SARE SI PIPER

O declaraţie de iubire

Bun început de post. Eu azi am avut o zi fără notă. Adică aşa note nu există, pur şi simplu. Şi totuşi a  fost aşa o zi, cum să zic, o zi care trebui să fie şi care e bună prin virgula sa, sau poate prin mai mult de cât atât.

Linişte înainte furtună. Ş-apoi brusc, câteva focuri de artificii, ş-apoi iarăşi linişte şi tot aşa……Un scepticism  infantil al colegului meu, visavis de emisiunea de azi. O linişte inexplicabilă a mea…Ca într-un final să simt nevoia pentru o simplă declaraţie de dragoste pentru o femeie pe care azi am descoperit-o.Azi, în cea mai frumoasă ipostază a sa. Receptivă, emotivă, coaptă şi maternă, tolerantă, dar hotărâtă sau mai bine zic decisă.tort

Tortul ăstă nu-mi ieşea un sfert de show, în final nici nu am apucat să gust din el pentru că a fost mistuit într-o secundă de colegi.

TORT CU STRUGURI ŞI PĂLĂRIE DE BEZEA

200g făină, 140 g unt, 60 g zahăr, 2 linguri frişcă, 1 gălbenuş

350 g struguri albi, 4 albuşiuri, 150 g zahăr pudră, 200 g alune măcinate, 1 măr

1. Se încinge cuptorul la 180 g.

2. Făină se aşează într-un castron.

3. Deasupra se repartizează cuburile de unt.zahărul, gălbenuşul şi frişca.

4. Se frământă cu mixerul un aluat sfărâmicios. Apoi se amestecă cu degetele până se obţine un aluat omogen

5. Întindeţi aluatul şi aranjaţi-l într-o formă de copt, ridicînd aluatul pe pereţi.

6. Lăsaţi la frigider circa 30 min.

7. Tăiaţi boabele de strugure şi scoateţi-le sâmburii.

8. Bateţi albuşul cu zahărul pudră. Se înglobează alunele, mărul curăţat de coajă şi dat prin zărătoare. Â

9. La final introduceţi strugurii.

10. Compoziţia se toarnă peste blat şi se coace la cuptor circa 45 min.

11. Prăjitura coaptă ce pudreză cu zahăr.

Nici din RATATOUILLE NICOISE nu am gustat. N-a mai rămas, pur şi simplu. Din el a rămas doar farfurii murdare, dar frumos murdare.

Însă, reţeta anonimă, cea care a fost gătită, dar nu a mai fost anunţată este.

CONOPIDA COAPTĂ CU CHIMION, CORIANDRU ŞI MIGDALE

1 căpățână de conopidă,ulei de măsline,50 g unt, 2 linguriţe de seminţe de chimion,2 linguriţe de seminţe de coriandru,1-2 ardei iuţi, uscaţi, 100 g migdale măcinate,1 lămâie

1.                Rupeţi conopida în bucheţele şi fierbeţi-o în apă sărată câteva minute.

2.     Scurgeţi conopida printr-o strecurătoare şi lăsați sa se scurgă apa din ea.

3.     Aruncaţi conţinutul de conopidă într-un bol stropit cu ulei de măsline împreuna cu untul.

4.            Striviţi condimentele şi ardeiul cu puţină sare, după care amestecaţi-le  cu migdalele şi prăjiți-le într-o tigaie la foc mic adăugând şi conopida după câteva minute.

5.     Când conopida obţine o culoare aurie  adăugaţi coaja şi sucul de lămâie şi lăsaţi la foc pentru încă un minut amestecând bine totul.

6.     După un minut luaţi tava de pe foc si băgați-o la cuptor pentru 15 minute, pentru ca conţinutul sa devină crocant.

conopida

Toate astea au fost făcute ca să o impresionăm pe Viorică Nagacevschi.

Şi eu îmi declar dragostea pentru ea, pentru acest suflet. Mai pe scurt, un fel LOVE EAT PRAY în direct.

naga

Comentarii

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Lili 14 December 2010 at 00:33

    Emisiunea a fost plina de emotii foarte frumoase, poetice… Bravo Nata!

    P.s.Tarta o voi face neaparat… Pupici

  • Reply Jenika 14 December 2010 at 14:58

    Eu nu o cunosc personal pe d-na Viorica Nagacevschi, dar o stimezi f. mult. Este o Doamna care poate fi un exemplu. De fapt, ca si Nata! Asi vrea si eu sa am energia si harnicia v-stra. STIMA SI RESPECT!!!!!!!!!!

  • Reply aurasu 15 December 2010 at 16:45

    Bravo Nata!imi place cum gatesti…foarte foarte gustos si apetisant…

  • Leave a Reply