • Reply tania 15 septembrie 2009 at 16:41

  AISTA SI CIND O SA MOARA NU O SA-SI DEA DEMISIA, SUNT IN DEPRESIE, RAMIN FARA LUCRU, DIN CAUZA ASA ZISEI CRIZE SI ASA ZISULUI SISTEM IDIOT DIN TARA ASTA, SE INCHIDE FIRMA LA CARE LUCREZ, NU MERGE, ZIC TOTI „”E CRIZA, NU LUCRAM, DA SI APOI TREBUIE SA VEDEM PE CINE VOR ALEGE, CA SA STIM CE SA FACEM” UNII DEJA IESE DIN CRIZA, DA AISTIA NU POT IMPARTI LOCURILE IN PARLAMENT, MA DOARE IN COT DE POLITICA LOR, EU DIN OCTOMBRIE SUNT SOMER, ISI IAU ROMANII NOSTRI CAPITALUL SI PLEACA ACASA, DA EU RAMIN SA VAD CE MAI FAC DOBITOCII NOSTRI… AZI CHIAR SUNT FURIOASA, LUCREZ, INVAT, SI LA CE BUN, CIND NU AI UNDE SA TE DEZVOLTI…..

 • Reply Victor 16 septembrie 2009 at 11:14

  Nu ma deranjeaza lipsa subtitrelor… ma deranjeaza prezenta lor, pentru ca arata ca tutorialele pentru limbi straine 🙂 Insa, faptul care deranjeaza cu adevarat este acela, ca legile sunt aplicate selectiv in dependenta de interesele unei minoritati criminale. Da’ la NIT oricum nu ma uit de cativa ani, in semn de protest 🙂

 • Reply Tatiana 20 septembrie 2009 at 15:35

  Da chiar e „bespridel” si inca mare la noi in tara… Oare cand o sa se termine tot si fiecare o sa aiba aceeasi lege? Asta nu se refera doar la posturile de televiziune, pentru ca acest „bespredel” e peste tot, deja ne inecam in el…

 • Reply Light 23 septembrie 2009 at 12:18

  Deacord 100%

 • Reply Janesse 4 octombrie 2009 at 10:23

  Pt a desena o situatie reala e necesar sa vezi stirile si de la ProTv, si de la NIT. La ProTv arata prostiile opozitiei, la NIT – prostiile liberalilor.

 • Reply Evy 15 decembrie 2011 at 11:34

  vai ce-mi place stilul tau cind esti furioasa 🙂 abia am inceput sa te citesc. am luat-o de la zero. si nu ma las pin nu termin cu toate postarile de pe blog, ca mai apoi sa te urmaresc necontnit

 • Leave a Reply