De-ale mele

iAtă al Cui iESTE aciastă Moldovă


– Ok. Se pare că a venit timpul să le spunem adevărul.

– Dar cum? Cum să le spunem adevărul fără să-i aducem la sinucidere. Ei sunt atât de puţini şi atât de mulţi în toată lumea. Ei sunt atât de scumpi, petrecăreţi, primitori, zâmbăreţi. Ei sunt atât de naivi, ei cred în Europa. Cum să le spunem adevărul, cum să le deschidem rădăcinile?

nick-nolte

Vrei să se spânzure de viţă de vie, să nu mai creadă că Dumnezeu e un om controversat, cu hoteluri, bănci şi mai multe nume. Tsssst….

images

Vezi că Bruce o încercat aşa , mai voalat să le transmită în Red câte ceva, aşa mai voalat. Şi? Ei o crezut că brusc o devenit cunoscuţi în toată lumea….şi că digeaba Bruce aşa urât a spus de ei….cica Moldova Suks. Dap, Obama plăteşte milioane ca albii noştri să-l înjure de vreo două ori prin filme.

– Am o idee, dar ce-ar fi să le spunem adevărul aşa cum este, dar să încercăm să le desconcentrăm atenţia printr-un alt şoc. Adic, să le dăm o veste bună, printr-o veste proastă. De exemplu să le spunem că femeile lor sunt curve.

– Nea…nu merge…care femei nu-s curve?

– Dar să le spunem că în cartofii lor este otrava de ultima generaţie…

– Las, că la pojar şi zoaia-i bună. Nu merge. Trebuie ceva mai şocant. Mai răvăşitor.

– Oooo. Am o idee. Hai să le spunem că-s cei mai beţivani din lume şi prin asta vom motiva minciuna în care au trăit ei atâţia ani. Că la beţie, multe lucruri se denaturează. Că noi v-am spus, dar voi la beţie n-aţi înţeles….şi tot aşa….

– Nu-i rău. Nu-i rău. Ian, care-i telefonul de la OMS….acuşica noi alegem cei mai beţivani din lume.

Între timp, dă un telefon lu evreul şela cu ochelari, care crede că face mare umor, Letterman şi spune-i că gata cu glumele, acum începe adevărata viaţă, acum când intră cel mai mare inamic în joc – Moldova.


luftwaffe-ace-oberst-gunther-lutzow-nick-nolte

Artileria noastră grea, cele mai secrete ale noastre arme, cele mai meschine ale noastre planuri

7nick-nolte

. Şi înainte de asta, ei ar trebui să-şi cunoască adevărata identitate şi adevăraţii lideri. Nu, gândacii ăştia, care cred că au de împărţit un hoit. Nu mai au ei nimic de împărţit. Cum să împarţi ceea ce nu-ţi aparţine?  Iată cine cu adevărat face scenariile în Moldova.

top-iran-hair-cuts02_s640x415

Iată în spatele cui stă mafia:

wwyr-mugshots

Iată-l pe adevăratul rege al Moldovei:

moldova_02_b0955cec68

Acum să se mai lingă Europa pe botişor,Moldova e a noastră, a noastră, a noastră…….

nick-nolte3


Comentarii

Previous Post Next Post

31 Comments

 • Reply olga r. 21 februarie 2011 at 10:56

  Pe siteul WHO exista cel putin 3 tari cu un consum de alcool superior: Estonia, Rep. Ceha si Uganda.

  • Reply viorica 22 februarie 2011 at 19:27

   Letterman de fapt a indicat ca consumul de alcool este un viciu al oricarii societatii, indiferent de rankingul de la WHO, daca avea ceva contra tarisoarei noastre merita sa-l puna chiar pe Voronin cu coroana in cap nu pe Nick Nolte:)

 • Reply mary b 21 februarie 2011 at 13:37

  Nu stiu daca este chiar pe primul loc, dar Moldova este, este, este! o tara de alcoolici. De aici vine si toata prostia si neputinta ei de a rezolva o problema cat de simpla. Si vor bea, si vor bea pana vor ajunge cu totii oameni ai strazii. Aceasta tara nu are! nici o sansa. Ea se va transforma intro ghena si va fi dusa la groapa de gunoi a civilizatiei umane. Care „inca” nu v-ati apucat de baut, fugiti de aici, oriunde! Numai sa scapati de betie!

 • Reply nelu 21 februarie 2011 at 16:50

  important sa intelegem glumele! alftefel ne plasam pe primul loc nu numai la consum de alcool, dar si la prostia omeneasca:)Letterman intradevar face umor foarte fine!!!

 • Reply fiona 21 februarie 2011 at 17:51

  Oare mai conteaza ca sunt citeva tari cu consum superior, e limpede ca apa ca suntem fruntasi la consum de alcool. Faceti o vizita in orice sat si o sa va convingeti ca jumatate de „mujici” se tin de gard:))) Face the reality people si e bine sa stii sa pierzi cu demnitate. Gluma evreului şela cu ochelari e buna de tot!

 • Reply Vali 21 februarie 2011 at 18:52

  din nenorocire sau fericire alcoolul si femeile sunt cartea de vizita a Moldovei. Sa-i multumim lui Letterman pentru reclama gratis, caci reclama pentru citeva secunde costa sute de mii de dolari in timpul show-ului pe care il conduce. Si daca nu invatam o lectie din chestia asta, poate atragem ceva turisti…cine se da la o parte de la tabacioc, vodchi si femei frumoase:)

 • Reply Alina 22 februarie 2011 at 02:11

  Off, nici nu e de mirare de ce nimeni din spectatorii lui Leterman nu stia unde este Moldova, pentru ca americanii au demonstrat de multe ori cat de analfabeti sunt. Numeroase video pe youtube atesta faptul asta, si nu numai video. Americanii au un renume mondial pt analfabetism. Dar e mai bine sa fii betiv decat sa fii prost. Si pana la urma ce tampit a facut aceasta evaluare, ca tata meu are in beci 2 butoaie de jin, dar mai cumpara si bere din cand in cand.

  • Reply lucia 22 februarie 2011 at 16:36

   o tara cu un „renume mondial pt analfabetism” evaluare facuta de Alina, oare de ce traesc atit de bine si noi moldovenii destepti atit de rau???:) Zici „mai bine sa fii betiv decat sa fii prost”, cind esti betiv imediat esti si prost:) Dar cind nu intelegi gluma e culmea prostiii!!!

  • Reply Alina 23 februarie 2011 at 13:00

   Lucia, oare nu ai auzit niciodata termenul de „stupid americans”? Ia priveste asta http://www.youtube.com/watch?v=q566ys0sqVQ sau/si http://www.youtube.com/watch?v=ZmD0V9NnWfw&feature=related . Atesta faptul cat de prosti si ignoranti sunt fata de restul lumii, insa nu numai asta, am cunoscut americani care nu stiau unde este Coreea (si culmea e sub coasta lor, acolo). O sa-ti spun de ce traiesc mai bine ca restul lumii, pentru ca au fost indeajuns de smecheri (nu destepti) sa traiasca mereu de pe seama exploatarii altor tari mai sarace, de la vanzarea armamentului tarilor beligerante intr-un razboi pana la acordarea de imprumuturi de la FMI(tot condus de ei, direct sau indirect) care au impus reguli ce au distrus respectiva tara, ca mai apoi ei sa o domine.

   Plus America niciodata nu a ezitat sa se bage (da, sa se bage!) in treburile altor tari, chipurile pentru instalarea pacii mondiale sau ce alte motive ipocrite, cand ei aveau de fapt alte scopuri si anume acapararea de bogatii naturale, gen petrol, gaze naturale etc. UITE SA FI CRESCUT AMERICA SINGURICA FARA CELE MENTIONATE MAI SUS, ASTA INSEAMNA CA SUNT DESTEPTI, DAR ASA AU FOST DOAR SMECHERI 😉

   A fi smecher si a fi destept nu e una si aceeasi, Lucia 😉 Dar au minti luminate , ce e drept, ca oricare alt stat, si Moldova are, doar ca ei au reusit prin bani castigati deloc cinstit, sa valorifice aceste minti, noi insa, n-avem bani, ca tot slujim la rusi, si aia se joaca cu noi ca pisica cu soarecele, ba ne lasa sa ne mai plimbam, pe ne pun laba pe coada, idiotii dracului!

   Si plus mintile luminate din America nu sunt in totalitate a americanilor, ci a evreilor, care sunt smecheri, dar sunt si DESTEPTI. Si baiatul asta Leterman o fi facand el glume bune, dar gluma asta cu Moldova mie nu mi-a placut, asa ca nu o sa-l tolerez doar pentru ca este cine stie ce show-man si isi permite sa faca glume ipocrite.

   Zi buna!

  • Reply Razvan 23 februarie 2011 at 20:45

   Domnita, cu aere de „stupid Americans”,
   Mai priveste televizorul si mai citeste ziarele si repede o sa-ti dai seama ca moldovenii nici nu-si cunosc culorile steagului national, nu stiu cine le este Prim-Ministru sau cine au fost Doina si Ion Aldea-Teodorovici. Asa ca mai lasa-ma cu aere de mare cosmopolita si uite in jurul tau, draguto. Foarte repede iti vei da seama ca rahatul de caine care nu este curatat de pe trotuar pute rau de tot si-ti poate murdari si cizmulitele tale de oraseanca.

  • Reply viorica 24 februarie 2011 at 22:58

   Alina, de fapt poanta a fost facuta pe seama betivanilor din toata lumea:)

  • Reply Sorin 24 februarie 2011 at 23:12

   asta-i trasnita de tot, ne plasam in topul tarilor la capitolul consum de alcool, un american face glume pe seama betivanilor si moldovenii sar cu furca la americani!:)))))))))))))) zau la noi unii daca nu consuma alcool ap’ sunt facuti la betie:))))))))))))

  • Reply tatiana 25 februarie 2011 at 00:01

   Draga Alina, te incurajez sa-ti folosesti energia in directii mai pozitive, o fi ei americani nu perfecti si glumele lor ipocrite uneori, nu in cazul dat…da ma rog asa’s glumele cu sare si piper. Dar au si lucruri demne de urmat- ca voluntarismul de exemplu. Lucrez la o casa de copii, multi din ei sunt aici din cauza ca parintii au fost lipsiti de drepturi, consumul de alcool si ca urmare agresiunea in famile fiind de vina. Unii copii nu au mame, caci au fost omorite de soti in stare de ebrietate…dauna alcoolului este evidenta. Indrumez pe cei care dispun de putin timp liber sa faceti o vizita la orice orfelinat si sa discutati cu un copil o jumatate de ora, va fi ceva mai de folos decit sa scrieti comentarii lungi fara rost. Multuimesc.

  • Reply vitalie 25 februarie 2011 at 01:03

   Alina, poate te alaturi lui Bin Laden si Al Qaeda in lupta contra americanilor, ca vad ca faci fumuri mari de tat…hahahaha

  • Reply valeleu 25 februarie 2011 at 01:21

   @Alina, of vai ş- amar de noi … si lucru clar si cuprinzator ca in toate problemele si necazurile plaiului nostru mioritic, sunt vinovati vecinii de la est, de la vest si nu in ultimul rind si cei de peste ocean. Desteapta-te moldovene, mai scoate caciula de oae din cind in cind…mai flutura din cap de citeva ori sa esa pleava si poate vine mintea sarmana:) ma indoesc de ultima:)

  • Reply lucia 25 februarie 2011 at 01:56

   Alina, mințanesc de iluminare, isteț raspuns o intorci si o coci cum iți vine ție, semeni cu americanii șeia șireti:)… sa fac conluzie ca noi avem multi betivani si putini smecheri, aha inteles de asta traim asa cum traim…mama lor șarlatani:):)

  • Reply Alina 25 februarie 2011 at 17:54

   Ok, ok, nu-mi mai sariti in cap. Mi-am exprimat o parere, Lucia n-a fost de acord, avea tot dreptul, am dat o replica, aveam si eu dreptul, daca nu ati fost nici voi de acord, respct parerea voastra. Ca sa intelegeti, nu urasc americanii, urasc doar aroganta, prostia si ignoranta unora dintre ei, dar nu incerc sa-mi impun punctul de vedere. Discutii pot fi fara sfarsit pe aceasta tema. Fiecare aveti dreptate intr-un fel sau altul:

   @Razvan, voi lua in considerare sfaturile tale.

   @Viorica multumesc.

   @Sorin e o parere si asta.

   @Tatiana nu am zis ca americanii nu au deloc lucruri demne de urmat, au minti inteligente ca toate popoarele. Multumesc pentru incurajari.

   @Vitalie that is a good tip 🙂

   @Valeleu ai multisoare greseli de ortografie, dar nu asta e important, respect parerea ta.

   Sunny day!

  • Reply Dan 25 februarie 2011 at 19:43

   totdeauna ma stradui sa ma informez din surse oficiale cind e vorba de date statistice si nu de la youtube, wiki… ultimile sunt bune, dar deseori contin mai mult opinii personale si mai putine date stiintifice.

   vezi aici Literacy – total(%) 2010 Country Ranks, locul 8 – Moldova 99.1%, locul 9 USA-99%, se pare “analfabetismul american” este un mit ca si multe altele de genul, ca noi avem cele mai bune vinuri sau cele mai frumaose femei in lume…:)

   Sursa: CIA World Factbook 2010
   https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook
   http://www.photius.com/rankings/population/literacy_total_2010_0.html

 • Reply Ghiocelu* 22 februarie 2011 at 10:26

  americanii se rid de noi ,de tara noastra, da voi inca vreti sa sii aplaudatii,,,cei cu voi lume,,,,mai bine si-ar spala rufele lor murdare,ei nu se uita ca nici istorie ca lumea nau,democratii naibii,ca pina si acuma fac discriminari intre populatii 200 de ani in urma erau niste indieni nespalati da acuma is umoristi internationali,,,,iar o tara asa de mica nu poate sa fie pe primul loc ,nici chiar la consumul de alcool.

  • Reply Razvan 22 februarie 2011 at 13:06

   Ghiocele,
   Consumul de alcool se calculeaza nu ca volum total, ci pe cap de locuitor, ca altfel evident cifrele ar fi incomparabile.
   Americanii au mai multa istorie decat avem noi. Tu cate generatii predecesoare cunosti in familia ta, poate 2-3, nu mai mult, iar ei isi cunosc tot neamul din momentul ce s-au stabilit in SUA. Ei vorbesc engleza, da noi ce limba vorbim? Unii zic romana, altii moldoveneasca, altii nici macar n-o vorbesc, altora li-i in cot de limba lor, etc. Ei desi sunt un popor tanar respecta fiecare an de istorie trait ca natiune, noi, ei, vai de steaua noastra, nici acuma nu stim cine suntem si ce istorie avem. Asa ca nu e cazul sa aratam cu degetul la altii. Desi ne stim de pe vremurile lui Stefan cel Mare, cam putin folos din noi atunci cand vine vorba de propria noastra istorie.

  • Reply maria 22 februarie 2011 at 19:16

   in cazul dat americanii se rid de betivani in general! Umorul are un inteles ascus, care se reflecta ca de obicei la sfirsitul bancului!

 • Reply Razvan 22 februarie 2011 at 12:22

  In primul rand „evreul” de Letterman este mult mai haios, de fapt de vreo 1000 de ori mai haios, decat orice incercare a moldovenilor de a se da cu umorul. De unde vezi ca moldovenilor tare le place sa se dea cu umorul „maldavenesc” care este in esenta unul penibil si rezultatul lipsei abilitatii de a te exprima in propria-ti limba romana. A se vedea „Serviciul Roman de Comedie”. Deci, se poate face umor si intr-o limba romana ca lumea, fara a recurge la moldovenisme care unora li se par tare haioase. Letterman a facut haz de actorul american Nick Nolte, si printre altele a atins si un adevar – MOLDOVENII BEAU DE INGHEATA APA. Asta-i adevar si nu avem ce discuta aici. Daca unii se dau cu parerea ca britanii sau nemtii, sau finlandezii, sau alte popoare nordice beau mult, pai da, o fac, dar beau vineri seara si pleaca acasa, nu umbla pisati in pantaloni si cacati la cur luni dimineata la orele 9 asa cum se intampla cam des pe la noi.

  • Reply Ghiocelu* 22 februarie 2011 at 16:04

   Razvane,oricum e trist de ceea ce se intimpla si nu prea ma umfla risul chiar daca o parte din populatie consuma alcool in exces,si nu stiu de ce am o banuiala ca totusi sau facut niste calcule eronate intentionat si a iesit tara noastra pe primul loc, poate si gresesc si vreau doar ca totusi sa fie o greseala,ca ma doare nespus de mult treaba asta si atitudinea celor din jur ca reactie la acest sondaj…mersi.

  • Reply ion 22 februarie 2011 at 16:49

   pai asta e problema noastra a moldovenilor ca ne doare mai mult atitudinea celor din jur ca reactie la acest sondaj si nu rezultatele sondajului. In primul rind este necesar sa ne alarmam de rezultatele sondajului:) si asta se refera si in alte cazuri nu doar cu sondajul dat, avem noi parte de mindria asta oarba:)

  • Reply victor 22 februarie 2011 at 17:14

   @ Ghiocelu* mai ai banuiala ca sau facut niste calcule eronate dupa ce Alina sustine ca taicasau are in beci 2 butoaie de jin, dar mai cumpara si bere din cand in cand:))))) si asa e la feicare „gospodar” de la tara…se pare ca noi consumam cu mult mai mult alcool decit se indica in sondaj:))))))

   De aici vine saracia, violenta in familie…. si ma mir sa observ din mesjele de aici ca unele femei nu condamna si abordeaza problema in cauza, dar sunt sustrase de o gluma facuta de un american.

 • Reply Lenutsa V 22 februarie 2011 at 12:26

  Nata:::: ei, de fapt, nu de noi o vrut sa se prikaleaska, ci de Nick Nolte – actorul lor care s-a transformat intr-un mare betsivan.. shi cum pe dinsu il gaseau mereu drinKING, ap o hotarit sa-l faca King la cea mai bautoare tzara :D:D:D

  • Reply alexandru 22 februarie 2011 at 19:05

   exact! Nata a inteles asta destul de bine, nu din intimplare a postat mai sus unele poze cu betivani, inclusiv si Mel Gobson. Morala lui Letterman a fost ca betivanii (indiferent de tara si origine) sunt cu mintea dusa si se vad uneori chiar regi:) Sper ca cei cu mintea clara sa inteleaga esenta glumei!!!

 • Reply dana 22 februarie 2011 at 13:25

  da………..Noi trebuie sa stimm despre tot ce se intimpla la ei,cine sunt ei? cu ce se ocupa….shi copii de la virste mici sunt obligati sa le invete autorii lor, operele lor, istoria lor..pe cind EL…. EI…. cika nu au auzit de asa ceva????:( trist…….

  • Reply anisoara 22 februarie 2011 at 16:58

   ita bine zici, mai bine am fi preocupati de problemele noastre, ca rezultatele sondajului ilumineaza una din numeroasele necazuri pe care le avem… cam de ce n-am invata istoria noastra, limba noastra…si cu paharelu mai rarut:))

 • Reply alexandru 22 februarie 2011 at 17:44

  Sper ca doamnele si domnitele si toata lumea in general, care nu cred in rezultatele sondajului sau sunt cumva umiliti de umorul americanului sa nu sa se plinga dupa o haba de vreme cind se vor discuta alte subiecte: saracie si mizerie sociala, mergem la alegeri cu capul plin de drojdie, accidente rutiere provocate de soferi aflati in stare de ibrietate, femeile noastre muncesc ca caii peste hotare iar barbatii consuma alcool si-s violenti, in Moldova copii raman de nevoie orfani ….unde-i radacina problemelor??? exista multe cauze, una din ele este consumul in exces de alcool!

 • Reply xyz 27 februarie 2011 at 23:33

  Pentru Nelu,
  …”ne plasam pe primul loc nu numai la consumul de alcool, dar si la prostie”…
  Daca va opreati aici cred ca era suficient. Orice nuantare, completare, explicare, justificare in loc sa elimine ambiguitatea o adanceste. Ce este de spus in plus fata de doua realitati naucitoare?
  -1) Republica Moldova ocupa locul unu in lume in ceea ce priveste consumul de alcool pe cap de locuitor.
  -2) In fosta gubernie ruseasca Basarabia, populatia majoritara era considerata cea mai neinstruita ( inculta ) din tot Imperiul Tarist.
  Nu credeti ca asta explica toate „exotismele” din existenta cotidiana a bastinasilor si a alogenilor din teritoriul dintre Prut si Nistru? Sigur, justificari, contestari si culpabilizari, eventual de origine externa, se pot gasi o mie. Si? Cu ce modifica asta situatia?

 • Leave a Reply