De-ale mele

Reflectii pentru ele: despre responsabilitati…

Responsabilitatile  barbatilor:

– sa-i  ofere partenerei ceea ce-si doreste

– sa ia decizia despre intemeirea unei familii

-sa-si duca partenera prin viata

– sa aiba un scop in viata

-sa nu aplice forta asupra partenerei

– sa stabileasca legile in familie(bazate pe principii de incredere, rabdare, entuziasm)

– sa devina cel mai bun prieten al partenerei sale

Responsabilitatile femeilor:

– sa-i ofere partenerului ceea ce-si doreste

– sa-si aleaga partenerul de viata si sa aiba grija sa-si pastreze familia

– sa organizeze treburile casnice

– sa pastreze in inima doar un singur barbat

– sa mentina relatia cu partenerul sau si sa fie sensibila la toate schimbarile din relatie

– sa-i ofere energie partenerului sau intr-un moment dificil, sa nu astepte sustinere, ci sa inspire pentru sustinere

– sa mentina optimismul partenerului sau…

nu ma astept sa fii total de acord cu cele de mai sus…te priveste….e un moment de acceptare sau inacceptare….

Comentarii

Previous Post Next Post

16 Comments

 • Reply E.T. 22 October 2009 at 10:53

  La Responsabilitati Barbati ai putea adauga “- sa pastreze in inima doar o singura femeie”:)astfel cred ca mi-ar “oferi tot ce-mi doresc”.
  Esti o dulce, Bravo!!!

  ps:deseara o sa incerc sa pun in discutia aceasta tema cu partenerul meu si o sa analizam in parte fiecare punct.
  Multumesc inca o data!!!

 • Reply niku 22 October 2009 at 11:33

  Buna!
  Ma intreb daca cele scrise sunt convingerile tale sau vin “de cind lumea si pamintul”?
  Daca raspunsul este varianta a doua, atunci cit de aproape sunt pentru tine cele relatate?

  • Reply Nata Albot 22 October 2009 at 11:49

   sa stii ca aceste reflectii le scot in discutie ca sa vad cit de mult pot fi acceptate de mintea unei femei moderne, convingerile vin de cind e lumea si pamintul si cred ca sunt si cele mai aproape de mine

 • Reply niku 22 October 2009 at 12:21

  Nata, ce te opreste sa realizezi o intilnire cu toate admiratoarele tale? Daca stii vorba din limba rusa :” Мы в ответе за тех кого приручаемю”. Ma sperie uniori gindul ca sunt dependenta de blogul tau, de parerile tale, de modul cum traiest, cum supravietuiest… Si iarasi ma intreb :de ce n-ai faci-o, doar noi toate asta ni-o dorim…

 • Reply oxy 22 October 2009 at 14:42

  Cred ca trebuie sa inchiriem Palatul National….:) (asta referitor la intilnire)shi eu devin dependenta de blog dara nu ma sperie asta, de fapt nu e dependenta ci o posibilitate de a cunoste ce shi cum gindeshte lumea…referitor la responsabilitati cred ca daca vor fi respectate atunci sigur se va primi o familie IDEALA…
  Nata, pls, vrem mai multe teme de discutii….pls…(nu te supara daca sunt egoista, sorry).

 • Reply Lima 22 October 2009 at 14:47

  mie imi plac cugetarile astea… sotul meu imi este si cel mai bun prieten, si “cea mai buna prietena”, si confident, si iubit, si sfetnic… si asta a fost si pina la casatorie… daca aveam vreo problema sau eram in cautare de ceva, alergam la el… si acum tot la el, in brate si dupa sfat, alerg…
  si asa ma stradui sa-i fiu si eu lui… imi place sa-i fiu alaturi si sa-l sprijin…

  in relatia noastra, aceste reflectii sunt o normalitate… pe asa convingeri se bazeaza si relatia parintilor nostri.

 • Reply Gabi 22 October 2009 at 14:52

  mde.. trist dar adevarat..

 • Reply veronika 22 October 2009 at 16:36

  ieri eram la policlinica si am vazut o tinara de vreo 30 ani cu o fetita superba de miina si cu o pereche de ochelari de soare care-i ascundea fata aproape in totalitate. chind am vazut-o fara ei am incremenit, era transfigurata total cu o vinataie imensa, cu o plaga deschisa linga ochi. Am inteles inca o data ca responsabilitatea sotului de a nu-si lovi sotia si de a nu o umili este atit de des incalcata.

  • Reply E.T. 23 October 2009 at 12:58

   Imi pare rau, stiu cum te-ai simtit.Eu la fel cind vad pe cineva supus violentei…ma doare pin in oase.Mai ales noi sexul frumos, atit de firave.iA-TA IN LEGATURA CU ASTA NU AM INTELES BARBATII NICIODATA.

 • Reply Mariana 22 October 2009 at 21:54

  Nata sa shtii ca eu te admir, ai un IQ de invidiat, kiar daca nu sunt nici macar cuplata mi-ar placea sa respect atat eu, cit si viitorul meu sot aceste responsabilitati!
  Mersi ca existi si esti o dulce!

 • Reply verva 22 October 2009 at 22:35

  am învăţat cum să-mi trăiesc viaţa în doar un minut.
  mulţumesc pentru informaţie. oare cum am trăit până acum fără ea?

 • Reply dirtymartini 23 October 2009 at 02:28

  sincer sper ca nu toata lumea este de acord cu o astfel de impartire a responsabilitatilor. practic toate dintre cele aduse mai sus sunt valabile atat pentru barbati, atat si pentru femei.

  nu as accepta ca legile in familie sa fie stabilite (doar) de el sau sa ma las dusa “prin viata”, urmand calea aleasa de el.

  cat despre neaplicarea fortei – asta e NORMA, nu responsabilitate! ce-i drept cam greu prinde in unele cazuri.

  la fel refuz sa accept intreaga responsabilitate pentru treburile casnice, iar in momentele mele dificile mizez si eu pe sustinerea lui neconditionata.

  cred ca relatia dintre el si ea este una fericita doar in cazul in care cei doi formeaza un tot intreg, fara a submina insa individualitatea celuilalt.

 • Reply danutza 24 October 2009 at 17:52

  Citind…mi-am dat seama ca eu am din toate cele relatate de tine din partea sotului si eu la fel imi asum obligatiile cu toate ca uneori astept de la el mai multe,oricum e mai puternic……dar uite ca gelozia isi mai face aparitia ,uneori…dar trece frumos…
  i-am dat intrebarea sotului ,,de ce unii aplica forta…,,mi-a zis ca acei barbati care aplica forta sunt slabi ,atit fizic cit si psihic,slabi de caracter,…deobicei acesti oameni nu pot rezolva pe alta cale problemele…totusi in timpul de fata femeiele s-au mai desteptatit…insa cazuri mai sunt,clar…sunt de acord cu cele spuse dar as mai adauga si eu la barbat: sa pastreze in inima doar o singura femeie…toata viata…mda…nici nu vreau sa-mi imaginez….)))
  mi-a placut responsab. barbatului: sa aiba un scop in viata…asta spune mult despre el,pn mine asta a contat mult….
  numai bine la toti !!!

 • Reply Victor 29 October 2009 at 18:19

  Cred ca responsabilitatile se mai schimba si viata nu se supune unor legi stricte si daca uneori trebuie sa-ti asumi o responsabilitate care nu prea se potriveste cu rolul pe care il ai, atunci mai adaogi la lista responsabilitatilor din ambele parti inca cate o responsabilitate – de a-ti asuma temporar responsabilitatea celuilalt responsabil… 🙂 Si mai cred ca o lume perfecta in care toti sa-si respecte cu strictete responsabilitatile nu prea are sanse… ar fi prea simplu… 🙂

 • Reply Galadriel 30 October 2009 at 10:36

  Mai exista si femei, barbati care au cu totul alte conceptii asupra vietii…din cauza carora si nu-si pot gasi jumatatile…oameni care privesc sceptic la totul, care vor sa ia locul celuilalt, de exemplu femeia sa fie mai mult barbat, sa-l curteze, sa aiba grija de el, sa-l poata tine linga ea, care daca este lovita considera asta un fel de extream si pasiune…si supunere fata de barbat, iata aici e mai dificil si kiar daca si exista astfel de “reguli” de viata este greu de le respectat!

 • Reply iulia 1 November 2009 at 01:23

  important este ca tot ce primesti sa si dai! acesta cred ca este echilibrul si dovada existentei unei relatii adevarate!

 • Leave a Reply