De-ale mele

In&Out

Alecu.Alecu Matraguna. El se face vinovat de aceasta postare. El, interviul de la radio in care m-am simtit bine umblindu-i prin suflet, dar si starile pe care le traiesc,asemanatoare cu vremea din ultimele 2 zile: nori grei, vint puternic si bineinteles praf, mult praf.

Azi pentru prima data in viata mea am stat de vorba cu un barbat care stie exact ce vor femeile. Mel Gibson se prajeste cu feunul in baie ca sa le afle tainele, iar unii casca bine ochii si urechile, pentru rezultate chiar mai impresionante. Cred ca acestea se datoreaza nu doar unui sanatos spirit de observatie ci si mamei lui, si mamelor in general. Si ma rog lui Dumnezeu sa-mi mai dea o sansa sa pot sa cresc si eu un barbat care sa aduca fericire unei femei.

Mi s-a parut uimitor faptul ca nici eu nu stiam atit de exact ce vreau, asa cum mi-a povestit Alecu despre ce vor femeile. Mi le-a insiruit una cite una…..Materialiste, posesive, geloase, tandre, smechere, mamoase, pasionale. Ce va sperie in acest sir de calitati care formeaza raspunsul la intrebarea cu ce-si doresc…? Ia ginditi-va un pic. Barbatii au vectorul existentei indreptat spre OUT, femeile – spre IN . Chiar si la nivel fiziologic suntem asa construiti. Si deci, toate calitatile de mai sus au o singura explicatie:al meu, spre mine, inauntru, In.

Insipide, previzibile, limitate, pamintesti…..sau curioase, importante, sfinte, dulci, acestei rivniri ale femeii. Depinde. Depinde. Depinde. De barbatul care le descopera, de golul din sufletul lui, din stomac, din buzunar si din minte, presupun.

E ca si cum ai cumpara un aparat pentru casa, la care lipseste instructiunea de utilizare. Si atunci, te apuci si-l incerci, s-asa si pe dincolo, ca sa intelegi cum functioneaza. Eh, avantajul e ca si tie incepe sa-ti placa. Pentru ca devii stapin pe situatie. Ii cunosti butoanele. Si ai toate sansele sa beneficiezi de el cit de mult o sa-ti placa.
Poate paralela intre ea si un robot de bucatarie nu e tocmai romantica, dar e foarte exacta.

Sunt un robot de bucatarie, am multe functii, pot sa fac o gramada de chestii minunate, sunt cam sofisticata, poate nici n-ai nevoie de mine, ma poti inlocui cu ceva mai simplu sau sa te descurci fara electrocasnice. Dar iti place confortul pe care ti-l ofer. Deci vrei sa ma ai. Hai invata-mi butoanele. Please, please, please. Voi fi cel mai fericit robot de bucatarie din toata lumea. Ceilalti roboti ma vor invidia si isi vor dori sa-mi ocupe locul. Eu insa voi fi un robotel atit de bravo, incit imi voi inventa noi functii, foarte utile si chiar voi invata unele dintre ele sa le pornesc inainte ca tu sa apuci sa-ti doresti asta.
Eu pot. Iar tu mai bine ca oricine stii ce-si doreste un robot de bucatarie, cam vorbaret, ce-i dreptate.

Comentarii

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply lex 11 February 2011 at 11:52

  Super, super, ultimul abzat ma facut sa zimbesc.
  Ma repet, imi place cum scrii!

 • Reply sylvia 11 February 2011 at 11:57

  “Si ma rog lui Dumnezeu sa-mi mai dea o sansa sa pot sa cresc si eu un barbat care sa aduca fericire unei femei”… ai un vis atit de frumos si deloc egoist!

 • Reply Anne 11 February 2011 at 13:45

  Cit de stupid e cind o femeie (care e cea mai subtila, frageda, femenina, dulce si iubitoare fiinta) este comparat cu ceva robotic, inuman. Lumea deja devine dependenta de lucururile care o inconjoara si din aceasta cauza isi pierde interesul fata de sot, copii si prieteni. Iata de ce ajungem sa ne mindrim cu altii care trebuie sa mai creasca, sa se dezvolte, cum ar fi prea iubitul
  (potrivit postului) Alecu Matraguna.

 • Reply mango 11 February 2011 at 14:23

  super!
  am ascultat si eu ieri interviul cu alecu! Chiar foarte frumos spunea! Ma descopeream pe mine insami…

 • Reply Nona 11 February 2011 at 14:42

  Am ascultat si eu emisiunea in care l-ai avut invitat pe Alecu si mi-a placut mult de el. E frumos nu numai la chip ci si la minte baiatul acesta. Mi-a placut cum a raspuns la intrebarea “ce vor femeile?”. Atit de cursiv si foarte adevarat! De-ar cunoaste barbatii nostrii macar 50% din tot ce-a enumerat Alecu:(((((

 • Reply felicia 11 February 2011 at 19:42

  Nata,unde-i yard-sale-ul miine si de la ce ora?

 • Reply haidavai 11 February 2011 at 20:26

  E tare matur Alecu, se vede ca viata l-a invatat multe. Stie atit si atitea ca devine de invidiat. Interviul super, l-am ascultat ochi si urechi.

 • Reply lori 11 February 2011 at 23:07

  super postare, NATA, AI UNEORI NISTE STARI, CARE PUR SI SIMPLU IMI FAC BINE! Nu stiu, ce furtuni de nisip ti se intimpla, le avem si noi uneori, sper, sa treaca, dar imi face placere sa te citesc….si, AVANTE, CA FACI BINE CEIA CE FACI1

 • Reply daniela 24 February 2011 at 21:23

  “Marea intrebare, la care nu stiu sa raspund, in ciuda a treizeci de ani de studiu despre femei, este urmatoarea: ce vrea, de fapt, o femeie?” – Sigmund Freud
  Se spune ca acestea ar fi fost ultimele cuvinte ale lui Sigmund Freud.

  PS. Ciudat nu? Alecu stie si Freud nu :))))

 • Leave a Reply