De-ale mele

In concluzie

Azi nu prea merg rimele. Rimele le ies inaripatilor. Azi o bucatica de proza a vietii. Niste rezumate. Unde crezi ca nu am dreptate, sa stii ca dreptatea nu e una. Eu las loc si pentru dreptatea ta. Daca simti nevoia, impartaseste-mi experientele tale.

Demult nu mai am o agenda, asa ca poti considera ca le-am facut pt mine, ca sa ma pot uneori intoarce la ele, sa mai reduc din gafele vietii.

1. Cind auzi ca cineva din birou te vorbeste urit, nestiind ca esti dupa colt si auzi totul, taci, incremeneste, transfoma-te in mobila
2. Cind esti chemat la o sedinta superimportanta, nu-ti fa iluzii ca pe cineva cu adevarat intereseaza ideea ta. Lasa-i pe sefi sa vorbeasca. Ei de aceea te-au si chemat.
3. Ai grija ideile cui ai pornirea sa le critici. Intro companie mare, oamenii ajung sa-si intersecteze destinele nu doar pe teme de serviciu, iar tu ai putea tocmai sa pui la bataie ideea unei scumpe iubite.
4. Invinge dependenta de ceea ce cred altii despre tine. Comentariile multimii, atit cele de bine cit si cele de rau nu sunt o reflectare a realitatii. Realitate pura nu exista. Existi tu cu fragila ta lume plina de trairi si imunitatea ta, slaba sau puternica fata de eventualele cutite venite de dupa spate.
5. Orice, dar absolut orice om are un talent. Nu orice om insa s-a nascut pentru a-i fi descoperit talentul. Si asta nu-i de ris.
6. Cred ca orice popor sarac incepe sa fie bintuit de vicii. Din lene, prea multi moldoveni cred ca Yoga e o secta, ezoteria este blasfemie, iar femeile trebuie sa ierte orice, pentru ca asa li-i destinul. Poate de aceea fiecare al doilea cuplu in MD divorteaza, iar in patria yogai si spiritualitatii pure, India, procentul divorturilor este aproape de zero.
7. Timpul liber nu apare de la sine. Timpul trebuie eliberat.
8. Tutunul este cea mai mare pacoste pe care oamenii au inventat-o ca unii sa se imbogateasca in timp ce altii mor. Afara cu tutunul din locuri publice.
9. Lumea moare de foame…..aud asta in continuu de peste tot. Moldova, tu nu te-ai saturat de murit? Mori o data…..si fa loc pentru o Moldova care ar fi gata sa traiasca….
10. Vrei sa pierzi un prieten -imprumuta-i niste bani.

Comentarii

Previous Post Next Post

36 Comments

  • Reply VIORICA 26 January 2011 at 07:24

    multe foarte afevarate cu parere de rau

  • Reply Cristina 26 January 2011 at 09:30

    nu stiu daca este corect sa spui: tare adevarat, dar tare, tare adevarat ai spus!

  • Reply E.T. 26 January 2011 at 10:15

    Nata cita dreptate, o sa-mi notez si eu lista undeva.

  • Reply daniela 26 January 2011 at 10:55

    punctul 1. Nata si ce faci cind cineva te vorbeste urit? pe wall-uri straine? fara macar sa fi vorbit cu tine? fara macar sa te fi cunoscut? doar asa ca..na asa a simtit el?

    punctul 3 este extrem de vesel :))) intr-o companie mare precum e a mea asa ceva nu se intimpla, pt ca eu sunt unica fata de acolo :))) discriminata 🙂 Restul sunt baieti cu iubite.

    cu 4 e imposibil de luptat 😀 or oamenii sunt deprinsi sa faca mai mult lucrurile pt public si pt ca alti oameni sa le fie recunoscatori (stranie dependenta asta…cind se vb de bine totul e superb si ne topim, ne cresc urechile si alte organe cum se incepe critica..gata gata noi nu tre sa fim dependenti de gura lumii)
    PS. cu 4 eu ma lupt de cind m-am nascut…

  • Reply Mara 26 January 2011 at 11:26

    Cat adevar… Daca le-ai trait pe toate personal pe toate si ai supravetuit oricum, deja e bine. Asa s-a calit otelul, or ma gresesc?

    Daca toate aceste puncte au ramas in urma, inseamna ca vom trai…

  • Reply iulia 26 January 2011 at 12:00

    Sunt cu totul solidara!!

  • Reply Mariella 26 January 2011 at 12:07

    Foarte super si util, mi-a placut mult. mersi mult. Si emisiunea ne palce foarte mult, si fetitei mele de 5 ani nu ma lasa sa mut canalul nici cind merge publicitatea, privim cu mare placere.

  • Reply Anca 26 January 2011 at 12:33

    “ar in patria yogai si spiritualitatii pure, India, procentul divorturilor este aproape de zero.” da ai dreptate, acolo nu divorteaza, acolo e raspandit omorul sotiilor, ca divortul e scump!

  • Reply Anca 26 January 2011 at 12:37

    “ar femeile trebuie sa ierte orice, pentru ca asa li-i destinul” stiai ca in India femeile practic nu au drepturi??? e material dependenta de sotul sau si rar, dar foarte rar, cand o femeie poate ceva dovedi in India! asa… cred ca fraza “ar femeile trebuie sa ierte orice, pentru ca asa li-i destinul” e despre femeile din India nu din Moldova!

  • Reply Nataly 26 January 2011 at 12:49

    1. Dar de ce sa incremenesti si sa porti energia asta negativa? Ridica capul si vocea si spune: “Well, I heard that!”….sa vezi ce va face respectiva persoana….sa-si asume vorbele.

  • Reply Nataly 26 January 2011 at 12:56

    5. Am invatat azi ceva deosebit…un adevar absolut…ma tot gandesc la asta acum….tu de unde ai aflat?

  • Reply Lia Mita 26 January 2011 at 13:16

    Tot ce ai scris e adevarat,,,, mi-a placut =)

  • Reply cristina matrosu 26 January 2011 at 14:26

    Cind auzi ca cineva din birou te vorbeste urit, nestiind ca esti dupa colt si auzi totul,intra si spune:”Ia zi te rog de la inceput ca n-am auzit totul….” ,urmeaza apoi o tacere sau vreo replica prosteasca de la “unu” mai indraznetz si dupa asta lingoseala.. lingoseala vine si-ti demonstreaza inca o data ca omul asta vobeste ce nu stie de dragul scarpinarii limbii iar pe tine te motiveaza sa faci ce ai facut si ce ai de gind sa faci. si dupa asta dispare si dependenta ceea din p.4. Ahh ce-mi place cind ma vorbeste lumea pe la spate si eu aud !!…super dispozitie asigurata pentru toata ziua!!! 🙂

  • Reply Madalina 26 January 2011 at 14:55

    Nata, am audiat ieri la sare si piper o piesa extraordinara interpretata de Corina Cuniuc, care spunea ca e fecioara si are 18 ani:). Ce parere ai despre piesa? Mi-a placut foarte mult si as dori sa o mai audiez. unde as putea face cunostinta cu intreg repertoriul ei?

    • Reply Nata Albot 26 January 2011 at 15:15

      Piesa intradevar e buna la fel ca si fecioara de 18 ani. Cred ca am descoperit un mic briliant si are un superviitor daca are zel si oameni care sa creada in ea.

  • Reply curcudus 26 January 2011 at 15:49

    ah, nata ce actual al 10-lea punct… chiar azi i-am scris sotiei pe skype zicala aceasta…

  • Reply curcudus 26 January 2011 at 15:56

    dar ma intristez ca avem firea pe care o avem…

    inca pe la inceputul timpurilor, cand dumnezeu crease lumea, odata cu sfantul petre a coborat pe pamant sa mai vada cum merg lucrurile… Sfantul Petru a privit si l-a intrebat pe Dumnezeu: Doamne, oare cum o sa traiasca acesti oameni?! La care Dumnezeu i-a raspuns: iata asa si o sa traiasca. o sa se fure unul pe altul si asa o sa traiasca….

    asa o sa supravietuiasca, asa o sa-si castige bucata de paine… cu medicamente vandute la pret inzecit… eu am chicat in cur cand am cumparat Marimer pentru copilul nostru de 1 an la pretul de 200 de lei…. Este o solutie cu apa de mara pentru a curati nasul, pentru cei care nu sunt la curent…
    hai tovarasul Filat, cand ne dati preturi la medicamente?!.

    • Reply diana 26 January 2011 at 16:13

      eu l-am luat cu 134 , marimerul

  • Reply curcudus 26 January 2011 at 16:00

    dar eu cred ca toti oamenii sunt buni, mai ales dupa pranz…

  • Reply Lilia 26 January 2011 at 17:55

    Măi Nata, nici nuştiu dacă îmi pot permite să-ţi spun aşa dar, eşti f. bravo, de mult ţineam să-ţi spun asta şi poate nu pentru că spui sau faci ceva anume dar pentru că eşti de un firesc atît de frumos şi sincer, te ascult în fiecare zi şi la radio şi la sare şi piper, şi eşti o şmecheriţă foarte înţeleaptă, te apreciez. Multă, multă baftă şi suces!!!!! Eşti super!

  • Reply Madalina 26 January 2011 at 20:05

    am gasit
    http://www.youtube.com/watch?v=vPoK-tF8Wn0

  • Reply pentru Natalia de la un om din Romania 26 January 2011 at 22:02

    http://www.danionvasile.ro/blog/2009/06/23/yoga-greco-catolicism-ortodoxie%E2%80%A6/

    • Reply Nata Albot 27 January 2011 at 12:58

      Felicitari pentru experienta. Sunt impotriva exceselor, de orice gen. Nu sunt o yoghina, asa cum ai fost si nici nu vreau, prefer echilibrul si ma simt bine asa. Multa bafta…Eu nu-l caut pe Dumnezeu cu atita ardoare, Dumnezeu e in mine si in tine, el nu are chipul din biserici si nici nu are nevoie de slujitori compromisi.

    • Reply pentru Natalia de la un om din Romania 29 January 2011 at 01:50

      Experienta de care spui,nu este una fericita.Fiiecare isi alege drumul in viata,dar va veni si nota de plata,fie ca vrem sau nu.Acum esti pe val,esti in centrul atentiei-si esti pe merit-dar nu stiu cat de fericita esti cu adevarat.Ai dreptate,Dumnezeu este in noi,dar El este in acelasi timp,Cel pe care stramosi nostri L-au gasit in credinta ortodoxa,care este adevarata cale de mijloc,eliberatoare,fara excese.
      ps Eu urmaresc ,pe internet,din Romania,multe emisiuni din Basarabia.Te admir,esti spontana si directa………………si am vazut pe un alt post tv ca semeni cu Julia Robert…………eu cred ca esti mai frumoasa………….Doamne ajuta!

  • Reply eliza 26 January 2011 at 23:09

    Oricit de multe reguli ar fi pe lista de a se inventa si oricit de mult ne-am tine scai de ele sa le urmam, oricum fiecare din noi traieste dupa propriile REGULI.
    Deseori ma gindesc ca viata e un fel de lupta cu sine, incerci sa-ti masori posibilitatile si nebuniile care iti vin si pleaca…cine ma contrazice?

  • Reply eliza 26 January 2011 at 23:11

    cum zice bunica mea,, daca cineva te discuta inseamna ca esti important´´:)

  • Reply Nadia 26 January 2011 at 23:25

    buna piesa, am auzit-o azi la radio.

    si mie imi place Nata, tot de aceea ca e naturala, foarte sincera 🙂 ma bucur mult ca am gasit blogul tau, il deschid in fiecare zi in speranta sa-mi iau doza de dispozitie buna, intelepciune, sa-mi potolesc (sau din contra 🙂 un pic dorul de calatorii…

    • Reply Madalina 27 January 2011 at 15:00

      Cred ca vorbesti despre piesa Corinei Cuniuc. Vad ca mai multi deja o apreciaza. Nata stie sa alega griul de neghina.

  • Reply ela 27 January 2011 at 00:40

    Mi-a placut ! Niste observatii foarte precise despre realitatea noastra. Cred ca multi s-au recunoscut in ceea ce ai scris. Nota 10!

  • Reply Ksenia 27 January 2011 at 14:45

    Недавно нашла интервью Мамонова “Дураков нет” посмотрите, возможно найдутся кое какие ответы.

  • Reply milla 29 January 2011 at 03:19

    esti un botz de energie si idei senzationale*)))

  • Reply Lilia 29 January 2011 at 22:57

    ideea cu banii e chiar reala…eu asa si zic vrei sa-ti faci dusmani, imprumuta-i omului bani !!!!

  • Reply Olga 1 February 2011 at 01:07

    Salut, Nata te admir si eu pt tot ce faci, imi place felul tau de a fi, dar vreau sa-ti raspund macar un pic la intrebarea: De ce in India rata divorturilor este aproape de zero?, Si voi incepe si eu cu un sir de intrebari:
    De ce trebuie sa asteptam partenerul de viata de la Dumnezeu?
    De ce trebuie sa-I incredintam tocmai Lui problema asta?
    Nu suntem noi in stare sa o rezolvam? Nu pot avea eu independenta sa-mi aleg singur partenerul de viata?
    Ba da, dar atunci insuti vei suporta si consecintele alegerii tale.
    In Eden, Dumnezeu a adus-o pe Eva la Adam (Biblie, Genesa cap.2:22) . Nu a venit Eva de una singura la Adam, nici Adam n-a gasit-o undeva prin gradina. Dumnezeu i-a intilnit la timpul si locul potrivit.
    Daca facem singuri aceasta alegere, mai tirziu in casnicie, atunci cind vin incercari si indoieli, s-ar putea sa zicem: “- Cred ca am gresit cind mi-am ales partenerul de viata,” “ – Cred ca eram prea tinar(a) cind am facut aceasta alegere” “ Poate nu suntem unul pentru celalalt?” si de cele mai multe ori se ajunge la divort.
    De ce in India sunt atit de putine divorturi?
    Pentru ca acolo parintii aleg partenerii de viata al copiilor lor. Si copiii lor au incredere in alegerea parintilor.
    Cu atit mai mult noi care avem un Tata in ceruri, El stie cel mai bine cine este persoana cea mai potrivita pentru noi, nu ideala dar potrivita, si alaturi de care vom fi fericiti si impliniti pe toate planurile (spiritual, fizic, sexual, moral, material etc.).
    Citeodata nici noi nu stim ce vrem cu adevarat, dar este Cel care stie fiecare atom si molecula din noi, El stie toti perii din capul nostru, cu atit mai mult simturile si dorintele noastre. El stie care anume lucruri ne vor face pe noi fericiti, si ni le da, daca Ii incredintam Lui toata viata si fiinta noastra.
    Secretul este in faptul ca El ne iubeste foarte mult, de aceea ne lasa pe noi sa decidem: CINE va fi stapin in viata noastra.

  • Reply TL 3 February 2011 at 00:39

    chapeau, Nata^^ si cred ca lista poti s’o continui..

  • Leave a Reply