De-ale mele

A new day has come

Faptul că a venit o zi nouă, chiar dacă ar trebui să fie o veste bună, nu prea e. Săptămâna începe cu dezamăgire. 70 % din moldoveni sunt niște loseri. Din păcate, cu 1/3 de populație mare revoluție nu facem. Ce urmează? Dizolvarea parlamentului, iar alegeri, iar sărit dintr-o tabără în alta, iar interese și bani împărțiți la cei care vor alege tabăra corectă.Iar batem pasul pe loc. Eu însă vreau l.română în constituție, eu vreau drumuri mai bune, eu vreau o țară care din stagnare să treacă măcar într-un ușor ritm de stabilitate. Eu vreau cei mai buni prieteni ai mei să nu mai plece în Canada., eu vreau să se termine cu mafia și cu monopolul, să se investească în cultură. Eu vreau niște lucruri atât de neînsemnate în comparație cu acest cancer care afectează țara, încît nu mai știu cînd o să le vină timpul.

De la atâta bătut de pas pe loc nu mai observăm cum ne înecăm în propria groapă. Adevărul e că și guvernanții au dat-o rău în bară. S-au supraapreciat și și-au subapreciat narodu’.Campania pentru referendum – primitivă și neinspirată. Să le fie de învățătură.
De la referendum n-am poze – plin netul. De la yardsale – câteva.

[nggallery id=27]

Comentarii

Previous Post Next Post

36 Comments

 • Reply Gav 6 September 2010 at 12:11

  asta în ordinea priorităţilor ai descri, cu limba română în cosntituţie? trebu referendum şi la tema asta, ca să ai o lune şi mai tristă.

  • Reply Erectus 7 September 2010 at 07:11

   +1

 • Reply dana 6 September 2010 at 12:21

  Stii Nata… eu imi fac studiile in Franta si abia asteptam sa ma intorc in tara in toamna aceasta , in tara mea in care sa muncesc… sa implementez ceea ce am invatat sa particip la reformarea aceea ce numesc eu Patrie etc. Si acum ce fac? o sa vin din nou intr-o tara in care tinerii vezi ca nu mai conteaza … au dat-o in bara rau de tot !!!! si Eu ce fac? in ce tara vin …. in una incapabila si una plina de looseri … si eu sincer credeam in MD !!! acum vb aceea … trebuie urgent sa ma leg de ceva sa nu mai vin intr-o tara care doarme … intr-o tara care are nevoie vitala de comunism si negiobism …. tare dezamagita … foarte tare !!!

  • Reply E.T. 7 September 2010 at 11:26

   Fato stai acolo, si trezeste-te, alde tine mai cunosc …au venit la noi si sunt distruse si disperate ca pe nimeni nu-l intereseaza diploma ta din Franta Harvard, Oxford….nu s-au mai putut angaja in baza studiilor obtinute, eu stiu exemple concrete, asa ca no chance. Daca ai pile poti spera, ca poate cumva ceva, daca nu ……..stai acolo unde stai, mai apoi o sa-ti amintesti de cuvintele mele.

 • Reply olya 6 September 2010 at 12:26

  Pacat de tarisoara asta!pacat de oamenii nostri care asteapta poate le cade ceva din cer. Pacta ca nu inteleg ca daca vor o schimbare in bine tre sa dea si ei din coate, da nu sa stea acasa sa doarma!Dorm moldovenii nostri, dorm

 • Reply liliana 6 September 2010 at 12:32

  da, dupa rezultatul acesta nu mai mi-e deloc jena sa zic ca 70 % de moldoveni sunt niste viermi carora le place sa traiasca in rahat. Rusine! Tare mi-e mila de celelalte 30% de procente de lume buna!!!

 • Reply La fille au bord de la mer 6 September 2010 at 12:39

  dezamagiri au fost multe pina acum.. acume e doar trist.. asa o tristete tacuta..

 • Reply Tatiana 6 September 2010 at 14:43

  Credeți-mă sunt multe comentarii și în diferite opinii dar …FIE CA ÎNTODEAUNA SĂ VĂ GĂSIȚI CUVINTELE POTRIVITE PENTRU A PUNE LA RESPECT PE CEI AGRESIVI – ȘI GENUNCHI TARI PENTRU A TE ÎNDEPĂRTA CU DEMNITATE.

 • Reply ALEX 6 September 2010 at 16:03

  Vrei sa pari azi fericita,tara Nu prea ai cu ce sa te mindresti,Doar cu sufletul si inima ta mare Mai poti alte tari sa cuceresti.Esti ca o fiinta ratacita Ce a pierdut increderea in viitor,Iar puterile treptat te parasesc,Ca nu te mai sprigini pe popor. Cine te-a facut neputincioasa,Sa nu ai in lume vre-o valoare?Cine-ti i-a copiii de acasa,Calcind orice lege in picioare? Au ramas la vatra patriotii Si acei ce nu mai pot pleca,Oamenii traesc cu bani munciti De acei ce nu-s in casa ta. Stringe-ne pe toti in casa mare,Ca familia din nou sa se mareasca,Iar copiii aparuti pe lume Pe pamintul stramosec sa creasca. Am aceleasi dorinte ca si tine,Nata atit de simplu de realizat dar din pacate bagheta magica e in minile celor care fac minuni numai pentru binele lor.

 • Reply natalia 6 September 2010 at 16:32

  Eu cred ca pe ei nu i-au afectat tare rezultatele ,ca ei cum au trait bine asa vor si trai ,mai rau de noi ,nu stim la ce sa ne asteptam miine.

 • Reply alex 6 September 2010 at 17:03

  sorry guys, stiu ca nu e la tema…..Nata, de unde as putea si eu achizitiona astfel de accesorii pentru par. Merci

  • Reply Nata Albot 6 September 2010 at 17:45

   londra, cu 5 kapeichi, la primark

  • Reply E.T. 7 September 2010 at 11:28

   eu pe un asemenea accesoriu ca la nata in par, am platit 180 lei in jambo:) tre sa ma mut in londra:)

 • Reply Janesse 6 September 2010 at 22:08

  mai.. asa logica de clasa 1.

  cine va garanteaza k 29% sunt oameni cu o moralitate inalta, buni, cinstiti, iar altii – 71% – niste luzeri?

  kiar va pare k dak ar fi ales presedintele de popor tara asta ar fi mai bogata? Daca Lupu sau Filat ar fi presedinte v-ar imparti salarii mari, pensii, ar aparea locuri de munca peste noapte, v-ar fi chemat chiar pe Dvs din Franta sau Canada, cerandu-va sfatul in scopul implementarii unor proiecte europene, care ar dona Moldovei inconuu milioane de euro??

  Baieti si fete, daca vreti sa fiti fericiti – luptati pt aceasta fericire. Fiti mai curajosi. Veniti si implementati-va ideile. Luptati cu birocratia. Daca cautati sa va justificati nedorinta de a veni in tara, sa stiti ca nimeni nu va judeca. Serios!

  • Reply anisoara 7 September 2010 at 14:34

   aveam curaj si luptase-m pentru aceasta fericire inca in anii 90 ca sa inteleg in anii 2000 ca n-are rost, cind au revenit comunistii la putere din nou. Spui “nedorinta de a veni in tara” dupe mine tara nu ne doreste, tara ne fugareste… Am emigrat cu familia in Canada 10 ani in urma lasind in moldova orice, joburi, 2 apartemente, parinti. Nu regret am gasit aici fericirea, traim o viata din plin azi si suntem mindri ca suntem cetateni ai Canadei.

  • Reply Mihai 7 September 2010 at 15:20

   Baieti si fete, daca vreti sa fiti fericiti – fiti mai curajosi si parasiti mocirla de Moldova. Judecati si condamnati conducerea ticaloasa si nedorinta lor de a va asculta ideile, care v-ar oferi in trai decent. Foarte Serios!

  • Reply eu 7 September 2010 at 15:32

   Janesse, ai logica de gradinita iti recomand urgent clasa 1. Dak ar fi ales presedintele de popor, tara asta ar deveni mai libera si democratica. Si poate oamenii ar inceta sa mai fuga de mizerie. Cei ce au plecat, plecati deja sunt. Sa nu le cerim sa vina cu idei inapoi, ca cind-va ideile lor au fost ignorate la fel.
   Sa ascultam de ideile si dorintele celor ce mai sunt in tara si au o minte treaza, ca vor pleca cu totii.

  • Reply Elena 7 September 2010 at 16:00

   Multi care nu au votat au avut logica lui Janesse si au asociat alegerea presedintelui de popor cu bunastarea peste noapte, cu Fulat si Lupu, paraca ei ar fi nemuritori.

  • Reply valeria 7 September 2010 at 18:04

   Janesse, ai dreptate tara n-ar fi mai bogata si nici salariile si pensiile mai mari, la fel nici locuri de munca peste noapte n-ar aparea. Deci nu conteaza in ce tabara esti de 29% sau 71% suntem looseri cu totii, traim intr-o tara de looseri, condusa de vampiri, care se hranesc cu singele nostru. Renunt sa le mai fiu sursa de viata la calai, din aceste motive am hotarit si eu sa depun dosarul pentru imigratie. Adio plai mioritic!

 • Reply Dana 6 September 2010 at 22:34

  Stati un pic cu afirmatiile voastre la adresa oamenilor, stati si va mai ganditi odata la rece pe cine faceti “loseri”, sunteti voi oare siguri ca acceasta este justificarea si explicatia la rezultatele de duminica? Ba bine ca nu: chiar nu aveti dreptul si nu avem dreptul de mucosi sa numim oamenii in acest hal: voi stiti cum e sa traiti cu ziua de azi, tu Nata stii cum e sa te gandesti ce treb sa maninci miine? cu ce sa-ti imbraci copiii pu a se duce la scoala, sau daca sa se duca la scoala sau sa mearga la lucru pe deal? cine stie cum e sa-ti lasi jumatatea si sufletul acasa si sa pleci in departare sau sa ramai cu toata gospodaria in spate si sa-ti trimiti barbatul etc-etc-etc Uite cand o sa ajungeti sa stiti cu adevarat aceste situatii (bineinteles de la altii, nu v-o doresc sub nici o forma), o sa va dati seama care sunt prioritatile acestui popor, ca a ajuns sa gandeasca doar cu miinile si nu cu capul, ca a fost atatia ani supus testului de supravietuire si nu testului de IQ, ca a fost hranit intelectual cu gogosi si acelea false si nu cu programe de cultura, de divertisment, de muzica, de lectura etc. Ce am facut noi fiecare in parte pentru a eleva vreo comunitate dintr-un satuc oarecare… Stam la cald, cu TV, papita si net-ul in fata si strangem din umeri – ce naivi sunt cei de la tara. Dar cat de des rasuflecam minicile si plecam la cineva la tara pentru a comunica, prasi, culege roada, duce o caldare cu apa etc. Singuri zidim pereti din gipso-carton si apoi vrem trainicie intelectuala in aceasta natiune. Interesati-va in acelasi timp cati primari comunisti, duminica, au stat pe pragurile sectoarelor de votare ca scuturi de acces la vot (avertizand din timp populatia). Si daca primarul nu-ti da lemne pentru iarna si ulei si grau din cote, ce faceti voi la iarna oameni buni? mancati voturi pro referendum?

  • Reply curcudus 7 September 2010 at 11:03

   eu sunt de la tara si paremi-se tu vii cu gogosi… varuitul peretilor nu incurca ca duminica sa iesi la referendum rapindu-ti 1 ora din viata ta importanta… si nu te mai plange pe viata… tu ce te asteptai ca sa-ti cada din cer ceva… peste tot este greu, iar la noi este asa cum votam! o trebuit sa iesi la vot si poate se schimba ceva in viata ta

  • Reply Teo 7 September 2010 at 13:50

   Eu vin de la tara. si am trecut prin zile cind trebuia de gindit ce vom minca miine. dar asta e o grija pe termen scurt, caci miine ma voi ghindi ce as minc apoimine etc.. si pina nu depui efort de a iesi din acest cerc vicios nimic nu se va schimba. pentru unii emigrarea fost o solutie. restul care au pus miinile in poala si asteapta pomana de sus , sunt looseri. proverbul spune ” Dumnezeu ajuta da nu pune in busunar”

 • Reply felicia 6 September 2010 at 23:28

  Nata , vreau si eu la yard sale. Nustiu unde se afla si cit de des se petrece evenimentul, e sezonier?

  • Reply Nata Albot 7 September 2010 at 06:42

   urmatorul yardsale – peste o luna…

 • Reply Erectus 7 September 2010 at 07:13

  На счет мотивации

  http://vitaly.ya.ru/replies.xml?item_no=5585

 • Reply Erectus 7 September 2010 at 09:09

  Ната, не переживай.

  Ведь даже если альянс выиграет досрочные выборы (а я думаю он выиграет), он проиграет в 2014 году – если не будет конца света в 2012 🙂

  Посмотри как все было на Украине – революция, потом скандалы. Все это началось и у нас 7 апреля 2009 года.

 • Reply Elena 7 September 2010 at 09:22

  am fost si eu la yard sale – FOARTE FRUMOS! atitia oameni frumosi in jur ca-mi venea sa-i imbratisez pe toti, asta dupa ce am fost la sectia de votare unde nici tipenie de alegatori 🙁

 • Reply curcudus 7 September 2010 at 11:07

  eu nu mai am sperante in tara asta si eu la fel trec procedura de emigrare in Canada si acasa ma intorc nu mai devreme de 5 ani. imi faceam grija de parinti, dar ei au zis: pleaca si nu te uita in urma caci in tara asta e jele. noi o sa ne descurcam cumva, ca exista de-am skypu’ si o sa ne intilnim acolo.
  vezi ca parintii mei nu sunt egoisti sa ma tina langa ei. vor doar un viitor mai bun pt copii lor, chiar de o sa-si vada nepotul cum creste doar prin skype…

  fiecare tara isi merita soarta, eu insa sunt in minoritate, limba romana in moldova este in minoritate… eu nu am patrie

 • Reply costashel junetzul 7 September 2010 at 11:44

  eu as propune k neparticiparea la vot sa se pedepseasca prin lege,sau macar sa fie catalogata drept contraventie.din pacate mentalitatea moldoveanului nu e compatibila cu notiunea de democratie.din cauza unor retardati mentali se epuizeaza in zadar resursele statului pentru organizarea alegerilor in timp ce ei prefera sa stea in baruri sau la frigarui.in conditiile in care tara abordeazaprobleme de nivel national, se poate renunta la mofturi sau planuri de week/end.cunosc zeci de persoane care au preferat sa mearga oriunde duminica,numai nu la alegeri,e normal asa oare?drept urmare, cea mai eficienta solutie ar fi sa/i obligam prin lege sa participe.chiar si daca esti pro sau contra,TU TREBUIE SA VOTEZI!!!!!asta e parerea mea,si nu ma voi supara daca eu voi fi considerat acel pacatos a carui gura adevar graieste….

 • Reply Igor Mardari 7 September 2010 at 14:39

  Nu pot accepta starea de pesimism legata de acest referendum. Daca plecarea din aceasta tara este o solutie – apoi aceasta e cea mai proasta solutie posibila, pentru ca nu ajuta la nimic. Disperarea tot nu ajuta la nimic. Sunt de parerea, ca din cele 70% de electorat, care nu a votat, nici jumatate nu are vre-o atitudine fata de boicot, respectiv si alegerile ce urmeaza vor schimba bilantul de puteri. Sa-i judecam pentru neincredere sau nederminare pe cei ce nu au votat nu e corect. Sunt sigur, ca in multe familii o mare parte din rude si parinti nu au votat, si daca aceasta e cazul, inseamna ca singuri nu ne-am facut “tema pentru acasa” dar mai e loc pentru schimbari. Pronosticul meu pentru bilantul voturilor la alegerile ce urmeaza, este 55/45 pentru alianta (dar, care va suferi schimbari mari). Acest bilant e unul optim, si este prezent pretutindeni in tarile democratice. Voi fi ingrijorat doar daca bilantul de puteri dupa urmatoarele alegeri va fi peste 80% in favoarea oricarei puteri.

  • Reply valeria 7 September 2010 at 20:29

   Moldova e ca o corabie, care se scufunda incetisor. Si plecarea din aceasta tara este o solutie nu pentru tara, tara asta oricum n-are leac, dar pentru fiecare individual in parte. Si nu e vorba de pesimism, dar realism. Daca stam cu totii in corabie oricum suntem sortiti la saracie si mizerie si mine, si la anul si peste 20 de ani. Sa paraseasca corabia macar cei care au posibilitate.

 • Reply Valentina 8 September 2010 at 19:08

  foarte bun titlu “A new day has come” unfortunately the same situation nothing changed. E greu de afirmat daca e starea de pesimism sau altceva, au trecut 20 de ani de la independenta si inafara de schimbare de putere, partide si lozinci altceva nu s-a schimbat nimic. Eu consider ca-i utopie sa crezi ca in Moldova se va trai ca intr-o tara civilizata. Se vor schimba partidile, aliantile vor veni si se vor duce si acestea vor fi “schimbari mari”… dar se va trai asa cum se traeste in saracie si mizerie. Sa fim sanatosi si sa ne adunam la discutie peste 10 de ani sau mai mult, aceiasi moldova va fi, cu siguranta cel mai sarac stat din europa, cu salarii mizere in comparatie cu alte state, drumuri dezastrusoase, oameni nacajiti, disperati, indiferenti.

 • Reply Gara 8 September 2010 at 21:48

  Ne bucuram de independenta republicii,ne bucuram de reintoarcerea grafiei latine,ne bucuram de libertatea presei si a cuvintului,dar toate aceste bucurii sint luate din alt roman doldora de iluzii,fantezie e care oamenii nu doresc sa-i citeasca.Politicienii au jocul lor amuzat”De-a alegerile”si nu doresc ca el sa se termine deaceia numeni din ei nu demonstreaza prin fapte reale capacitatea de a scoate tara din impas.Cred ca lumea cinstita si muncitoate n-ar avea teama nici de o dictatura numai sa se vada salvati de hoti,orcpotiti de lege si remunerati la justa valoare si daca mai-nainte ereau sa fie condusi de unul de al nostru,care au fost pina acuma si i-au ruinat,acum poate sa-i conduca si un Alibaba numai a-i scoata din mocirla.

 • Reply carpediem 10 September 2010 at 22:46

  nu la tema, da ce inseamna yardsale in varianta moldoveneasca?
  ca aici parca e altceva…

  • Reply Nata Albot 11 September 2010 at 14:27

   oameni se aduna si vind, danseaza, maninca, comunica, schimba numere de telefoane, fac poze si cumpara prostioare….

 • Reply carpediem 10 September 2010 at 22:49

  Nata, in ultima poza esti cu fetele tale?
  tare dulci :-*

 • Leave a Reply