EVENIMENTE

Important pentru părinți și viitori părinți

zdorovje-rebenka

Pentru nimeni nu mai e un secret care este atitudinea mea visavis de nașterile acasă, vaccinare, călit și sănătate în general. Sunt o mamă care iarna aceasta a testat chiar și efectul terapiei prin poveste pentru a-și învăța copii cum să înfrunte febra și răceala. Răspund la întrebările mamelor care zilnic mă contactează cu diverse probleme legate de sănătatea copiilor lor. Însă de fiecare dată am grijă să precizez că asta este doar experiența mea și nu aș vrea ca cineva să o aplice, fară să fie informat  și fără să-și asume toate responsabilitățile de părinte. Pentru că noi și doar noi, nu maternitățile, nu sistemul medical din MD, nu medicii de familie sunt responsabili pentru toate problemele de sănătate ale familiei noastre. Despre doctorul Komarovski am auzit de la o prietenă, care a devenit mămică pentru a doua oară, la o vîrstă ceva mai înaintată. Prietena mea are studii medicale și inițial am fost destul de sceptică în privința acestei cărți și a autorului respectivei publicații. Însă răsfoind-o, am rămas plăcut surprină de recomadările lui Komarovski. Un medic, în sensul bun al cuvântului. Așa cum mi-aș dori să fie toți medicii din lume. Cu anumite, puține recomandări ale autorului, nu am fost totalmente de acord. Dar, în mare parte, susțin recomadările lui și respectiv vă sugerez să nu ratați vizita lui la Chișinău. Organizatorii evenimentului mi-au propus să devin partener informațional al seminarului. Ceea ce m-a bucurat, știind cît de curioase și dornice de instruire sunt mămicile care vin pe acest blog. Mai mult, am reușit să fac rost de 2 perechi de invitații la eveniment și le voi oferi acelor mămici care vor veni cu cele mai interesante istorii și reomandări. Vreau să vă amintiți situațiile în care ați descoperit că acțiunile în legătură cu sănătatea voastră sau a copiilor voștri au fost mai sănătoase și mai eficiente decît recomandările medicului. Cînd ați înțeles că sunteți adevărații stăpîni ai sănătății voastre și ce metode de menținere a sănătății ați descoperit din propria experiență? Vă rog să indicați adresa voastră de email corectă, ca să vă pot contacta ulterior.

Așa dar, dragi mame, taţi dar şi viitori părinţi!

Pe 10 aprilie, în Sala Filarmonicii Naţionale se va desfăşura seminarul lui Evghenii Komarovskii despre educaţia unui copil sănătos,având la bază realităţile ţării noastre,modul de viaţă şi posibilităţie noastre financiare.
Evghenii Komarovskii este cel mai renumit medic pediatru din spaţiul CSI şi autorul
bestsellerului „Sănătatea copilului şi atitudinea responsabilă a rudelor lui”, cu peste 50 de ediţii.
La seminar se va discuta:
 despre tensiunea intracraniană; disbacterioza falsă;totul despre alergii şi medicamente;
vaccinuri;
Vă veţi convinge de sănătatea copilului dumneavoastră şi de puterile proprii;
Veţi primi informaţii accesibile despre normele elementare de îngrijire a copiilor, organizarea vieţii
de zi cu zi şi în perioadele de boală;
Veţi afla mai multe despre daunele rolului exagerat al medicinei şi abuzului de tratamente
medicamentoase, hiperdiagnozele bazate pe frica asumării de responsabilitate

Noile cunoştinţe şi idei vă vor ajuta să abordaţi altfel metodele tradiţionale de tratare a mai multor probleme de sănătate a copiilor voștri.

Informaţii despre seminar:

Data: 10 aprilie 2011 (duminică)
Locul: Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”
Adresa: Chişinău, str. Mitropolit Varlaam, 78
Telefon organizatori: 079 505 506
Telefon casa de bilete a Filarmonicii: 22 27 34

Prețul unui bilet: 150-400 lei

Comentarii

Previous Post Next Post

32 Comments

  • Reply Lupul 4 March 2011 at 04:49

    Am fost la el pe sait – tare mi-a placut. Personal am crescut fara sa am cartela medicala la policlinica, si copilul meu creste la fel.

  • Reply Ghiocelu* 4 March 2011 at 09:01

    Super recomandare ,multumesc,atitea raspunsuri am gasit la el pe pagina,,,sper poate reusesc sa merg si la Filarmonica.

  • Reply Ksenia 4 March 2011 at 10:23

    Тут у меня возникло пару идей, вы не хотите забрендировать пакетики соли и сахара, которые вкладывают в заказ Andys. Пакетики очень красивые и стильные. Было бы неплохо написать время когда выходит передача, и Jurnal TV.

    И еще возникла одна идея. Сделать большие макеты Соли и Перца. И поставить их возле Главпочтамта.

    У вас очень хорошая передача. Но люди мало знают о ней. Необходимо увеличивать знание.

  • Reply Ksenia 4 March 2011 at 10:25

    Можно также весы сделать, тот кто голосует за Нату сыпет соль в бак, кто за Андрея перец. И по окончанию месяца посмотреть кто выиграет.

  • Reply Tania 4 March 2011 at 11:17

    Salut! Am o fetita de 2ani si 3 luni si pina acum pot spune ca sunt o mamica f.fericita, in toate sensurile, dar, ca sa intru in subiect, si pentru ca nu am istorii de povestit in legatura cu boli si vindecari. in general am o atitudine pozitiva fata de medici, dar ma orientez si dupa popularul . N-am crescut-o dupa carti, pt ca ea nu mi-a permis, dar am ascultat-o, am simtit-o. Si in primele luni, cind dormea cite 8-10 ore pe noapte fara sa manince, iar medicul imi zicea sa o trezesc, sa o hranesc, eu n-am facut-o, imi era mila, si ea crestea bine si adauga normal in greutate( cred ca multe mamici ma invidiaza pt))))). Apoi vaccinurile (in privinta asta eu sunt pro)-cind toate mamicile ma speriau ca of, va face febra si va fi capricioasa, niciodata n-am avut nimic din toate astea. Si dintii ne-au iesit fara sa-i simtim. Poate nu e meritul meu aici, dar imi place sa cred ca atitudinea mea pozitiva, fara panica si stres in plus au ajutat-o si pe ea sa treaca peste aceste incercari. sper ca ce am facut pt fetita mea pina acum a fost corect, pt ca e un copil frumos, sanatos si fericit!!!! Intre timp asteptam al doilea copil(trebuie sa se nasca in august), pe care, indiferent de sex, mi-l doresc sa fie asa ca Sanduta)))). Stiu ca nu pot fi doi copii la fel, dar ma uit la fetita mea si-mi dau seama ca nu-mi pot dori nimic mai mult!!! Doresc sanatate tuturor copiilor si liniste mamicilor, fericirea e intotdeauna cu noi!!!

  • Reply Tania 4 March 2011 at 11:25

    Rectificari: In general am o atitudine pozitiva fata de medici, dar ma orientez si dupa popularul ” cel mai bun medic pt copil e mama lui”.
    Si mai jos: (cred ca mai multe mamici ma invidiaza pt atita somn))))).

    Imi cer scuze, cedeam ca am scris totul))))

  • Reply Cristina 4 March 2011 at 11:29

    Multumesc mult pentru informatii. Unde as putea cupmara cartea „Sănătatea copilului şi atitudinea responsabilă a rudelor lui” în Chisinau?

    • Reply Nata Albot 4 March 2011 at 13:06

      Sunt sigura ca la librariile din Chisinau sau poate chiar la eveniment

    • Reply Nata Albot 4 March 2011 at 13:15

      Am vazut cartea si la vinzatorii de strada si cred ca poate fi gasita si la magazinul din teatrul Cehov si cred ca se va vinde si la eveniment

  • Reply stela 4 March 2011 at 12:21

    Nu este cam exagerat pretul la bilete?

    • Reply Nata Albot 4 March 2011 at 13:04

      Stela, dar tu cit crezi ca ar costa aducerea acestuia la Chisinau si organizarea evenimentului?

    • Reply stela 5 March 2011 at 06:24

      Bine dar noi in Moldova nu avem somitati in medicina care ar participa la genul asta de evenimente si pe bani mai putini si poate s-ar putea organiza si in afara capitalei?

      • Reply Victoria 5 April 2011 at 21:09

        Sorry ca ma “bag” in discutie dar eu cred ca pretul e destul de normal nu e mare,el e un medic pe care il apreciez mult pe la citi pediatri nu am umblat la toti diferit uni ma rid ca copilul meu are 6 luni si nu maninca de toate dar eu ma condut dupa dinsul si asa si am sa o fac.Pacat ca nu am posibilitatea sa merg la seminar.
        Dar am o carte de a lui si mereu ma uit pe sait si gasesc ceea ce ma intereseaza.

  • Reply Viorica 4 March 2011 at 12:47

    Merci de anunt.
    la noi povestea e simpla. cat sta baiatul meu cu noi in Chisinau (acu are 4 ani), ba face febra, ba nu doarme noaptea si multe altele, tuse permanenta.Cum ajunge la bunel-su ii trece imediat orice tuse. si asa de 4 ani.ajunge acolo si i se ia cu mana toate bolile. In schimb, ei au tema comuna de discutii-tractoarele.

  • Reply natalia 4 March 2011 at 14:21

    stiu de Komarovschi de vreo citiva ani. Cred ca de cind am devenit mamica. Il urmaream in emisiunile televizate de pe “Mati i ditea” si NTV.
    Vara trecuta cu ajuorul unei rude m-am facut cu carti. Am lua cea despre viroze si alta despre primul ajutor. Sunt super incintata de cartile lui si intotdeauna le am la indemina.

    Acum pe site-ul sau a aparut o rubrica cu emisiunile sale. Sa stiti ca mai mare ajutor in timpul cind se imbolnavesc copii nu am! Va recomand la toti: http://video.komarovskiy.net/category/shkola-doktora-komarovskogo

    apropo, fetita mea cea mai mare facuse recent bronshita… ca de obicei doFtorii nostri au sarit in ajutor cu antibiotice. Dar dupa ce am privit emisiunea lui despre bronshita – am anulat toate antibioticele, siropurile si am trecut la “ведро компота” si primblari la aer. Si in citevazile am scapat de tusa!

    bilete deja am cumparat (ma temeam sa nu se epuizeze 🙂

  • Reply tasham 4 March 2011 at 15:24

    merci pentru anunt,
    chiar sunt entuziasmata de vizita acestui medic in tara noastra. noi, adica toata familia noastra, privim in fiece duminica emisiunile lui, iar la finele acestora discutam activ cele vazute si auzite 🙂 suntem parintii a doua floricele minunate (una de 5 ani si alta de 2 luni :)) si recunosc ca am luat multe decizii gresite in ceea ce priveste starea de sanatate a primului nostru copil. Taticul nostru este medic si fireste ca orice boala noua aparuta urma sa fie tratata prin medicina traditionala, totusi dupa mai multe cure de tratament cu antibiotice – insotite de poponeata vinata, lacrimi, stres pentru mine si copil, brosote astmatiforme – eu am inceput sa bat clopotele si sa ma documentez: oare chiar orice tratament este atit de dureros si consumant??? uite atunci am fost sfatuita de cineva sa apelez la homeopatie. Nu este secret ca avem multi specialisti si pseudo-specialisti in oras, dar, se pare ca si pe calea aceasta e cam greu sa mergi… Dupa ce am “bracuit” vreo 3 homeopati in sfirsit am dat si de unul bun – care, intr-un final, ne-a scapat de componentul astmatic ce insotea orice viroza respiratorie si m-a invatat si pe mine ca mamica sa primesc orice boala a copilului meu calm, fara isterii si sentimente de vinovatie, (ca sunt o mamasha ujasnica), cu stiinta exacta a ce urmeaza a fi facut pas cu pas p-u a scoate copilul din starea in care se afla. Nici intr-un caz nu vreau sa pun ca homeopatia ar fi tratamentul ideal (are si acesta minusurile sale, lucreaza mai lent si trebuie sa monitorizezi atent starea copilului ca sa nu treci de limita), dar pentru noi momentan acesta este metoda de tratament aplicata in familia noastra – farmaciile clasice le vizitam in cazuri extreme (slava D-lui ca sunt din ce in ce mai putine). Schimbarea cea mai mare, consider ca s-o intimplat in mintile noastre de parinti – acum nu vad cresterea unui copil ca o povara (cum zic moldvenii, cineva cu noi s-o chinuit, acum noi cu altii), dar ca o fericire si realiyare personala 🙂 multumesc Domnului in fiecare zi ca mi-a dat aceasta dulce povara de a ingriji de ingerasii lui si de a le fi sprijin in viata. Recomandarile lui Komarovschi sunt foarte usor de combinat cu tratamentele naturiste, ceea ce noi si incercam sa facem 🙂
    cam lung s-a primit, dar aceasta e experienta noastra:)

  • Reply Viorica 4 March 2011 at 17:18

    Copilul meu dupa ce a trecut la lapte pe la 1.2 luni a inceput sa manince tot mai rau si mai putin, vomita des, se imbolnavea cu viroze, febra, isi revenea foarte greu 10 zile la rind cu febra, slabise si avea fierul foarte scazut… pina la 2 ani m-am dus la un medic naturist si homeopatic specializat pe copiii ca sa inteleg ca copilul meu nu poate digera lactatele si laptele ii facea rau, nu era alergic dar era intolerant, trebuia sa imi dau seama si singura de asta ca cit am fost insarcinata nu am putut suporta laptele si lactatele in general si eu tot de mica niciodata nu mi-a placut sa beau lapte, trebuie sa ne invatam sa ascultam corpul nostru, deci la recomandarea medicului naturist am exclus lactatele in afara de iaurt, am trecut la lapte de alune si lapte de orez, am luat niste tratamente naturiste de intarire a imunitatii si mai ales a organelor digestive, de ridicare a fierului si treptat am vazut o imbunatatire enorma, copilul are 6 ani, a baut anitbiotice numai de 2 ori in viata cind a avut anghina, dar imediat dupa asta am facut un curs de 2 luni de “probioticis” adica de bacterii bune care trebuie adaugate inapoi in organizm, viroze are max. 2 pe an ceea ce e normal, face mult sport, minanca mult mai bine, ii dau multivitamine naturale, calciu lichid pentru ca nu maninca lactate si din cind in cind fier daca trebuie. Cind avem o raceala, imediat facem apa cu sare pentru nas si gargara, suc de portocale natural facut de mine, pentru tusa facem din praf de mustar amestecat cu faina si apa calduta ca un fel de “lipiosca” invalim in bint si tinem la piept, umidificator in camera cu aburi calzi si ulei de eucaliptus.

  • Reply Viorica 4 March 2011 at 17:19

    Am vrut sa spun 1 an si 2 luni in prima propozitie, pina atunci a fost alaptat.

  • Reply Natalia 5 March 2011 at 00:12

    Cind mi s-a nascut bebe-ul, medical de familie a zis – strict 25C in apartament. Noi am optat pentru 18C, deschideam geamurile din 2 camere fara frica “curentului” (care exista doar in tara noastra), iar in masina nu ezitam sa deschidem geamul. Pe orice timp iesim la plimbare, si chiar daca e racit si are febra (acceptabila) – iesim la plimbare, spre deosebire de multe mame care se inchid pe o saptamina in casa si nu deschid un geam cit copilul e bolnav si tot ajung la pneumonie. Dulceata mea are acum 2 ani si HABAR nu are ce sunt “bomboanele, ciocolata, chupa-chups, inghetata, torta” si cred ca prin aceasta incerc cu responsabilitate sa pun baza unui organism sanatos pentru restul vietii lui. Abia la 2 ani am fost, din pacate, nevoiti sa cadem prada antibioticelor, dar era otita acuta. Ne tratam doar: cu aer curat, ulei de brad, suc de ceapa cu lamie si sucuri fresh cu telina inclusa neaparat! Nu sunt deacord sa ne crestem primul copil doar bazindu-ne pe intuitie! Intotdeauna ma informez prin diferite mijloace si selectez doar informatia bine justificata. Cu referire la sistemul nostru medical, nu pot sa uit de ce mi-a zis un neurolog – cind i-am zis ca citisem ca americanii scriu ca nu e o patologie daca fontanela copilului se inchide dupa 2 ani, la care ea mi-a zis – ca e adevarat, insa pentru Moldova norma e 18 luni!! lol!
    Iar Komarovski vine cu o viziune super noua despre marea preocupare a mamicilor – “disbacterioza”! Medicii nostri stiu doar sa o trateze cu tot felul de antibiotice, fara sa caute care ar fi cauza acestui tablou care, de fapt, indica la o malfunctionare a unui organ digestiv. Abia astept sa fac parte la aceasta intilnire!!!

  • Reply Tatiana 6 March 2011 at 15:36

    Ce tema utila.Sunt si eu mamicasi stiu ce inseamna copil bolnav,ce inseamna cint mergi la medic si medicul iti deschide buzunarul,stiu ce inseamna săti duci copilul de 2 ani pînă la sala de operati şi să te ţie de gît şi să strige “nuuuuuuu mami”.Ştiu ce înseamnă cind copilul la 6 luni face spume la guriţă în salonul Spitalului şi medicii îşi sărbătoresc zilele de naştere în alt Salon.Doamne mă trec fiorii prin cîte am trecut cu fetiţa mea care acuma are 6 anişori pentru care am lăsat serviciul pentru care aş da tot.Ce vreau să zic mulţumesc lui Dumnezeu mai avem un bebe acuma are 5 luni dar niciodată nu o să mai greşesc acultîndui pe tot felul de medici care din dată ce copilul are un pic de tusă sau năsuc înfundată indica antibiotice.Pe acest dn Evghenii Komarovskii il urmăresc la un post tv şi vreau să zic căi umez unele sfaturi şi îmi plac mult mult. Ce e bun cînd apare o viroză la copilaş ……. la 1l de apă fiartă adăugăm 1 ling de sare,şi cînt mai des facem spălături nazale.Dar mai e una fiecare mamă îşi simte copilaşul.Şi nu mai cumpărăm tot felul de picături din Farmacii.Nata mi-aş dori mult de tot să fiu la acest seminar.

  • Reply DaRo 8 March 2011 at 00:09

    Povestea mea de tinara mamica nu are nimic deosebit. Am parcurs etapele firesti ale unei mamici care naste in Moldova, am inteles ca la maternitatea unde se considera ca sunt cei mai buni medici si unde am mers in speranta sa am parte de cel mai bun tratament, m-am trezit a doua zi dupa nastere, cu o mare de miini intinse catre mine, eu care le eram clientul de muls bani, nu pacientul de ingrijit. Fiecare minut pe care l-am trait, dureros de departe de ai mei, in frigul abordarii personalului medical, m-a determinat sa ma instrainez de ei, medicii, surorile medicale si sa nu revin catre ei doar in situatii extreme.

    Si situatii extreme au fost, nu multe, dar atit de infricosatoare…din momentul in care m-am trezit la 2 luni de la nasterea copilului ca ni se spune ca el poarta “crucea” unui tratament obligatoriu pe viata, ca de altfel, riscam retardul, cred ca am avut cea mai cutremuratoare “revelatie”. Am urmat orbeste, obedienta tratamentul ala foarte greu de suportat pentru micul organism al copilului meu timp de 3 luni, iar cind am dat ascultarii ratiunii mele si am lasat la o parte sentimentalismul pe care au mizat si pus accent mare doctorii, am zis ca eu nu vad in copilul meu semne de retard. Si am abandonat tratamentul. Si analizele posterioare au confirmat ca am avut dreptate. Medicii zic sa nu jubilez prea devreme. Dar eu cred ca ei nu vor sa isi recunoasca esecul unul diagnostic prost-pus. Ori eu stiu ca un copil fericit, sanatos e o continuitate fireasca a unei abordari la rece a tuturor indreptarilor doctoricesti. Eu pot spune ca am invatat sa citesc in ochii copilului meu, in progresele lui zilnice, sa inteleg rostul in toate astea mai bine decit in toate retetele medicale.

    Pe medicul Komarovski nu il cunosteam, dar din putinul descris de tine si cite am reusit sa vad pe site-ul lui, mi-am dat seama ca ducem lipsa de asa medici: cu abordare senina, simpla, evidenta chiar a tuturor crizelor si dilemelor parintesti 🙂 . Mi-as dori sa merg la acest seminar, in convingerea ca voi avea multe de invatat, caci sunt abia la inceput de cale, pe fagas bebelusesc :).

  • Reply veronika 9 March 2011 at 10:32

    Salut. fetita mea are 7 ani si acum chind este un pic mai mare si eu un pic mai experimentata si pot sa spun mai desteapta am inteles ca de foarte multe ori adresarile mele la medic, tratamentele prescrise de ei au fost foarte aiurea si mi au daunat mai mult. Dar.. in acelashi timp cred ca sunt situatii chind trebuie sa te adresezi si aceste situatii sunt desenate si scrise cu litere mari pe toti peretii din policlini. Alta treaba ca medicii nostri nu stiu exact ce trebuie si prescriu antibiotice super puternice ca podstrahovca sau te tusuie repede la altcineva. Eu mi am hranit fetita un an si 10 luni cu pieptul si ma simteam si eu si ea foarte bine. mentionez ca vorbea foarte bine shi clar si toti medicii i-mi spineau si neurologul shi pediatrul ca asta nu i normal ca peurma va avea probleme psihologice ca trebuie sa stiu limita shi tot asha. Eu dadeam din cap shi am bagat piciorul in toate recomandarile shi am intarcat-o atunci chind am simtit eu shia a fost foarte bine. Alt exemplu pot sa dau atunci chind mai multi urologi i mi recomandau o gramada de medicam. renghen la rinichi si i mi povesteau o gramada de lucruri strasnice shi toti erau profesori shi medici foarte buni si scumpi dar eu am mers dupa principiul “Starii gorshocinii metod” o punem la olita de foarte multe ori i i dadeam ceaiuri din plante o perioada si ne primblam pe afara, ascultam Shopen shi Strauss, ne jucam de a piticii shi calatoria in africa shi refluxul nostru a trecut. Iaka asha. istorii de astea am mai multe dar probabil intr adevar trebie sa fim foarte atenti cu sanatatea copilului nostru.
    Mult succes si va doresc sa va jucati cu copii vostri, sa i ascultati sa va imaginati tot felul de situatii, calatorii shi tot asha.
    P.S. Eu ieri m am jucat de a salonul shi frizeria si a eram machiata ca o chinezoaica shi coafata ca Merry Popins.

  • Reply Tancik 11 March 2011 at 11:15

    Salut! Avem si noi un baietzel de 3,5 ani. Din pacate am am ajuns cam tirziu pe site-ul mult respectatului medic Kamarovski, cam jumate de an in urma, ca sa intzeleg sirul de gresheli care l-am parcurs cu copilul meu, alergind de fiecare data la medici. Chiar si atunci cind, poate, nu era cazul. Medici care stiu numai tratamente medicamentose, antibiotice la viroze si sa zica “sa nu ieshiti afara cind copilul tusheste”. Am ajuns astfel sa nu mai ieshim din tusa de vre-un an de zile, si sa avem agravari la fiecare doua saptamini- o luna, sa nu putem merge la gradinitza ca facem complicatii pina la pneumonie.
    Din fericire am intilnit unul din foarte putzinii medici din Moldova care au aceeiasi abordare senina ca a domnului Kamarovski, ne-a zis ca copilul nostru nu pur si simplu treb sa iasa la plimbare de 2 ori pe zi dar treb “sa tratiasca afara”. Ne-a prescris inhalatzii cu nebulizerul, mult aplicat in tratamente ale aparatului respirator in tarile din Europa, despre care multi medici de la noi nici n-au auzit macar. Speram ca vom ieshi din tot acest necontenit sir si stiu ca mai avem multe de invatzat.

    Ceeaia ce este apreciabil la doctorul Kamarovski este stilul simplu si cu umor de redare a ideilor sale. Am gasit la el pe site raspunsuri la fel de simpliste in rezolvarea multor dileme parintesti. Cele mai informative mi-au fost emisiunile video plasate pe site.

    • Reply Tancik 11 March 2011 at 11:18

      Am corectat adresa de email.

    • Reply Catalina 22 March 2011 at 11:48

      Cred ca si eu am avut norocul cu acest medic- e vorba de domnul Vasile Nedenco-nu? Dupa metodelel de tratare l-am recunoscut!

    • Reply Irina Gavrilan 28 March 2011 at 01:46

      cum se numeste medicul?

  • Reply me me me 11 March 2011 at 11:29

    yeap yeap yeap!!! That’s my thing! Cind am citit postul tau inima mi-a saltat de fericire si speranta in suflet a inviat. Ginditu-ma-m eu ca nu exista sansa sa fie printre moldoveni oameni care promoveaza sanatate and here you are !
    Eu sunt un freak intre ale sanatatii, in special legat de nutritie. Poate ideile mele par prea extremiste ( de dreapta, sigur :)) dar totul este argumentat stiintific si practic. I’m vegan an proud!
    Am o invitatie pentru tine. Uite…te invit in secta mea de “Sanatosi si mincaciosi”, gramadim citi mai multi sectanti si educam moldovenii sa traiasca bine si sa zimbeasca mult! Dupa cum spunea prea stimatul si de mult decedatul Hippocrates : lasa Hrana sa-ti medicamentul, iar medicamentul sa-ti fie hrana!
    Happy-lici pentru tine si mamicile noastre!!
    Hip hip raw!!!
    Ps: be my guest : http://vegan-moldova.blogspot.com/

  • Reply iepuras 13 March 2011 at 11:01

    nu esti de acord cu Komarovschi in privinta vaccinelor, a diminuarii importantei alaptarii (mai ales noaptea dupa 6 luni) si inceperii diversificarii cu chefir!? am ghicit? 😀
    ma stradui sa vin. Cam imi dau seama ce o sa ne povesteasca dar nu pot sa ratez speech-urile lui ironice si glumele pe care le face 🙂

  • Reply Maria 18 March 2011 at 02:32

    Salut Nata! Ma numesc Maria si sunt mamica a doi gemeni de 2 ani si 3 luni, in toata aceasta perioada de la nastere si pana acum eu sunt in continua cautare de metode care sa-mi faca baietii bine(atunci cand este necesar) si impactul daunator sa fie cat mai mic. Desi a fost si este cea mai frumoasa perioada din viata mea, fericirea a fost des umbrita de problemele de sanatate ale micutilor si cel mai mult m-a deranjat atitudinea personalului medical in marea majoritatii a cazurilor. Neglijenta lor de cele mai multe ori lasa amprente in viata copiilor nostri. Daca mergi sa te plangi, n-ai la cine, eu una am renuntat si am mers la medici recomandati, dar din pacate si acestia de multe ori nu sunt cu nimic mai buni decat cei din policlinici. Sumele achitate pentru “serviciile” lor sunt mari si cu toate acestea nu putine ori sunt cazurile cand primesti tratamentul neadecvat varstei. In cazul meu mi s-a prescris medicamente pt copii de 8 ani cand ai mei aveau 6 luni, noroc ca nu intotdeauna uit sa mentionez pentru cine e medicamentul si varsta copilului, pentru ca si farmaciile noastre sunt o industrie care mereu tinde spre o crestere mai mare.
    Din fericire a trecut greul, acum baietii sunt mai mari, boala nu se lipeste de noi prea repede, doar ca atunci cand ma uit in urma, mi-e frica de efectele ce pot aparea in viitor, dar ma imbarbatez si ma rog sa fie bine.
    Sper ca primavara sa vina cu un dar si sa ajung la acest seminar, la care cu siguranta voi afla informatii utile ca sa cresc 2 barbati sanatosi 🙂

  • Reply Catalina 22 March 2011 at 11:54

    Buna, Nata si tuturor mamicilor carora le-am citi toate mesajele. Si stiti ce am inteles? – Ca adevarata comoara a noastra e chiar aici-Mamele din tara nostra! O spun cu atat mandrie! Da, mame sunt peste tot in lume, dar cele de la noi sunt cele mai curajoase, deshtepte si iubitoare! Cata putere iti trebuie sa-ti cresti puiul sanatos si fericit, in pofida tuturor incercarilor, si a betelor in roate puse chiar de acei de la care speram ajutor, si ele tot reusesc sa fie la inaltime.BRAVO!!!

  • Reply Larisa 5 April 2011 at 15:18

    Salutare, dragi mamici (poate si tatici)! Sunt mamica a 2 copii de 8 , respectiv, 6 ani. Am citit toate mesajele scrise mai sus si am ramas surprinsa ca, practic, m-am regasit in fiecare din ele: pe de-o parte medici recomandati, viroze si disbacterioze tratate cu antibiotice, refluxul urinei imaginat la medicilor, pe de alta parte alaptarea la sin a copiilor pina la 1,5 ani, tratamente simple naturiste, atitudinea pozitiva si fara panica in caz de boala. Cred ca fiece mamica pina ce copilul face 2-3 ani ar putea deja sa scrie cite o carte despre intimplarile de la policlinici si spitale. Nu vreau sa-i pun pe toti medicii intr-o oala, insa cei care mi-au cistigat stima ii pot numara pe degete. Un lucru insa il stiu cu siguranta: cind mergi la policlinica trebuie sa fii gata de orice invinuire din partea medicilor. Ma temeam asa de tare sa merg la spital cu primul copil, incit rugam sotul sa ma insoteasca. La al doilea copil m-am maturizat:mi-am schimbat medicul si atitudinea fata de diagnozele puse de ei. In plus, am dat peste un medic care intelegea ce vreau eu atunci cind il vizitez.
    Dupa cum spuneam, in ravasele de mai sus mi-am regasit multe dintre intimplarile mele si n-as vrea sa ma repet, insa una as vrea, totusi, sa v-o spun. Cind fetita (primul copil) avea 2-3 luni mi s-a spus are disbacterioza foarte grava si trebuie numaidecit sa-i dau antibiotic, si anume Cefazolina. Nu intelegeam prea multe despre antibiotice, dar stiam ca cineva urmase acest medicament intr-o boala destul de grava si atunci m-am mai interesat de unul, de altul si am hotarit: nu-i dau copilului acest medicament! Ce zarva mi-a facut medicul! M-a pus sa scriu in cartela tratamentul pe care hotarisem sa-l dau si sa semnez. Inca jumatate de an la fiecare analiza mi se spunea ca situatia nu se imbunatateste, in timp ce copilul minca bine si adauga in greutate. A trebuit sa treaca citiva ani ca la o analiza bacteriologica a baiatului (al 2-lea copil) sa aflu cum trebuie de colectat corect materialele pentru o astfel de investigatie. Atunci am inteles de ce de fiecare data rezultatele ieseau rele, insa macar o data nu mi-a spus cineva cum trebuie s-o fac.
    Un lucru as vrea doar sa mai spun, sunt nascuta la tara si acolo sunt foarte multe familii nevoiase, cu multi copii, care nu au posibilitati financiare , nici cunostintele respective despre toate bolile, insa niciodata nu s-a intimplat ca vreun copil sa pateasca ceva grav din motivul ca nu a fost dus la medic. Dar ce se intimpla aici, in capitala? Stiu parinti care si-ar duce copiii si de citeva ori pe luna la medic caci “le pasa”, dar ce primesc in schimb? Cred ca ati inteles si singure.
    Doresc multa sanatate copiilor si multa intelepciune parintilor!

  • Reply daniela 14 June 2013 at 08:26

    buna l toti rog mult sa-mi spuneti si mie site-ul lui Kamarovski?kum as putea lua legatura cu el,doresc mult o konsultatie l d-lui.
    nustiti daca va mai veni in MD?de recent am devenit mamica si caut un pediatru bun poate cn recomanda cv sau scriti va rog pe mail,ms anticipat

  • Leave a Reply